Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

פוסטים מומלצים

פורסם

בעקבות תקרית מצערת (כניסה לבור בכביש במהירות די גבוהה) התפוצצו שני צמיגים שמאליים.

בפנצ'רייה החליפו 2 צמיגים - ככה שהשניים החדשים הותקנו מקדימה. הצמיג הקדמי הימני הועבר לצד השמאלי האחורי. העניין שכעת שני הצמיגים האחוריים אינם זהים, שכן מלכתחילה הצמיגים הקדמיים והאחוריים היו שונים.

אחרי ההחלפה שמתי לב לרעידות בהגה שמתחילות באזור ה80-90 קמ"ש, אבל לא משהו קבוע. 

תחושת הבטן שלי אומרת שבלי קשר לרעידות, אצטרך להחליף את שני הצמיגים האחוריים כי הם שונים (אחד מקורי של הרכב - בן שנתיים והשני בן חצי שנה בערך). שאלה ראשונה האם אכן זה המצב, ושאלה שניה - האם החלפה זו אמורה לפתור גם את הרעידות? אם לא, האם זה עניין של כיוון מתלים/גלגלים כלשהו או שצריך יהיה לפנות למוסך כדי לאבחן את הבעיה.

• תגובות 30
  • פורסם
  • תגובה אחרונה

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

פורסם

ראשית, הייתי משקיע עוד קצת ועושה סדר בצמיגים ושם מאחורה צמיגים כמו הקדמיים.

צמיגים זה רכיב קריטי וזה מה שמחבר אותך לכביש.

שנית, יש מצב שהצמיגים לא אוזנו כראוי ולכן יש רעידות.

יש מצב שיש צורך להחליף / לתקן את הג'אנטים עקב הכניסה לבור.

• אהבתי 2
פורסם

איזה דגם צמיגים התקינו? 

צמיגי No name סיניים כלשהם עשויים לתרום לרעידות בעצמם. זה יכול לקרות גם במותגים, אבל יותר נדיר. 

אגב, ככל שהבור מתועד, יתכן ותוכל לתבוע את העלויות מהגוף האחראי על הכביש. 

• רעיון טוב! 1
פורסם

הייתי מתחיל מאיזון של כל הגלגלים מחדש.

יכול להיות גם שיש פגיעה בג'נט הקדמי בעקבות המכה.

toyota verso 2016 - יש מקום לכולם!

בעבר : ניסאן NV200 2012, סיטרואן ג'מפי 2007, רנו קנגו DCI  2007,  פולו סטיישן SDI 2000, לנסר 93, אופל קדט 84.

פורסם

לצערי הותקנו צמיגים סיניים, אלה היחידים שהיו (פנצ'ריה בדימונה). לגבי האחוריים - אחד של מישלן ואחד של רייקן. אני מבין שבתור התחלה צריך להחליף את האחוריים כדי שיהיו תואמים ומשם לראות אם יש צורך גם באיזון גלגלים? או שכדאי לבצע את זה גם אם רעידות לא מורגשות? 

לגבי הג'אנטים, לא נראה שהם נפגעו 

• מבאס 1
פורסם (נערך)

אם הצמיגים תקינים, תתחיל עם איזון גלגלים מחדש ( כל ה 4), לא עם ההחלפה.

בכל פעם שהצמיג יורד מהג'נט צריך לבצע איזון של אותו הגלגל. גם בהחלפה וגם בתיקון תקר ( אפילו אם צריך להתעקש מול פנצ'רמאכר הטוען שסימן והחזיר את הצמיג לאותו המקום)' לפעמים יש תוספת של 10-20₪ על איזון. לא לוותר עליו!

ולא להתבלבל - איזון גלגלים זה לא כיוון פרונט.

עריכה אחרונה על ידי vladclar

בעבר : ניסאן NV200 2012, סיטרואן ג'מפי 2007, רנו קנגו DCI  2007,  פולו סטיישן SDI 2000, לנסר 93, אופל קדט 84.

פורסם

השאלה היא אם איזון מחדש באותה צמיגיה (אני מניח) שהתקינה את הסינים מלכתחילה תעזור במשהו. עדין שווה להגיע, להתלונן על הרעידות ולבקש איזון. וגם לבדוק שוב שאין פגיעה/עיוות בחישוקים. 

אפשר בשביל הניסיון להעביר את הסינים אחורה ולראות אם רועד באותה מידה או מאזור אחר ברכב.

הפתרון האידאלי כמובן, בהקשר של הצמיגים לבדם הוא החלפת ארבעה במותג אמין ודגם מומלץ (גם לדימונה אני בטוח שניתן להזמין צמיגים כאלו). 

פורסם

בכל אופן, כדאי להתחיל מהזול ליקר. איזון זאת הפעולה הזולה ביותר.

וזאת הפעולה הראשונה שעושים כאשר יש רעידות במהירות. 

• רעיון טוב! 1

פורסם

קודם כל כדאי להחליף את הצמיגים מאחור שיהיו שניהם זהים.

דבר נוסף זה לעשות ניסיון להחליף את הגלגלים מקדימה לאחור באופן זמני ולראות אם הרעידות בהגה עדיין קיימות. זה יתן לך מדד אם מדובר בגאנט שהתעקם או איזון צמיגים או שמדובר במשהו מורכב יותר כמו נזק שנעשה לחלק כלשהו בפרומנט כתוצאה מהכניסה לבור.

פורסם
בתאריך 1.6.2024 בשעה 22:59, Tom_22 כתב:

השאלה היא אם איזון מחדש באותה צמיגיה (אני מניח) שהתקינה את הסינים מלכתחילה תעזור במשהו. עדין שווה להגיע, להתלונן על הרעידות ולבקש איזון. וגם לבדוק שוב שאין פגיעה/עיוות בחישוקים. 

אפשר בשביל הניסיון להעביר את הסינים אחורה ולראות אם רועד באותה מידה או מאזור אחר ברכב.

הפתרון האידאלי כמובן, בהקשר של הצמיגים לבדם הוא החלפת ארבעה במותג אמין ודגם מומלץ (גם לדימונה אני בטוח שניתן להזמין צמיגים כאלו). 

זה קרה במהלך טיול והפנצ'ריה בדימונה היתה הקרובה ביותר, אני בהחלט לא אסע עד לשם מהמרכז.

אני מבין שצמיגים סיניים (במיוחד ממותג עלום) הם לא מומלצים, אבל עדיין מרגיש לי קצת חבל לזרוק זוג צמיגים בני שבועיים. שוקל כרגע להחליף רק את הזוג האחורי שהם צמיגים שונים.

בתאריך 1.6.2024 בשעה 23:01, vladclar כתב:

בכל אופן, כדאי להתחיל מהזול ליקר. איזון זאת הפעולה הזולה ביותר.

וזאת הפעולה הראשונה שעושים כאשר יש רעידות במהירות. 

אני גם חשבתי ככה, אבל אם המצב של צמיגים שונים משני הצדדים הוא לא תקין/מסוכן בלי קשר לרעידות, מרגיש לי חבל על הזמן לבצע איזון על צמיגים שגם ככה יוחלפו.

בתאריך 2.6.2024 בשעה 09:49, Roycohen1979 כתב:

קודם כל כדאי להחליף את הצמיגים מאחור שיהיו שניהם זהים.

דבר נוסף זה לעשות ניסיון להחליף את הגלגלים מקדימה לאחור באופן זמני ולראות אם הרעידות בהגה עדיין קיימות. זה יתן לך מדד אם מדובר בגאנט שהתעקם או איזון צמיגים או שמדובר במשהו מורכב יותר כמו נזק שנעשה לחלק כלשהו בפרומנט כתוצאה מהכניסה לבור.

אני מניח שמהלך ההחלפה כדאי לבקש להעביר את הסיניים אחורה?

בנימה זו - אם מישהו יכול להמליץ על פנצ'ריה ומקום לעשות בו איזון גלגלים/פרונט בת"א אשמח לשמוע

פורסם (נערך)

תכנס לצמיגי חנניה ביפו ( רחוב קטן מול מחוז משטרת תל אביב בדרך שלמה 18).

לפני שנה ב100₪ עשו לי איזון ל 4 גלגלים.

שני צמיגים לא זהים אבל מאוזנים,   שמתגלגלים להם על הציר האחורי, לא אמורים לייצר רעידות.

עריכה אחרונה על ידי vladclar

פורסם

יכול להיות שצמיגיה אחרת תיתן לך זיכוי מינימלי עבור הסינים אם תרכוש דרכם רביעיה נורמלית לצורך הענין. 

לגבי המצב מאחורה, לא אידאלי (וממליץ "לאחד שורות"), אבל ככל שהכביש יבש ולא תיקלע למצב קיצון, כנראה לא יהיה מורגש. בדוק גם שאין הבדלים בקוד עומס ומהירות בין כל המיקס אצלך. 

לגבי עוד צמיגיות אפשריות הייתי מוסיף את צמיגי שואף ברמת גן (בפז ליד מגדלי התאומים/בורסה) או טייר סנטר בדרך נמיר (בתחנת דלק). לדעתי לאחורנים יש אולי גם מאזן עם מדידת "לחץ כביש", אם כי הבדיקה עשויה להיות יקרה יותר. 

פורסם
בתאריך 3.6.2024 בשעה 22:57, Tom_22 כתב:

יכול להיות שצמיגיה אחרת תיתן לך זיכוי מינימלי עבור הסינים אם תרכוש דרכם רביעיה נורמלית לצורך הענין. 

לגבי המצב מאחורה, לא אידאלי (וממליץ "לאחד שורות"), אבל ככל שהכביש יבש ולא תיקלע למצב קיצון, כנראה לא יהיה מורגש. בדוק גם שאין הבדלים בקוד עומס ומהירות בין כל המיקס אצלך. 

לגבי עוד צמיגיות אפשריות הייתי מוסיף את צמיגי שואף ברמת גן (בפז ליד מגדלי התאומים/בורסה) או טייר סנטר בדרך נמיר (בתחנת דלק). לדעתי לאחורנים יש אולי גם מאזן עם מדידת "לחץ כביש", אם כי הבדיקה עשויה להיות יקרה יותר. 

בדקתי ואכן יש הבדלים בקוד מהירות ועומס, אני תוהה עד כמה זה אמור להשפיע היות ואני לא מתקרב ללנסוע במהירות המירבית של העומס.

שני צמיגים קדמיים (סיניים) - 88W

צמיג אחורי - רייקן 88W

צמיג אחורי (מקורי) - מישלן 88H (שמתי לב שברשיון הרכב בכלל כתוב 81H)

הצטרף לדיון

ניתן לפרסם הודעה כעת ולהירשם לאתר מאוחר יותר. במידה וכבר יש לך חשבון בפורום, התחבר כעת בכדי לפרסם באמצעות החשבון שלך.

Guest
הגב לנושא זה...

×   התוכן שהדבקת מסוגנן.   הסר סיגנון

Only 75 emoji are allowed.

×   הקישור שלך הוטמע אוטומטית בגוף ההודעה.   הצג כקישור רגיל

×   התוכן הקודם שלך שוחזר.   ניקוי העורך

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

• תוכן חדש...