Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 804 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

אהלן חברים,

זה ארוך, מתנצל.

אתחיל בהקדמה קצרה, יש לי קאדילק ATS שנת 2014 שאני מחזיק אותה כבר 3 שנים. השקעתי ברכב הזה את נשמתי. קניתי אותו שמור ברמה לא נורמלית, ורק שיבחתי אותו עם הזמן. כל שבועיים-שלושה שטיפה ידנית שאני עושה בעצמי, אינסוף חומרי טיפוח, אוטמי צבע, ציפויים למינהם, חומרי טיפוח לתוך הרכב וכו'.

בקיצור, רכב מלוקק במצב מוזיאון. בנוסף היו כמה "פרויקטים" שעשיתי על הרכב, כמו צביעה של הג'אנטים, התקנה של מערכות שונות, צנרת וכו'. כל בלאי הכי קטן, אסתטי או מכאני, תוקן ברגע. טיפולים עם amsoil וחלפים הכי איכותיים שיש. בקיצור, מניח שיש כאן כאלה שיבינו אותי.

לפני בערך חודש, ירדתי לרכב שלי שחנה ברחוב (במקביל למדרכה), ופתאום הופיעה מכה בכנף הקדמית של הרכב, שעיקמה את הפח ושברה את הצבע. כמובן בלי פרטים כנהוג בארץ הקודש. הדבר המוזר היה שהדפיקה הייתה בצד של המדרכה. חשבתי שאולי אופנוע או אופניים חשמליים התנגשו ברכב. אגב, אציין שחניתי בצורה סבירה לגמרי, לא חסמתי אף אחד ולא מנעתי מאף רכב נוסף להכנס לחניה או משהו בסגנון. אני תמיד מקפיד על האופן שבו אני חונה גם בגלל הקנאות שלי לרכב, תמיד חושש שלא יבוא איזה ערס עם מפתח..

כמובן שלקחתי מאוד קשה, וכבר התחלתי לחפש ולחקור לגבי פחח מומלץ לתיקון, כמובן פחות היה חשוב לי כמה יעלה, העיקר איכות העבודה.

עוד לפני שהספקתי לעשות משהו עם המכה, ממש יום או יומיים אחר כך, הופיעה בחניה שריטה נוספת על הרכב, ושוב בצד של המדרכה. אציין שהרכב חנה במקום אחר הפעם, ושוב לא הפריע לאף אחד. מאז, מדי כמה ימים בודדים אני מוצא שריטה/מכה/שפשוף חדשים ברכב לאחר שחונה ברחוב באיזור הבית, וכל פעם בחניה אחרת. פעם אחת מצאתי אזיקון סגור על אחד הג'אנטים ברכב. בקיצור, זה הגיע למצב שכל הרכב כבר עמוס בשריטות ומכות, ואני לא חושב שיש אדם שיבין את רמת התסכול והבאסה שלי כרגע, שהבייבי שלי שכלכך שמרתי עליה וטיפחתי אותה במשך שנים, מלאה בשריטות, ועוד ממשיכים להשחית אותה.

אין לי ספק שמדובר במישהו שעושה את זה בכוונה. אני לא יודע למה, אני לא מסוכסך עם אף אחד באיזור, בקושי מכיר פה שכנים. ייתכן שהרכב היה נוצץ מדיי בשביל אחד השכנים, ואולי לא מדובר במשהו אישי נגדי, אולי נגד הרכב..

בכל אופן, אני מתכוון לעבור דירה בקרוב לעיר אחרת. החוזה שלי נגמר בעוד חודשיים ואני לא מתכוון לחדש אותו בגלל העניין הזה. אני כרגע מתוסכל מאוד ולא כלכך יודע מה לעשות עם הרכב.. לתקן, למכור, או אולי לחכות עוד קצת עד שאעבור דירה ואז לעשות צביעה כללית?

ראיתי לא מעט פחחים שמציעים צביעה כללית 3-4 אלף ש"ח. ייתכן שאיכות העבודה מוטלת בספק, אבל אני לא יכול להשקיע ברכב 20 אלף שח כרגע על פחחות וצבע.

אשמח לעצות.

סליחה על החפירה ותודה למי שהגיע עד לכאן.

• מבאס 5
לפני כשעה, SlowRide כתב:

לא אכפת לי שמעלים כל הזמן את מחיר הדלק כי אני תמיד מתדלק ב100 שקל 🙂

פורסם

מבאס. הייתי מתקין מצלמות בתוך הרכב שמצלמות 24/7 , אפילו מחבר אותם לאיזה powerbank שלא ירוקנו את המצבר ומתעד את הבחור כמה פעמים גורם נזק, עד שמוריד עליו תביעה לתשלום כל הנזקים ותלונה במשטרה.

בינתיים הייתי מחנה רחוק יותר, אולי ליד מקום עם מצלמות.

ב3-4 תשיג עבודה סבירה לזמן קצר, מספיק זמן כדי למכור אבל תחכה עד שתעבור דירה.

• אהבתי 2

לפני 8 שעות, זבובון כתב:

המוסכניק שלי באמת נראה שעובד בניסוי והטעיה

פורסם

גם את תתפוס את המזיק לא תוכל לתבוע ממנו את הנזקים הקודמים אלא רק את המתועד.

כנראה איזה בנאדם זבל שמקנא ברכב.

חוץ מלתפוס אותו על חם אין יותר מידי מה לעשות.

• אהבתי 1
קיבלת התראת משתמש בקארספורום - סיבה: שפה לא נאותה אנא חסוך מאיתנו את חוש ההומור הלא מצחיק שלך.
כל מה שעומד בין אדם, לאושר שלו, הוא היכולת להשלים עם כמה עובדות ולהבין שלא שווה להילחם עליהן.
פורסם (נערך)
לפני 3 שעות, סולל הדרך כתב:

זה בדיוק מה שחשבתי.. מעבר לזה, צילום לא יספיק לי כדי להגיש תביעה (צריך פרטים), אולי יספיק כדי להגיש תלונה במשטרה שתסגר אחרי חודש בגלל איזה חוסר עניין לציבור או שקר אחר.

בקיצור, לא יודע אם שווה את המאמץ.

אולי באמת אעשה צביעה זולה ואמכור אחרי שאעבור דירה, עם כמה שמבאס אחרי כל ההשקעה שלי ברכב.

עריכה אחרונה על ידי motek
לפני כשעה, SlowRide כתב:

פורסם

וואו.. אולי הפחד הכי גדול של כולנו

מה עם לעשות תיקוני פחחות ולעשות עיטוף לרכב? זה אמור לעלות בערך 5-6 אלף לא 20 ותוכל אפילו לשים צבע מיוחד.

אם תצליח לצלם בכל מקרה תגיש תלונה, לך תדע, אולי זה ימנע ממנו לעשות את זה למישהו אחר.

• אהבתי 1

SEAT Ibiza 2014 1.2t DSG >> Toyota Yaris 2018 HYBRID >> Renault Clio 2019 1.2t DCT >> Alfa Romeo Giulietta Milano 2014 1.4t TCT

פורסם

יש הרבה שריטות עמוקות בהרבה איזורים ברכב. ממה שאני יודע, בשביל תוצאה טובה כשיש חלק עם פגם בצבע, צריך לצבוע את כולו מחדש. תיקונים נקודתיים לא ייראו טוב, במיוחד אם יש כאלה על כל הרכב.

לפני כשעה, SlowRide כתב:

פורסם

עיטוף לרכב כזה יעלה לפחות 14 אלף ש''ח, לא לפני שהוא הוציא כמה אלפי ש''ח על פחחות וצבע במקומות שנפגעו, לא יודע מה חומרת המצב מבחינת השריטות והמכות אבל נשמע שיש לו פה 20 אלף ש''ח הוצאה שמדובר על עיטוף ותיקון.

אני ממש מקווה שתמצא את הוונדליסט, אולי זה איזה ילד, ואז תוכל לבוא חשבון תיקונים עם הוריו.

ממליץ להחנות במקומות יותר מוארים ולהתקין מצלמות כפי שהומלץ.

מדמיין על לתפוס את המזיק על חם ולעשות איתו טיול בתא המטען לאיזה יער סטייל הסופרנוס, איפה פולי גוטיירי שצריך אותו :)

• אהבתי 1
  • רעיון טוב! 1
פורסם
לפני 11 שעות, mh53 כתב:

אתה חונה ליד איזורים של הפגנות?

ממש לא. איזור שקט מאוד

לפני כשעה, SlowRide כתב:

פורסם
בתאריך 20.4.2024 בשעה 00:49, סולל הדרך כתב:

בהינתן שהמצלמה בפנים, וכתלות במיקום גרימת הנזק שלאחר ההתקנה (ואולי בעוד מספר משתנים), הוא יוכל לטעון שהוא ביצע את כל הנזק\הגרוע-מביניהם במקרים המתועדים.

חוקי? לא.

פסול אתית? ככל שזה נוגע לי - לא. מישהו שמזיק לרכוש, כל שכן ללא סיבה, אין לי בעיה להשית עליו את כל הנזק גם אם יש סיכוי (קלוש מאוד אגב) שאת השאר הנזק לא הוא ביצע.

פורסם

לטעון הוא יכול שגם משחית הרכב רצח את ארלוזורוב.

היות ההנחות האלו הן ספקולטיביות הם לא מחזיקות מים.

קיבלת התראת משתמש בקארספורום - סיבה: שפה לא נאותה אנא חסוך מאיתנו את חוש ההומור הלא מצחיק שלך.
כל מה שעומד בין אדם, לאושר שלו, הוא היכולת להשלים עם כמה עובדות ולהבין שלא שווה להילחם עליהן.
פורסם

אני לא חושב שאני מעוניין להכנס לסרט הזה.

להתחיל לרשת את הרכב במצלמות עם ספק כוח כלשהו כדי לא יגמור את המצבר, וגם אם אתפוס סרטון של המשחית זה לא יעזור לי. בלי פרטים אף אחד לא יתייחס לזה ומה גם שאין לי איך להגיש תביעה משפטית כנגד אדם בסרטון. אם במקרה אתפוס אותו על חם, אז נראה. גם לפי התגובה שלו.

בכל אופן, רציתי לשאול אם במקרה מישהו מכיר מוסך פחחות שנקרא Best Clean ?

הם עושים צביעה כללית לרכב במחירים נמוכים מהרגיל, ואני די מתרשם מהעבודות שלהם, לפחות אצלם בעמוד:

https://www.facebook.com/share/FoxJiaGLg4yHM9gY/?mibextid=qi2Omg

מה אתם חושבים? 

חשבתי ללכת על צביעה כללית, במקרה הרע אמכור את הרכב, אם הצביעה לא תיהיה איכותית.

לפני כשעה, SlowRide כתב:

פורסם

סיפור מהעבר, מתחתי גר שכן שהייתי בסכסוך איתו כמה שנים.

לפני חצי שנה הוא עזב את הבניין ובתור "מתנה" חתך לי את הצמיג ברכב.

לצערי המצלמות בבניין לא עובדות כבר חצי שנה.

בהתחלה מאוד התבאסתי, כי לא מספיק שסבלתי ממנו 8 שנים עכשיו גם צריך להוציא 600שח על צמיג.

באותו היום פגשתי חבר שפעם עבד במשטרה.

הוא אמר שהסיפור עם השכן מבחינתי נגמר בצורה הכי טובה שיכולה להיות, הוא הסביר שגם אם הייתי עומד לידו ומצלם איך הוא חותך את הצמיג, מזמין משטרה, כותב תלונה, בסופו של דבר לא הייתי מרוויח מזה שום דבר כי התיק בוודאות היה נסגר. ובנוסף הייתי מסתכן שהשכן המשוגע היה דוקר אותי במקום את הצמיג...

• אהבתי 1
פורסם

ואללה יצאת בזול. מוכן לשלם עכשיו 10 פעמים 600 ש"ח כדי לגמור את הסיפור הזה ולהחזיר את הרכב לקדמותו..

מעבר להוצאות על הרכב, שעדיין לא יודע מה אעשה בדיוק וכמה אצטרך להוציא, ועדיין כנראה שלא אצליח להחזיר את המצב לקדמותו, אני נאלץ גם לעבור דירה שזה הוצאה גדולה בפני עצמה.

• רעיון טוב! 1
לפני כשעה, SlowRide כתב:

פורסם (נערך)

מסכים שהמקרה שלך הרבה יותר מבאס משלי...

תשתדל לא לקחת ללב כי הדבר הכי יקר שיש לנו זה הבריאות שלנו, שאותה אי אפשר לקנות בכסף.

אבא שלי תמיד אומר שכול דבר שניתן לפתור בעזרת כסף זה שטויות ואסור להתרגש מזה.

עריכה אחרונה על ידי דניאל1983
  • אהבתי 2
  • תוכן חדש...