Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

רכב לנהגת חדשה

פוסטים מומלצים

פורסם

מה התקציב? מה פרופיל השימוש הצפוי?

וולוו XC40 T3 Momentum (נמכרה)

סקודה קודיאק 1.5 STYLE

טויוטה יאריס קרוס הברידית

פורסם

מה זה לא מוגבל 100,000 ש״ח? מיליון? בלי להגדיר תקציב תתברברי. תביאי בחשבון גם עלויות נלוות, למשל ביטוח. ולרכב משומש ״יישור קו״ שהוא טיפול ראשון על מנת להביא את הרכב למצב שבו תסעי בשקט, יכול להיות החל מטיפול קטן של החלפת שמן מנוע בכמה מאות ש״ח ולהגיע לאלפים אם מדובר בהחלפת צמיגים, מצבר או טיפולים יותר גדולים.

פרופיל שימוש - למשל כמה ק״מ צפויים בשנה*, חלוקה בין נסיעות עירוניות ומחוץ לעיר, כמה נוסעים ומטען צפויים לנסוע דרך שגרה, האם יש בעיה של תמרונים ומציאת חניה במקומות צפופים, אבזור שחשוב לך וכו׳.

חוץ מתקציב הרכישה צריך להביא בחשבון תקציב לתפעול שוטף - רישוי, ביטוח**, טיפולים ותיקונים, דלק וכו׳ . ולא לשכוח ירידת ערך, שזה הסכום שתצטרכי לחסוך כל חודש על מנת להחליף את הרכב בבוא הסמן.

*כיוון שזה רכב ראשון את עדיין לא יודעת כמה תיסעי, אבל, בכל זאת, נסי לאמוד את הנסועה הצפויה לעבודה/לימודים (מרחק יומי הלוך ושוב כפול 250 ימי עבודה בשנה, הוסיפי קצת נסיעות לבילויים/סידורים/קניות ויהיה לך סדר גודל.

**עניין כאוב. כנהגת חדשה, אני מניח שצעירה, תשלמי הרבה מאוד. אם יש לך אפשרות להשלים שנה מקבלת הרישיון. על הרכב של אבא/אמא תוכלי לחסוך הרבה בסעיף זה. ואם את קרובה ליום הולדתך ה-21 או ה-24 לעבור אותם, כי בגילים אלה יש מדרגות יורדות של מחיר הביטוח.

• רעיון טוב! 1
לפני 5 שעות, David32 כתב:

מה שאתה לא מבין זה שאתה מבזבז את הזמן שלך, את תעבורת האינטרנט שלך ואת אורך החיים של סוויצים במקלדת שלך.

פורסם
לפני 6 דקות, sperial כתב:

מה זה לא מוגבל 100,000 ש״ח? מיליון? בלי להגדיר תקציב תתברברי. תביאי בחשבון גם עלויות נלוות, למשל ביטוח. ולרכב משומש ״יישור קו״ שהוא טיפול ראשון על מנת להביא את הרכב למצב שבו תסעי בשקט, יכול להיות החל מטיפול קטן של החלפת שמן מנוע בכמה מאות ש״ח ולהגיע לאלפים אם מדובר בהחלפת צמיגים, מצבר או טיפולים יותר גדולים.

פרופיל שימוש - למשל כמה ק״מ צפויים בשנה*, חלוקה בין נסיעות עירוניות ומחוץ לעיר, כמה נוסעים ומטען צפויים לנסוע דרך שגרה, האם יש בעיה של תמרונים ומציאת חניה במקומות צפופים, אבזור שחשוב לך וכו׳.

חוץ מתקציב הרכישה צריך להביא בחשבון תקציב לתפעול שוטף - רישוי, ביטוח**, טיפולים ותיקונים, דלק וכו׳ . ולא לשכוח ירידת ערך, שזה הסכום שתצטרכי לחסוך כל חודש על מנת להחליף את הרכב בבוא הסמן.

*כיוון שזה רכב ראשון את עדיין לא יודעת כמה תיסעי, אבל, בכל זאת, נסי לאמוד את הנסועה הצפויה לעבודה/לימודים (מרחק יומי הלוך ושוב כפול 250 ימי עבודה בשנה, הוסיפי קצת נסיעות לבילויים/סידורים/קניות ויהיה לך סדר גודל.

**עניין כאוב. כנהגת חדשה, אני מניח שצעירה, תשלמי הרבה מאוד. אם יש לך אפשרות להשלים שנה מקבלת הרישיון. על הרכב של אבא/אמא תוכלי לחסוך הרבה בסעיף זה. ואם את קרובה ליום הולדתך ה-21 או ה-24 לעבור אותם, כי בגילים אלה יש מדרגות יורדות של מחיר הביטוח.

לא נשמע שכסף זה הבעיה שלה 😅

• מצחיק 1

~הונדה ג׳אז הייבריד 2014~ ז״ל

כרגע ~ הונדה סיוויק האצ׳באק 2016 

פורסם (נערך)

על איזה רכב הנהגת למדה נהיגה?

אין צורך להוציא 200 אלף₪.

אם יוקרה לא מעניינת, אפשר להסתפק במאזדה CX3 - ג'יפון לא גדול, אמין ודי חסכוני שעולה חדש 140 אלף₪.

עריכה אחרונה על ידי vladclar
  • רעיון טוב! 1

toyota verso 2016 - יש מקום לכולם!

בעבר : ניסאן NV200 2012, סיטרואן ג'מפי 2007, רנו קנגו DCI  2007,  פולו סטיישן SDI 2000, לנסר 93, אופל קדט 84.

פורסם

החופש הגדול הגיע.

מציע לך להתחיל ללמוד לנהוג ולחזור לכאן בסוף 2025, לקראת סיום תקופת הליווי.

באופטימיות, 

sperial

• מצחיק 2
לפני 5 שעות, David32 כתב:

מה שאתה לא מבין זה שאתה מבזבז את הזמן שלך, את תעבורת האינטרנט שלך ואת אורך החיים של סוויצים במקלדת שלך.

פורסם
לפני 13 שעות, gylmykl06 כתב:

המון תודות 😘

התקציב הוא כ200 אלף

אנסה באמת לחשבן את הק"מ

הבעיה לא התקציב לרכישה אלא עלות הביטוח...

לפני 40+ שנים הייתי גם אני נהג חדש ו"נאלצתי" לרכוש רכב מנהלים חדש (פיג'ו 505) בגלל שהייתי זכאי לרכב מביטוח לאומי.

עלות הביטוח לשנה היתה בערך 15% מערך הרכב. היום זה יהיה פחות אבל לא אתפלא אם יהיה יותר מ-10000 ש"ח לשנה.

• מבאס 1

וולוו XC40 T3 Momentum (נמכרה)

סקודה קודיאק 1.5 STYLE

טויוטה יאריס קרוס הברידית

פורסם
לפני שעתיים, אלעדית כתב:

בהצלחה לך

תודה לך

את חדשה?

לפני 37 דקות, zvit כתב:

לפני 40+ שנים הייתי גם אני נהג חדש ו"נאלצתי" לרכוש רכב מנהלים חדש (פיג'ו 505) בגלל שהייתי זכאי לרכב מביטוח לאומי.

עלות הביטוח לשנה היתה בערך 15% מערך הרכב. היום זה יהיה פחות אבל לא אתפלא אם יהיה יותר מ-10000 ש"ח לשנה.

זאת אומרת שאחזקת רכב שנתית, יכול להגיע כ-15,000 ש"ח??

לפני 14 שעות, הייהייהיי כתב:

לא נשמע שכסף זה הבעיה שלה 😅

אהבתי...:king:

פורסם
לפני 39 דקות, gylmykl06 כתב:

תודה לך

את חדשה?

זאת אומרת שאחזקת רכב שנתית, יכול להגיע כ-15,000 ש"ח??

אהבתי...:king:

חחחח אחזקת רכב שנתית יכולה להגיע גם להמון יותר… 

את רוצה רכב חדש? משומש? יוקרה? גדול? קטן? כמה חשובה לך אמינות? זריזות? צריכת דלק? חשמלי? בנזין? ג׳יפ? קרוסאובר?

• רעיון טוב! 1

~הונדה ג׳אז הייבריד 2014~ ז״ל

כרגע ~ הונדה סיוויק האצ׳באק 2016 

פורסם
לפני שעה, zvit כתב:

מי שהתקציב שלו לרכב לנהג חדש וצעיר הוא 200,000 לא יראה בביטוח בעיה כל כך גדולה...

לא שאין לזה משמעות אבל זה בהחלט שונה ממי שהתקציב שלו הוא 25,000....

בגדול זה תקציב מאוד נדיב. אני לא רואה סיבה להוציא את כל הסכום כאשר אפשר לקנות רכב נהדר למצב הזה גם בסכום נמוך משמעותית.

אני חושב שלצעיר הייתי ממליץ על פחות או יותר כל סופר מיני או גיפון קטן שמתחשק. לפי הטעם.

אפשר לנהל דיונים ארוכים אם זה נכון חינוכית לרכוש רכב חדש לצעיר. אבל אניח את זה בצד.

מה שכן, אם הייתי קונה לילדה שלי רכב במצב החביב הזה הייתי משאיר לה את הבחירה עם מסגרת תקציב וזהו. למה ההורים צריכים לשבור את הראש? מי שמקבל רכב יכול וצריך לבחור לעצמו את הרכב. בגדים הרי לא בוחרים לה....

כמובן שאפשר להגביל כך שלא קונים רכב ספורט או כל משהו ענייני כזה או אחר. או להגדיר רף בטיחות מסויים. או משך אחריות. וכמובן לא לרכוש חשמלי אם אין עמדת טעינה וכו

כיף לנהגת שקונים לה רכב אבל נראה לי יותר ראוי ונוח שהיא תבחר. אני גם מניח שיש לה כבר איזו מחשבה בעניין, לא?

אם הייתי קונה לילדה שלי רכב חדש במצב המתואר הייתי אומר לה שהתקציב הוא 140,000 (זה באמת מעל הראש) ושתבחר מה שהיא רוצה. אבל לא ספורט ושיהיה בטיחותי.

הייתי ממליץ על סופר מיני.

• אהבתי 1

הצטרף לדיון

ניתן לפרסם הודעה כעת ולהירשם לאתר מאוחר יותר. במידה וכבר יש לך חשבון בפורום, התחבר כעת בכדי לפרסם באמצעות החשבון שלך.

Guest
הגב לנושא זה...

×   התוכן שהדבקת מסוגנן.   הסר סיגנון

Only 75 emoji are allowed.

×   הקישור שלך הוטמע אוטומטית בגוף ההודעה.   הצג כקישור רגיל

×   התוכן הקודם שלך שוחזר.   ניקוי העורך

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

• תוכן חדש...