Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 769 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

יש לי הזדמנות להחליף את הקורולה בצ'רי FX ממישהו שמחזיר את הרכב אבל חייב לתת תשובה מהירה ולכן לא אספיק לבדוק את הרכב.

קראתי חוות דעת באתרים ואני עוקב אחרי תלונות בפייסבוק, בעיקר לגבי מערכות ברכב שמשתגעות אבל זה פחות מטריד אותי כיוון שלהבנתי יש עדכון תכנה שמאפשר ביטול סטייה מנתיב באופן קבוע.

חוות הדעת על הצ'רי מדברות על הגה גדול שצריך לסובב הרבה כדי לקבל משהו, מעורפל, ואף חלק טוענים שלא שומר קו, שאלה למי שנהג על הרכב, האם מדובר ברכב גרוע או שמנוע חזק ואבזור יכולים לפצות על התנהגות בהנחה שצריך להתפשר על משהו.

ממה שאני מבין, יתרונות לצ'רי על פני הקורולה, רכב חזק, ישיבה גבוהה, סף הטענה גבוה, בצד החיסרון, התנהגות, ביקורים יותר תכופים בתחנת הדלק אבל הוא על חשבון החברה.

הקורולה, עד כמה שניתן, די מהנה לנהיגה, משרה ביטחון, מרגישה די מהודקת, ניתן לרדת במחלפים במהירויות נאות, ההגה מתקשר היטב והמתלים לא מתרסקים על כל בור, כמובן שמדובר במנוע מוכוון חיסכון ולא מדובר ברכב ביצועים.

אם לא אקח עכשיו את הצ'רי ההחלפה הבאה תהיה בסוף השנה הבאה עם סיום העסקה ועד אז אין לדעת מה יהיה ההיצע והמחירים.

תודה לעונים.

פורסם

הקורולה האחרונה לטעמי מוצלחת מאוד וטויוטה תיקנו הרבה בעיות שהיו בשנים שלפני כן. בדיוק בימים האחרונים נהגתי עליה עוד קצת (מודל 2022), לא רואה סיבה להחליף לצ'רי, עוד טיפה כוח ולשים את גורלך בידי האמינות הלא ברורה של הסינים?

• אהבתי 1
פורסם (נערך)

שאל את @m3x7r3m3  הבחור נוהג על אחת כבר כמה חודשים טובים כולל נסיעות בין עירוניות ארוכות מאוד.

טוען שיש משהו בטענה שההגה קצת מנותק, אבל היכולות עצמן גבוהות, ביטול סטייה מנתיב תמיד היה אופציה
ביצועים מצוינים

image.png.577a96ff2aa8014c0c083f94d7eb1b1a.png

עריכה אחרונה על ידי zaf
  • אהבתי 1

עברו כבר למעלה ממיליון קילומטר של נהיגה מאז ימי הכרמל 12 מודל 67 (מנוע פורד) דבר לא השתנה. עדיין רואה סביבי נוהגים נהיגה מבוהלת, הססנית ומנותקת מכל הקורה בכביש . 

פורסם

אין לי נסיון מעשי ברכב, אבל אוסיף את 2 הסנט שלי:

כמובן לא יודו, אבל הסינים ראו לנגד עיניהם את יונדאי טוסון כשבאו "לקבל השראה" ממנו. וזה כולל את מנוע ה- 1.6 טורבו שלהם.

לכן, מנוע הטורבו דומה - חזק ובעל אופי נמרץ. 

אבל, אתה משלם על זה בביקורים תכופים בתחנת הדלק. צריכת הדלק גבוהה מאד, גם 1 ל-8 ואפילו יותר (גם לטוסון צריכת דלק גבוהה, אבל צ'רי מתעלה על הטוסון בהיבט הזה).

אם אתה יכול, מציע שתבקש נסיעת-מבחן ותראה אם הרכב מתאים לך.

בכ"ז, אם אתה מסתדר עם הקורולה, ואתה לא רוצה רכב גבוה יותר/עיצוב פנימי מרשים יותר (לאו דווקא פרקטי יותר)/חזק יותר,

מציע שתשאר איתה. 

בהצלחה

• אהבתי 1
פורסם

לא ולא!!!

קצין הרכב התעקש שארד לראות את הצ'רי לפני שאני שולל...

במבט ראשון נראה מפתה, ג'יפון קופה גדול, גג פנוראמי ומסך מולטימדיה גדול. רשימת האבזור ארוכה ומפתה.

אבל גם קצין הרכב אמר שהרכב סובל ממערכות בטיחות הסטריות המפעילות ללא הרף את אורות המצוקה כמעט בכל עצירה.

נכנסתי לרכב והנדסת האנוש היתה ממש לא נוחה עבורי.

• אהבתי 1
  • 3 שבועות מאוחר יותר ...
פורסם (נערך)

חוזר לעדכן שלקחתי את הרכב בבחינת ציפור אחת ביד, אני לא יודע מה יהיה בעוד שנה, האם אצטרך לחכות לחכמולוג התורן בחברה שיחתום על הזמנה או לאחד אחר שיחליט שנוסעים בדאצ'יה לוגאן.

הדבר הראשון שוידאתי זה שיש לרכב חמישה כוכבים מ- EURO NCAP ומהאוסטרלים.

הבחירה עבורי היתה נכונה בהחלט, הרכב הגיע אחרי טיפול 10,000 ק"מ ראשון (השאר כל 15,000 ק"מ) והתכנה היא בגירסה 03.08.01 , אני מציין את זה כיוון שבגירסה הזו (ואני לא מכיר אחרת) ניתן לכבות את ההתראות על סטייה מנתיב ולמרות שיש הודעה שהן יפעלו בנסיעה הבאה הן לא חוזרות וכך מקבלים שקט מהתראות וממשיכת הגה שגם היא לא גרועה כמו שמתארים.

כל הממשק של המולטימדיה וההגדרות אינטואיטיבי ונוח, אא"כ מישהו לא השתמש בסמארטפון מימיו או שלא טרח לקרוא את ספר הרכב, אנרואיד אוטו עובד מצויין בכבל, יש טעינה אלחוטית, לוח השעונים מרשים ואינו מוסתר ע"י ההגה.

המסכים איכותיים וברורים, WAZE נמתחת לכל המסך בצורה יפה מאוד, חיסרון אחד שמצאתי הוא כשלוחצים על הכפתור של הטלפון בהגה הוא מוביל לטלפון במולטימדיה במקום באנדרואיד אוטו אבל זה בקטנה.

ניתן להגדיר פתיחה וסגירת דלתות עם התקרבות לרכב עם השלט, בהחלט שימושי!

מבחינה פנימית מדובר בחוויה עשירה שאני בספק אם יש רכב ברמת המחירים הזו ובקבוצות רכבי הליסינג שמספק כזו תמורה, מושבים בשילוב בד ועור (או דמוי עור) נוחים ותומכים עם ישיבה גבוהה, כרגע המזגן מקפיא, המבחן האמיתי שלו יהיה בקיץ אבל נראה שיש פוטנציאל, יש קירור בתא האחסון בין המושבים וגם ליושבים מאחור, יש פנל הפעלה למזגן במגע ולא צריך להגיע למערכת המולטימדיה, ברגע שמפעילים את המזגן מופיע מסך עם המידע על מה שהופעל והוא נעלם לאחר מספר שניות.

מבחינה חיצונית הרכב נאה, לא גדול מדי וקל לתמרון, מראות הצד מצויינות כולל התראה ברורה על שטח מת וגם המראה האמצעית מראה מה שצריך ולא מעבר, שוב גם כאן לא ברורות לי התלונות שקראתי בנושא.

מבחינת נסיעה המתלים רכים אבל לא רכים מדי, בנסיעות בתוואים משתנים הרכב שקט, חזק ומהיר, וניתן לאבד את הרשיון בקלות, בכבישים מהירים יש הרגשה שההגה מושך טיפה ימינה, יכול להיות שמדובר בלחץ אויר, אם התופעה תהיה בלתי נסבלת אפנה לחברת הליסינג לבדיקה.

ידית ההילוכים מתפקדת ללא דופי, התיבה הרובוטית גם עובדת היטב, הרבה יותר טוב מהצרפתיות ומהפוקוס שהיו לי.

לסיכום, לדעתי מבחני הרכב קטלו את הרכב לחינם, כרכב ליסינג בקבוצה שלו אני חושב שהוא במקום הראשון, צריכת הדלק תלויה באופן הנהיגה, וזה נכון לגבי כל רכב, נכון שאם מכסחים רכב היבירידי הוא יהיה יותר חסכוני אבל זו לא המטרה מראש.

תא המטען מעט קטן אבל אנחנו זוג + 1 כך שהוא אמור להספיק.

כרכב פרטי ניתן לרכוש אותו במחיר די נמוך, לא חושב שרמות האבזור מעליו מוסיפות הרבה, דווקא הגלגלים ללא הצבע האדום יפים יותר לדעתי, מילא אם היה קירור במושבים שהם מעור ברמות הגבוהות.

מי שמתלונן על הרכב כנראה מתקשה עם המעבר מ- X6M או מ- G-Class לצ'רי.

אם יהיו לי תובנות נוספות אעדכן בהמשך.

עריכה אחרונה על ידי yo-av-minus
  • אהבתי 1
  • 4 חודשים מאוחר יותר...
פורסם

מעדכן שוב לטובת מי שמתלבט לגבי ה- FX, עברתי עם הרכב 15,000 ק"מ ולאחרונה הוא עבר טיפול.

מבחינת משיכת ההגה ימינה, כיוון פרונט עזר מעט אבל לא מספיק, לא משהו שמאוד מפריע, מפתיע שחברת הליסינג התייחסה לתלונה, מהיכרות עם חברות הליסינג זה הזמן לוותר.

ביטול קבוע של סטיה מנתיב לא אפשרי כפי שרשמתי ויש לבטל בתחילת כל נסיעה, יותר רלבנטי לנסיעות בין עירוניות, בנסיעות מתחת ל- 60 קמ"ש המערכת לא פעילה, מעל 60 קמ"ש המערכת נכנסת לפעולה רק כאשר הסימונים בכביש ברורים.

ברדיו לא קיימת פונקציית AF ולכן יש לקבע את התדרים של תחנה שרוצים להאזין לה במועדפים, או לחילופין כמו שאני עושה, לשמוע רדיו דרך האנדרואיד אוטו, באופן זה מקבלים קליטה קבועה ללא התעסקות ואיכות שמע טובה יותר.

צריכת דלק, בנסיעה כמו בני אדם, קרי ללא האצות מיותרות מרמזור אדום לאדום הבא, שיוט במהירות חוקית בהתאם לכביש שבו נוסעים, גלישה לעצירה ולא ברקס בשניה האחרונה, תניב 1 ל- 16 מדוד במשאבה.

נסיעה הפוכה מהנ"ל תניב 1 ל- 10.

25,000 ק"מ והרכב עדיין מרגיש חדש, נסיעות ארוכות נעימות ולא מעייפות, הרכב שקט והמזגן חזק מאוד, מתגבר גם על ימים חמים בהם הרכב עמד מספר שעות בשמש, ניתן לכבות את הרכב עם מזגן דולק ואז להניע מבחוץ דרך השלט לזמן מקסימלי של 10 דקות, אם לא נכנסים הרכב יכבה את עצמו.

דעתי נשארת חיובית מאוד, כרכב ליסינג צמוד בקבוצתו אני חושב שהוא מושלם, עוד אנשים בחברה לקחו את שלושת הדגמים, FX, טיגו 7 ו-8 וכולם מרוצים, לדברי קצין הרכב לא היו שום בעיות עד עכשיו.

• אהבתי 1
  • תוכן חדש...