Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

פוסטים מומלצים

פורסם

מה באמת עושים עם קרן פנסיה שהיא בשקלים?

אם מושכים את הפקדון, האם אפשר לפתוח קרן בחו"ל איפה שגרים במטבע המקומי ולהמשיך לצבור אליה מהמשכורת המקומית, אבל אז לא מתאפס הותק והקרן החדשה לא שווה כלום מבחינת הותק?

• תגובות 58
  • פורסם
  • תגובה אחרונה

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

פורסם

כל מדינה וחוקיה.

אבל משיכת הקרן בישראל כרוכה במיסוי גבוה, אאל"ט 35%.

לפני 5 שעות, David32 כתב:

מה שאתה לא מבין זה שאתה מבזבז את הזמן שלך, את תעבורת האינטרנט שלך ואת אורך החיים של סוויצים במקלדת שלך.

פורסם

עד כמה שאני יודע, אם אתה מושך את קרן הפנסיה אתה משלם מס של 35% על הכל. אחרי זה הכסף שלך ותעשה איתו מה שאתה רוצה.

לפני 9 דקות, bobi כתב:

האם אפשר לפתוח קרן בחו"ל איפה שגרים במטבע המקומי ולהמשיך לצבור אליה מהמשכורת המקומית

אתה גר מחוץ לישראל?

אם כן אתה אמור לחסוך בקרנות פנסיה מקומיות לפי חוקי המדינה שאתה חי בה. אין קשר בין קרנות פנסיה בחול לאלו שבישראל.

איש חולם אני

וכך היה תמיד

פורסם

משכת קרן פנסיה (ככל שניתן בכלל למשוך) תשלם מס וזהו, תישאר עם כסף ביד.

לא תוכל להעביר להמשך צבירה בחו״ל, כל קרן זרה/חדשה שתבחר תתחיל מאפס. 

לא ניתן לנייד קרנות פנסיה ישראליות לקרנות זרות. 

עברו כבר למעלה ממיליון קילומטר של נהיגה מאז ימי הכרמל 12 מודל 67 (מנוע פורד) דבר לא השתנה. עדיין רואה סביבי נוהגים נהיגה מבוהלת, הססנית ומנותקת מכל הקורה בכביש . 

פורסם (נערך)
בתאריך 7.8.2024 בשעה 18:15, oryo כתב:

אם אתה *באמת* מאמין במה שאתה כותב, אתה אמור לדאוג הרבה יותר לחיים עצמם מאשר להון, והדיון אמור להיות על האם לשלוף את עצמך/משפחה משם. 

מדינת ישראל במלחמה וכול אחד שיכול לעזור ולתרום אם זה בכסף או בהתגייסות לצבא שיחזור למדינת ישראל כי באמת ליהודים אין בית בחו"ל.

להתגייס לצה"ל זה זכות !!!

עריכה אחרונה על ידי מרק10
  • אהבתי 2
  • מצחיק 1
  • רעיון טוב! 1

איזה כייף לי :)

• חברי המעגל הראשון
פורסם

תמכור את הכל ותקנה בזה ביטקוין. 

אבל ברצינות, כדאי להתנתק מהטלויזיה התורכית, לשתות מים ולהרגע. אם אתה לא מתכנן לעבור למדינה אחרת, מה זה יתן לך? כלום.

• רעיון טוב! 1

אומרים שהעתיד הוא אנרגיה סולארית, אז עברתי לסולר.

פורסם
לפני 9 שעות, ArikM כתב:

כל החסכונות שלי הקיימים (שלא בקרנות ההשתלמות) כבר בחשבונות השקעות בחול. 

יכול לשתף בפרטים הטכניים? 

להשכרה: חתימה בפורום הרכב המוביל בישראל!

פורסם

אני מניח שהוא מדבר על IB (או שוואב?), בהנחה שהוא חי בארץ, כל דבר אחר לאדם מן המניין שחי בארץ זה די מורכב וחריג. אבל כמו שכבר נאמר, זה לא באמת משנה את עניין המיסוי, את זה הוא עדיין יצטרך לספק לישראל (שוב, בהנחה שהוא חי בישראל) בעת המשיכה.
אני גם לא מבין מה זה משנה, הרי רוב החסכונות של אנשים זה בקרנות פנסיה הפרטיות, רוב האנשים לא מושכים אותם מעצם ה35% קנס אז הכסף נשאר ״תקוע״ בישראל. וכמובן שאת הקה״ש אין שום סיבה להזיז מעצם הטבת מס שהקרנות האלו נהנות מהן. 

וגם תבדילו בין קרנות הפנסיה שאתם מדברים עליהן (שזה חברות ביטוח/השקעות פרטיות שהמדינה מכריחה אותכם לשלם להן) אל מול הפנסיה של המדינה (ע״ע ביטוח לאומי). אף מדינה לא תכיר ב״המשכיות״ של קופת חיסכון פרטיות, לעומת זאת כן יש מדינות (לרוב מדינות אמנה) שיכירו בותק שנצבר בפנסיה של המדינה וימירו את הותק לפנסיה המדינתית שלהן על כל המשתמע בכך.

פורסם
לפני 15 שעות, SurfHigh כתב:

יכול לשתף בפרטים הטכניים? 

פתחתי חשבון מסחר באינטראקטיב ברוקרס. 

אני מעביר לשם כל שקל פנוי כולל תיק המניות שלי שהיה בבנק.

התיק מנוהל בארצות הברית, בבנק אמריקאי. 

לא צריך תושבות אמריקאית בשביל זה. מעבר ליתרון הברור שהכסף רחוק מהיד שלהם, אין כמעט עמלות, וגם מה שיש משמעותית זול יותר ממה משלמים בבנקים. 

לכל מי שחושב שאנחנו רחוקים מהיום שבו המדינה תכניס את היד שלה לכיס שלנו, הם כבר לקחו לכולנו יום הבראה בלי לשאול אף אחד. אולי אני פסימי, אבל לדעתי אנחנו לא רחוקים מזה, וזו היתה הסנונית הראשונה.

בשניה שאני אריח שהם מתכוונים להגביל תנועת כסף החוצה, אני פודה את קרנות ההשתלמות ומעיף מכאן גם את הכסף הזה.

לפני 19 שעות, elibaba כתב:

מסכים גם אני עושה את זה.
מצד שני - רוב הכסף יושב בנדל"ן שאני גר בו פה, ובקרנות הפנסיה. מה עושים עם זה ?

אתה יכול למכור את הנדלן ולהעביר החוצה. 

לגבי הפנסיה...אין ממש מה לעשות, אוכלים את הלקרדה

• אהבתי 1

Ford Mondeo 2.0T + Bluefin Remap - נמכרה

Infiniti G37 2013

פורסם
לפני 53 דקות, ArikM כתב:

ני מעביר לשם כל שקל פנוי כולל תיק המניות שלי שהיה בבנק.

קח בחשבון שבארצות הברית בנקים שפושטים רגל זה מאורע פחות נדיר מאשר בישראל.

• אהבתי 1

איש חולם אני

וכך היה תמיד

פורסם
לפני 3 שעות, ArikM כתב:

פתחתי חשבון מסחר באינטראקטיב ברוקרס. 

אני מעביר לשם כל שקל פנוי כולל תיק המניות שלי שהיה בבנק.

לא צריך תושבות אמריקאית בשביל זה. מעבר ליתרון הברור שהכסף רחוק מהיד שלהם, אין כמעט עמלות, וגם מה שיש משמעותית זול יותר ממה משלמים בבנקים. 

לכל מי שחושב שאנחנו רחוקים מהיום שבו המדינה תכניס את היד שלה לכיס שלנו, הם כבר לקחו לכולנו יום הבראה בלי לשאול אף אחד. אולי אני פסימי, אבל לדעתי אנחנו לא רחוקים מזה, וזו היתה הסנונית הראשונה.

בשניה שאני אריח שהם מתכוונים להגביל תנועת כסף החוצה, אני פודה את קרנות ההשתלמות ומעיף מכאן גם את הכסף הזה.

אתה יכול למכור את הנדלן ולהעביר החוצה. 

לגבי הפנסיה...אין ממש מה לעשות, אוכלים את הלקרדה

נו, אז זה בדיוק מה שתיארתי.
אתה מנהל את השקעות דרך IB שזה נחמד בחיסכון בניהול, אבל איך בדיוק אתה מגן על עצמך ״מהמדינה״? את המס מהרווחים בפירעון אתה עדיין משלם לישראל בהנחה ואתה חי בה, ונשמע שכן. (אגב, גם אם ״תעוף״, אתה עדיין תהיה תושב מס לישראל לפחות לשנה הראשונה, אם לא יותר)
לא זכורים לי הרבה מקרים שבהם מדינה מערבית מודרנית ממש נכנסה לאזרחים לעו״ש/חשבון השקעות פרטי ולקחה כסף בצורה כזו בוטה. סביר שאם יהיו פגיעות כלכליות (ובהינתן המצב, גם אני מאמין שזה בסוף יקרה), זה יקרה על חסכונות ״תקועים בישראל״ כמו קרנות הפנסיה/השתלמות/העלאת מס רווחים (או ימי הבראה כמו שתיארת..) פחות על ״כסף נזיל״ כמו חשבון השקעות בבורסה.

• אהבתי 1
פורסם
לפני 5 שעות, פינדר כתב:

קח בחשבון שבארצות הברית בנקים שפושטים רגל זה מאורע פחות נדיר מאשר בישראל.

מדובר על בנקים מאד גדולים, לא בנקים אזוריים.אם אני לא טועה זה מורגן סטנלי.

לפני שעתיים, YoJ כתב:

נו, אז זה בדיוק מה שתיארתי.
אתה מנהל את השקעות דרך IB שזה נחמד בחיסכון בניהול, אבל איך בדיוק אתה מגן על עצמך ״מהמדינה״? את המס מהרווחים בפירעון אתה עדיין משלם לישראל בהנחה ואתה חי בה, ונשמע שכן. (אגב, גם אם ״תעוף״, אתה עדיין תהיה תושב מס לישראל לפחות לשנה הראשונה, אם לא יותר)
לא זכורים לי הרבה מקרים שבהם מדינה מערבית מודרנית ממש נכנסה לאזרחים לעו״ש/חשבון השקעות פרטי ולקחה כסף בצורה כזו בוטה. סביר שאם יהיו פגיעות כלכליות (ובהינתן המצב, גם אני מאמין שזה בסוף יקרה), זה יקרה על חסכונות ״תקועים בישראל״ כמו קרנות הפנסיה/השתלמות/העלאת מס רווחים (או ימי הבראה כמו שתיארת..) פחות על ״כסף נזיל״ כמו חשבון השקעות בבורסה.

ברור שאני משלם מיסים על רווחים, אני מצהיר כל שנה. אין כאן נושא של העלמת כספים.

ההגנה באה לידי ביטוי בזה שהמדינה לא תוכל לגעת בכסף ששוכב שם. 

תאר לך שמחר המדינה אומרת לך, ש 10 אחוז מהעו"ש / מהפקמים שלך / מכל חסכון אחר שיש לך שלך הוא מס "עידוד צמיחה".

אם זה נשמע לך מופרך, תבדוק מה עשתה קפריסין לפני כמה שנים.

Ford Mondeo 2.0T + Bluefin Remap - נמכרה

Infiniti G37 2013

פורסם
לפני שעתיים, adi89 כתב:

ההגנה היא במידה והשקל יפול ולא יהיה שווה כלום

שוב, זה על השקעות וולונטריות בלבד. להשקיע במט״ח דרך ברוקרים חיצוניים כגון IB, זה חכם גם שלא ברגעי משבר כמו עכשיו, רק מעצם דמי הניהול הנוחים שלהם. אבל רוב החסכונות של האדם הישראלי הממוצע הן במשכורת/קרנות פנסיה/גמל/השתלמות ואלה תקועות עם השקל. אנשים יכולים לטעון עד מחר שהם יפרעו את הקרה״ש ויעבירו החוצה, אבל כשיגיעו לדילמה של %?+X פטור ממס (שזה בערך ההטבת מס היחידה שנהנים ממנה אזרחים עובדים מן השורה...) לעומת %?+X אבל לשלם 25% מס על הרווח אני מבטיח שהם יהיו הרבה פחות נחרצים...

לפני כשעה, ArikM כתב:

ההגנה באה לידי ביטוי בזה שהמדינה לא תוכל לגעת בכסף ששוכב שם. 

תאר לך שמחר המדינה אומרת לך, ש 10 אחוז מהעו"ש / מהפקמים שלך / מכל חסכון אחר שיש לך שלך הוא מס "עידוד צמיחה".

אם זה נשמע לך מופרך, תבדוק מה עשתה קפריסין לפני כמה שנים.

אני יודע מה קרה שם וזה בערך המקרה היחיד שכזה דבר קרה (בגלל זה גם ציינתי מדינה מערבית מודרנית, ואאל״ט זה גם לא חל על כולם), בכל שאר המקרים של משברים כלכליים הגרעון נגבה בדרכים עקיפות שהן לא ״יד המדינה בתוך העו״ש שלך״, ואם אתה חושב שהכלכלות של ישראל וקפריסין זהות אז קטונתי.
אין לי ספק שיהיו גזרות כלכליות נוראיות אבל סמוך על הממשלה של התתי אדם אלה שיצליחו לתחמן את זה כך שלציבור לא תהיה דרך להתנגד, בדיוק כמו הטריק המרשים שעשו עם הימי הבראה...

• תוכן חדש...