Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

פוסטים מומלצים

פורסם

יש לי מזגן עם בעית חיישן טמפרטורה (למי שרוצה פרטים, קישור למטה)

טכנאי אחד כבר נפנף אותי, כנראה שאין לו חשק להתעסק עם חידות, הוא רוצה לבוא, למלא גז או להחליף כרטיס וללכת הביתה.

לאור השיחה הזו ויתרתי גם על שירותי מדרג, והחלטתי לנסות פה.

אשמח להמלצות.

)

פורסם (נערך)

ממה שאני מבין בפיקוד האוניברסלי שהתקינו לך, אין בכלל חיישן טמפרטורת אוויר חוזר (מה ששאלו לגביו בשרשורים הקודמים). בנוסף בשלט שלך (אם קיים, זו אופציה), אין אפשרות IFeel. 

השאלה האם יש נכונות מבחינתך להחליף פיקוד למשהו מאלו (שיש לו חיישנים למאייד ואוויר חוזר, ושלט עם ifeel ) :

https://www.amavi.co.il/items/1175098-ערכת-פיקוד-אוניברסלית-ווסת-למזגן-USP-5005-אלקטרה

https://www.thermostar.co.il/items/1890168-ערכת-פיקוד-אוניברסלי-למזגן-מיני-מרכזי-עד-6-כ-ס-USP-5010- 

עריכה אחרונה על ידי innvision
פורסם

הבקרים האוניברסלים הם דראק אחד גדול.

קודם כל יכול להיות שיש לך בעיה בלוח או ברגש

שנית חשוב מאוד להתקין את הרגש במקום הנכון

שלישית... מזגן בן 20 יש לו ניצולת אנרגטית גרועה בלי קשר לזה שהוא כבר סתום ומרעיש.

הייתי בסרט הזה כשהתעקשתי להחיות מזגן יקר של מיצובישי.

למרות העלות של המעבר והלכלוך עברתי לטורנדו VRF הבדל של יום ולילה בביצועים בחשמל.

אל תשקיע שקל במזגן בן 20

• רעיון טוב! 1
קיבלת התראת משתמש בקארספורום - סיבה: שפה לא נאותה אנא חסוך מאיתנו את חוש ההומור הלא מצחיק שלך.
כל מה שעומד בין אדם, לאושר שלו, הוא היכולת להשלים עם כמה עובדות ולהבין שלא שווה להילחם עליהן.
פורסם

המזגן לא שלי, ולכן החלפה אינה רלוונטית. אבל התסכול מחוסר יכולת לחמם ולקרר את הבית בצורה סבירה הם כן שלי, ולכן אני אשקיע כדי לסדר זאת, עד גבול מסויים.

אין שלט, אין feel, זה מזגן בן מעל 20 שנה.

כל מה שדרוש לי זה שאם מכוונים אותו על 23 מעלות, הוא ירגיש נכון את הטמפרטורה ויעצור בה. אם צריך להחליף שוב בקר, אעשה זאת.

אין לי מושג מה יש או אין ביחידה בפיקוד. הבעיה היתה קיימת גם ביחידה השינה, רק שאז יחסתי את זה לבורר הסקאלה הלא מדוייק. 

אז אם יש למישהו המלצה על טכנאי שירצה להתעסק עם הבעיה, החלפת בקר, איתור החיישן ומיקומו מחדש אם צריך וכו׳, אני אשמח.

פורסם (נערך)

מה עם פיקוד חכם כמו סנסיבו?

עריכה: לא שמתי לב שאין שלט כך שהרעיון לא רלוונטי.

עריכה אחרונה על ידי Muzic4Ever

Putting a rear-spoiler on a front-wheel drive car. Yeah, that's gonna help

פורסם
לפני 5 שעות, Be roo כתב:

לאור השיחה הזו ויתרתי גם על שירותי מדרג

תראי, אני לא מבין בענייני מזגנים אבל לגבי המצוטט; בשנים האחרונות, דווקא דרך מידרג קיבלתי שרות מצוין וטכנאים מתחומים שונים שכולם עשו עבודה מצוינת. המשותף לכולם הוא שלא הייתה לי היכרות מוקדמת עם אף אחד מהם, ויצאתי מרוצה בכל פעם. 

בקיצור, אל תפסלי מראש. 

• מעניין 1
  • רעיון טוב! 2
פורסם (נערך)
לפני 3 שעות, סולל הדרך כתב:

הבקרים האוניברסלים הם דראק אחד גדול.

קודם כל יכול להיות שיש לך בעיה בלוח או ברגש

זו הסיבה בין השאר שהמלצתי על הבקר חדש (חוץ מזה שיש גם אופציית IFeel), גם למקרה ויש בעיה בבקר שלה. הבקר במזגנים כאלו מחליף את רוב האלקטרוניקה. הבקר מכיל לוח בקרה וגם רגשים, כך שמה שנשאר מבחינה חשמלית זה פחות או יותר המדחס (ו"משאבת חום" שזה שסתום 4 דרך עם סלנואיד), מאוורר חיצוני והמפוח הפנימי (כמובן שיש את המרכיבים "המכאניים") , יש רגשים חדשים שמגיעים עם הערכה.

מצאתי עכשיו את אחת הערכות ב 235 ש"ח:

https://www.emiliz.com/product/כרטיס-פיקוד-אוניברסלי-usp5010-למזגן-עד-6-כס

, במחיר הזה לי אישית נראה שזה שווה את הניסיון.

אם יש עניין לנסות, אפשר גם אולי להתקין באופן עצמאי את הבקר, זה אמור להיות פשוט יותר אחרי שכבר פעם אחת ניתקו את הבקרה המקורית והתחברו לרכיבים. אפשר לצלם את החיבורים וננסה לעזור.

פורסם (נערך)

היה לי בקר כזה אחרי הטכנאים דפקו את הבקר המקורי של מיצובישי.

לדעתי הוא שוכב עכשיו זרוק במחסן אם מישהו רוצה...

הרבה נחת לא רוויתי ממנו או מהמזגן 

יש גם איזה שרשור שלם שעסק בתופעת הוודו שהמזגן היה מפשיר את עצמו כל חצי שעה

עריכה אחרונה על ידי סולל הדרך
קיבלת התראת משתמש בקארספורום - סיבה: שפה לא נאותה אנא חסוך מאיתנו את חוש ההומור הלא מצחיק שלך.
כל מה שעומד בין אדם, לאושר שלו, הוא היכולת להשלים עם כמה עובדות ולהבין שלא שווה להילחם עליהן.
פורסם
לפני 5 שעות, innvision כתב:

מצאתי עכשיו את אחת הערכות ב 235 ש"ח:

תודה, אבל קשה לי להאמין שטכנאי יסכים להתקין בקר שלא נקנה ממנו, ואין לי כוונה לנסות להתקין לבד.

מישהו יודע לומר איפה נהוג להתקין את חיישן הטמפרטורה במגזנים מרכזיים ישנים שכאלה?
דירת 4 חדרים: סלון  ומטבח, ומסדרון שמחבר לחדרים. יחידת הבקרה נמצאת במסדרון.

פורסם
לפני 13 שעות, סולל הדרך כתב:

היה לי בקר כזה אחרי הטכנאים דפקו את הבקר המקורי של מיצובישי.

לדעתי הוא שוכב עכשיו זרוק במחסן אם מישהו רוצה...

הרבה נחת לא רוויתי ממנו או מהמזגן 

יש גם איזה שרשור שלם שעסק בתופעת הוודו שהמזגן היה מפשיר את עצמו כל חצי שעה

כן, אני זוכר את השרשור (מעניין מאוד), לא זכרתי שזה אותו הבקר המדובר. אבל אחרי קריאה נוספת אני מבין שמיקום של החיישן על המאייד פתר את הבעיה?

יש אגב בקרים בלי ההגנות האלו (גם בנוכחי אין להבנתי), אבל חשבתי שהאופציה של Ifeel שיש בבקר הזה תשפר את המצב.

לפני 11 שעות, Be roo כתב:

מישהו יודע לומר איפה נהוג להתקין את חיישן הטמפרטורה במגזנים מרכזיים ישנים שכאלה?

אני חושב שבאזור תריס האוויר החוזר, אבל מכאן גם אולי הבעיה, כדאי אולי להוציא אותו לאזור יותר רלוונטי (כמו שסולל הדרך עשה אצלו) , השאלה האם ידוע איפה הוא ממוקם כרגע?

לצערי אני לא מכיר מישהו מומלץ.

פורסם

הבעיה אצלי היתה חיישן טמפרטורה שלא מוקם ממש על המאייד הפנימי.

את החיישן לאוויר חוזר (שקובע את ה on ו off למדחס צריך למקם כמה שיותר באיזור המדידה המבוקש,

כבר נתקלתי ברגשים כאלו שזייפו בטרוף.

אתה יכול לחבר את הרגש למד התנגדות ולעקוב אחר רציפות  המדידות. הוא אמור אאלט להיות 10 קילו ב 25 מעלות.

כשהם התחילו לזייף פשוט הייתי מחליף אותם בלי לבדוק . פעם היו לי הרבה כאלו. לצערי לא נשארה לי יותר לתת לך.

פורסם

אין לי מושג איפה הוא ממוקם. התריס החוזר הגיוני, כי הוא נמצא במסדרון ונראה שיש השפעה לפתיחת דלתות של חדרים שפונים אליו.
איך הוא נראה? אנסה לחפש אותו.

הבעיה היא לא זיוף רגיל, אם היה נניח מזייף ב-3 מעלות באופן קבוע, אפשר היה להסתדר. הבעיה היא ההתנהגות שלו כשהמזגן עובד וכבוי.  הרי לא יתכן שמזגן מחמם את הבית והטמפרטורה נמוכה יותר מאשר כשהוא כבוי. הוא אשכרה מראה 22 כשמדליקים אותו, ואז יורד ל-19, מה שגורם לו להמשיך לחמם עד אינסוף.

פורסם (נערך)

כן, נראה שיש איתו בעיה ללא קשר למיקום, או עם הבקר עצמו, ואנחנו בעצם חוזרים לעניין החלפת הבקר בלית ברירה.

לפני 10 דקות, סולל הדרך כתב:

הבעיה אצלי היתה חיישן טמפרטורה שלא מוקם ממש על המאייד הפנימי.

כן, אני מבין, המזגן אצלך נכנס למצב הפשרה בעקבות כך, השאלה שלי היתה האם לאחר המיקום שלו במקום הנכון, המערכת עבדה כראוי, והאם אתה עדיין ממליץ להמנע משימוש בבקר הזה ? כי עושה רושם שכאשר חיישן המאייד ממוקם על המאייד הבקר מתפקד.

פורסם
לפני 4 דקות, innvision כתב:

עם הבקר עצמו, ואנחנו בעצם חוזרים לעניין החלפת הבקר בלית ברירה

היות והבעיה היתה גם עם הבקר הקודם (שחשדתי בו ולכן הוחלף) נראה שהבעיה היא בחיישן.
אבל שוב, דרוש לי טכנאי שיסכים לחקור ולא מחפש משימות קלות עם סוף ברור.

פורסם
לפני 19 שעות, Be roo כתב:

כל מה שדרוש לי זה שאם מכוונים אותו על 23 מעלות, הוא ירגיש נכון את הטמפרטורה ויעצור בה. אם צריך להחליף שוב בקר, אעשה זאת.

שיר, מה שאת מבקשת לא תמיד ניתן לביצוע ברמת הדיוק שאת מצפה לה.

ראשית, בואי נחלק את הבקשה שלך לחימום וקירור -

א. קירור - לרוב אפשר להשיג דיוק בטמפ'.

ב. חימום - מניסיוני - לצערי קשה להגיע לדיוק בטמפ'.

לכן ההמלצה שלי בחימום היא לא להתייחס למספר עצמו, אלא להרגשה בלבד.

עכשיו אני מדליק את האינוורטר בחדר על 24 מעלות חימום - מה נראה לך שהוא מקרר ? ממש לא. הוא מחמם יופי - אבל ב 24 אני נשאר בטווח שנעים לי ולא שורף לי את התחת מחום.

לכן, בחימום, תתחילו ממספר נמוך. 22-23 ותתנו למזגן לעבוד ותראו איפה הוא נעצר מבחינת נוחות.

לא בטוח ב 100% שיש בעיה במזגן.

מניסיוני - הדיוק בקירור מגיע גם בגלל שבמצב זה המפוח ביחידה הפנימית עובד כל הזמן ולכן יש סירקולציית אויר.

בחימום זה עובד אחרת, וברגע שהגיע (לכאורה) לטמפ' הרצויה, הוא עוצר לחלוטין - ואין לו אפשרות לחוש את הטמפ' בחדר (באמצע או בקצה השני) כי הרגש נמצא על המאייד בד"כ.

Deepal S05 MAX MY26 272Hp 
   Citroen Berlingo XTR MY17
 1.6
HDi 100Hp Automatic

• תוכן חדש...