Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

פוסטים מומלצים

פורסם (נערך)
לפני 7 דקות, BoazB11 כתב:

מעניין למה זה ככה.

אבל הסברנו לך למה - השתלטות, לפעמים אגרסיבית.

בעידן אינטרנט אין שום סיבה שאחוז כל כך גדול של דירות בישראל  נמכר / הושכר דרך תיווך (נעזוב לרגע מדינות אחרות, עם חוקים ומאפיינים של כל אחת מהן).

לפעמים,  כאשר גרים רחוק, אין זמן,  אין כוח להתעסק לבד, פונים למתווך,  וטוב שכך. אבל לא באופן גורף, לא כאשר אתה רוצה להחליף דירה באותה בשכונה ליותר גדולה.

עריכה אחרונה על ידי vladclar

toyota verso 2016 - יש מקום לכולם!

בעבר : ניסאן NV200 2012, סיטרואן ג'מפי 2007, רנו קנגו DCI  2007,  פולו סטיישן SDI 2000, לנסר 93, אופל קדט 84.

• תגובות 43
  • פורסם
  • תגובה אחרונה

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

פורסם

תראה, אני לא מכיר אותך, אבל יש לי קצת ניסיון במעברי דירה. והניסיון שלי הוא שברגע שהמשאית יוצאת אני שוכח את הדירה והשכנים. חוץ מפעם אחת שבה נסעתי לדירה הקודמת מתוך הרגל (כמה ימים אחרי המעבר) וביקור אחד אצל שכנים לשעבר בארוע משפחתי, ניתקתי קשר עם הבניינים באופן מוחלט, למרות שפה ושם פוגש שכנים לשעבר בסופר או חדר הכושר. אז לא הייתי מוותר על כמה אחוזים ממחיר הדירה לטובת העיניים היפות של הקונים. כמובן שהייתי נזהר אם הם היו חשודים בעיני מבחינת קיום החוזה.

לגבי השתלטות המתווכים על השוק - התהליך לא ברור לי, רק שהניסיון שלי עם קניה ומכירה של דירות בשכונות החזקות של חיפה הוא שזה פחות או יותר בלתי אפשרי בלי מתווך. מתוך 3 עסקות קניה ושתי עסקות מכירה במשפחה ב-12 השנים האחרונות 4 נעשו דרך תיווך, רק אחת דרך מודעת יד 2 ויתכן שזה קשור לאופי שונה של השכונה.

לפני 5 שעות, David32 כתב:

מה שאתה לא מבין זה שאתה מבזבז את הזמן שלך, את תעבורת האינטרנט שלך ואת אורך החיים של סוויצים במקלדת שלך.

פורסם

היה לי גם סיפור מוזר , כולל מתווך שעבד מאוד- מאוד קשה בשביל הקונים.

לפני כעשור פרסמנו לבד  דירה למכירה בב"ש ( גרים בגוש דן).

הקונים הגיעו עם המתווך שלהם, רצו את הדירה, אבל היה להם תנאי - בשום שלב לא לפגוש את המוכרים ( אותנו),  גם לא במעמד חתימה על חוזה. העסק התנהל עם שליחויות בין שני משרדים ערכי דין, כאשר המתווך היה המתאם של כל הלוגיסטיקה, כי הכל התנהל מולו.

בסוף נודע לנו, שגם כל האישורים שהקונים היו צריכים לקבל, גם השיפוץ של הדירה אחרי קבלת המפתחות, את כל זה ניהל המתווך.

בעבר : ניסאן NV200 2012, סיטרואן ג'מפי 2007, רנו קנגו DCI  2007,  פולו סטיישן SDI 2000, לנסר 93, אופל קדט 84.

פורסם
לפני כשעה, BoazB11 כתב:

למה בדיוק הכוונה ב"ישרפו"? (ברור שלא להעלות באש...)

אם אני כאדם פרטי מפרסם דירה למכירה "ללא תיווך" בלוחות החופשיים (יד2, מרקטפלייס וכדו')

איך בדיוק מתווך יכול להשתחל ביני לבין אדם פרטי אחר שראה את המודעה ומעוניין לרכוש?

*האם מתווך יכול 'לאמץ' את המודעה שלי ולתווך אותה ללקוחות שלו, וככה להיכנס לי לכיס?

1. לא יציג אותה אצל קונים פוטנציאליים 

2. יגיד למי ששאל אותו עליה. שהיא לא שווה את המחיר. יש שם בעיה כזאת או אחרת.

עד כאן חוקי אבל מסריח.

שמעתי על מקרה גם גרועים יותר. אבל פחות נפוצים.

.

פורסם

מנצלש את השרשור לשתי שאלות פשוטות יחסית-

דירה שראיתי בבלעדיות - האם המתווך ידרוש ממני גם שני אחוזים כקונה?

דירה שהיא בלעדית עכשיו אבל היה מגעים לפני שנכנס מתווך לתמונה- האם זה רלוונטי באיזושהי צורה? 

פורסם

שוב, פגשת את המתווך?

הוא החתים אותך על טופס כלשהו?

אם לא פגשת ולא חתמת - לא תשלם בתור קונה.

פורסם

1. כן.

2. שאלה מעניינת, אין לי תשובה. מכל מקום, האם חתמת על מסמך כלשהו למתווך? אם לא, זו בעיה של המוכר, הוא יאלץ לשלם דמי תיווך.

לפני 5 שעות, David32 כתב:

מה שאתה לא מבין זה שאתה מבזבז את הזמן שלך, את תעבורת האינטרנט שלך ואת אורך החיים של סוויצים במקלדת שלך.

פורסם
לפני 9 דקות, mrmiki1234 כתב:

אבל היה מגעים לפני שנכנס מתווך לתמונה- האם זה רלוונטי באיזושהי צורה? 

נשאר לך תיעוד שיחות / התכתבות  בוואטסאפ עם המוכר,  כולל תאריכים בהם היו מגעים (לפני הופעת המתווך)?

פורסם

אני רק שאלה:

לדוגמה - פרסמתי את הדירה שלי במדיה, כולל תמונות.

מתווך פרסם גם הוא את הדירה הזו, עם אותן תמונות (ראיתי כבר מודעות שונות על אותה דירה ואותם צילומים שלה).

אין פה עניין של זכויות יוצרים / קניין, על המודעה, או לפחות על הצילומים ? 

(נכון, תאמרו אולי שהמתווך יוכל לפרסם ללא תמונות ובכל זאת...?)

alfa 156 2.5.

פורסם

באופן כללי , יש כאן אכיפה של משהו בנושא זכויות? או גן עדן לנוכלים? 

• אהבתי 1

פורסם
לפני 21 דקות, vladclar כתב:

נשאר לך תיעוד שיחות / התכתבות  בוואטסאפ עם המוכר,  כולל תאריכים בהם היו מגעים (לפני הופעת המתווך)?

יש התכתבויות ווטצאפ. השאלה היא אם תהיה עסקה בסוף האם אני צד בתביעה אפשרית של המתווך (לא חתמתי לו כלום)

לפני כשעה, vladclar כתב:

היה לי גם סיפור מוזר , כולל מתווך שעבד מאוד- מאוד קשה בשביל הקונים.

לפני כעשור פרסמנו לבד  דירה למכירה בב"ש ( גרים בגוש דן).

הקונים הגיעו עם המתווך שלהם, רצו את הדירה, אבל היה להם תנאי - בשום שלב לא לפגוש את המוכרים ( אותנו),  גם לא במעמד חתימה על חוזה. העסק התנהל עם שליחויות בין שני משרדים ערכי דין, כאשר המתווך היה המתאם של כל הלוגיסטיקה, כי הכל התנהל מולו.

בסוף נודע לנו, שגם כל האישורים שהקונים היו צריכים לקבל, גם השיפוץ של הדירה אחרי קבלת המפתחות, את כל זה ניהל המתווך.

זאת שיטה מצוינת ולטעמי הדרך היחידה שבה מתווך איכשהו *מצדיק* את הכסף שהוא רוצה

פורסם

שמעתי פעם אמרה כזו על שדכנים (שזה סוג של מתווך בעצם):

ש - קרים

ד - ובר

כ - סף

נ - וטל

נראה מתאים גם כאן לחלק מהמקרים.

• רעיון טוב! 1
פורסם (נערך)

אם התאריכים של המגעים שלך עם המוכר היו לפני הבלעדיות של המתווך,  לא רק אתה, גם המוכרים לא חייבים למתווך הזה שום דבר (מבחינתם צריך רק לסגור עסקה איתך בתום הבלעדיות).

עריכה אחרונה על ידי vladclar

פורסם

לדעתי אין קשר לסוג השכונה.

פשוט להיות נחוש, בדיוק כמו שמתקשרים אליך להציע ביטוח והלוואות שאתה לא רוצה.

פעם מכרתי בעזרת מתווך דירה בעיר אחרת, וחסך לי הרבה כאב ראש.

פעם אחרת מכרתי דירה של משפחה שהוטל עלי למכור אותה ולא היה לי עניין להתעסק בזה. גם בעזרת מתווך, נתתי לו בלעדיות ואמרתי לו תקרא לי כשהקונים אצל העו"ד.

אבל לפני שנתיים מכרתי דירה שלי ברחוב לידי, לבד. הבאתי שמאי, שילמתי לו 3000+מע"מ וידעתי את שןוי הדירה. פרסמתי לבד עם תמונות שלי. התקשרו עשרות מתווכים שניתקתי להם אחרי שיחה של 20 שניות, וכמה מתעניינים עצמאיים. תוך יומיים מכרתי.

ביומיים הראשונים היו אכן כמה מתווכים שאמרו לי, יש לי קונה בדיוק בשביל הדירה הזו, אתה לא תשלם כלום מה איכפת לך. עניתי להם: שהקונים יתקשרו אלי לבד בלי מתווך. 

עכשיו אני יותר מבין למה טוב שעניתי כך.

והכי משעשע היה, כל המתווכים שהתקשרו אחרי היומיים ואמרתי להם - הדירה נמכרה, והם לא האמינו.

מכרתי את הדירה בדיוק במחיר הערכת השמאי.

עמוס

וַיִּשְׁמַע אַבְרָם, כִּי נִשְׁבָּה אָחִיו; וַיָּרֶק אֶת-חֲנִיכָיו יְלִידֵי בֵיתוֹ, שְׁמֹנָה עָשָׂר וּשְׁלֹשׁ מֵאוֹת, וַיִּרְדֹּף, עַד-דָּן.

• תוכן חדש...