Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

פוסטים מומלצים

פורסם (נערך)

אני בהחלט לא מעוניין לספר לקבלן אלא להשתמש בזה בחוכמה.

בעיניי 2 אפשרויות

- בחוכמה להבין מהקבלן למה אני אחראי על הנזק בקומה ראשונה (שהוא גדול פי כמה מונים מהנזק בדירה בקומה השניה). האם זה בגלל שאני בקומה הגבוהה יותר ולכן אין שום חובת הוכחה עליו ועל קומה מס' 2? ואז כמובן אפשר להשתמש במילה שאצלי והעברת האחריות אליו.

- לא לדבר איתו בכלל. להביא מאתר מקצועי שימצא את נקודת הכשל של הקבלן ולהוכיח לו שהוא אשם.

השכנים אגב, איתי, ומבינים שהקבלן מורח אותנו ולא מעוניין לטפל בבעיה, כאילו שבחורף הבא היא לא תצוף.

רק שבנקודה הזו ברגע שיש גם לי רטיבות, אני יכול, באותו האופן שהוא משליך עליי את הטיפול, להחזיר אותו אליו.

אני כן חושב שהביקור של הביטוח הוא לא הכי ניטרלי ובטח כזה שרוצה לסמן וי.האם בכלל חברת הביטוח תנסה לאתר את הכשל של הקבלן או רק תנסה להוכיח שזה לא אני?

מצד שני, אם אני מביא פרטי, לדעתכם לשאת בעלות(אפשרי), להיות חכם ולסיים את הסיפור או גם לנסות לקבל את ההוצאה הזו חזרה מהקבלן/ועד(והאם בכלל ובאיזה שלב לשתף אותו).

דעתכם?

תודה על התשובות.

עריכה אחרונה על ידי yaniv572
  • תגובות 44
  • פורסם
  • תגובה אחרונה

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

פורסם

אתה הולך סחור סחור, להביא מאתר מקצועי דרך הביטוח אבל אתה מביא בעצמך (נראה לי זה יהיה בעלות מופחתת - בדוק מול איש הביטוח שלך), לדאוג שיוציא לך דוח שקביל בבית משפט.

אחרי שעשית את זה תחזור לפה ותדבר איתנו.

לא צריך כעת לדבר או לערב את הקבלן. כנ"ל השכנים - לדאוג ליישר קו איתם.

Ready To Rock
Ready To Rumble

"Hard times create strong men, strong men create good times, good times create weak men, and weak men create hard times." G. Michael Hopf

Daihatsu Sirion 2007 1.3 automatic
פורסם

מניסיוני המר - סמוך רק על עצמך. תתארגן עם השכנים ותשכרו יחד מאתר. כשההוצאה מתחלקת בין כמה שכנים זה יסתכם ב-1,000-2,000 ש״ח לכל בעל דירה, כלום לעומת הנזק הנוצר בדירות. חפשו את המאתר בעל המוניטין הטוב ביותר באזורכם.

לפי התיאור שלכם הנזק לדירות עולה עשרות מונים על עלות המאתר.

במקביל היוועץ בסוכן הביטוח. בסיטואציה דומה משהו חברת הביטוח אישרה להזמין על חשבונה מאתר יקר במיוחד. האיש איתר תוך פחות משעה מה ש-2-3 מאתרים לא הצליחו לאבחן בעבודה של יומיים. אם תתבעו מישהו תוכלו לתבוע, בין השאר, הוצאה זו, וגם תיקון התקלה במהירות האפשרית כדי לעצור התפתחות הנזק.

חשוב מאוד לסנכרן נוכחות של כל בעלי הדירות בזמן עבודת המאתר, ורצוי גם נציג הוועד. עבודת האיתור כרוכה בהרבה התרוצצות, גם בשטחים פרטיים וגם בציבוריים.

לפני 5 שעות, David32 כתב:

מה שאתה לא מבין זה שאתה מבזבז את הזמן שלך, את תעבורת האינטרנט שלך ואת אורך החיים של סוויצים במקלדת שלך.

פורסם (נערך)

יכול להיות שהסחור וסחור שלי הוא קצת בגלל שאני חדש בנושא (לשמחתי) ואולי לא מבין עד הסוף לאן נכנסתי.

בכל אופן, כן אצור קשר עם חברת הביטוח מחר, בשיחה האחרונה איתם הם כן הציעו להביא מאתר מקצועי יותר,בתוספת תשלום של ההשתתפות העצמית (כלומר מה שהביאו בפעם הקודמת זה מישהו בכאילו) קצת יותר גבוהה.

להבנתי, הם גם רוצים להמשיך עם אותה חברה שהגיע אליי בפעם הקודמת. ממה שהצלחתי להבין, הם בעצם עובדים עם כל מיני פרילנסרים שבאים בשמם כל שיש לי ספקות לגבי טיב העבודה. לא סגור על זה שבמקרה הזה, יהיה נכון להמשיך בקונסטלציה הזו.

בנוסף, תהיה שלי: ברגע שהמאתר מטעמי יראה את הרטיבות אצלי, הם פשוט יוציאו דוח שמטיל את כל האחריות על הדירה מעליי ויסגרו סיפור - אבל לדעתי הקבלן לא יוותר בנקודה הזו.

אני כן יודע, שלפחות על פי מראה, הרטיבות לא התפתחה. גם בבדיקת המאבחן שלי, בקומה 2, סימני הרטיבות כבר היו יבשים(כמובן שבדירה שלי המשיכו להתקלח ככה ש....)

בגלל שכבר לפני שנתיים הייתה תקלה בצינור ביוב, ובגלל טיב העבודה של הקבלן, זה החשד הראשוני שלי.

יש לי תיעוד של השיחות שלי עם השכנה, שבחלקו היא מעבירה לי את ההתכתבות שלה עם הקבלן, אבל לאף אחד להבנתי (כולל הועד שמכיר את התיקון) אין איזה מסמך רשמי בנושא.

שאלה: האם בדירה מעליי מחוייבים להכניס בודק מטעמי(כמובן שבתיאום וכו') או שיש ביכולתם לנפנף אותי? כמו שהזכרתי זו דירה של הקבלן.

ביומיים האחרונים כל הסיפור כן מדיר שינה מעיניי.

פורסם

אין לי תשובות ברורות להכל, והידע שלי הוא רק מתוך ניסיון.

אתה צריך לפחות ארבעה גורמים:

1. מאתר טוב. למצוא כזה זה כמו למצוא דיאגנוסטיקאי טוב לרכב סורר. באיזור המגורים שלי (חיפה) אני סומך רק על אחד.

2. מי שיתקן את הנזקים, וזה כבר תלוי במה שימצא:

3. שמאי שיעריך את הנזקים. זה סיפור גדול, כי לעתים נדרש עוד שירות חיצוני. אני, למשל, הייתי צריך להזמין בוחן של מכון התקנים שקדח במרצפות ובדק את הלחות במצע של הרצפה (בעקבות הממצאים שלו השמאי קבע שצריך להחליף את הרצפה בכל הדירה1).

4. עורך דין שיתנהל מול הקבלן/שכנים/כל מי שמעורב. הוא יכול להיות מטעם הביטוח.

לגבי שיתוף פעולה של השכן - צריך לברר עם עורך דין. לדעתי יתכן שתזקק לצו של בית משפט, אבל השכן יצטרך לשלם על כל נזק, וככל שהנזק יתפתח בגלל הדחיה הוא יצטרך לשלם יותר. בכל מקרה, חשוב לתעד כל אינטראקציה עם בעל הדירה והדיירים. אגב, חשוב גם שיתוף פעולה עם ועד הבית והביטוח שלו, למקרה שמקור המים בצנרת משותפת.

לגבי בחירת שרברב - אחרי השערוריות שנבעו מהתקשרויות בין חברות הביטוח לחברות השירות נקבע הסדר שלפיו על חברת הביטוח להציע רשימה של נותני שירות, והלקוח בוחר אחד מהם. באירוע האחרון שהיה לי לפני מספר שנים הראיתי למאתר את הרשימה, הוא המליץ על אחד מהם, ואכן הייתי מרוצה מעבודתו.

מה שאתה לא מבין זה שאתה מבזבז את הזמן שלך, את תעבורת האינטרנט שלך ואת אורך החיים של סוויצים במקלדת שלך.

פורסם

אני קורא את הדברים ואני בשוק שעדיין לא לקחת עו"ד.

קח עו"ד שמטפל בתביעות ביטוח מבנה. ויפה שעה אחת קודם.

מניסיון כואב של 2 תביעות שמתנהלות בזה הרגע. חברות הביטוח והקבלן רק מחכות בחיכוך ידיים לאנשים תמימים כמוך שחושבים שיצליחו להניע אותם לפעולה.

לצערי השיטה היחידה בארץ היא לטפל במקרים כאלו ע"י עו"ד.

• אהבתי 1
פורסם
לפני 16 שעות, yaniv572 כתב:

להבנתי, הם גם רוצים להמשיך עם אותה חברה שהגיע אליי בפעם הקודמת. ממה שהצלחתי להבין, הם בעצם עובדים עם כל מיני פרילנסרים שבאים בשמם כל שיש לי ספקות לגבי טיב העבודה. לא סגור על זה שבמקרה הזה, יהיה נכון להמשיך בקונסטלציה הזו.

מה שאתה צריך לעשות זה לבקש מחברת הביטוח - להביא בעצמך את המאתר והם ישלמו לך חלקית עליו.

בנוסף, תהיה שלי: ברגע שהמאתר מטעמי יראה את הרטיבות אצלי, הם פשוט יוציאו דוח שמטיל את כל האחריות על הדירה מעליי ויסגרו סיפור - אבל לדעתי הקבלן לא יוותר בנקודה הזו.

המאתר מוציא דו"ח על מקור הנזילה. הוא לא מטיל שום אחריות על אף אחד. הוא מדבר על נטו עובדות (טוב במסגרת המותר ותרבות "הסמוך"😉).

יש לי תיעוד של השיחות שלי עם השכנה, שבחלקו היא מעבירה לי את ההתכתבות שלה עם הקבלן, אבל לאף אחד להבנתי (כולל הועד שמכיר את התיקון) אין איזה מסמך רשמי בנושא.

את התיקון הזה, לפחות יש חשבונית? או שזה בוצע על ידי הקבלן? אם בוצע על ידי הקבלן. תיתן למאתר להתייחס בנושא ותבקש לדעת את דעתו בעניין. לא בטוח שזה משהו שתרצה שיופיע בדוח. עדיין אתה צריך להבין מה השורה התחתונה ומאיפה בת'כלס מגיעה הנזילה..

שאלה: האם בדירה מעליי מחוייבים להכניס בודק מטעמי(כמובן שבתיאום וכו') או שיש ביכולתם לנפנף אותי? כמו שהזכרתי זו דירה של הקבלן.

הדירה כבר מכורה או שעדיין בבעלות הקבלן?

שכנות טובה תמיד טוב שיהיה לך. בלי צעקות ובלי איומי תביעות בתי משפט. זה מיותר לטעמי.

שכנות טובה זה משהו חשוב! תטפח אותה..

Ready To Rock
Ready To Rumble

"Hard times create strong men, strong men create good times, good times create weak men, and weak men create hard times." G. Michael Hopf

פורסם (נערך)

דיברתי עם עו"ד אחד (בנתיים, לא בתשלום).

האיש מקצוע שהוא המליץ עליו הוא אחד שבא לעשות סוג של בדק בית, למצוא את כל הליקויים + נזקים. בהנחה וזה לא באמת נזקים שלי הרי שהדוח צריך לצאת יחסית נקי.

אבל - אני לא יודע איך זה יתגלגל מול הקבלן - הוא לא מנסה לאתר את מקור הנזילה האמיתי אלא רק להוציא לי בדיקת מערכות.

סוג אחר זה בעצם להביא מאתר נזילות, יש כאלו שהיו ניראים טובים במחיר של 3k (התחלתי, כתלות אם יצטרכו גם לעלות למעלה). ופה כבר זה יהיה כניראה חד משמעי.

ציטוט

מה שאתה צריך לעשות זה לבקש מחברת הביטוח - להביא בעצמך את המאתר והם ישלמו לך חלקית עליו.

אבדוק אם אפשרי 

ציטוט

את התיקון הזה, לפחות יש חשבונית? או שזה בוצע על ידי הקבלן? אם בוצע על ידי הקבלן. תיתן למאתר להתייחס בנושא ותבקש לדעת את דעתו בעניין. לא בטוח שזה משהו שתרצה שיופיע בדוח. עדיין אתה צריך להבין מה השורה התחתונה ומאיפה בת'כלס מגיעה הנזילה

אין - זה תיקון של הקבלן. התיעוד היחיד שכרגע ידוע לי שיש זה התכתבות ביני לבין השכנה, היא גם מנסה לאתר התכתבות שלה עם הקבלן (ששם היא זוכרת בוודאות שהאשימו את הצינור הזה).

ציטוט

הדירה כבר מכורה או שעדיין בבעלות הקבלן?

שכנות טובה תמיד טוב שיהיה לך. בלי צעקות ובלי איומי תביעות בתי משפט. זה מיותר לטעמי.

שכנות טובה זה משהו חשוב! תטפח אותה..

הדירה של הקבלן, הוא משכיר אותה.

עם כולם דיברתי תמיד הנעימים והאינטרס של כולנו זהה, לפתור לכולם את הבעיה(אגב, קומה 1 סובלת הרבה יותר מקומה 2)

תודה לכולם על העזרה.

במידה ויש לכם אנשי מקצוע מומלצים(בין אם עו"ד או מאתר נזילות, באזור המרכז), אשמח לשמוע .

פורסם
לפני 10 דקות, yaniv572 כתב:

אין - זה תיקון של הקבלן. התיעוד היחיד שכרגע ידוע לי שיש זה התכתבות ביני לבין השכנה, היא גם מנסה לאתר התכתבות שלה עם הקבלן (ששם היא זוכרת בוודאות שהאשימו את הצינור הזה).

ציטוט

אז המאתר צריך לבדוק את התיקון.

לפני 10 דקות, yaniv572 כתב:

עו"ד

שרית מלכה בפ"ת. למרות שזה לא העיסוק העיקרי שלה.

Ready To Rock
Ready To Rumble

פורסם

אני גר בבנין בן 12 שנבנה על ידי קבלן שהפך אח״כ לקבלן גדול של מחיר למשתכן (לא מן הנמנע שמדובר באותו קבלן)

היו (ועדיין יש) שורה ארוכה של בעיות בבניין, כולל בעיות אינסטלציה די חמורות. היתה לי גם שורה ארוכה של בעיות בדירה.

בהתחלה הקבלן נקט במלחמת התשה. הוא מרח את התיקונים תוך שהוא מביא פועלים חסרי כישורים מתאימים והעבודה שנעשתה היתה מזעזעת. בשלב מסוים הוא עבר לנפנוף מוחלט והתעלמות. אני הפכתי לאויר עד השלב שבו הבאתי דו״ח של חברת בדק שפירט את הליקויים בצירוף עם מכתב מעו״ד שמאיים עליו בתביעה אם לא יפתור אותם.

ברגע שהם קלטו את המכתב מעוה״ד, קיבלתי טלפון מאחראית הבדק של הקבלן שנהייתה החברה הכי טובה שלי ודאגה לטפל בליקויים בדירה שלי באופן סביר (בבנין הכללי ובחלק מהדירות האחרות עדיין יש לא מעט בעיות).

יש בארץ בעיה קשה עם מערכת משפט שנוקטת בגישה מינימליסטית במצבים האלה. אם אתה תובע, אתה כנראה תזכה לפס״ד שבו הקבלן יחויב לתקן את הליקויים העיקריים ולהחזיר לך הוצאות אבל לא יפסקו פיצויים או ענישה אחרת למטרות הרתעה וזה מסליל את הקבלנים לכיוון שיטת מצליח.

אני לא מאוד יכול להמליץ על חברת הבדק שחיברה לי את הדו״ח (אחת מהגדולות שמפרסמות באינטרנט) ועוה״ד היה עו״ד כללי שמטפל בעניינים של כמה קרובי משפחה. אני חושב שהעניין המהותי מבחינת הקבלן היה עצם הוכחת הנכונות שלי ללכת בכיוון הזה ולהוציא כמה אלפי שקלים מהכיס בבחינת ״דמי רצינות״.

פורסם

בתחושה שלי, אנחנו מדברים על אותו קבלן.

וההשתלשלות נשמעת לא רחוקה משלי. רק אחרי 3 חודשים, ושיחה עם חבר שהזדהה כעורך דין, הם הסכימו לשלוח לי את הטענות שלהם כלפיי (אפילו לא דוח עם תיעוד, אין לי מושג מה ההסמכה של מי שהגיע אליי). ביקשתי כמה פעמים במייל ופשוט התעלמו ממני.

ברור לי שללא זה, הייתי גם במלחמת התשה.

מביא בדיקה x, מבקשים גם y.

מביא את y, אומרים לי z.

ובזמן הזה, כן מפריע לי השכנים סובלים והקבלן מנסה להפוך את זה עליי.

מה שאני לוקח בשורה התחתונה ממך, זה כן לנסות להביא הוכחה שזה הוא. 

זה בצירוף עו"ד כניראה יספיק.

גם כל השיחות עם איש הקשר שלו מסתכמות ב"תוכיח שזה אני"(מילים שלי).

מחר אעשה שיחה עם עוד עו"ד, אחות של חבר טוב.

ויש עוד אחד אבא של חבר טוב.

במקביל אנסה לבדוק מול חברת הביטוח האם אפשר להביא בודק מטעמי ולקבל השתתפות כלשהי.

פורסם
לפני 3 דקות, yaniv572 כתב:

מביא בדיקה x, מבקשים גם y.

מביא את y, אומרים לי z.

אתה לא מקבל את הדרישות מהם לבדיקות בכתב? שתוכל להוכיח שהבאת בדיוק מה שביקשו ממך? אם לא לפחות מקליט את השיחות?

פעם הבאה שוב תתבקש להביא X ואח"כ יבקשו ממך Y.

פורסם
לפני 43 דקות, yaniv572 כתב:

במקביל אנסה לבדוק מול חברת הביטוח האם אפשר להביא בודק מטעמי ולקבל השתתפות כלשהי.

גם אם חברת הביטוח לא תאשר לך את המאתר הנוסף שלך לו מכיסך, ועדיף שתעשה זאת בשיתוף השכנים, כך שההוצאה תתחלק ביניכם. כך גם לגבי העו״ד.

הבעיה היא שכנראה תזקק לשת״פ של השכן מעליך, ואם הוא לא יסכים תזקק לעו״ד כדי לקבל צו שיחייב אותו לאפשר את הבדיקה.

אתה לא מתאר מה הנזקים בכל הדירות, אבל כלל לא אופתע אם מדובר ב-6 ספרות. ואת כל התיקון תצטרכו לתבוע ממי שאחראי (או הביטוח שלו).

אגב, הקבלן נשמע אידיוט, כי אם הוא אכן האחראי הרי שבכל יום שהוא דוחה את התיקון הנזק מחמיר, ואם אכן אינו אחראי שיוריד אתכם מגבו.

פורסם (נערך)
לפני 8 שעות, פאר האורה כתב:

אתה לא מקבל את הדרישות מהם לבדיקות בכתב? שתוכל להוכיח שהבאת בדיוק מה שביקשו ממך? אם לא לפחות מקליט את השיחות?

פעם הבאה שוב תתבקש להביא X ואח"כ יבקשו ממך Y.

לא,.לא קיבלתי.

הקלטת שיחות - יש לי לחלק.

יש גם מיילים בהם אני מבקש דוח מטעמם ( כבר בפברואר) והם נשארו ללא מענה.

לפני 8 שעות, sperial כתב:

גם אם חברת הביטוח לא תאשר לך את המאתר הנוסף שלך לו מכיסך, ועדיף שתעשה זאת בשיתוף השכנים, כך שההוצאה תתחלק ביניכם. כך גם לגבי העו״ד.

הבעיה היא שכנראה תזקק לשת״פ של השכן מעליך, ואם הוא לא יסכים תזקק לעו״ד כדי לקבל צו שיחייב אותו לאפשר את הבדיקה.

אתה לא מתאר מה הנזקים בכל הדירות, אבל כלל לא אופתע אם מדובר ב-6 ספרות. ואת כל התיקון תצטרכו לתבוע ממי שאחראי (או הביטוח שלו).

אגב, הקבלן נשמע אידיוט, כי אם הוא אכן האחראי הרי שבכל יום שהוא דוחה את התיקון הנזק מחמיר, ואם אכן אינו אחראי שיוריד אתכם מגבו.

אבדוק לגבי שיתוף השכנים.

השכן מעליי - דייר של הקבלן, ואז צריך לחשוב איך אני מתווך לקבלן את זה ונכנס לדירה שלו.

לגבי הנזקים - בכל שיחה אני שואל אם משהו התרחב (לפחות בצורה ניראית לעין) והתשובה היא לא.

בקומה 2 יש רטיבות קלה(שכבר התייבשה והצהיבה) בקצה חדר המקלחת. להבנתי גם קצת בקיר ליד הארון בגדים, מחוץ לחדר האמבטיה.

בקומה 1 יש כתמי רטיבות בחדר ההורים, ושם זה גם יוצר ריח לא נעים.

והקבלן אידיוט, ביום הראשון שהם התלוננו (באותו יום, מפתיע...) הם אמרו לו על התיקון שכבר נעשה לפני שנתיים, לא ניראה שזה מעניין אותו יותר מדיי.

וכל מה שהוא מנסה לעשות זה שאני אוכיח לו שהוא אשם.

פורסם (נערך)

תנסה לעשות מה שאני מנסה אצל ההורים שלי -

להתחלק שווה בשווה בכל הדירות הסובלות. הדירה בשכירות, עזוב אותה ואל תציע לה להתחלק, כי היא של הקבלן. אתה צריך שהמאתר אולי יכנס לשם. אתה לא צריך סירוב של הדייר השוכר או הקבלן להיכנס לדירה שהוא משכיר.

חברת בדק, לא רלוונטי לדעתי לגילוי נזילה מקצועי, איש בדק אינו מאתר נזילות מקצועי, אלא אם כן יש להם אחד כזה, וזה יהיה בתשלום נוסף לדעתי.

ראיתי בגוגל המלצות חמות על תרמיטק, נראה שזה אמיתי. הבחור טוען שהוא מוציא דוח קביל לבית משפט ושבדרך כלל לא מתווכחים עם הדוח כי זה עולה להם עוד כסף להביא אותו לבית המשפט.

מה שלא הצלחתי להבין אצלך, זה אם הנזילה חיצונית, ועכשיו אין שום נזילה וכבר יבש העסק, אז אולי יהיה עכשיו קשה לאתר את זה, עושים את זה אולי עם מצלמה תרמית וכו ואז ואכלתם אותה ותצטרכו לחכות לחורף.

אם מישהו מכיר מאתר מקצועי באיזור המרכז אשמח פה או בפרטי.

ותקחיט שיחות. אפשר להגדיר בסמסונג אנשיפ שאתה תמיד מקליט.

עריכה אחרונה על ידי KipodYam

• תוכן חדש...