Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 6652 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

תוצאות הבדיקה:

"בלאי דיסקיות, שמן כהה, נקישות יתר, נזילת שמן"

מוסך פליקס רנו-ניסן - מוסך מורשה - רחוב מיטב בתל-אביב:

לאחר בדיקה של שעה, אמר להחליף אטם אגן השמן - בכלל "תקלת מנוע" - עסק של 1000 ש"ח אצלם, בגיר לא נמצאה שום בעיה, לא נפתח כרטיס, לא שילמתי כלום, חשבתי כי זאת עקב כך שאמרתי לו שאני עובד קרוב ולכן אהיה לקוח שלו.

גירים אוטומטים צומת סגולה, ספי:

קודם כל פגשתי אדם יוצא דופן - לא המוסכניק הסטנדרטי (בלי לפגוע באף אחד),מהנדס מכונות במקצועו.

קודם כל הוא הרגיע אותי, אח"כ הקצה לי מזמנו כשעה, בה הסביר לי איך דברים נעשים, על מבנה הגיר ברכב וכולי.

התקלה ברכב היא הבורר האלקטרוני של הגיר - עסק של כמה מאות שקלים.

אבל לא בטוח שזה הכל, מכיוון שקרה לי פעם פעמיים שהרגשתי מכה בגיר בזמן עצירה, ואם זה נכון זה אומר סוף לגיר וכאן אנו מדברים על אלפים טובים.

בכל מקרה מחר בבוקר אני אצלו, הבורר יוחלף ונראה לאן נתקדם משם.

• תגובות 32
  • פורסם
  • תגובה אחרונה

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

פורסם
מוסך פליקס רנו-ניסן - מוסך מורשה - רחוב מיטב בתל-אביב:

לאחר בדיקה של שעה, אמר להחליף אטם אגן השמן - בכלל "תקלת מנוע" - עסק של 1000 ש"ח אצלם, בגיר לא נמצאה שום בעיה, לא נפתח כרטיס, לא שילמתי כלום, חשבתי כי זאת עקב כך שאמרתי לו שאני עובד קרוב ולכן אהיה לקוח שלו.

מוסך פליקס הינו חדש ברשת המוסכים המורשים של רנו - זאת כנראה הסיבה ליחס המועדף.

אגב, עצם זה שלא נפתח כרטיס ולא קיבלת שום נייר שבו נכתב כי בוצעה בדיקה ולא התגלתה בעיה בגיר (וזאת למיטב הבנתי הסיבה ששכנעה אותך לרכוש את האוטו) היא בעייתית עבורך:

במידה וחלילה תגלה תוך פרק זמן קצר בעיה בגיר - לך תוכיח לקרסו כי מוסך מטעמם בדק את הגיר ומסר לך כי הוא תקין.

כאשר יהיה לך נייר רשמי תוכל לטעון כי בעקבות בדיקה רשלנית שלהם לא אותרה הבעיה, ובעקבות "הכשרת" הרכב על ידי המוסך המורשה רכשת אותו - כשהוא כלל לא היה תקין.

בכל מקרה, אנא המשך ועדכן.

פורסם

אני מתכוון לעשות את המקסימום לא להכנס לאחד המוסכים שלהם, רק מחיר שעת העבודה יכולה להוציא מן הדעת....אבל אני מאמין שאאלץ לעשות זאת מידי פעם כדי להתחבר למחשב, טיפולים סטנדרטים אפשר לעשות במוסכים "רגילים".

בכל מקרה היום החלפתי את הרכיב הנ"ל בעלות סבירה למדי, ספי בצע נסיעה של כ-20 דקות ואמר שלדעתו הכל בסדר.

אני נסעתי הביתה כחצי שעה, הסיפור עם ה-D המהבהב נגמר אבל אני לא מאושר מהחלפת ההילוכים שנראית לי קצת מורגשת מידי, אולי אני רגיל לגירים יפנים חלקים?

בכל מקרה צריך לעשות נסיעה מאומצת יותר ואז לחוות דעה.

• שנה מאוחר יותר...
פורסם

ברשותי רנו סניק מודל 2001 כבר ב 45000 שיפצתי גיר באחריות בגלל כניסת מים לגיר - תקלה סדרתית

בחודשים האחרונים החלו בעיות בגיר : מכה חזקה ונורית גיר נדלקת ונראה שהגיר תקוע בהילוך שלישי

הבעיה מופיעה כאשר הרכב קר ורק ב 5 דקות נסיעה הראשונות לאחר מכן הגיר מתפקד כרגיל.

פניתי למוסך המרכזי :

הוחלף חיישן מהירות ... למחרת התקלה חזרה .....הוחלף שסתום אלקטרומגנטי......

כמובן חויבתי על שתי העבודות.

לאחר 3 שבועות חזרה אותה בעייה בדיוק, בדקות ראשונות של הנסיעה נדלקת נורית תקלה בגיר

לאחר דין ודברים עם המוסך שוב הוכנס הרכב לבדיקה

הפעם קיבלתי תשובה שהגיר שחוק מאחר ועבר כבר 100000 ק"מ

אמנם המוסך הולך לקראתי בהנחה יפה לשיפוץ הגיר אולם לא מוכן לוותר על החיובים של העבודות הקודמות בבוצעו

בעקבות אותה תקלה.

אני עדיין לא שלם עם ההחלטה לשפץ את הגיר בגלל התקלה שמופיעה רק בדקות הראשונות של הנסיעה

אשמח לשמוע דעת מומחה או בעל נסיון בבעיה זאת

פורסם

כמעט שנה חלפה מאז.............

בגל מקרה בזמנו נאלצתי לשפץ את הגיר (114,000).

התופעה היתה שלאחר כחצי שעה נסיעה, כשהייתי בולם, הגיר היה מוריד הילוך במכה חזקה. כשרציתי שוב לנסוע הייתי נותן גז, הטורים עלו אך האוטו לא זז, לקח לו מספר שניות להגיב.

התופעה נגרמת בעקבות התחממות שמן הגיר. בקיצור עלה לי בסביבות 7500 + מע"מ.

שמעתי על מישהו שהוסיף מאוורר כך ששמר על טמפ' גיר נמוכה, פיתרון זול אך אין לי מושג לגבי איכותו.

אני מציע שתפנה לספי כהנוביץ מגירים אטומטים צומת סגולה, הוא בחור לעניין, מבין, ישר ואף משמש כפסיכולוג כשאתה מגיע אליו בדאון רציני כשאתה חושב על ההוצאה.

בהצלחה.

פורסם

ממליץ בחום רב,

ביצעתי אצלם שיפוץ גיר גם לרנו מגאן שנת 96 1600 אוטו'

מחיר מעולה , יחס שירות מעולים, ואנשי מקצוע מהדור הישן קפדנים

גורג אדם נפלא ואמין

יש לציין שמאז עברו 3 שנים בהם הגיר עובד ללא דופי כמו כן הרכב נמכר לפני חודש וחצי בבדיקה לא הועלתה תקלה אחת לכיוון הגיר.

במהלך כל הזמן הזה בכל חשש שהיה לי מכיוון הגיר פניתי אליהם והם בדקו והכל ללא תשלום נוסף.

מוסך מהלב.

בסניק מורכב גיר שנקרא AL4 שפותח ע"י רנו ופיג'ו במשותף.

הוא משמש את כל דיגמי פיג'ו ורנו משנת 2000 והילך.

נסה לפנות למכון לגירים הנקרא ג'ורג' את חוסיין ביפו,עושים עבודה מצויינת במחירים סבירים.

האם הבעייה עד כדי כך קריטית שהיא מחייבת שיפוץ מקיף וכולל?

ייתכן ואפשר להמשיך לנסוע כך,ולחכות שהגיר ישבוק חיים טיבעית.

תת היגוי זה כאשר אתה פוגע בקיר עם החלק הקדמי של הרכב, היגוי יתר זה כאשר אתה פוגע בקיר עם החלק האחורי של הרכב. כוחות סוס זה באיזו מהירות פגעת בקיר, מומנט זה לאיזה מרחק לקחת את הקיר איתך.

פורסם
הפעם קיבלתי תשובה שהגיר שחוק מאחר ועבר כבר 100000 ק"מ

אמנם המוסך הולך לקראתי בהנחה יפה לשיפוץ הגיר אולם לא מוכן לוותר על החיובים של העבודות הקודמות בבוצעו

בעקבות אותה תקלה.

אני עדיין לא שלם עם ההחלטה לשפץ את הגיר בגלל התקלה שמופיעה רק בדקות הראשונות של הנסיעה

אשמח לשמוע דעת מומחה או בעל נסיון בבעיה זאת

מה זאת אומרת גיר שחוק כי עבר 100K ק"מ ? זאת לא תשובה שאני הייתי מקבל.

אם התקלה לא נפתרה - אז החלקים הוחלפו סתם. דרוש החזר חיוב על כך.

תפנה לשני המכונים לגירים שהוצעו פה בשרשור.

מניסיוני - קרסו לא יבואן שהולך לקראתך אבל עם קצת איומים ומכתבים מעו"ד ניתן להשיג הרבה (מניסיון). אין לך מה להפסיד, הגיר כנראה באמת יצטרך שיפוץ. תלחם על כך שיקחו את העלות על עצמם.

Veni Vidi Vici

פורסם

בגיר הזה יש רגישות;שכן הקולר שמן נסתם ובעקבות כך הגיר מתחיל להידפק.

אם מתעלמים מהבעיה אז זה ייגמר בשיפוץ גיר כללי, כמו כן יש חישן לחץ שמן גיר EVM שגם הוא רגיש.

פורסם

מוזמן, בילבלת בשתי מילים ארבעה רכיבים שונים. בגיר הזה הקולר בד"כ לא נסתם. הקולר עלול להיסתם, אבל מהצד של המים, וזאת בעקבות שימוש במים רגילים ולא בנוזל קירור.

וזה נכון שיש לגיר חיישן לחץ שמן, אבל EVM זה ווסת לחץ שמן. בכל מקרה, אם רוצים לטפל, כדאי קודם לעשות בדיקה טובה לפני שנכנסים לשיפוץ.

פורסם
בסניק מורכב גיר שנקרא AL4 שפותח ע"י רנו ופיג'ו במשותף.

הוא משמש את כל דיגמי פיג'ו ורנו משנת 2000 והילך...

הערה טכנית:

הגיר הזה אינו מיועד למנועים גדולים ולפחות PSA משתמשים בגיר טיפטרוניק 4 הילוכים אחר מתוצרת ZF במנועים הגדולים מ2000 סמ"ק.

אפילו ה 2.0 ליטר HDi החדש עם מאה שלושים ומשהו כ"ס כבר לא מגיע עם הגיר הזה כי המומנט שלו חזק מדי עבורו.

פורסם

אצלי ב406 , גיר AL4 כמובן, כבר כמה חודשים שהגיר עף מתי שבא לו (פעם ביום או פעמיים) להילוך שלישי עם נוריות מהבהבות. זה לא קורה כתלות בשום דבר - חורף, קיץ, גשם, שמש, מנוע קר, מנוע חם, בנסיעה, בעמידה, בהאטה, בהאצה, מזגן, בלי מזגן, מצב שלג או ספורט, מחוץ לעיר, בתוך העיר, גז קבוע או לא, נסיעה מופרעת, נסיעה פדלאתית - כלום.

מה שכן בד"כ כמה שניות לפני שזה קורה אפשר להרגיש את הממיר מומנט נסגר ונפתח כמה פעמים והטורים כתוצאה מכך עולים ויורדים קצת. ההעברה שהגיר עושה לשלישי יוצרת חבטה בד"כ, לפעמים חזקה, לפעמים לא מורגשת בכלל, תלוי במצב הגז והמהירות באותו רגע שזה קרה.

בכל מקרה זה ככה כבר כמה חודשים שבאמצע שלהם היתה תקופה של שבועיים שהתקלה נעלמה לחלוטין לא משנה איך נסעתי.

בד"כ זה מסתדר לבד והגיר יוצא לרביעי אחרי כעשר דקות של נסיעה בכביש הראשי.

אם לא, אז בד"כ אפשר לסדר את זה ע"י לתת הרבה גז בניוטרל למשך כ10 שניות (6000 סל"ד), ואז כשהנוריות מפסיקות להבהב לכבות ולהדליק את הסוויץ'. ולפעמים אפשר לבוא ממש מהר לפס האטה וזה מסתדר.

אגב כשנה לפני שזה התחיל היה לרכב תופעה של אי-נעילת-ממיר-מומנט אחרי סיבובים שלקחתי מהר. לקח לגיר איזה דקה או שתיים עד שהוא נזכר שבשלישי ורביעי (ולפעמים שני) הוא אמור להיות עם ממיר נעול.

כל הדיאגנוזות במוסך מראות תקלה של קשר עם הסנסורים, ללא פירוט איזה סנסור.

נבדק מפלס השמן והיה תקין.

עדכון תוכנה לא עזר. (כן עזר להעברת הילוך חלקה מראשון לשני במצב שנותנים טיפ טיפ טיפה גז בלבד. ועשה גם קיקדואנים מהירים מדי, כמעט בלי שהאוטו מספיק להעלות טורים לפני כניסה של ההילוך).

נסיון להחליף מחשב עם 406 אחרת (צורה אחרת ומנוע אחר) הראה שהבעיה לא במחשב מכיוון שה406 השניה נוסעת טוב עם המחשב שלי (למעט סירוב לקיק-דאון ומשיכת הילוכים רק עד 5000, מה שאצלי לא היה), ואילו האוטו שלי עושה אותה תקלה מעצבנת גם עם המחשב השני.

החלפה חזרה בין המחשבים (המצברים בכל רכב היו מנותקים מעל 10 דקות) החזירה כל אוטו להתנהגות הרגילה שלו, אבל אצלי האוטו נסע פתאום כאילו הוא חדש מהניילון. העברות הילוכים חלקות בכל מצב, עם גז, בלי גז, קיקדאונים מעודנים היטב וכו'. ולא חזרה התקלה למשך יומיים אחר כך. עכשיו כבר שוב הכל דרעק.

בקיצור אין לי מושג מה זה יכול להיות. חשוב לציין שבין תקלה לתקלה האוטו נוסע מעולה - שקט, מעודן, העברות הילוכים די טובות, צריכת דלק כמעט 1 ל 12. כך שלא נראה לי שיש חלק מכאני שנשחק וזקוק להחלפה.

אנא עזרתכם.

תודה.

פורסם

צריך לחבר סקנר ושעון לחץ שמן לגיר.

יכול להיות שיש לך בעיה של לחץ נמוך, וזה מוציא את הגיר לחירום מפעם לפעם.

• חודש מאוחר יותר...
פורסם

***רבותי, ספי הוא בעל מיקצוע , על זה אין עוררין ולכן הוא נחשב אצלינו ל"נכס פורום/ בעל מיקצוע מומחה"****

****שבחים על בעלי מיקצוע ניתן להוסיף לשרשור המיועד לכך כאן.****

• 4 חודשים מאוחר יותר...
פורסם

הגעתי למוסך מורשה רנו בגלל בעיה בגיר אוטומט ( גיר קופץ) והם פסקו בצורה נחרצת - שיפוץ גיר - עניין של 8000 שח.

לאחר בירור הגעתי לספי - שלקח אותי לנסיעת מבחן - וקבע - בעיה של וסתי לחץ -1400 שח.

(כולל אחריות)

עברו מספר חודשים ללא תקלות עד כה.

ספי שייך לזן נדיר המהווה שילוב של אדם הגון ובעל מקצוע מהשורה הראשונה

גדי-חיפה

• תוכן חדש...