Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

פוסטים מומלצים

פורסם

פקח צילם אותי עוצר באמצע הכביש (לא בטוח שניתן להוכיח מהתמונות שבאמת עצרתי אבל נעזוב את זה כרגע) הוא כתב כתובת אחרת- 2 רחובות מעל הכתובת האמיתית.

האם זו עילה לביטול הדו"ח או כל עוד ויש תמונה כזו לא משנה איפה היא? 

לחילופין, האם העיריה יכולה לבוא ולתקן את הרחוב בדיעבד?

תודה

פורסם

כאשר יש צילום של העבירה פרטי המיקום והכיוונים בעלי משקל נמוך. כפי שנאמר , אם העניין יגיע למשפט, התובע יכול לתקן את הכתובת ובכל מקרה מדובר בטעות סופר זניחה.

לעניין הצילום, מנסיוני הפיקוח העירוני מצלם סרטון וידאו של כ15-20 שניות לפחות או לחילופין מספר תמונות סטילס במרווחי זמן של מספר שניות.

God decides how long your life will be,you decide how wide it will be

פורסם (נערך)

לכתובת לא נכונה יש משמעות כשהיא רלוונטית ליסודות העבירה, למשל, אם חנית במקום אסור אבל רשמו כתובת שבה מותר לחנות.

לעצור באמצע הכביש אסור בכל רחוב.

עריכה אחרונה על ידי Be roo
  • אהבתי 1
פורסם (נערך)

עדיין, זה כתב אישום הכפוף לחסד"פ. במידה ויש טעות בפרטי כתב האישום, יש סיכוי מסויים לצאת זכאי (אין וודאות של 100%).

לפני כשעה, fatboy1340 כתב:

אם העניין יגיע למשפט, התובע יכול לתקן את הכתובת 

אפשרי לתקן כל פרט בכתב האישום או לבטלו עד לרגע במשפט בו הנאשם עונה מודה/ לא מודה בעבירה (דוח הוא גרסה מסויימת של כתב אישום).

מרגע זה, אפשר לתקן או לבטל כתב אישום רק בהסכמת הנאשם (למרות שהשופטים אומרים שביטול כתב אישום זה "כמו" זכאי -> זה לא מדוייק).

גם לפני הגעה למשפט, הפקח יכול לשים לב לכך שטעה בכתובת ולעדכן (אינני יודע מה הנוהל הרלוונטי של העירייה -> אולי ע"י מזכר ??)

עריכה אחרונה על ידי guya72
פורסם (נערך)
לפני 59 דקות, guya72 כתב:

מרגע זה, אפשר לתקן או לבטל כתב אישום רק בהסכמת הנאשם

לפי הכתוב פה ופה, הסכמת הנאשם אינה נדרשת, אלא אישור בית המשפט:
״אם הנאשם השיב לכתב האישום, תיקון כתב האישום יהיה באישור בית המשפט בלבד וכל עוד ניתנה לנאשם הזדמנות סבירה להתגונן וככל והנאשם לא השיב לאישום, ניתן לתקן את כתב האישום ללא אישור בית המשפט.״

בכל מקרה, לא רואה איך זה עוזר לפותש. מה הוא כבר יכול לטעון?

אם יטען שלא היה ברחוב שבדוח, יצטרך לספק הוכחות. זה לא שהיה בעיר אחרת, קצת קשה להוכיח שהייתי רחוב x אבל לא ברחוב y הסמוך.

אם לעיריה יש תיעוד של העבירה, יראו את הטעות וסביר שהשופט יאשר את התיקון.

אם לעיריה אין הוכחות, יואשם בעבירה ברחוב הלא נכון, כי כאמור, העבירה שביצע אינה תלויה במיקום.

עצם הטעות הטכנית, כלומר לנצל את תיעוד העיריה להוכיח שהפקח טעה, לא יעזור לו להערכתי.

עריכה אחרונה על ידי Be roo
פורסם
לפני שעתיים, fatboy1340 כתב:

לעניין הצילום, מנסיוני הפיקוח העירוני מצלם סרטון וידאו של כ15-20 שניות לפחות או לחילופין מספר תמונות סטילס במרווחי זמן של מספר שניות.

האם זה לא אמור להופיע באתר של העירייה? כי שם מופיעים 2 תמונות ואין עליהם ציון של זמן.

בנוסף, האם מבחינת החוק יש איסור להוריד נוסע כל עוד אין רכבים מאחורה?

תודה לכולכם על התגובות.

השאלה היא האם זה שזה לא נמצא בכתובת המדוברת היא לא עילה לביטול מחמת שזה מפריע ליכולת שלי להתגונן? אני מבין שאין כ"כ תירוץ שיכול להתקבל, אבל יש הרי משמעות לכתובת ולסיבה שהיא נכתבת בדו"ח. כשאומרים לבנאדם את הכתובת הוא יכול להיזכר מה היה שם אבל כשאין כתובת אין לו באמת יכולת אמיתית להתגונן.

אין בזה?

לפני 10 שעות, crazyj כתב:

במה הוא טעה? בשם הרחוב? במספר בית?

גם וגם...

פורסם

אתה מדבר באופן מאד כללי, תרשום יותר פרטים או תצרף את הדוח ואז יהיה יותר קל לענות לך בצורה יותר מדויקת.

קיבלת דוח פיזי על הרכב או הדוח נשלח לך בדואר (דוח שבוצע באמצעות מצלמות אכיפה)? 

פורסם
לפני 4 דקות, crazyj כתב:

אתה מדבר באופן מאד כללי, תרשום יותר פרטים או תצרף את הדוח ואז יהיה יותר קל לענות לך בצורה יותר מדויקת.

קיבלת דוח פיזי על הרכב או הדוח נשלח לך בדואר (דוח שבוצע באמצעות מצלמות אכיפה)? 

קיבלתי דו"ח שהגיע בדואר- צולם ע"י פקח באופנוע. (הוא אמר לי שהוא מוותר לי והעיקר שאני אסע כך שהוא לא הביא לי פיזית את הדו"ח ביד...)

הדו"ח הוא לפי סעיף 5(א) ולפי סעיף 71 על עצירה.

מדובר בכביש בעל נתיב אחד. הפקח הגיע מאחור וצילם את הרכב 2 תמונות.

הכתובת שהוא כתב היא רחוב אחר לגמרי. וכמובן גם מספר אחר...

פורסם

אז אין סרטון בדוח הזה.

לפי התיאור שלך בעצם חסמת את נתיב הנסיעה, לא רלוונטי בכלל אם יש רכבים מאחורייך או לא, מה נחשב בעינייך כהורדת נוסע? הרכב עצר, הנוסע ירד והמשכת בנסיעה? אני מניח שאם הפקח צילם אותך כנראה שזה לא מה שהיה.

אם יש טעות גם בשם הרחוב וגם במספר הבית, יכול להיות שהדוח יבוטל, תגיש ערעור או אם יש לך זמן תבקש להשפט.

פורסם
לפני 22 דקות, crazyj כתב:

אז אין סרטון בדוח הזה.

אם אין באתר העירייה זה אומר שאין?

לפי התיאור שלך בעצם חסמת את נתיב הנסיעה, לא רלוונטי בכלל אם יש רכבים מאחורייך או לא, מה נחשב בעינייך כהורדת נוסע? הרכב עצר, הנוסע ירד והמשכת בנסיעה? אני מניח שאם הפקח צילם אותך כנראה שזה לא מה שהיה.

פחות משנה מה היה... מה שמשנה האם טענה כזו מתקבלת...

אם יש טעות גם בשם הרחוב וגם במספר הבית, יכול להיות שהדוח יבוטל, תגיש ערעור או אם יש לך זמן תבקש להשפט.

אם אפשר לשנות בדיעבד (בתנאי שהפקח יידע לזהות את מיקום התמונה...) אז אין לי כח למשפט...

פורסם
לפני שעה, aiib כתב:

יש איסור להוריד נוסע כל עוד אין רכבים מאחורה

1. יש איסור לחסום נתיב נסיעה

2. היה רכב מאחורה, הפקח

לפני שעה, aiib כתב:

זה מפריע ליכולת שלי להתגונן

ראית יותר מידי סדרות משפטיות.

כמו שהסברתי, אין לך ממש הגנה. 

איך בדיוק אתה רוצה להתגונן? לטעון שלא היית ברחוב האמור? זה נכון, רק השהוכחה היחידה לזה היא תיעוד שלך מבצע את העבירה ברחוב ליד. 

• מבאס 1

הצטרף לדיון

ניתן לפרסם הודעה כעת ולהירשם לאתר מאוחר יותר. במידה וכבר יש לך חשבון בפורום, התחבר כעת בכדי לפרסם באמצעות החשבון שלך.

Guest
הגב לנושא זה...

×   התוכן שהדבקת מסוגנן.   הסר סיגנון

Only 75 emoji are allowed.

×   הקישור שלך הוטמע אוטומטית בגוף ההודעה.   הצג כקישור רגיל

×   התוכן הקודם שלך שוחזר.   ניקוי העורך

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

• תוכן חדש...