Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

פוסטים מומלצים

פורסם

היי אחרי קרוב ל-6 שנים טובות עם ה308 שלי, שלמרות התדמית לא עשתה צרות בכלל, חושבים כרגע על להתחדש.

הכיוון הוא כרגיל VFM/TOC כמה שיותר טוב. רכב שמרגיש טוב על הכביש (שלא נרגיש ירידת רמה מול ה308) גודל כמה שיותר קרוב ל308 וכמה שיותר מרווח אך קצר יותר טוב.

לא רובוטי/DSG/DCT/TCT למיניהם.

נסועה שנתית 10-20K בשנה (משתנה)

מתכוונים להחזיק ברכב 6-10 שנים.

עכשיו לשאלה הגדולה, אם לחשב את כל הנתונים בגדול חוזרים לצרפתיות או 3008/C5/2008 דיזל 1.6/1.5 או 2008 חשמליות.

עכשיו לשאלה הגדולה - בחישוב חודשי של כל הוצאות הרכב שביצעתי הTOC של רכב חשמלי יוצא 1800 ש"ח בחודש ורכב דיזל יוצא 1950 ש"ח בחודש.

האם לדעתכם החישוב מציאותי? ואם חשמלי (2008 חשמלית לצורך העניין) באמת משתלם למרות ירידת הערך הגבוהה של רכבים חשמליים? ומה יקרה בשנים הקרובות עם כל מס הנסועה ואם לדעתכן יבטלו את ההטבה על אגרת הרכב לרכב חשמלי?

פורסם

לגבי ירידת ערך ועתיד החשמליות במישור זה, אין לאף אחד יכולת לנבא.

כן מתחיל מס נסועה הדרגתי לכלים חשמליים ואולי גם התייקרות של הטסט השנתי.

מחיר הסולר גם תעלומה ואינך יודע אם ירד מהעץ שהוא טיפס עליו בשנתיים האחרונות או ימשיך לזנק.

הפערים לא גדולים, אני במקומך הייתי הולך על סולר אבל זה רק בגלל שאני שם את עצמי בסיטואציה מאחר ואני לא מכיר אותך אישית.

פורסם

שאלת המפתח היא אם יש עמדת טעינה בבית. אם התשובה חיובית, ניתן להמשיך לשאלות הבאות. אני עברתי לפני שנה וחצי מדיזל לחשמלי. לא יודע לגבי חישוב כולל אבל באותה נסועה ירדתי מצריכת סולר בסביבות 750 שח בחודש לצריכת חשמל של 160 ש"ח. צריך לבחון גם אם הטווח החשמלי הקצר יחסית של הפיג'ו מתאים לצרכי היום יום שלך. שים לב לטווח בפועל לעומת הצהרת היצרן.

פורסם
לפני 36 דקות, EliC25 כתב:

ירידת ערך ועתיד החשמליות במישור זה, אין לאף אחד יכולת לנבא.

מהיום , גליון הערב :

image.thumb.png.aa6665982c5983febf592775e24824c3.png

עברו כבר למעלה ממיליון קילומטר של נהיגה מאז ימי הכרמל 12 מודל 67 (מנוע פורד) דבר לא השתנה. עדיין רואה סביבי נוהגים נהיגה מבוהלת, הססנית ומנותקת מכל הקורה בכביש . 

פורסם
לפני כשעה, Gavrik כתב:

עכשיו לשאלה הגדולה - בחישוב חודשי של כל הוצאות הרכב שביצעתי הTOC של רכב חשמלי יוצא 1800 ש"ח בחודש ורכב דיזל יוצא 1950 ש"ח בחודש.

אם לא תסביר את החישוב, אין לו משמעות. 

• אהבתי 1

www.car-pad.co.il - טיפים, חדשות, השקות, מבחנים, ועוד. על מכוניות. רק על מכוניות. 

כתב רכב וצרכנות רכב - אתר ומגזין 'אוטו'

לשעבר:

עורך פודקאסט הרכב 'דרייב' . מגיש יחד עם בועז קורפל וקינן כהן.

כתב הרכב של ביזפורטל, אתר הפיננסים. 

פורסם

מאד תלוי האופי הנסועה .

ככל שהנסועה מתאפיינת בטווחים קצרים/עירוניים , קילומטרז׳ שנתי ממוצע. חשמלי הגיוני ביותר.

אבל יש כאלה שנוסעים הרבה יותר כמו זה:

https://cars.walla.co.il/item/3645824

עברו כבר למעלה ממיליון קילומטר של נהיגה מאז ימי הכרמל 12 מודל 67 (מנוע פורד) דבר לא השתנה. עדיין רואה סביבי נוהגים נהיגה מבוהלת, הססנית ומנותקת מכל הקורה בכביש . 

פורסם
לפני 18 דקות, zaf כתב:

מהיום , גליון הערב :

יכול להיות שאני טועה, אבל ההנחות שלי לגבי 2 הקהלים האלו הן כאלו:

א. אמריקאים - נסועה גבוהה, ועלות דלק נמוכה, לא משתווה לארץ מבחינת טווח ומבחינת האלטרנטיבה הכלכלית של מנועי בעירה, הן בהוצאות הדלק והן בהוצאות התחזוקה.

ב. אירופאים - יותר מחושבים מהישראלי הממוצע לגבי הוצאות, כשבישראל קונים רכב חדש כי מפחדים מ2 תיקונים בשנה במוסך, ומוכנים לשלם על ה'פחד' הזה 2000-3000 שקל בחודש, באירופה עושים 'חושבים' לגבי מה האלטרנטיבה הכי משתלמת, לכן גם הרבה רכבי דיזל ידניים עדיין חורכים את האספלט במדינות האלו.

לא הייתי מקיש מהכתבה הזו על אופי השוק הישראלי.

• אהבתי 1
פורסם

יש כמה דברים שלא ברורים באקסל שלך. 

ירידת ערך- איך היא חושבה? כי המספרי עלות רכב לא נכונים

דיזל בן 4-5 שאתה מעוניין בו עולה יותר לכיוון 80 מאשר 60. 

אין 2008 חשמלית בת 4-5, יש מקסימום 3 והיא עולה יותר מ-90 

ואין היברידית בת 4-5 ב-50 אלף, בטח שלא היברידית חדשה ב-90 אלף. 

כמו כן מחירי הביטוח נמוכים מאוד וקרובים מדי אחד לשני. אין מצב שעל טסלה או רכב היברידי אתה תשלם את אותו ביטוח שאתה משלם על רכב בנזין שעולה 30 אלף. 

פורסם

מחירי הביטוח קרובים כי אני משלם רק צד ג' ולא עושה מקיף.

הטבלה קצת לא מעודכנת כי שיחקתי קצת עם המספרים לפה או לשם כדי לראות את ההשפעה שלהם.

• חברי המעגל הראשון
פורסם

בשביל 20k מקסימום בשנה כדאי דווקא דיזל? למה לא בנזין?

אומרים שהעתיד הוא אנרגיה סולארית, אז עברתי לסולר.

פורסם
לפני 3 שעות, Gavrik כתב:

מחירי הביטוח קרובים כי אני משלם רק צד ג' ולא עושה מקיף.

הטבלה קצת לא מעודכנת כי שיחקתי קצת עם המספרים לפה או לשם כדי לראות את ההשפעה שלהם.

באופן תיאורתי, אתה לא מתכוון לעשות מקיף בטסלה שעולה 150 אלף? 

פורסם (נערך)
לפני 3 שעות, SlowRide כתב:

בשביל 20k מקסימום בשנה כדאי דווקא דיזל? למה לא בנזין?

כי אני רוצה רכב עם מומנט בריא בסל"ד נמוך וצריכת דלק נמוכה ולשם כך צריך מנוע טורבו.

בגזרת הטורבו בנזין אין רכבים שאני סומך על האמינות שלהם בקניה מיד שניה ולטווח הרחוק.

TSI/T-GDI/TCE/Puretech - כולם סובלים מבעיה של רינגים מוקטנים מה שמוביל לאכילת שמן ושיפוץ מנוע בסופו של דבר. (בנוסף למחלות קטנות כאלה ואחרות)

+ לרוב הרכבים גירים רובוטיים דו מצמדיים בנוסף לכך.

האופציה היחידה שאני עוד יכול לשקול זה ה1.6 Thp של PSA למרות שגם במקרה שלו יש מחלות כאלו ואחרות אבל בהשוואה לאחרים לדעתי זה עוד מקרה נסבל.

לפני 3 שעות, davemustaine87 כתב:

באופן תיאורתי, אתה לא מתכוון לעשות מקיף בטסלה שעולה 150 אלף? 

למה כן? הרכב לא גניב, יש מצלמות מסביב לרכב שמצלמות 24/7 ואני נוהג סופר זהיר כך שגם אם אהיה מעורב בתאונה הסיכוי שהיא תהיה באשמתי מאוד נמוך.

עריכה אחרונה על ידי Gavrik
  • מעניין 1
פורסם

תהיה הנהג הכי טוב בעולם מישהו נכנס בך וברח זה סיפור לא פשוט. קח בחשבון שעלות האגרה השנתית לרכבים חשמליים משתווה לשאר הרכבים החל מ 2025 אם אני לא טועה. הנתון של עמדת טעינה ביתית הוא סופר חשוב. 

• אהבתי 1

הצטרף לדיון

ניתן לפרסם הודעה כעת ולהירשם לאתר מאוחר יותר. במידה וכבר יש לך חשבון בפורום, התחבר כעת בכדי לפרסם באמצעות החשבון שלך.

Guest
הגב לנושא זה...

×   התוכן שהדבקת מסוגנן.   הסר סיגנון

Only 75 emoji are allowed.

×   הקישור שלך הוטמע אוטומטית בגוף ההודעה.   הצג כקישור רגיל

×   התוכן הקודם שלך שוחזר.   ניקוי העורך

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

• תוכן חדש...