Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 7686 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

היי חברים.

היום הגיע היום הגדול - יום מעבר מבחן הרישוי השנתי.

נסעתי למבדק בפ"ת, עמדתי בתור, שלמתי אגרה ונכנסתי למבחן.

במבחן התבדרות גלגלים וכיוון פרונט יצא שהגלגלים לא מכוונים (במבחן שעולים על שתי גלגלות כאלה האוטו "נדחף" ימינה) והם בסטייה של 9 מטר במקום עד 4 (עמית?!). יש לציין כי אין לי משיכה בהגה, הגלגלים שלמים ולא שחוקים בסולייה והכל טוב ויפה.

אמרו לי שצריך לעשות כיוון גלגלים אז קפצתי למוסך סמוך, שם גבו ממני 117 שקלים טובין ותקילין, על עבודה של 2 דקות (הייתי צריך לסובב את כל ההגה ימינה ופתחו וסגרו איזה בורג בצד שמאל ואז לעלות עם גלגל שמאל על איזשהו מכשיר כזה עם חץ :shock: ).

לאחר שיצאתי מהמוסך לא הרגשתי שום הבדל במשיכה ורק ההגה הולך עכשיו ימינה בקו ישר. ז"א הרכב לא מושך ימינה, אבל ההגה נטוי ימינה בקו ישר.

טוב, לשאלות:

1. איך זה הגיוני שהגלגלים לא ישרים אבל הרכב לא מושך ואין שחיקה?

2. ההגה אף פעם לא היה ממורכז. תמיד הוא היה בהטייה קטנה ימינה. עכשיו הוא ממש בהטייה גדולה ימינה וזה מטריף אותי. מה עושים?

יש לציין כי במבחן החוזר אף אחד לא טרח לבדוק אם באמת הרכב עבר תיקון. מישהו אמר לי לנסוע ישר, ואז החתים בוחן.

תודה לעונים,

איתמר.

"מדינה מפותחת היא לא מדינה בה העניים נוסעים ברכב פרטי אלא מדינה בה העשירים נוסעים בתחבורה ציבורית"

פורסם

אני לא יודע לענות על כל השאלות ששאלת, אבל פעם אחת כיוונו לי קסטר ימין (כיוון גלגלים...בגלל איזה נהג אוטובוס ששיפשף לי את הכנף מזמן, באיביזה הקודמת שהיתה לנו).

אז הבחור שעשה את זה שם מן מכשיר כזה, כמו מלחציים (בין כיסא הנהג, להגה, ע"מ שיחזיק את ההגה, כשהוא מכוון הכל) וכך סידרו שהגלגלים ישרים, גם ההגה יהיה ישר..

יכול להיות שאצלך העניין שכשהגלגלים ישרים, ההגה נוטה ימינה.

Skoda Fabia 2010 Manual - SOLD

Seat Ibiza 2018 Manual - SOLD

Seat Ibiza 2024 - totaled

Skoda Fabia 2025 

פורסם

צר לי להיות זה שמספר לך, אבל נראה לי שלקחו ממך הרבה כסף על כלום עבודה.

117 ש"ח לכיוון גלגלים זה הרבה כסף. במיוחד לאור העובדה שהם עשו את זה בצורה גרועה, ועכשיו גלגל ההגה לא ממורכז.

(כיוון גלגלים באיביזה עלה לי 60 ש"ח, ואפילו קיזזו לי חלק מהסכום מהכיוון פרונט שעשיתי כמה חודשים אחר כך)

מחפש סוזוקי ג'ימני סטיישן 1,600 סמ"ק אוטומט

פורסם

מישהו יכול להמליץ על מוסך טוב באזור המרכז שעוסק בכיווני פרונט?עדיף פתח-תקווה והסביבה.

תודה מראש.

למכירה : סט מזרקים דנסו בהספק 230CC במחיר שפויי , ניתן לפנות בה"פ.

פורסם

המלצת הקבע שלי - פרונט התחיה, רחוב התחיה ת"א, ליד איצטדיון בלומפילד.

בעל מקצוע מעולה, מומחה בתחומו והכי חשוב - אדיב ונחמד.

פורסם

אכן, הסטיה המותרת היא של עד 4מ'/ק"מ.

פעולת הכיוון שביצעו לך ברכב היא פשע מוטורי.

כיוון גלגלים יש לבצע משני זרועות ההיגוי ולא רק מצד אחד, וזאת ע"מ לשמור על מס' סיבובים זהה של גלגל ההגה ממרכזו לצד אחד ולמשנהו.

בעת שמבצעים זאת רק מצד אחד מאריכים/מקצרים צד אחד ע"ח משנהו.

אגב, באיזה שלב מהבחינה ע"ג המסלול ממוקמת פלטת הבדיקה?

עמית

קהילת אוהדי ווסטהאם יונייטד בישראל - https://www.facebook.com/groups/whuil/

'פטישי ישראל' - https://www.facebook.com/WHUIL/

טוויטר - https://twitter.com/AmitDim

פורסם

בכניסה למבחן יש בדיקת אורות ופתיחת מכסה מנוע, אח"כ יש בדיקת גזים, אח"כ בדיקת פרונט ובלמים, בור ובסוף כיוון אורות.

תודה לכולם על התשובות.

שבוע הבא אני אכנס לאהרון רוט בר"ג שפעם אחת ולתמיד (אני מקווה) יסדר לי את ההגה והגלגלים באוטו.

שבת שלום!

איתמר.

"מדינה מפותחת היא לא מדינה בה העניים נוסעים ברכב פרטי אלא מדינה בה העשירים נוסעים בתחבורה ציבורית"

פורסם

אגב בעוד חודש אני צריך לעבור טסט עם הS40 ורציתי להתייעץ איתכם

רצוי להדגיש כי הרכב עבר סידרה מאד מקיפה של טיפולים:

* בדיקת תקינות טיימינג

* החלפת מצטים

* החלפת שמן

* החלפת נוזל בלמים

* החלפת פילטר אויר, דלק, שמן

* החלפת כל תושבות המנוע

* החלפת בולמי זעזועים קדמיים + צלחות

* החלפת מוט שפור בצד אחד + גרמושקה

* החלפת בוקסות של מייצב קדמי

* הלפת בוקסות של הנאבות האחוריות

* החלפת 4 צמיגים + ג'אנטים

* החלפת מצבר

* כיוון פרונט

האם יש משהו שאני צריך לבדוק עוד לפני?

פורסם

היי

המחיר לכוון גלגלים ששילמתי ברעננה - 117 ש"ח כולל מעמ.

הדבר לקח כרבע שעה. אבל, זה לא המדד לשביעות רצון או לא מהמחיר.

האם הייתי מרוצה אם היה "תוקע" אותי על הליפט שעתיים, מכוון בורג, סוגר בורג וכו' ולבסוף לוקח את ה 117 ש"ח? אז זה היה נראה לי מאד זול. אולם הוא עשה למעשה את העבודה, הזהה לעבודה שעשה ברבע שעה.

לכן, בואו לא נחשב אם שדדו אותנו או לא רק על פי הזמן שעבדו על הרכב, אלא על פי מחיר השוק לתיקון.

לגבי ההגה - צדק אחד הכותבים בשירשור, יש לנעול את ההגה על ידי התקן מיוחד בצורה ישרה, ואז לכוון את הגלגלים.

לגבי זה שלא הרגשת כלום עם גלגלים לא מכוונים, אם הסטיה לא גדולה, ואם אתה נוסע יום יום ברכב, אתה מתרגל לנסיעתו מידי יום (מידי שינוי בסטיה) וקשה לך להרגיש שמשהו משתנה.

בברכה

אבי.

המקום הנכון:

מפגש השרון - מפגש בלתי תלוי לרכבי אספנות - בארומה שפיים.

פורסם
היי

המחיר לכוון גלגלים ששילמתי ברעננה - 117 ש"ח כולל מעמ.

הדבר לקח כרבע שעה. אבל, זה לא המדד לשביעות רצון או לא מהמחיר.

אכן, זמן העבודה הוא לא המדד היחידי למחיר.

כשמדברים על כיוון גלגלים, הכוונה היא בדרך כלל לכיוון ערכי ה TOE של הגלגלים הקדמיים. מדובר בעבודה שלוקחת בדרך כלל חמש דקות לכל היותר, ולא דורשת יותר מדי כלים (מפתח ברגים בגודל המתאים ומכשיר שמודד ערכי TOE).

במקרה הזה, העבודה לא לוקחת הרבה זמן, לא דורשת כלים מיוחדים, לא דורשת מאמץ ודי פשוטה, ולכן אין סיבה לשלם כל כך הרבה. מה גם שכיוון פרונט מלא עולה כמעט אותו הדבר!

פורסם
אכן, הסטיה המותרת היא של עד 4מ'/ק"מ.

פעולת הכיוון שביצעו לך ברכב היא פשע מוטורי.

כיוון גלגלים יש לבצע משני זרועות ההיגוי ולא רק מצד אחד, וזאת ע"מ לשמור על מס' סיבובים זהה של גלגל ההגה ממרכזו לצד אחד ולמשנהו.

בעת שמבצעים זאת רק מצד אחד מאריכים/מקצרים צד אחד ע"ח משנהו.

אגב, באיזה שלב מהבחינה ע"ג המסלול ממוקמת פלטת הבדיקה?

עמית

אני ביצעתי כיוון פרונט לאחר החלפת בלמ"ז קדמיים.

אחרי הכיוון, בהפניה מלאה של ההגה לצד שמאל, צלחת הגלגל היתה משפשפת את המשולש.

חזרתי אל מכון הפרונט, שעשה עוד כיוונון.

התוצאה, אין שפשוף של הצלחת, אבל ההגה לא ממורכז.

לבקשתי, ההגה פורק והורכב שוב ממורכז.

כעת, מספר הסיבובים מנעילה לנעילה אינו זהה לחלוטין (כרבע סיבוב נוסף לאחד הצדדים).

סימפטום נוסף, בנסיעה מהירה (~80 קמ"ש) כאשר הכביש מתעקל שמאלה נשמע מן "המהום" מהגלגלים - קצת כמו עליה על השוליים הבולטים בצידי כבישים מהירים.

אם אני חוזר אל אותו מכון פרונטים, מה אני אומר לו ?

מספר הסיבובים של ההגה מצד לצד אמור להיות זהה ל-ח-ל-ו-ט-י-ן ?

האם יתכן שרעש שאני שומע נובע מכך שמצב "0" של הגלגלים הוא לא מצב "0" של תיבת ההגה, ולכן בזמן פניה זוויות הגלגלים לא מתאימות ?

פורסם

היי ארנון!

אצלך באונו אתה מתכוון שחישוק הצמיג נגע במשולש פרונט בסיבוב.

הבעיה היתה לך גם לפני החלפת הבולמים.

מעבר לכך כניראה כיוון הגלגלים לא נעשה באופן שווה .

הייתי ממליץ לך להכנס למכון "א.א.קרמן" ברחוב הירקון 69ב"ב תבקש את אלמוג. 03-5793243

נתי

נתי קובלנץ

מיתחם נמל ת"א מ1950

פורסם
היי ארנון!

אצלך באונו אתה מתכוון שחישוק הצמיג נגע במשולש פרונט בסיבוב.

הבעיה היתה לך גם לפני החלפת הבולמים.

מעבר לכך כניראה כיוון הגלגלים לא נעשה באופן שווה .

הייתי ממליץ לך להכנס למכון "א.א.קרמן" ברחוב הירקון 69ב"ב תבקש את אלמוג. 03-5793243

נתי

היי נתי,

אתה אכן צודק - השפשוף היה גם לפני כן.

ההסתייגות היחידה שלי מפניה למכון פרונט אחר היא 240 השקלים החדשים ששילמתי עבור כיוון הפרונט הנוכחי.

אני מעדיף, במידת האפשר, לקבל פתרון לבעיה במקום שבו היא (כנראה) התחילה.

נ.ב. אחרי החלפת הגומיות יש רעש (עוד אחד...) שלדעתי בא משפשוף של הדרייבשפטים. נשמע כמו חריקה מתכתית חלשה של משהו לא משומן, תדירותה מתגברת עם המהירות, אינה תלויה בהילוך, מופיעה בהאצה (גם עדינה מאוד) והאטה (גם עדינה מאוד). נעלמת כמעט לחלוטין בעת נסיעה במהירות קבועה ו\או לחיצה על המצמד.

אקפוץ אליך לקראת סוף שבוע הבא לבדיקה.

• תוכן חדש...