Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

פוסטים מומלצים

פורסם (נערך)

היי,

באפריל 2023 קיבלתי דו"ח חניה מעיריית תל אביב על 250 ש"ח, הדו"ח מוצדק ולא שמתי לב לשעות החניה בשלט.

כנראה שהוא עף עם הרוח כי הוא לא היה על השמשה, גם לא קיבלתי הודעה בדואר. בפברואר 2024, כמעט שנה אחרי, קיבלתי הודעה במייל ובSMS שיש לי חוב. מעבר להוצאות הגבייה, הכי מצער שם שהם שלחו לי חוב על סכום הקנס העדכני לאותו איזור, שעלה ל375 ש"ח. 

1. האם העירייה יכולה להעלות את סכום הקנס הבסיסי רטרואקטיבית? זה מרגיש לי כל כך הזוי ולא רלוונטי שסכום הקנס עלה אחרי העבירה.

2. אני כבר שילמתי את זה, לפני זה ניסיתי לערער על העניין אבל כתבו לי שבכלל אי אפשר להגיש ערעור כי עברו יותר מ30 יום (כמובן, כי לא קיבלתי את הדו"ח המקורי). ראיתי עכשיו את הכתבה הבאה:

https://jus-tice.co.il/דוחות-חניה-אמצעות-מסרון-לטלפון-נייד-sms/

האם תזכיר התקנות האלו זה משהו שהיה אמור לחייב את עיריית תל אביב? זה פורסם כמה חודשים לפני האירוע. במידה וכן, יש לי מה לעשות בנושא כדי להוריד את הסכום לסכום המקורי?

תודה רבה.

image.thumb.png.50d1acf1fcb872500263054294e08ce9.png

עריכה אחרונה על ידי TaylorSammy
פורסם (נערך)

כשניסיתי לערער בפברואר ולבקש את הסכום המקורי, ענו לי שאין לי אופציה לערער כי עברו 30 יום וגם ציינו שהם שלחו מכתב. אני יודע שיש את התקנה שאומרת ששליחת מכתב בדואר רשום נחשבת כהודעה, אבל אני תוהה ספיציפית לגבי SMS כי שם בטוח אין שום בעיה של דואר ישראל

עריכה אחרונה על ידי TaylorSammy
פורסם

האם הציגו לך אסמכתא שהדוח נשלח לכתובת שלך בתוך שנה מיום ביצוע העבירה? אם כן, נסה לבקש לשלם רק את הקרן. אם לא, בקש לבטל הדוח מפאת התיישנות. 

אין חובה חוקית לשלוח סמס . הסמס נשלח מטעם חברת גבייה כנראה, אחרי שהתיק עבר אליהם

God decides how long your life will be,you decide how wide it will be

פורסם

תזכיר חוק הוא טיוטה ראשונה לחוק שרוצים להעביר, אין לו שום משמעות מעבר לכך.

הליך החקיקה הזה לא הושלם מעולם ולכן אין שום חובה לשלוח סמס על עבירות.

כאמור, אתה יכול לדרוש מהם הוכחה לכך ששלחו הודעות בדואר רשום לכתובת הרשמית שלך, ואם לא, תוכל להתחיל בהליך משפטי אורך ומיגע כדי לקבל את כספך חזרה.

הצטרף לדיון

ניתן לפרסם הודעה כעת ולהירשם לאתר מאוחר יותר. במידה וכבר יש לך חשבון בפורום, התחבר כעת בכדי לפרסם באמצעות החשבון שלך.

Guest
הגב לנושא זה...

×   התוכן שהדבקת מסוגנן.   הסר סיגנון

Only 75 emoji are allowed.

×   הקישור שלך הוטמע אוטומטית בגוף ההודעה.   הצג כקישור רגיל

×   התוכן הקודם שלך שוחזר.   ניקוי העורך

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

• תוכן חדש...