Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

פוסטים מומלצים

פורסם

95% מהדירות ביד  2 הן מתיווך. לא רוצה תיווך. מצאתי דירה שמעניינית אותי, הגעתי לשם של המוכר ולטלפון שלו. 

אם אצור איתו קשר - האם זה יסבך אותו, או אותי? 

אני מניח שאם הוא בבלעדיות אצל המתווך ( לא נראה לי  - המודעה עומדת כבר 9 חודשים)  - פשוט אומר לו שאצור קשר כשזו תסתיים .

השאלה אם יש משהו לא חוקי במעשה הנ"ל?  אני חושב שזה כשר אך מסריח, מצד שני זה מתווך.. כשר אך מסריח זה הday to day  שלו.

• אהבתי 1
  • תגובות 43
  • פורסם
  • תגובה אחרונה

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

פורסם

אתה הגעת לדירה מבלי ליצור קשר עם מתווך?

Ready To Rock
Ready To Rumble

"Hard times create strong men, strong men create good times, good times create weak men, and weak men create hard times." G. Michael Hopf

Daihatsu Sirion 2007 1.3 automatic
פורסם (נערך)

כל עוד מתווך כלשהו לא החתים אותך על טופס שהוא מראה לך דירה ( זה קורה לפני כניסה לדירה עצמה), אינך חייב שום דבר לאף אחד.

מה קורה בין המוכר למשרד תיווך כלשהו לא צריך לעניין אותך.

עריכה אחרונה על ידי vladclar
  • אהבתי 1
  • רעיון טוב! 1

toyota verso 2016 - יש מקום לכולם!

בעבר : ניסאן NV200 2012, סיטרואן ג'מפי 2007, רנו קנגו DCI  2007,  פולו סטיישן SDI 2000, לנסר 93, אופל קדט 84.

פורסם

האם נתקלת במודעה שלו על חזית הבניין ובעקבות זה בדקת את הדירה?

Just now, vladclar כתב:

כל עוד מתווך כלשהו לא החתים אותך על טופס שהוא מראה לך דירה ( זה קורה לפני כניסה לדירה עצמה), אינך חייב שום דבר לאף אחד.

לא מדויק, המתווך יכול לבוא ולהגיד שביצע 3 פעולות שיווקיות (יכול לתלות מודעה/שלט, לפרסם באתר האינטרנט שלו, יכול לפרסם פוסט ברשת חברתית וכו') וכך לדרוש עמלה במידה ובעל הדירה סיכם איתו עליה שכנראה תתווסף למחיר הדירה ש @vxlan ישלם..

מאחר והוא לא גורם משמעותי לטעמי אני לא חושב שיש פה משהו נורא אם תפנה לבעל הדירה, כאמור להיות חכם ולראות אם בכלל הוא עדיין חתום על הסכם בלעדיות עם הסוכן נדלן.

במידה והמתווך עדיין חתום מול בעל הדירה, לשכלל את עלות העמלה לתוך הקנייה ולראות אם משתלם לך.

Ready To Rock
Ready To Rumble

"Hard times create strong men, strong men create good times, good times create weak men, and weak men create hard times." G. Michael Hopf

Daihatsu Sirion 2007 1.3 automatic
פורסם

ה״בלעדיות״ מחייבת את מי שחתם עליה - כלומר את בעל הדירה. הוא ישלם למתווך את מה שהתחייב עליו. לך אין שום התחייבות כלפי המתווך.

מה שכן - כנראה שבעל הדירה ישקלל את דמי התיווך במחיר שידרוש. הוא לא יפרט זאת כשיציג לך את המחיר, וכמובן שהכל פתוח למו״מ.

• רעיון טוב! 1
לפני 5 שעות, David32 כתב:

מה שאתה לא מבין זה שאתה מבזבז את הזמן שלך, את תעבורת האינטרנט שלך ואת אורך החיים של סוויצים במקלדת שלך.

פורסם
לפני 3 דקות, sperial כתב:

מה שכן - כנראה שבעל הדירה ישקלל את דמי התיווך במחיר שידרוש

ומה זה עניינו?

הוא משלם מחיר X ואם ה X הזה כדאי לו לא מעניין אותו אם המוכר מרויח או מפסיד.

• רעיון טוב! 1

תודה לשרת התחבורה מירי רגב על קירוב הפריפריה למרכז.

פורסם

אין ויכוח. 

מבחינתי, כרוכש, לא מעניין מה יעשה המוכר בכסף. מבחינתי מה שמעניין הוא הסכום הכולל שאשלם, ועל כך יתנהל מו״מ.

כמובן שאם חתמתי למתווך אני מחוייב לשלם לו לפי ההסכם בינינו.

אגב, מעשי מתווכים, כבר קרה לי שהמתנתי לקונה פוטנציאלי והוא התקשר שלא יגיע, כי הגיע לפתח הבניין והתברר לו שזה המתווך השלישי שמנסה לתווך לו את אותה דירה. 

לפני 5 שעות, David32 כתב:

מה שאתה לא מבין זה שאתה מבזבז את הזמן שלך, את תעבורת האינטרנט שלך ואת אורך החיים של סוויצים במקלדת שלך.

פורסם

אופציה נחמדה - צור קשר עם בעל הדירה שמצאת,ותשאל עד מתי הבלעדיות שלו עם המתווך הנ"ל

אם זה זמן קצר (כמה שבועות\חודש-חודשיים),תגיד לו שאתה רוצה את הדירה ואתה רציני,וכשיסיים איתו התקשרות אתה תגיע לדירה

כמובן שזה סיכון מבחינתך כי מרפי אוהב מקרים כאלה,ופתאום הדירה תעבור יד...או שיתמזל מזלך ובעל הדירה יזרום ותיקח את הדירה בסוף

GTI

I'm not insane,My mother had me tested

סאאמק כולכם.

:lol:

פורסם

איך נודע לך על הדירה?

אם לא דרך המתווך/מודעה של המתווך/פרסום של המתווך. אתה לא חייב למתווך כלום. (אבל קח בחשבון שהמתווך יכול לגרור אותך להליך שיפוטי. אבל אם אתה בטוח בצדקת דרך. הכל בסדר)

אתה יכול ליצור קשר ישירות עם המוכר.

במידה ויש לו הסכם בלעדיות. הוא ישלם למתווך. אם אין לו. הכל בסדר 

.

פורסם

אם לא פנית למתווך ולא חתמת לו על שום דבר אתה לא חייב לו כלום.

אם בעל הדירה חתום על בלעדיות בתוקף כנראה שיפנה אותך למתווך בעצמו.

פורסם
לפני 36 דקות, om2 כתב:

(אבל קח בחשבון שהמתווך יכול לגרור אותך להליך שיפוטי. אבל אם אתה בטוח בצדקת דרך. הכל בסדר)

באמת? נשמע לי הזיה. למה שאני אהיה חייב משהו למישהו שלא חתמתי איתו על כלום?

פורסם

אתה לא חייב למתווך כלום.

לא פנית אליו, לא הגעת אליו, לא דיברת איתו ולא חתמת לו על כלום.

אם המוכר חתם על בלעדיות מול המתווך-זה בעיה שלו ושהוא יישא את העלות של הנושא הזה.

פורסם
לפני 42 דקות, om2 כתב:

אבל קח בחשבון שהמתווך יכול לגרור אותך להליך שיפוטי. אבל אם אתה בטוח בצדקת דרך. הכל בסדר

הוא יאיים שיקח אבל אם הוא יראה שאתה לא נבבהל הוא יתקפל.

תודה לשרת התחבורה מירי רגב על קירוב הפריפריה למרכז.

פורסם
לפני 4 שעות, Night Driver כתב:

ומה זה עניינו?

הוא משלם מחיר X ואם ה X הזה כדאי לו לא מעניין אותו אם המוכר מרויח או מפסיד.

כנראה הכוונה שאם המוכר פירסם ב-2 מיליון שקל והמתווך אמור לקבל בנוסף 40 אלף, בעל הדירה ימכור ב-2.04 כדי להעביר 40 למתווך.

שיהיה מוכן לזה שהמחיר יהיה שונה.

• תוכן חדש...