Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

ייעוץ לכיסא בטיחות ברכב

פוסטים מומלצים

פורסם (נערך)
לפני 38 דקות, KipodYam כתב:

יש תקן חדש שנקרא i size שאם אני מבין נכון מחייב מוטות איזופיקס קשיחים.

רק לתקן: ניתן לייבא היום לארץ רק כסאות בעלי תקן  I size, יש פשוטים ללא איזופיקס. התקן מאפשר גם כסאות ללא איזופיקס אך מחייב הגנות צד מעט יותר משמעותיות מאשר הכלום בערך שהיה מחויב עד היום, ועוד כמה שינויים חזותיים כמו חלוקה לגבהים במקום משקל וגיל, סה”כ הגיוני יותר.

בכל מקרה כל הכסאות שאתה מכווין אליהם הם עוברים בהרבה את דרישות התקן הנ”ל.

עריכה אחרונה על ידי tinoki
  • רעיון טוב! 2

אם אתה מאמין שיכולים לקלקל, תאמין שיכולים לתקן.

- רבי נחמן מברסלב

פורסם
לפני 42 דקות, KipodYam כתב:

בגדול לי יש 2 כסאות של ציקו אמריקאיפ שהיתרון שלהם זה שאם אתה רותם אותם עם החגורה, אתה יכול לשים בהם ילד עד איזה 40 קילו עם חגורות פנימית 5 נקודות, אחרי זה גם לשמש כבוסטר עד איזה 55 קילו.

עוד משהו - כל הכסא מגיל0 עד צבא הזה, לא שוןה.

ילדים פולטים, מקיאים, מחרבנים בפרט תינוקות. גם עם ניקוי יסןדי פעם, לא תרצה לסחוב 8 שנים עם הכסא המגעיל הזה.

בפועל אף ילד במשקל 30-40 קילו (7-9 שנים) לא יושב בכסא בטיחות. עוברים לבוסטר וזהו.

55 קילו?

יש אמהות במשקל הזה...

• מצחיק 3

מיתר רוז רוצה לחיות!

אבא שלו תרם 100% בשנתיים האחרונות, זה הזמן להוקיר לו תודה

לתרומה: https://www.charidy.com/meitarroz/311

פורסם
לפני 8 שעות, KipodYam כתב:

גם לשמש כבוסטר עד איזה 55 קילו.

אני שולח את אישתי לקנות לעצמה בוסטר כדי שתשב ליד הנכדות, ועוד אחד למושב הנהגת.ֶ

לפני 5 שעות, David32 כתב:

מה שאתה לא מבין זה שאתה מבזבז את הזמן שלך, את תעבורת האינטרנט שלך ואת אורך החיים של סוויצים במקלדת שלך.

• חברי המעגל הראשון
פורסם

אני יכול להמליץ על הברייטקס בולוורד, בעיקר שהוא מתאים לטווח גילאים גדול. קל להוריד לו את הריפוד ולשטוף והוא מתחבר כמו אבן למושב ולא זז מילימטר. לגבי הבטיחות שלו, הוא אמור להיות מצויין אבל אין לי ואני לא רוצה ניסיון איתו בתחום הזה.

קח בחשבון שמוצרים כאלה לא מעבירים הלאה ואחרי שנתיים שלוש ארבע זהו אין מה לעשות עם זה. כל הזמן יוצאים מוצרים חדשים וטובים יותר ויש לזה פג תוקף, לא בטוח אחרי כמה זמן.

• רעיון טוב! 1

אומרים שהעתיד הוא אנרגיה סולארית, אז עברתי לסולר.

פורסם

פג תוקף זה היום 7 או 10 שנים. יש כל מיני סייגים לגבי חשיפה לחום ושמש. זה בדיוק כמו הצמיגים שלכם.

סייגתי שאני לא מכיר את i size אבל איזופיקס קשיח זה חסרון רציני עם 3 אנשים מאחור.

צחוק צחוק, ראיתי אנשים בעיקר נשים שנוהגים כאשר חצי הגה מסתיר וכאשר החגורה עוברת על הצוואר.

פעם כסא אירופאי אכן היה מדבר רק על משקל בעוד כסא אמריקאי היה מדבר על משקל וגובה. אז כסא אמריקאי נתן לך חגןרת 5 נקודות עד גובה אדיר של 140 אולי יותר.

כאשר יש לך 3 מושבים, מאוד קשה לחגור אם חלק בבוסטרים, במיוחד אם זה בוסטר עם גב שיותר קשה להזיז אותו ובטח ןבטח שאם הבוסטר גב מחובר עם איזופיקס שזאת ההמלצה.

על משהו אחד אף תקן לא  מציין - רוחב מותניים של ילד.

ועוד משהו - אנשים מזלזלים בחגירת ילדים בתוך העיר. אבל שם רוב התאונות.

ועדיף כסא סביר בכל רכב מאשר כסא טוב ברכב הראשי וכסא גרוע ברכב המשני. ועוד משהו - כל כסא שרתום כמו שצריך עדיף מחוסר כסא.

ומשום מה, ברגע שילד כבר לא בכסא 5 רצועות, משם מתחילים לחפף. יושבים בלי בוסטר והחגורה על הצוואר, או שמים אותה מאחורי הגב, שאולי זה כבר עדיף...

דוגמא - רציתי לעשות קאר פול לאיזה חוג במיקום מעצבן ורחוק. אבל הם היו כבר 3 ילדים, אמרו לי, אתה בסדר ששלך ישב מקדימה? אמרתי - אין שום בעיה, שישב על בוסטר, יש לי גם מתנפח, אמרו לי אה, אנחנו כבר בלי בוסטרים, אמרתי להם, אתם רוצים להגיד לי ששלושת הילדים הנמוכים האלה, החגורה יושבת עליהם טוב במושב האחורי?? אז מושב קדמי צריך בוסטר אבל אחורי כלום? העסק נפל מבחינתי.

פורסם

לי יש שני רכבים ובהתאם שני מושבים לילדה אחת בת שלושה חודשים:

1. Kinderdraft i-grow - קלות התקנה 10/10. אני מזיז אותו כל פעם בין מושב הנוסע הקדמי לאחורי (כשאשתי נוסעת לבד עם הילדה, היא רוצה שהילדה תהיה לידה כדי שתוכל לשים מוצץ או לתת יד אם היא מתחילה לצרוח). מדדתי פעם ולוקח לי דקה ו10 שניות להעביר את הכיסא מהמושב האחורי למושב הקדמי (למזלי יש לי isofix מקדימה ב 3008). המושב מרגיש מעט פלסטיקי ויש בו חופש מסויים ולכן מרגיש פחות מסיבי מהכיסא השני שיש לנו:

2. כיסא בטיחות nuna rava שנקנה במבצע יחד עם העגלה. כיסא בתקן אמריקאי שמתאים עד 30 קילו ובהתאם יחזיק הרבה מאד שנים לילדה. כיסא מסיבי מאד (כמו כל הכיסאות בתקן האמריקאי) עד כדי כך שהרגשתי קלסטרופוביה ונאלצתי להחליף רכב כדי שיהיה קצת מקום לנשום. הילדה קטנה יחסית והכיסא עוטף אותה מכל כיוון, כיסא מאד יציב ויושב כמו סלע ברכב. נותן הרגשה של ביטחון כשהילדה נמצאת בו ולכן זה הכיסא המועדף שלנו לנסיעות ארוכות.

לא קשה להתקין אותו אבל בטח שלא קל כמו ה i-grow

כשמתקינים לך כיסא (כל כיסא שתבחר) ברכב - תראה איך המתקין עושה את זה, ותבקש ממנו לנסות בעצמך כדי שתבין את הבסיס של העניין. מהר מאד קולטים את הרעיון.

פורסם
לפני 11 שעות, KipodYam כתב:

ילדים פולטים, מקיאים, מחרבנים בפרט תינוקות. גם עם ניקוי יסןדי פעם, לא תרצה לסחוב 8 שנים עם הכסא המגעיל הזה.

לכן עברנו לכיסאות מגיל 0 עד גיל 3-4.

גם ככה התכנון הוא להעביר לילד הבא או בתוך המשפחה, אם נצליח לשמור עליו במצב טוב.

תודה לכל העוזרים,

היינו השבוע בשילב, החלטנו לקחת את המקסי קוזי מיקה 360 פרו.

איזופיקס + מוט, פירוק והרכבה פשוטים, ציון גבוה במבחן ADAC, נוח מאוד לתפעול ומגיע למצב שכיבה די טוב ביחס לכיסא מסתובב.

בעבר: Hyundai Getz Fun GLX 1.4 Automatic | Renault Clio MK3 1.2 Manual | Fiat 500 Pop 1.2 Manual | Mazda 3 Sport 2.0 Automatic | Seat Arona FR 1.0TSI DSG7 | Toyota Corolla Hybrid Limited Mitsubishi Space Star Supreme

בהווה:  Tesla Model 3 Highland SR | Hyundai Kona EV LR

• חברי המעגל הראשון
פורסם
לפני 11 שעות, KipodYam כתב:

ילדים פולטים, מקיאים, מחרבנים בפרט תינוקות. גם עם ניקוי יסןדי פעם, לא תרצה לסחוב 8 שנים עם הכסא המגעיל הזה

לשים ילד בן 8 באותו כיסא שהיה לו מגיל חצי שנה זה התעללות, אבל עדיף לקנות כיסא שיתאים לכמה שיותר זמן בנוחות, בדרך כלל עד גיל 4-5 כזה ואז אפשר לעבור לבוסטר. 

חירבונים והקאות שוטפים ומכבסים כמו עם סדינים ושמיכות. להחליף כיסא רק בגלל זה, קצת בזבזני הייתי אומר. גם היום מייצרים את זה מבד שלא סופג את החרא אז זה עוד יותר קל.

אומרים שהעתיד הוא אנרגיה סולארית, אז עברתי לסולר.

פורסם

זה כיסאות שמתפרקים בשלבים. ראינו כיסאות כאלו.

כשיגיע הרגע לקנות בוסטר זה יהיה יותר קל כבר. גם ממה שראיתי בוסטרים זה עסק יותר זול.

בעבר: Hyundai Getz Fun GLX 1.4 Automatic | Renault Clio MK3 1.2 Manual | Fiat 500 Pop 1.2 Manual | Mazda 3 Sport 2.0 Automatic | Seat Arona FR 1.0TSI DSG7 | Toyota Corolla Hybrid Limited Mitsubishi Space Star Supreme

בהווה:  Tesla Model 3 Highland SR | Hyundai Kona EV LR

פורסם

@dorsht הריפוד מתפרק כמו קליפה של בצל (רק הפוך, מבפנים החוצה) כדי להתאים את המושב לילד הגדל. כמובן שחשוב לשמור את השכבות לילד הבא.

@Shay_uאתה דואג לבטל ולהפעיל את כרית האויר בכל פעם שאתה מושיב את הילד מלפנים ומחזיר לאחור? החבר'ה שלי משתמשים במראה ייעודית למושב האחורי וזהו, המושב משוחרר פעם אחת, די לסובב אותו לפנים בגיל המתאים. להוסיף שכשהילד ממש קטן נדיר שנוסעים איתו לבד, בדרך כלל יש הורה מאחור, אחרי כמה חודשים מוותרים.

לפני 5 שעות, David32 כתב:

מה שאתה לא מבין זה שאתה מבזבז את הזמן שלך, את תעבורת האינטרנט שלך ואת אורך החיים של סוויצים במקלדת שלך.

פורסם
בתאריך 28.12.2024 בשעה 14:22, dorsht כתב:

התקציב כאן לא משחק יותר מדי שיקול. מה שחשוב זה שיהיה בטיחותי

מבחני הריסוק לכיסאות נותנים מושג אבל הם לא משמעותיים כמו מבחני ריסוק של רכבים, משום שמה שקובע את הבטיחות זה קודם כל הרכב עצמו ודבר שני, התקנה נכונה של הכסא. 

כל זמן שלכסא אין כשל מהותי והוא עושה את העבודה, יענו, מרסן את הילד ושומר אותו במקומו, זה טוב מאוד. 

מבחני הצרכנות למיניהם מוסיפים הרבה מידע על קלות התקנה (והרבה נופלים בהתקנה...) בהירות ההוראות וכו', ולאו דווקא מתעכבים דווקא על מבחני הריסוק. 

לעניין, לנו היה Britax marathon עד לא מזמן (גיל 5.5) ואפשר היה למשוך איתו עוד חצי שנה עד שנה, בכיף. 

מנגנון הנעילה של בריטקס  עם חגורת הבטיחות, נהדר (יש לזה איזה פטנט ומיתוג). 

הכסא מקובע ולא זז מ"מ. 

לגבי לכלוך, הוא קל לניקוי בשאיבה ולכביסה. 

החיסרון, כמה שנוח לקבע אותו נכון, הוא עדיין מאוד גדול ומסורבל. 

בתאריך 2.1.2025 בשעה 11:16, dorsht כתב:

ראינו כיסאות כאלו.

כשיגיע הרגע לקנות בוסטר זה יהיה יותר קל כבר. גם ממה שראיתי בוסטרים זה עסק יותר זול

בעוד לכסא בטיחות לגילאים מוקדמים יש תפקיד של ריסון עם רתמה (חובה בגיל צעיר מאוד) ועיטוף של התינוק, בוסטר עושה שלושה דברים: 

1. מרים את הילד לגובה נכון לחגורה

2. מכוון את החגורה למיקום נכון על הירכיים (ולא על הבטן/סרעפת) 

3. מכוון את החגורה למיקום נכון על הכתף (כשיש לו גב) 

בנקודת הזמן שהילד גדול יותר היתרון של כסא עד הנצח הוא שהילד נשאר קשור ברתמה לכסא,שזה קצת יותר עדיף על רצועת הבטיחות בתאונה, אבל לא משמעותי.

בחודש האחרון ירדנו מהבריטקס מרתון כי הילדה כבר היה משמעותית נוח יותר בבוסטר גב

אפרופו מבחני ריסוק, שוב, להוציא מקרים שהמבחן העצמאי מגלה כשל מבני בכסא, כל זמן שהוא בתקן, זה טוב (ולמדתי איך התקן עובד...) 

נ. ב. את המרתון מכרנו ב-450 ש"ח אחרי 5.5 שנות שימוש, במצב מעולה. 

uʍop ǝpısdn sı ɹǝʇndɯoɔ ɹnoʎ sıɥʇ pɐǝɹ uɐɔ noʎ ɟı

פורסם (נערך)
לפני 4 שעות, sperial כתב:

@Shay_uאתה דואג לבטל ולהפעיל את כרית האויר בכל פעם שאתה מושיב את הילד מלפנים ומחזיר לאחור? החבר'ה שלי משתמשים במראה ייעודית למושב האחורי וזהו, המושב משוחרר פעם אחת, די לסובב אותו לפנים בגיל המתאים. להוסיף שכשהילד ממש קטן נדיר שנוסעים איתו לבד, בדרך כלל יש הורה מאחור, אחרי כמה חודשים מוותרים.

קודם כל בגלל שיש שני רכבים, יוצא שיש רכב לאשתי שבו ה kinderkraft כמעט תמיד נמצא מקדימה, אבל גם כשיוצא לי להעביר אותו כמובן שאני מבטל את כרית האוויר או מפעיל אותה בהתאם. זה פשוט לסובב כפתור עם המפתח. עשיתי לעצמי הרגל בתחילת נסיעה לוודא אם הכיסא לידי ואם הכרית מופעלת או כבויה - תמיד מסתכל בצג העליון לוודא שהמצב תקין. עוד לא קרה שהזזתי את הכיסא ושכחתי לבטל או להפעיל את הכרית.

אוסיף לגבי ההערה השנייה - אשתי בחופשת לידה מאד פעילה, היא כל היום מתזזת בין קורסים לפעוטות, לבתי קפה, לפעילויות וכו׳. יוצא שהיא כל הזמן עם הילדה ברכב בנסיעות ולכן היכולת שלה לתת מוצץ / יד מרגיעה כשהילדה מתחילה להרגיש לא בנוח - עושה את כל ההבדל. נורא קשה לנהוג עם ילד צורח במושב האחורי ועוד יותר קשה למצוא מקום בטוח לעצור את הרכב ולצאת ממנו רק כי המוצץ נפל. כמובן שהמושב האחורי יותר בטיחותי, אבל כשאין מישהו עם הילד מאחורה, כיסא בטיחות מקדימה הרבה יותר נוח לתפעול יום יומי.

עריכה אחרונה על ידי Shay_u
פורסם

.

יש בחור בשם אבי שפיר שעוסק בזה. נייד 052-880-8600 יש לו ווטסאפ עסקי.

יש לו אתר וגם קבוצה בפייסבוק. הוא מבין עניין וגם ילמד אותך איך להתקין נכון את הכסא. דרכו גם דרך כלל אפשר לקבל מחירים טובים כי הוא עבד בזמנו (לפני שנתיים וחצי) עם חנות בשם בייבי סטאר ואז אתה מגיע לחנות והוא עוזר לך לבחור ולהתקין.

היה שירותי והבין עניין / שלט בחומר (בזמנו הייתי עמוק בנתונים).

למען הסר ספק - לקוח מרוצה מעבר לזה אין לי קשר לבחור.

2020 Citroën C5 Aircross 1.6 180HP

פורסם
לפני כשעה, Shay_u כתב:

כמובן שהמושב האחורי יותר בטיחותי

כמו תמיד, השאלה היא 'כמה יותר?' 

אין תשובה מלבד סטטיסטיקות כלליות. 

גם לנהוג עם ילד צורח זה פחות בטיחותי. 

לעצמי, מושיב מקדימה בעיר, מחוץ לעיר תמיד מאחור. 

uʍop ǝpısdn sı ɹǝʇndɯoɔ ɹnoʎ sıɥʇ pɐǝɹ uɐɔ noʎ ɟı

הצטרף לדיון

ניתן לפרסם הודעה כעת ולהירשם לאתר מאוחר יותר. במידה וכבר יש לך חשבון בפורום, התחבר כעת בכדי לפרסם באמצעות החשבון שלך.

Guest
הגב לנושא זה...

×   התוכן שהדבקת מסוגנן.   הסר סיגנון

Only 75 emoji are allowed.

×   הקישור שלך הוטמע אוטומטית בגוף ההודעה.   הצג כקישור רגיל

×   התוכן הקודם שלך שוחזר.   ניקוי העורך

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

• תוכן חדש...