Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

יצליח או ייכשל? Apple Vision Pro

פוסטים מומלצים

פורסם

הצעצוע החדש של אפל שנמכר כיום ב 4000$ יצליח לעשות פה משהו, או שיישאר צעצוע לעשירים?

ככה נראית האריזה:

ככה רואים במכשיר:

img-1567.jpg

בעבר: טויוטה קורולה 2009 GLI (רובוטית), טויוטה קורולה 2014 GLI

בהווה: BMW 330e 2018

• תגובות 46
  • פורסם
  • תגובה אחרונה

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

פורסם

יכולים לצאת עוד 700 מכשירים של 200 יצרנים ב-50 השנים הבאות - עד שלא יקום אחד, אחד (!) עם הוכחה שנפתרה בעיית כאבי הראש / בחילות - צעצוע נישה יישאר צעצוע נישה.

• אהבתי 2

אוכל את הכובע שהגיש לי avergel ומודה קבל עם ועדה שלפעמים מחשבים של אסוס מחזיקים מעמד אפילו מעל לשנה שלמה - אם נזכרים לעדכן את ה-bios.

פורסם

האם יצליח ? לפי הדיווחים 200 אלף כבר נמכרו מהדור הראשון ב3500 דולר 🤷‍♂️ שזה כל מה שיצרו עד עכשיו ויש זמני המתנה להזמין.

אז נפילה זה לא (מי שרוצה לראות איך נראית נפילה - Microsoft kin , אמזון fire phone אלו שתי דוגמאות).

זה מוצר מאוד מוקדם לשוק נישה.

צריך killer use case , חי סוללה נורמאלים ובערך חצי במחיר לדגם כניסה סביר.

טכנולוגית - זו קפיצה רצינית ברמה. זה בהחלט לא בר השוואה לheadsets זולים יותר (מסכים , כח עיבוד וכו) אבל יש לזה בהחלט מגבלות של vr/ar של ימינו, מחיר גבוהה וחיי סוללה מגוחכים.

אז השאלה זה אם זה האייפון הבא בטווח הארוך או אפילו האייפד הבא. זה יקח כמה שנים כדי לדעת.

הדבר הבא השוואה היחיד באמת זה בערך HoloLens 2 שעולים אותו הדבר ועושים רבע.

או meta quest 3 אבל עם חומרה אמיתית ולא של שאריות של פלאפון אנדרואיד ומסכי budget.

If living is for learning

Then dying is forgetting

פורסם

לדעתי המוצר הזה נוסד כ-דור ראשון להתפתחות טכנולוגית ומהווה בסיס חומרה לחברות חיצוניות לממש איתו כל מיני דברים (עזרים לטייסים, לחקלאים, ומעצבים וכו...), אני לא חושב שאפל הם All in בדבר הזה אלא רוצים לראות לאן השוק יקח את זה, הם כל רוצים להוביל את השוק במידה והוא יאמץ את זה.

• אהבתי 1
פורסם

זו תחילה של טכנולוגיה, כרגע לגיקים עשירים בלבד, זה גדול זה מסורבל זה מלא באגים וזה מחובר לסוללה שמחזיקה כמה שעות בודדות במקרה הטוב, ראו את הסיקור של קייסי נייסטט (casey neistat) הוא פוגע בול בנקודה. 

פורסם

לדעתי לא יתפוס, מהסיבה הפשוטה שאנשים לא מוכנים לשלם אפילו טיפונת בחוסר נוחות. 

והדבר הזה לא נוח. 

להשכרה: חתימה בפורום הרכב המוביל בישראל!

פורסם

מהיכרות אינטימית עם ההולו-לנז בשנתיים האחרונות, התחזית שלי היא שהמוצר לא יהיה רווחי או נפוץ בעתיד הקרוב וישאר סוג של פלטפורמה ניסיונית וסמל סטטוס עד שימצא לו שוק וקהל יעד בעולם האמיתי (כנראה בדור ב' או ג').

אמנם לרעיון יש פוטנציאל לא מבוטל, אבל ברמה היומיומית יש שם אינספור אתגרי חומרה ותוכנה שלמשתמש הביתי כנראה לא תהיה סבלנות אליהם, והמחיר הגבוה לא עוזר. ההולו-לנז לא רחוק מבחינת חוויית משתמש מהדגם של אפל, אבל כבר נזרק מכל המדרגות בשוק הפרטי, הצבאי והעסקי, למעט כמה נישות סופר-ספציפיות כמו בתי חולים שמשתמשים בו לסימולציה של ניתוחים מורכבים.

אני לא מומחה גדול בתחום, אך לא אתפלא אם הדורות הבאים של שני המוצרים הנ"ל יתכנסו לפורם-פקטור דומה, עם מסך פתוח, בלי הזכוכית והמתכת, ועם סוללה חזקה יותר שתאוד עם יחידת הראש. האם עד אז הם גם ימצאו את הקליינטורה שלהם או ילכו בדרכו של גוגל גלאס... ימים יגידו.

פורסם
לפני 5 שעות, Derish כתב:

מהיכרות אינטימית עם ההולו-לנז בשנתיים האחרונות

לפני 5 שעות, Derish כתב:

וישאר סוג של פלטפורמה ניסיונית

בכוונה ציינתי את ההולו לנס בצד הטכנולוגי אבל לא כמוצר מקביל.

ההבדל המהותי שאפל יכולה להקים על זה פלטפורמה ויש לה ישר על ההתחלה עולם אפליקציות ומפתחים - ואת הכיוון למשתמשים, משהו שממיקרוסופט איבדו את היכולת לעשות בערך מאז האקסבוקס (שנעשה כפרוייקט מחתרת על אפם וחמתם של בכירי מייקרוסופט)

דור ראשון ושני ? בטח.

אבל אח״כ ? אנחנו אפילו לא באותו כיוון.

אפל מכרו בפריאורדר כמעט כל מה שמייקרוסופט מכרו עד היום לאורך שני הדורות כולל לקוחות אנטרפרייז.

בקיצר - האם זה יעבור עוד שינויים ויקח להם זמן ? בטוח - אבל יש סיכוי הגיוני וממש לא אפסי שהדיבורים של היום יהיו כמו ה״למה אייפון עולה כ״כ הרבה - אף אחד לא יקנה את זה״

Then dying is forgetting

פורסם
לפני 12 שעות, Liviur כתב:

האם יצליח ? לפי הדיווחים 200 אלף כבר נמכרו מהדור הראשון ב3500 דולר 🤷‍♂️ שזה כל מה שיצרו עד עכשיו ויש זמני המתנה להזמין.

לפני 3 שעות, Liviur כתב:

אפל מכרו בפריאורדר כמעט כל מה שמייקרוסופט מכרו עד היום לאורך שני הדורות כולל לקוחות אנטרפרייז.

כי זה אפל.

אם הם יוציאו חרא של סוסים בקייס של אוזניות עם טעינה אלחוטית הם ימכרו מאות אלפים עוד לפני ההשקה, נטו כי יש להם את הקהילה שרוצה להגיד ראשונה ש"יש להם".

אולי יתפוס, אולי לא (לדעתי לא), אבל פריסייל של אפל זאת לא הדוגמא הכי טובה.

• אהבתי 1
  • רעיון טוב! 1
פורסם

איזה מוצר שאפל שמה מאחוריו כ״כ הרבה pr:

1. נכשל

2. היה נפילה טכנולוגית שלא הובילה לדור שני / שלישי מוצלח

ניקח ב20 שנה האחרונות.

הדבר הכי קרוב לזה זה אולי ההום פוד (ולא היה לו רבע מהpr וההשקעה מאחוריו)

לפני 41 דקות, יובל .מ. כתב:

אם הם יוציאו חרא של סוסים בקייס של אוזניות עם טעינה אלחוטית

או! דוגמא מצוינת - בא ננתח אותה.

האיירפודס דור ראשון - כשהם יוצאו היה אין סוף בדיחות , לגבי המחיר , לגבי האיכות , לגבי החיי סוללה וכו.

כולל לmeme סטייל הראשים של המברשות שיניים באוזניים

Fast forward שנתיים - כ ו ל ם -> מוציאים אוזניות true wireless.

אפל מוסיפה AirPods Pro עם מצב transparency ומצב ביטול רעשים -> שמהווים קפיצה עצומה באיכות ביטול רעשים לאוזניות in ear.

שנה אח״כ -> כ ו ל ם מוסיפים ביטול רעשים אקטיבי.

זה אחד המוצרים הכי נמכרים שלהם שאחרי שהם יצאו והוכיחו form factor ושימושיות מנצחת -> כל השוק הלך אחריה

(וזה היה גם על הדרך עם ביטול כניסת אוזניות אנלוגית -> נחש מה אנדרואיד עשו שנה שנתיים אחרי ? ומה שבנוסף כולנו הרווחנו מזה זה מכשירים שאתה יכול להפיל לאמבטיה , לקחת כמה דקות בין לבין ואז להיזכר להוציא אותם -> בלי לקנות שקי אורז או ללכת לקנות חדש)

הקרדיט שהם מקבלים וכמה שהם מוכרים בא מזה שגם מה שנראה מוזר בהתחלה - עומדת מאחוריו מחשבה והרבה עבודה ומוצר סופי שמהווה לא מעט פעמים קפיצת מדרגה בקטגוריה / קטגוריה חדשה.

נגיד את זה ככה - אם הם שמים כ״כ ביצים בסל הזה (תקציב) -> הייתי שם לב למה זה מוביל (גם אם לא הייתי קונה. ואני לא קניתי ולא חושב לקנות כרגע ובמחיר הזה) 

• אהבתי 1

Then dying is forgetting

פורסם

קודם כל אני יכול להסכים בהחלט שאפל הם מובילים בתחומם. האקו-סיסטם שלהם מצויין והם עושים מהלכים שאחרים עוקבים אחריהם, בין אם זה טוב כמו האוזניות שכתבת  או גרוע כמו הורדת מטען מהקופסאות.

מצד שני, גם אפל חוותה כשלונות בעבר.

כמו ש-SurfHigh רשם, אנשים רוצים נוחות. פלאפון ששולטים עם האצבע - נוח. אוזניות בלי חוטים - נוח. טעינה אלחוטית - נוח.

להסתובב עם משקפיים/אלוהים יודע איך להגדיר ששוקל סביבות 700 גרם על הראש זה לא הדבר הכי נוח..

פורסם

אני חושב שאם יש מכשיר שבאמת באמת יאפשר לעבוד עם מחשב אמיתי במסך 100 אינץ מול העיניים, אז זה use case רציני ושמיש לגמרי וצריך אותו אתמול.

לכל מי שיש לפטופ עם 2 מסכים מחוברים אילו - מתכנתים, עורכים וכו׳

זה מאפשר לעבוד ברכבת או מטוס, מאפשר לעבוד בחצר, לעבוד בטיולים, סתם לא לבזבז מלא שטח על שולחן מחשב עם מסכים מכוערים.

זה כמו מה שלפטופ עשה למחשבי desktop כבדים רק שזה מאפשר לעבור ממסך 14 אינץ לתצוגה אין סופית.

אני ראיתי ביקורות על משקפיים פשוטות יותר מאלה של אפל, שכל מה שעושות זה רק זה - להציג את המחשב, אבל טענו בביקורות שמה שרואים זה אולי משתווה ללשבת בשולחן מול מסך 24 אינץ, ושזה עוד מטושטש בפינות ושזה נחמד למשחקים ולא יותר מזה.

אבל במוצר של אפל נראה שזה עובד הרבה יותר רציני מזה, אנשים מדברים בביקורות כאילו זה לגמרי מציאות. אז אפשר להתייחס לזה כמו לשבת ליד טלוויזיה 50 אינץ על השולחן ולשים מלא חלונות גדולים פתוחים אחד ליד השני?

אם זה אפשרי וזה עובד נוח אז אני רוצה את זה. לא ב3500 דולר אבל אקנה כזה בטוח בעתיד.

וזה עוד כשאני מתייחס רק לפיצ'ר של להעתיק את המסך של הmacbook, אם המערכת הפעלה שמה תשתכלל ותשתחרר ויהיו לה יותר תוכנות רשמית אז זה יעבוד גם בלי לסחוב את הmacbook. בתכלס מבחינת חומרה זה מחשב חזק מספיק, רק צריך שיהיה אפשר להתקין הכל שמה.

• אהבתי 1

Citroen C1 2017 ידנית (ליום יום) | Fiat Punto Cabrio 60s 1995 (לא ברור למה 😅)

פורסם

הוא לא מיועד לכבוש את השוק, הוא גם יקר מידי. המטרה לדעתי כרגע היא שחברות יתחילו לפתח לזה אפליקציות ולהראות הוכחת היתכנות.

השאלה האמיתית היא מה יקרה בעוד כמה דורות ולא כרגע.

"when you see a good move, look for a better one..."

Mazda 2 2014

Kawasaki Z400 2020

פורסם

או להתאים קיימות (שזה חשוב - כי האפליקציות לאייפון ולאייפד פורטביליות בצורה מוחלטת , וגם חלק מהמק עם התאמות)

Then dying is forgetting

• תוכן חדש...