Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

איזה כבוד לצרפתיות....

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 8452 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם
זאת מכונית לשינוע והיא עושה את מה שמוטל עליה טוב, יעיל, נח אמין ובלי פוזות ויעידו תוצאות סקר שביעות הרצון של מוטוקאר ששם אותה במקום הראשון

בני, אתה צודק ברוב דבריך אבל תעשה לעצמך טובה ואל תשען על סקר שביעות הרצון של מוטוקאר, שהוא סקר מגוחך לפי כל קנה מידה. אם בא לך, תשען על סקר שביעות הרצון של טופגיר שהוא מקיף ביותר ושם את האלמרה במקום ה-41 מתוך 120, הרבה מעל כל פז'ו.

רוני

BMW 325i E46

שלום, רוכב.

נא לא לבקש ממני גישה לאוף טופיק

פורסם
לא לקחת נסיון בודד כנסיון מייצג...

אני חושב שמה שעומר ניסה להגיד זה שאפילו את היתרון הגדול של האלמרה הספציפית הזאת, שבה נוהגים לנופף חובבי היפניות תמיד - היא לא מציגה. אז מה הטעם?

אבל מצד שני אני בטוח של-90 אחוז מהאוכלוסיה היא תהיה בסדר גמור, מן הסתם.

רק לא למי שדורש יותר מכלי שינוע...

רוני

רוני צודק.

איך בן אדם שנוהג ביום יום על ספורטיבית חזקה (מ-א-ו-ד) יכול לתת נקודת מבט חיובית על רכב שתכליתו שונה לחלוטין ממה שהוא רגיל אליו (או דורש ממנו) ?

סע על כמה משפחתיות אוטומטית, תעבור לאלמרה אוטומטית ותגבש דיעה. לנסוע על קליאו ספורט ביום יום (או כל קומפקטית אחרת) ולעבור למשפחתית סטייל לאנטיס/אלמרה/אימפרזה/באלנו/בראבה/לנסר ושות' לא יתן שום דבר פרט לדיעה שלילית המתגבשת בתת מודע עקב ניסיונך הרב עם רכב X או דרישותיך/ציפיותיך מהרכב.

בקיצור - אל תשכחו שזהו פורום של "חובבי רכב" המתמקדים בעיקר במכוניות קטנות, (חלקן) מהירות ו (כמעט כולן) צרפתיות... לשמוע מהם מילה טובה על משפחתית אוטומטית זה כמו....הממממ....המממממ..... זה כמו שתגידו שהאפיפיור מזיין כל היום נזירות בתאילנד ואת הסרטים אפשר להוריד מ KAZA, אז כדאי לקחת דברים בפרספקטיבה נכונה.

איציק

Peugeot 3008 MY18 1.6HDi 120Hp Automatic
   Citroen Berlingo XTR MY17
 1.6
HDi 100Hp Automatic

פורסם
זה כמו שתגידו שהאפיפיור מזיין כל היום נזירות בתאילנד ואת הסרטים אפשר להוריד מ KAZA, אז כדאי לקחת דברים בפרספקטיבה נכונה.

איציק

קודם כל יאצק, הכל אפשר למצוא בקאזה. טוב, לא הכל אולי, אבל מה שאי אפשר - אפשר למצוא באיימש :lol:

וברצינות - אני מסכים חלקית עם מה שאמרת. אכן מי שרגיל למשהו טוב יותר, רוב המשפחתומטיות ייראו לו אותו הדבר מבחינת תגובות של הרכב. יוצא לי מעט מאוד לנהוג ביאריס אבל כל פעם שאני נוהג בה אני מקלל - את המנוע העצל, את תגובת הדוושה הנוראית, את התיבה המחורבנת (אחלה תיבה אוטומטית, אבל היא מחורבנת). רכב ספורטיבי, או אפילו לא ממש ספורטיבי אלא סתם רכב שעשוי טוב, מספק כל כך הרבה פידבקים, מגיב כל כך הרבה יותר טוב, שאח"כ זה פשוט חסר. חסר לי שכל דבר קטן משפיע, כמו בסקסו למשל - כל תזוזה קלה של ההגה מורגשת, כל ליטוף של דוושת הגז. במשפחתומטית הכל מוקהה, ההגה פחות מגיב, דוושת הגז היא כמעט כמו מתג און-אוף וכן הלאה (כמובן שיש משפחתומטיות שבהן המצב טוב יותר, אבל עדיין...)

אבל בהחלט יש משפחתומטיות שמהן יצאתי בהרגשה טובה. הפוקוס היא כזאת, למשל. למרות המנוע החלש והתיבה הסתמית. גם 306 רגילה מספקת את זה. באלמרה פרפקט לא נהגתי, אבל אני מוכן להתערב שהיא לא כזאת. (ופרפקט בטוח שהיא לא :p )

רוני

BMW 325i E46

שלום, רוכב.

נא לא לבקש ממני גישה לאוף טופיק

פורסם

לא ביצעתי השוואה לקליאו, הנקודת השוואה שלי היא למשפחתיות אחרות שנהגתי בהן.

אין לי גם יותר מדי טענות לאף אחד מהרכבים האלה בתור משנע משפחות, אני פשוט

חושב שאפשר יותר - גם בתור רכב שזה תפקידו, וזה בדיוק מה שציינתי. אני לא באמת

מצפה שהן יהיו יותר חזקות, למרות שיחסית למנוע 1.8 הוא די עגלה (והם יכלו להוציא

ממנו יותר מ-114 כ"ס ו-16 קג"מ עלובים). כמו כן, אני לא מבין למה מספר הס"מ הראשונים

של תזוזת הדוושה צריכים להתבטא באפס תגובה מצד המנוע - זה פשוט לא תקין. ונוחות?

אין. לא חושב שיש וויכוח לגבי עניין זה. אם רכב נועד לשנע אנשים מנקודה A לנקודה B,

לכל הפחות הוא צריך להיות נוח ונעים לנסיעה, לא מרעיש, ו-easy on the eyes.

כל שאמרתי הוא ששני הרכבים האלה הם בהחלט לא נוחים, וגם לא נעימים במיוחד.

לבסוף, גם אין לי שום טענה לגבי היותן מצוידות בגיר אוטומטי, ככה שדעתי השלילית עליהן

לא באה משם - נהפוך הוא, אני לגמרי חושב שגיר אוטומטי מאוד הגיוני ברכבים האלו.

אם הייתי צריך להחזיק רכב שני לצורך שינוע בפקקים, סביר מאוד שגם הוא היה אוטומטי.

בני, לגבי הנוחות - שים לב שציינתי שמדובר על אלמרה פרפקט, ואתה מדבר על אלמרה

דור קודם. אם יש לך נסיון גם עם האלמרה פרפקט, מה טוב. אחרת, אני לא רואה איך הנסיון

שלך על האלמרה דור קודם רלוונטי לנוחות, או לכל פן אחר, של הנוכחית. הסקר המצחיק של

מוטוקאר לא בדיוק ביצע הפרדה בינהן, בכל אופן.

פורסם

רבותיי, הניסן אלמרה היא החבילה המשפחתית היפנית הטובה ביותר. היא המרווחת, הנוחה והאמינה ביותר. לדעתי היא המשפחתית היפנית הכי אירופאית ואפשר לגמוע איתה 400 ק"מ ולצאת ממנה ללא צורך בניתוח גב. מה שנכון שהמנוע אינו מטיס את הרכב אבל איזה יפנית 1600/1800 משפחתית כן עושה את זה? נכון גם שהגיר בדגם הקודם קצת "בועט" אבל לעולם לא מתקלקל . ניסיוני עם האלמרה הוא רב ומוצלח ולמשפחתי 2 מכוניות כאלה,הדגם הקודם ופרפקט.

ולא לטעות,איני משוחד ובמשך 20 השנים האחרונות לא היתה לי אף יפנית והייתי הבעלים הגאה של כמעט כל דגם של פיאט ולנציה וגם אלפא ספיידר. אבל בשביל ההורים והאישה רק ניסאן אלמירה....

בעלים גאה :inlove: של פיאט 124 ספיידר 1800.

פורסם

"רבותיי, הניסן אלמרה היא החבילה המשפחתית היפנית הטובה ביותר. היא המרווחת, הנוחה והאמינה ביותר. לדעתי היא המשפחתית היפנית הכי אירופאית ואפשר לגמוע איתה 400 ק"מ ולצאת ממנה ללא צורך בניתוח גב. מה שנכון שהמנוע אינו מטיס את הרכב אבל איזה יפנית 1600/1800 משפחתית כן עושה את זה? נכון גם שהגיר בדגם הקודם קצת "בועט" אבל לעולם לא מתקלקל . ניסיוני עם האלמרה הוא רב ומוצלח ולמשפחתי 2 מכוניות כאלה,הדגם הקודם ופרפקט.

ולא לטעות,איני משוחד ובמשך 20 השנים האחרונות לא היתה לי אף יפנית והייתי הבעלים הגאה של כמעט כל דגם של פיאט ולנציה וגם אלפא ספיידר. אבל בשביל ההורים והאישה רק ניסאן אלמירה.... "

אה, כן רק אוסיף שיש לי נסיון גם עם הפרפקט

אלבום התמוונות של המוסטנג 1966 והפלקון 1960 ושני אוטובוסי הטייגר 1965 ו-1975, ראו כאן:

http://www.flickr.com/photos/benihasp/

• תוכן חדש...