Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 884 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

שלום ותודה מראש לכל חברי הפורום היקרים

אני סובל מחוסר יציבות במאזדה שלי אני לא מדבר על חוסר יציבות בסיבובים 

אלא על מעין הרגשה כאילו יש רוח צד כשאין רוח צד שמורגש בעיקר במהירויות גבוהות [120 ומעלה]

אני רק רוצה לחדד מדובר על משהו עדין שמי שלא מכיר את הרכב יתקשה לשים לב לכך

האופציות לתקלה מה שידוע לי זה 

א חופשים לרכב בן 15 בכל מיני מכלולים במרכב של האוטו

ב פגיעה ספציפית בשלדה

ג חוסר איזון גלגלים

אשמח לדעת האם האופציות שהעליתי אפשריות ואם יכול להיות בעיות אחרות

אם יש המלצה על מוסך מומלץ שיכול לזהות באופן ודאי את הבעיה אני אשמח

[אני מדגיש לא חוסר יציבות בסיבובים וכן לא רעידות אלא הרגשה של שליטה שהיא לא מאה אחוז]

תודה לכולם על המקצוענות והמידע בפורום

פורסם

תתחיל מהפשוט בבדיקת צמיגים ולחץ אוויר. תבדוק לפי אופן שחיקת הצמיגים האם הפרונט מכוון ואם הללו יימצאו תקינים, תמשיך בבדיקה במוסך של כל מכלולי הפרונט, ההגה והבולמים. 

• רעיון טוב! 1
פורסם

שכחתי לציין כמובן שלחץ האויר זהה ולפי התקן

והרכב עבר טסט בהצלחה כך שלמיטה הבנתי מבחינת הפרונט זה בסדר

איזון גלגלים התכונתי לאיזון של כל גלגל בפנ"ע לפני התקנת הצמיג

כי בשתי גלגלים למיטב זכרוני התקלקלה המכונה של האיזון בפנצרייה ולכן לא עשיתי איזון

פורסם

אם התקנת צמיגים חדשים ולא נעשה איזון לפני ההתקנה, תיגש לבצע איזון ואם כבר אז לכל הארבעה. 

העובדה שהרכב עבר טסט לא אומר שהפרונט תקין. 

פורסם
לפני 3 שעות, רכב פשוט ואמין כתב:

אלא על מעין הרגשה כאילו יש רוח צד כשאין רוח צד שמורגש בעיקר במהירויות גבוהות

זאת אומרת בשביל שהאוטו יסע ישר אתה צריך לתת תיקון קל עם ההגה כל הזמן?

אם כן, זה כיוון פרונו לקוי כגורם אפשרי ראשון.

זה שעבר טסט לא אומר שהכיוון תקין.

אין קשר לאיזון גלגלים חוסר איזון גלגלים גורם לרעידות בקצב סיבוב הגלגל ולא למה שאתה מתאר. בכל מקרה אם לא בוצע איזון אחרי הרכבת צמיג, צריך לעשות איזון.

פורסם

מה בעיה לנסוע במרכב מודרני יחסית כמו מאזדה 3, במהירות 120 קמ"ש שהיא מהירות מותרת בישראל בכיבוש 6?

פורסם
לפני 5 שעות, Buki כתב:

אין קשר לאיזון גלגלים חוסר איזון גלגלים גורם לרעידות בקצב סיבוב הגלגל

להבנתי כן יש השפעה על יציבות הרכב (כי הכוחות על הצמיגים לא מאוזנים). אבל אני לא יודע עד כמה זה צריך להיות חמור כדי להשפיע או להיות מורגש (מבחינת הרעידות הנלוות), כמו גם עד כמה זה משנה אם מדובר בצמיגים קדמיים/אחוריים/גם וגם. לאורך זמן חוסר איזון גם יכול לגרום לשחיקת צמיגים לא אחידה ובלאי גבוה יותר על המתלים, מה שיחמיר עוד את התנהגות הרכב.

פורסם
לפני 9 שעות, IsraCar כתב:

זה משהו שלא היה קודם?

מתי זה התחיל?

כמה זמן הרכב הזה ברשותך?

שאלות סופר חשובות לפני שצוללים לאיתור בעיות 👍

אי אפשר לתת דיאגנוזה מבלי שיש סיפור רקע. 

פורסם (נערך)

הרכב ברשותי שנה וחצי

עברתי אתו תאונה של פגיעה במהירות של 80 בצד שמאל מקדימה [בגלגל שמאל קדמי

המוסכניק שאני במקור סומך עליו טוען לתיקון מלא ולא זיהה את חוסר היציבות שעליו אני מדבר

אבל אני מסתפק האם הרגשת חוסר היציבות התחילה רק אחרי התאונה ולכן לא ציינתי זאת [כדי לא להשפיע על שיקול הדעת שלכם]

אחרי התאונה בעקבות הרגשה זו הלכתי למכון פרונט והוא זיהה פגיעה חמורה באיזון והוא לטענתו תיקן את הפגיעה לצערי בתמימותי לא קבלתי קבלה ולא מסמך חדש [אחרי התיקון] שמאשר שהפרונט תקין ואח"כ חברים אמרו לי שמכון פרונט בכלל לא מורשה לתקן שלדה

אשמח לעצתכם אחר הסיפור המלא תודה רבה

עריכה אחרונה על ידי רכב פשוט ואמין
פורסם

עכשיו אפשר להתחיל לחשוב בכיוון. 

פעולות שהייתי מבצע: 

1.בודק אם הגלגלים הקדמיים מקבילים אחד לשני. 

אפשר לבצע בדיקה ראשונית עם מטר להערכה גסה: 

כלומר מרווח בין הצמיגים הקדמיים בחלק הקדמי נגיד 140 ס"מ, ובחלק האחורי 140 ס"מ. 

אם הסטייה חריגה, נגיד מעל שני סנטימטר( לפני הציר 141 אחרי הציר 138) נכנס למכון פרונט לבדיקה. 

2. העברת הצמיגים מהציר האחורי לקדמי לבדיקה. 

3.החלפת צמיגים אם זה עולה לי על העצבים. 

• תוכן חדש...