Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

פוסטים מומלצים

פורסם

נו.. אז זה היה סתם?

המחירים יזנקו, הפנסיות ייפגעו: הורדת דירוג האשראי של מודי'ס תפגע בכיס של כולם

האם המשכתנאות יתייקרו? כיצד יושפע המסחר בדולר? האם רכישת תעודות סל שעוקבות אחרי S&P 500 מספקת הגנה טובה מפני תרחישי קיצון — או שכדאי כבר לפתוח חשבון בנק בחו"ל? 

https://www.haaretz.co.il/tmr/markets/2024-09-28/ty-article/.premium/00000192-3944-db24-afb3-b9df2f030000

מודי׳ס הנחיתה על הכלכלה הישראלית מכה חסרת תקדים ואותתה: התחתית עוד לפנינו

בהחלטה חריגה, מודי׳ס הפחיתה את דירוג האשראי של ישראל בשתי רמות והציבה אותה בשורה אחת עם מדינות כמו פרו וקזחסטן 

https://www.globes.co.il/news/article.aspx?did=1001490541#google_vignette 

• תגובות 58
  • פורסם
  • תגובה אחרונה

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

פורסם

אני מסתכל על התוכן של הטיעונים שלהם ולא רואה יותר מדי דברים שקשורים לכלכלה. בעיקר שטויות פוליטיות פנימיות.

אני גם יודע שבאופן קבוע אחרי מלחמות יש התפוצצות כלכלית (חיובית) בארץ. אז לא דואג במיוחד.

• מעניין 1
פורסם
בתאריך 7.8.2024 בשעה 20:23, פינדר כתב:

אם אין לך תוכניות להעביר את עצמך לחו"ל, התשובה היא לא.

התשובה הזו עדיין רלוונטית.

איש חולם אני

וכך היה תמיד

• חברי המעגל הראשון
פורסם
לפני 4 שעות, taranta כתב:

אני מסתכל על התוכן של הטיעונים שלהם ולא רואה יותר מדי דברים שקשורים לכלכלה. בעיקר שטויות פוליטיות פנימיות.

אני גם יודע שבאופן קבוע אחרי מלחמות יש התפוצצות כלכלית (חיובית) בארץ. אז לא דואג במיוחד.

כלכלה ופוליטיקה קשורים אחד בשני.

שרים שמחליטים החלטות גרועות כלכלית בשביל רווח פוליטי פוגעים ביציבות הכלכלית של המדינה וזה מה שסוכנויות הדירוג האלה רואות.

• מעניין 1

אומרים שהעתיד הוא אנרגיה סולארית, אז עברתי לסולר.

פורסם
בתאריך 24.8.2024 בשעה 17:45, YoJ כתב:

לא זכורים לי הרבה מקרים שבהם מדינה מערבית מודרנית ממש נכנסה לאזרחים לעו״ש/חשבון השקעות פרטי ולקחה כסף בצורה כזו בוטה. 

קנדה הקפיאה חשבונות בנק של חקלאים שמחו במחאת הטרקטורים
https://www.nytimes.com/2022/02/22/world/americas/canada-protest-finances.html

9.5 שעות דייט ? בערך המערכת יחסים הכי ארוכה שלי
פורסם (נערך)
בתאריך 28.9.2024 בשעה 20:16, taranta כתב:

הדוח של מודיס מחולק ל-2:

1. מצב הכלכלה הישראלית (הוצאות, חוב, תוצר וכו)  - מה שגורר הורדת דירוג אחת

2. מצב החברה/שלטון הישראלי - שזה מבחינתם אומר שאין להם ציפיות שהממשלה יודעת מה היא עושה וזה הורדת דירוג שניה.

הסעיף הראשון - ברור שזה כלכלה נטו.

לגבי הסעיף השני - הכלכלה הנאו-קלאסית היא התיאורה שלפיו עובד העולם הכלכלי המערבי, הבסיס שלה הוא השגת שיווי משקל שמבוסס על מפגש של צרכים וציפיות. אם למודיס יש ציפיות נמוכות, משמע לעולם המערבי יש ציפיות נמוכות (כי מה לעשות שהדו"ח שלהם קובע בשרשרת הרבה תהליכים) ולכן גם זה כלכלה נטו, רק שהיא לא במספרים אלא כלכלה תיאורטית.

לגבי התפוצצות כלכלית, אני שמח שאתה לא דואג, אבל זה בגלל כנראה בגלל שאתה לא מבין את המשמעות של מה שאתה רושם. יש כל כך הרבה סיבות שבגללם התוצר יגדל, מספיק להבין שמישהו צריך לממן בשנה הבאה את הוצאות השיקום והביטחון והמישהו הזה הולך להיות האזרח הקטן, אין למדינה מאיפה להמציא כסף (יש, אבל זה עוד יותר גרוע לכולנו). בעוד שתהיה התפוצצות כלכלית לאזרחים תהיה הכנסה פנויה קטנה יותר.

בדיוק היום אמרתי לאשתי שהגיע הזמן להפסיק לקנות שטויות ולהתחיל לחסוך קצת יותר.

ובאותה נשימה - השקל והכלכלה לא יתרסקו. זה יהיה מאתגר ואולי ארוך, אבל הדירוג האמיתי הוא A3 מבחינה כלכלית נטו, שזה לא רע וימששיך להביא השקעות.

Baa1 שקיבלנו בגלל ובזכות הממשלה יכול לעלות חזרה, וגם הוא עדין דירוג של השקעה ולא ספקולציה

עריכה אחרונה על ידי GTאי
  • אהבתי 2
פורסם

רק שכחת להזכיר שהתחזית היא שלילית.

מי שמשקיע במקום שחטף 3 הורדות דירוג, רצופות, והתחזית היא שלילית, עזוב מספרים, הוא סוג של מהמר, ספקולנט, לא כן?. 

פורסם

מי שחושב שיהיה כאן טוב כלכלית ב 5 שנים הקרובות צריך:

1. להתחיל ללמוד כלכלה. רובנו לא למדנו כלום על זה, העובדה שיש אנשים שלא מבינים כמה חמור הדוח הזה, וחושבים שיש כאן בחישה פוליטית רק מעידה כמה עמוק הבור הזה.

2. להפסיק להקשיב לפוליטקאים ולהתחיל לעקוב אחרי הכסף שלו והכסף העולמי.

Ford Mondeo 2.0T + Bluefin Remap - נמכרה

Infiniti G37 2013

פורסם
לפני 40 דקות, פריג'י כתב:

רק שכחת להזכיר שהתחזית היא שלילית.

מי שמשקיע במקום שחטף 3 הורדות דירוג, רצופות, והתחזית היא שלילית, עזוב מספרים, הוא סוג של מהמר, ספקולנט, לא כן?. 

את מגזר ההייטק אפשר להוציא החוצה. ימשיכו להשקיע גם אם בקצב נמוך יותר.

לגבי השאר? כן, זה ככל הנראה המצב.

פורסם (נערך)

הדבר היחיד שאולי יציל את המדינה (אני מאוד מקווה) אלו האנשים.
יש כאן ים של "פראיירים", אנשים נהדרים שנותנים מעצמם כדי שאני אוכל לשבת פה על התחת ולכתוב. מריצים כבר 50-100-180 ימי מילואים ואם יקראו להם עכשיו להכנס ללבנון הם יעשו גם את זה. עושים את זה לא בשביל עצמם אלה בשביל כולנו.
הפח אשפה שנקרא ממשלת ישראל לא ראוי לכאלה אנשים, דיסוננס מטורף.
השתדלתי לשלם הרבה מיסים השנה, כמה שיכולתי כי זו התרומה שאני יכול לתת למרות שבא לי להקיא מהממשלה הזו.

לפני 3 שעות, GTאי כתב:

בדיוק היום אמרתי לאשתי שהגיע הזמן להפסיק לקנות שטויות ולהתחיל לחסוך קצת יותר.

כל כך מהר למכור את הBRZ? זה אפילו יותר מהר ממני.

עריכה אחרונה על ידי farkash7
  • אהבתי 2

HU-Panasonic CQC5401W, Comp- Hertz enenrgy, Sub- IDQ, AMP- Kicker ZX700.5

פורסם

מה אתם דואגים? גדעון סער חזר להציל אותנו!

טוב לא יהיה פה בשלוש השנים הקרובות (אלא אם אתה חבר כנסת), מי שיש לו אפשרות להוציא חלק מהכסף כדי לפזר את ההשקעות, זה נשמע לי צעד חכם ביותר.

בעבר: טויוטה קורולה 2009 GLI (רובוטית), טויוטה קורולה 2014 GLI

בהווה: BMW 330e 2018

פורסם
לפני 18 שעות, farkash7 כתב:

הדבר היחיד שאולי יציל את המדינה (אני מאוד מקווה) אלו האנשים.
יש כאן ים של "פראיירים", אנשים נהדרים שנותנים מעצמם כדי שאני אוכל לשבת פה על התחת ולכתוב. מריצים כבר 50-100-180 ימי מילואים ואם יקראו להם עכשיו להכנס ללבנון הם יעשו גם את זה. עושים את זה לא בשביל עצמם אלה בשביל כולנו.
הפח אשפה שנקרא ממשלת ישראל לא ראוי לכאלה אנשים, דיסוננס מטורף.
השתדלתי לשלם הרבה מיסים השנה, כמה שיכולתי כי זו התרומה שאני יכול לתת למרות שבא לי להקיא מהממשלה הזו.

סטטיסטית מעל 60% מהנ"ל (כולל אני) הצביעו למפלגות שמרכיבות את הממשלה הנוכחית. תשאיר אותנו בבקשה מחוץ לטיעונים שלך. תודה.

• מצחיק 1
  • תוכן חדש...