Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

פוסטים מומלצים

פורסם

קוד העומס אצלך, 88, זה אצלך בכולם. וזו החשיבות, גם החוקית.

לגבי הרישום ברשיון, לדעתי יש מצב לטעות סופר,מאחר ונראה שכל המידות המאושרות (לא ציינת מה אצלך) הן בעלות קוד 87 או 88.

לגבי קוד המהירות, אין הנחיה חוקית ברורה בנושא, אבל מבחינת הנחיות מקצועיות, במקרה של קוד מהירות גבוה יותר, צריך זוג צמיגים כזה על הסרן האחורי. כלומר לדוגמה (לא המלצה לביצוע), אם תמצא מישלין זהה עם קוד H, תוכל להרכיב אותו ואת הישן מקדימה ואת הסיניים יש להעביר אחורה.

• תגובות 30
  • פורסם
  • תגובה אחרונה

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

פורסם

אמת. אין קשר. 

הרעידות הן בגלל צמיגים עקומים, חישוקים עקומים, גלגלים לא מאוזנים או חלקי מתלה/בלימה/היגוי שנפגעו בצורה כזו או אחרת מהבור נכנסת אליו. 

פורסם

שלום. זו לא פעם ראשונה בפורום זה, שמדווחים על התנהגות/תופעה חריגה של הרכב לאחר שבוצע פעולה כל שהיא ברכב. ההיגיון הפשוט אומר, שזה קשור לפעולה שבוצעה. לכן, הפעולה הראשונה שיש לעשות, זה לחזור לפנצריה שם החלפת הצמיגים ולדווח מה השתנה לאחר ההחלפה. לא להרפות עד שפותרים את הבעייה. בהצלחה.

• אהבתי 1
  • חודש מאוחר יותר...
פורסם

עדכון קטן - 

ביצעתי איזון גלגלים קדמיים, והדבר אכן פתר את הבעיה של הרעידות בהגה במהירות של 80-90 קמ"ש. 

לאחר מכן יצא לי לנסוע בכביש מהיר במהירות 100-120 קמ"ש והרעידות מופיעות במהירות זו בצורה הרבה יותר חזקה בהגה וגם בדוושות.  

בנוסף, לא לגמרי בטוח ממתי אבל שמתי לב לויברציות שיש ברכב כשהוא עומד או גולש, מורגש בעיקר בכיסא הנהג כאילו הוא על רטט. עשיתי לפני שבוע טיפול שנתי לרכב ושם אמרו שלא מרגישים ויברציות בעמידה. לגבי הרעידות במהירות גבוהה - אמרו לי לבדוק גם את האיזון של הגלגלים האחוריים, זה נבדק היום ושניהם מאוזנים. 

מזכיר שכל הסיפור התחיל אחרי שנכנסתי לבור בכביש, שגם לפיצוץ של שני צמיגים. 

מחיפוש קצר בגוגל נראה שהכיוון יכול להיות פגיעה בציריה או בתושבות. יש למישהו עצה לאן לכוון את המוסך בבדיקה? 

פורסם

כדי לשלול ציריה, לדעתי מספיק להעביר לניוטרל בזמן שאתה חווה את הרעידות במהירות נתונה (תוך נקיטת משנה זהירות).

לדעתי עדין יש בעיית איזון בגלגלים. הזכרתי קודם איזון במכונה עם בדיקת "כוחות כביש". זה יקר יותר, אבל ימצא בעיה, ככל שכזו אכן קיימת בגלגלים.

פורסם

מניח שזה מתייחס לגבי הרעידות במהירות גבוהה, אבל נשמע שזה לא שייך לויברציות שיש כשהרכב עומד (קיימות אגב גם על דרייב עם ברקס וגם בניוטרל).

אגב יש לך המלצה על מקום שעושה בדיקה כזו באזור ת"א? או שכל מקום שעושה איזון גלגלים יכול לבצע גם את הבדיקה של כוחות הכביש?

פורסם

כן, לגבי הרעידות בנסיעה.

נתתי אפשרות אחת בשרשור. לפי תמונות בגוגל נראה שלטייר סנטר יש כזו. מוטב כמובן לבדוק מראש.

עוצמת הרעידות בעמידה זהה בין אם בניוטרל ובין אם בדרייב? מה לגבי עם/בלי מזגן?

בהנחה ואין שום תקלה במנוע, זה יכול להיות רק תושבות לדעתי.

האם יכול להיות שאתה רגיש יותר כעת לענין הרעידות והן היו קיימות גם קודם? אם יש לך אפשרות לבדוק רכב זהה, יעזור גם.

פורסם

הייתי ממליץ לעשות איזונים גם לגלגלים האחוריים. בנוסף, יש מכשירים שבודקים שאין עיוות בסוליה שמקפיצה את הרכב.

פורסם
לפני כשעה, Tom_22 כתב:

כן, לגבי הרעידות בנסיעה.

נתתי אפשרות אחת בשרשור. לפי תמונות בגוגל נראה שלטייר סנטר יש כזו. מוטב כמובן לבדוק מראש.

עוצמת הרעידות בעמידה זהה בין אם בניוטרל ובין אם בדרייב? מה לגבי עם/בלי מזגן?

בהנחה ואין שום תקלה במנוע, זה יכול להיות רק תושבות לדעתי.

האם יכול להיות שאתה רגיש יותר כעת לענין הרעידות והן היו קיימות גם קודם? אם יש לך אפשרות לבדוק רכב זהה, יעזור גם.

השבוע הייתי בטייר סנטר, ביצעו בדיקת איזון לגלגלים האחוריים ושלחו אותי לדרכי אחרי שלא מצאו שום בעיה איתם (אפילו לא גבו תשלום, יאמר לזכותם). לא הזכירו כלום לעניין איזון עם כוחות כביש, כן המליצו לבדוק במוסך תושבות מנוע וגיר וציריה.
אותן רעידות בדרייב ובניוטרל, לא חושב שמזגן משפיע. בכללי זה מרגיש יותר כמו רטט עדין אבל מהיר, מורגש בעיקר במושב הנהג וזה שלידו

לפני 40 דקות, asix כתב:

הייתי ממליץ לעשות איזונים גם לגלגלים האחוריים. בנוסף, יש מכשירים שבודקים שאין עיוות בסוליה שמקפיצה את הרכב.

כבר בוצע ללא תוצאות. בספק אם יש עיוות בסוליה, המציגים שהנפגעו הוחלפו. עם הצמיגים הקודמים לחלוטין לא היו שום בעיות.

פורסם
לפני 1 דקה, David Reznik כתב:

אותן רעידות בדרייב ובניוטרל, לא חושב שמזגן משפיע. בכללי זה מרגיש יותר כמו רטט עדין אבל מהיר, מורגש בעיקר במושב הנהג וזה שלידו

היה לי דבר כזה והתברר שצמיג אחד ( מישלין חדש) היה מעוות וגרם לזה. זה הכיוון שהייתי הולך עליו. עיוות לא רואים באיזון גלגלים.

צריך להריץ את הגלגלים ולראות האם אחד מהם מעוות.

פורסם

@asix שים לב שמה שציטטת מתייחס לדעתי לרעידות כשהרכב עומד במקום ולא תו"כ נסיעה. כי זו הייתה השאלה שלי קודם.

@David Reznik בכל הנסיונות עד כה, האם ניסית להעביר את הצמיגים האחוריים קדימה ולהיפך, ולבדוק אם יש הבדל בתחושת הרעידות?

פורסם

לא יצא. מניח שצריך לעשות את זה בפנצ'ריה שעושה איזון גלגלים כי החלפה כזאת תדרוש לבצע איזון מחדש?

בטאייר סנטר בת"א המליצו לי לעשות כיוון פרונט. לדעתך זה יכול להיות גורם? אציין שאני לא מרגיש שום סטיה או משיכה של ההגה 

פורסם

תעביר את הצמיגים מאחורה את שניהם לקדימה.

אם עדיין יש רעידות קרוב לוודאי שמשהו  בחלקי המתלה בצד שמאל ניזוק.

משולש ,בולם וכן הלאה. 

אם אין כנראה שמשהו בצמיגים או באיזון שבוצע עדיין לא תקין

• רעיון טוב! 1

הצטרף לדיון

ניתן לפרסם הודעה כעת ולהירשם לאתר מאוחר יותר. במידה וכבר יש לך חשבון בפורום, התחבר כעת בכדי לפרסם באמצעות החשבון שלך.

Guest
הגב לנושא זה...

×   התוכן שהדבקת מסוגנן.   הסר סיגנון

Only 75 emoji are allowed.

×   הקישור שלך הוטמע אוטומטית בגוף ההודעה.   הצג כקישור רגיל

×   התוכן הקודם שלך שוחזר.   ניקוי העורך

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

• תוכן חדש...