Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

ייעוץ לכיסא בטיחות ברכב

פוסטים מומלצים

פורסם

היי,

עתיד להיוולד לנו ילד בקרוב,

בגדול כרגע שריינו את הכיסא הזה לרכב:

https://www.motsesim.co.il/items/3309485-כסא-בטיחות-4EVER-4-IN1-TS-אפור-גרקו-?utm_source=facebook&utm_medium=ads&utm_campaign=motsesim

וראיתי שהוא קיבל ציון גבוה בנושא של בטיחות בקונסיומר ריפורט.

אבל אז, איכשהו גיליתי שיש גם מבחני ריסוק של ה-adac (שלפי מה שהבנתי מחמירים יותר, תקנו אותי אם אני טועה),

שם הכיסא הזה לא מופיע.

הכיוון כרגע זה כיסא שיכול להחזיק כמה שנים עם תחזוקה טובה (ניקיון וכו'), אז כן מעוניינים להשקיע במשהו בטיחותי.

עדיפות לכיסא כזה שהוא all in one, אבל גם כיסא שיחזיק עד גיל 3-4 זה בסדר. עדיף כזה שבשלב כלשהו אפשר לסובב עם כיוון הנסיעה.

חשוב שיהיה קל יחסית לניקוי ועדיף עם isofix (למרות שאני לא ראיתי הרבה כיסאות שאין להם).

צריך להתאים לשני הרכבים בבית (יונדאי קונה וטסלה מודל 3), אני מניח שהקונה מספיק גדולה ולא תהיה בעיה לשים שם כיסא בטיחות גדול אם צריך.

ראיתי את זה בארץ:

https://www.britax-roemer.com/car-seats/toddler/swivel/9252.html

אבל לא מצאתי את הציון של מבחן adac.

חשבתי גם על זה:

https://www.adac.de/rund-ums-fahrzeug/ausstattung-technik-zubehoer/kindersitze/kindersitztest/marken/britax-roemer/britax-roemer-dualfix-plus-id-796/

אבל רשום שהקשירה מסובכת ושהמושב לא הכי יציב ברכב אז פסלתי אותו.

במקומו, יש את זה:

https://www.adac.de/rund-ums-fahrzeug/ausstattung-technik-zubehoer/kindersitze/kindersitztest/marken/britax-roemer/britax-roemer-dualfix-i-size-id-549/

שלא ממש אפשר למצוא בארץ, אבל נראה שבסעיף הבטיחות הוא מאוד טוב.

אני אשמח להמלצות נוספות ולדעות שלכם,

העדיפות שלי היא לקנות מחנות שיש לה סניף בבאר שבע או הסביבה, כדי שיתקינו לי את המושב ברכב בצורה נכונה. אבל אני לא פוסל קניה מהרשת בהנחה שהאספקה תהיה מהירה מספיק (אם כי מעדיף שלא).

בעבר: Hyundai Getz Fun GLX 1.4 Automatic | Renault Clio MK3 1.2 Manual | Fiat 500 Pop 1.2 Manual | Mazda 3 Sport 2.0 Automatic | Seat Arona FR 1.0TSI DSG7 | Toyota Corolla Hybrid Limited Mitsubishi Space Star Supreme

בהווה:  Tesla Model 3 Highland SR | Hyundai Kona EV LR

פורסם

מזל טוב 💃

אני חסיד של גרקו לגילאי 3 ומעלה, תמורה גבוהה לכסף.

עם זאת, להורים ׳חדשים׳ מושבים עם טכנולוגיית קליקטייט חשופים פחות לטעויות התקנה.

למרבה הצער, לא זולים - ראה כאן https://www.britax.co.il/155630-כסא-בטיחות-מגיל-לידה

אולי @tinoki יגיב כאן עם צאת השבת 😇

לפני המון זמן,  avargel כתב:

חברים, הבא שעונה לו חוטף כאפה. אני לא צוחק.

פורסם

התקציב כאן לא משחק יותר מדי שיקול. מה שחשוב זה שיהיה בטיחותי.

זה כיסא שגם אם יתאים עד גיל שנתיים או 4 שנים יהיה בסדר. מקסימום אחר כך יעבור לילד הבא או שיעבור במשפחה.

אבדוק את התוצאות שלהם ב-adac, תודה.

בעבר: Hyundai Getz Fun GLX 1.4 Automatic | Renault Clio MK3 1.2 Manual | Fiat 500 Pop 1.2 Manual | Mazda 3 Sport 2.0 Automatic | Seat Arona FR 1.0TSI DSG7 | Toyota Corolla Hybrid Limited Mitsubishi Space Star Supreme

פורסם

אתה לא תעביר את המושבים בין המכניות כי כל העברה היא מבצע. האיזופיקס לא ממש נוח לתפעול. בחר במושב המשוכלל לרכב שבו הילד ייסע רוב הזמן, לרכב השני (וגם לסבים/סבתות) אפשר ⁸לרכוש מושב פחות משוכלל, למשל לא מסתובב.

יכול לומר לך שהבכור שלי קנה מושב משוכלל (דומני בריטקס) לרכב שלו, מושב לא מסתובב לרכב של אשתו. הבן השני קנה מושב משוכלל לרכב של אשתו, לרכב שלו עדיין לא קנה, אבל כשייתעורר צורך יקנה מושב המתאים מגיל 3 חודשים, שהרבה יותר זול ממושב המיועד לתינוק מלידה. ברכב של אישתי התקנו מושב שהיה במבצע כלשהו בשילב.

כמובן שכ המושבים עומדים בתקנים (אירופי או אמריקאי, אלה תקנים שונים) ועברו בחינה יסודית של הורים הצעירים.

לפני 5 שעות, David32 כתב:

מה שאתה לא מבין זה שאתה מבזבז את הזמן שלך, את תעבורת האינטרנט שלך ואת אורך החיים של סוויצים במקלדת שלך.

פורסם

אפשר להתפשר על מושב לא מסתובב, אבל אני לא יכול להתפשר על סעיף של בטיחות.

בכל אופן, הדעות די חלוקות לגביי העברת מושבים. יצא לי לשמוע דעות מנוגדות לחלוטין, שדווקא די קל להעביר בין רכבים.

פורסם

עריכה: שאלתי את הבן השני שלי, יש לו ה-swivel והא לא מרוצה, המושב לא ניתן להטיה מספקת לתינוקת שלו (4 חודשים).

לפני 5 שעות, David32 כתב:

מה שאתה לא מבין זה שאתה מבזבז את הזמן שלך, את תעבורת האינטרנט שלך ואת אורך החיים של סוויצים במקלדת שלך.

פורסם (נערך)

image.thumb.png.d777bdd800d5999ce87980eed266d5d4.png

נראה שהכיוון כרגע הוא אחד מאלו.

יש לי נטיה ל-joie, כי נראה שמבחינת כל הפרמטרים הוא מתעלה על האחרים (למרות שגם השאר טובים).

החיסרון שלו זה שהוא רק נגד כיוון התנועה. יש גרסת 360 (מאפשרת גם פנים לכיוון הנסיעה), אבל זו תהיה בארץ רק בפברואר וזה מאוחר מדי.

האם זה באמת חיסרון? יש למישהו ניסיון עם אחד מאלו?

עריכה: ה-joie ירד בגלל שהוא לא מסתובב.

עריכה אחרונה על ידי dorsht

פורסם (נערך)
לפני 7 שעות, dorsht כתב:

כדי שיתקינו לי את המושב ברכב בצורה נכונה.

אל תסמוך על אף אחד שיתקין לך בצורה נכונה. רוב האנשים לא מתקינים נכון.

תלמד להתקין בעצמך נכון. בכל מקרה תצטרך לפרק מידי פעם - להעביר לרכב אחר, להסיע מבוגר, לניקיון או מסיבה אחרת.

אם יש שני רכבים ממליץ לקנות 2, אבל אפשר לחכות עם זה עד שמתחילים מעון. אחרת בכל פעם שאשתך משאירה את הילד במעון ואתה אוסף אותו - צריך להוריד גם את הכיסא, לסחוב אותו ולהתקין אותו נכון (לעיתים בזמן שאתה מחזיק את הילד ביד השניה).

מבחני הריסוק של ADAC אכן המקצועיים ביותר.

עריכה אחרונה על ידי amosbmw
  • רעיון טוב! 3

עמוס

וַיִּשְׁמַע אַבְרָם, כִּי נִשְׁבָּה אָחִיו; וַיָּרֶק אֶת-חֲנִיכָיו יְלִידֵי בֵיתוֹ, שְׁמֹנָה עָשָׂר וּשְׁלֹשׁ מֵאוֹת, וַיִּרְדֹּף, עַד-דָּן.

פורסם

התקנה זאת לא תורה מסובכת. יש כיום סרטונים ברשת (מדריך שמגיע עם המושב עצמו)

במושבים מסיביים זה לא פרקטי להעביר.

אלא קונים 2 מושבים.

אחד בטיחותי יותר

וברכב המשני. שרוב הנסיעות בעיר. בדרך כלל מתפשרים (אם הפרוטה מצויה בכיס בשפע. אפשר שלא להתפשר)

לנו יש כמה שנים צ'יקו נקספייט.

מאוד מרוצים.

התקנה לא מורכבת מדי.

מספיק רחב ונוח לתינוק.

קיבל (בעבר. לא יודע מה היום) ציוני בטיחות נפלאים.

וניתן לניקוי בקלות. יש לנו את הדגם לפני הרוכסן. למרות שהבהילו אותנו בחנות שקשה לנקות אותו. אני מפרק הכל ומכניס לכביסה מדי פעם. 

לא מכיר את הכסא שלך.

בכל מקרה 

לדעתי אין שום צורך בכסא מסתובב.

מיתר רוז רוצה לחיות!

אבא שלו תרם 100% בשנתיים האחרונות, זה הזמן להוקיר לו תודה

לתרומה: https://www.charidy.com/meitarroz/311

פורסם

לגביי שני כיסאות - אולי בהמשך. כרגע נתחיל עם אחד ונתקדם בהתאם.

כרגע המטרה לקנות כיסא אחד טוב.

אשמח לחוות דעת על הכיסאות שחשבתי עליהם או הצעות לכיסאות אחרים דומים.

פורסם (נערך)

מנסיון עם שני הילדים שהיו לנו, בגילאים עד 6 חודשים, ה-gamechanger האמיתי הוא היכולת להעביר את התינוק בקלות בין רכב - עגלה - בית מבלי להעיר. מה שעשינו לשם כך זה רכישת סלקל + בסיס isofix + מתאם לבסיס של העגלה שהסלקל יוכל להתלבש במקום האמבטיה. כל זה מצריך קצת התעסקות מבחינת ווידוא תאימות בין יצרנים שונים, אז לא אמליץ על דגמים ספציפיים, אבל לא חושב שתטעה אם תלך עם היצרנים המוכרים כמו britax, graco, chicco, ואולי שכחתי איזה אחד או שניים.

אחרי גיל חצי שנה עברנו לכסא של britax, נדמה לי boulevard,  שאפשר להושיב בו עם ונגד כיוון הנסיעה. כמובן תלוי בגודל של הילד, אבל בכיף אפשר להשתמש בו עד גיל 5.

עריכה אחרונה על ידי unreliablebazooka
פורסם

פות”ש שבוע טוב.

הגרקו פוראבר ששריינת הוא כסא מעולה. בגדול גרקו וסייפטי פירסט לדעתי החברות עם התמורה הטובה ביותר למחיר.

ג’ואי מעולה אבל ממש לא מגיע לאיכות החומר של הטובים.

עזרה בהתקנה והסברים תוכל (בהכללה) לקבל יותר בחנויות פרטיות ופחות ברשתות. אכן יש מליון סרטונים ביוטיוב פר דגם.

אם אתה עובר במודיעין אשמח למכור לך.

בשעה טובה!

• אהבתי 1

אם אתה מאמין שיכולים לקלקל, תאמין שיכולים לתקן.

- רבי נחמן מברסלב

פורסם

יש ברייטקס בתקינה אמריקאית עם שיטת התקנה של clicktight. מגיע עם תוקף של 10 שנים, שלדת פלדה ובמשקלים היותר גבוהים, אתה תבין את היתרון על פני הisofix.

פורסם (נערך)

פות"ש, אתה עושה סלט.

קח נשימה.

אני קצת פחות בעניינים ב4 שנים האחרונות.

Adac זה מכון בדיקה גרמני, הוא יבדןק רק דברים עם תקן אירופאי.

יש תקן חדש שנקרא i size שאם אני מבין נכון מחייב מוטות איזופיקס קשיחים.

חסרון בטוח - לא ניתן להתקין את הכיסא קצת הצידה כדי לקבל יותר מקום לידו או 3 כסאות.

איזופיקס זה 33 קילו כסא ועןד ילד.... כסא כבד ועוד ילד מגודל...

הכסא הראשון שקישרת אליו הוא אמריקאי. תקינה אחרת.

בעקרון כסאות אמריקאים - צריך לוודא שיש בהם התקן נעילה פנימי !! כי ברכבים אמריקאים יש פטנט שהחגורה ננעלת ואז רק חוזרת פנימה ואי אפשר למתוח אותה (כמו חגורה בכל מיני רכבות פארקים). נשמע עקום, אבל ברכב אמריקאי זה ממש קל להתקנה.

בגדול לי יש 2 כסאות של ציקו אמריקאיפ שהיתרון שלהם זה שאם אתה רותם אותם עם החגורה, אתה יכול לשים בהם ילד עד איזה 40 קילו עם חגורות פנימית 5 נקודות, אחרי זה גם לשמש כבוסטר עד איזה 55 קילו.

עוד משהו - כל הכסא מגיל0 עד צבא הזה, לא שוןה.

ילדים פולטים, מקיאים, מחרבנים בפרט תינוקות. גם עם ניקוי יסןדי פעם, לא תרצה לסחוב 8 שנים עם הכסא המגעיל הזה.

עריכה אחרונה על ידי KipodYam
  • מצחיק 1

הצטרף לדיון

ניתן לפרסם הודעה כעת ולהירשם לאתר מאוחר יותר. במידה וכבר יש לך חשבון בפורום, התחבר כעת בכדי לפרסם באמצעות החשבון שלך.

Guest
הגב לנושא זה...

×   התוכן שהדבקת מסוגנן.   הסר סיגנון

Only 75 emoji are allowed.

×   הקישור שלך הוטמע אוטומטית בגוף ההודעה.   הצג כקישור רגיל

×   התוכן הקודם שלך שוחזר.   ניקוי העורך

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

• תוכן חדש...