Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 819 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

• תגובות 145
  • פורסם
  • תגובה אחרונה

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

פורסם

לא הייתי עושה מקלחת לתוך הסלון. אם כבר מעביר את החדר לאיפה שהמקלחת ואת המקלחות לחדרים שמתחת.

תודה לשרת התחבורה מירי רגב על קירוב הפריפריה למרכז.

פורסם (נערך)
לפני 58 דקות, SurfHigh כתב:

מתעלק עוד קצת, אני אישית הייתי משנה למשהו בסגנון הזה:

image.thumb.png.1a8d3528e4c1585e4c9b5b7ca2b7db33.png

זה בגדול הכיוון אבל לא הייתי נוגע בחדרי שינה שלמטה, כי זה מבטל את האופציה לעשות חצי חדר עבודה + יחידת הורים

וזה מוסיף מסדרון, לא מבין מה הקטע שלהם, זה בזבוז מקום

image.thumb.png.26121affdc404ddbfc0287aeee161ad5.png

זה הכיוון שחשבתי עליו

עריכה אחרונה על ידי Shaike.Zam

Daihatsu YRV 01' 86 HP << Sold

KIA Cerato 08' LX 122 HP << Sold

Chevrolet Cruz 13' LT Wagon 141 HP 1.8L

80 Mitsubishi Attrage 15' INSTYLE HP 1.2L

פורסם

דירת ארבע חדרים עם שירוקלחת אחת. קשוח מאוד לדעתי.

מישהו אחר במקלחת וכל הבית מחכה לשירותים.

אבל אני מפונק. הקודמת היתה דירת 4 חדרים עם שירוקלחת, שירותים בודדים ויחידת הורים.

פורסם
לפני 29 דקות, KipodYam כתב:

דירת ארבע חדרים עם שירוקלחת אחת. קשוח מאוד לדעתי.

מישהו אחר במקלחת וכל הבית מחכה לשירותים.

אבל אני מפונק. הקודמת היתה דירת 4 חדרים עם שירוקלחת, שירותים בודדים ויחידת הורים.

יש יחידת הורים ששם יש שירוקלחת קטנים יותר

פורסם
לפני 7 שעות, sperial כתב:

אל תסמוך על הביטוח של הקבלן - עשה ״ביטוח קבלנים״ בעצמך. כשתבדוק את הביטוח של הקבלן תגלה שהוא פחות ממינימלי. התייעץ עם סוכן הביטוח גם לגבי כיסוי הריהוט והציוד שנשאר בדירה.

בכל סבבי השיפוצים שעשיתי בעשור האחרון, ״ביטוח קבלנים/עבודות קבלניות״ היה אחד הדברים הטובים ביותר שהימליץ לי סוכן חבר והתברר כנכון.
הבעיה היא לא הביטוח של הקבלן מולך אלא הבעיות שעשויות להיות לך עם ועד הבית השכנים והעיריה. 

קבלן שבר מראה במעלית, באו אלי בטענות. פסולת בניה פגעה ברכב של השכנים, פגיעה בקיר משותף, שכן שנפגע עקב העבודות. 

לשמחתי לא נזקקתי לממש. (את המראה החליף הקבלן) 

עברו כבר למעלה ממיליון קילומטר של נהיגה מאז ימי הכרמל 12 מודל 67 (מנוע פורד) דבר לא השתנה. עדיין רואה סביבי נוהגים נהיגה מבוהלת, הססנית ומנותקת מכל הקורה בכביש . 

פורסם

קטונתי מלתת חוות דעת מקצועית, אבל הסיבה שאני בעד לעשות ביטוח עבודות קבלניות בתור בעל הדירה, הוא שזו רשת ביטחון עבורי - אני אפילו לא צריך לספר לקבלן שאני עושה את זה, וכמובן כמו שכתבו כאן לוודא בחוזה שהוא עושה ביטוח כזה - אבל כשחו"ח קורה משהו, נזק לרכוש, נזק לפועל, כל דבר שהוא, הנפגע באופן אוטומאטי תובע את כל מי שהוא רק יכול ועוד 10 אנשים שהוא לא יכול, ואני בתור בעל הדירה שבה התבצעו העבודות יכול גם להיות נתבע על לא עוול בכפי.

בשיפוץ גדול עלות הביטוח לתקופה היא לא גבוהה, וכמו כל ביטוח זה נותן לי שקט נפשי שאני מכוסה.

• רעיון טוב! 1
פורסם
לפני שעתיים, Shaike.Zam כתב:

זה בגדול הכיוון אבל לא הייתי נוגע בחדרי שינה שלמטה, כי זה מבטל את האופציה לעשות חצי חדר עבודה + יחידת הורים

וזה מוסיף מסדרון, לא מבין מה הקטע שלהם, זה בזבוז מקום

image.thumb.png.26121affdc404ddbfc0287aeee161ad5.png

זה הכיוון שחשבתי עליו

מסדרון זה בזבוז מקום על פניו, אבל כן מוסיף מימד של פרטיות.

דמיין שמישהו יוצא מהמקלחת ישר לסלון עם אורחים.

או שבכל פתיחת דלת מהחדר כל מי שיושב בסלון יכול לראות לתוך החדר. 

• מעניין 1

להשכרה: חתימה בפורום הרכב המוביל בישראל!

פורסם (נערך)

מעניין מאוד, לקחתי לתשומת ליבי

למרות שגם היום, אחד מהחדרים פונה ישירות לסלון

עריכה אחרונה על ידי Shaike.Zam

פורסם

חבר, עם השרטוטים האלה לא תגיע רחוק. המעצבת התעקשה להביא מודד מקצועי, וזה היה נכון מאוד.

נותן לך שרטוט מדוייק. שלי נתן גם סרטון וירטואלי שמאוד עזר כי הדירה עוד לא היתה בחזקתנו והיו דברים שלא היו מצויינים בשרטוט או שרצינו לראות בעיניים. מאוד ממליץ. זה לא מקצועי לעבוד עם השרטוט הזה. אתה יכול למצוא את עצמך בצרות אם אתה תופר משהו על הקצה.

ושיהיה לך ברור - אף קבלן נורמלי קבלן לא באמת ייקח אחריות על ביצוע עבודה עם השרטוט הזה. 

החדר שירותים שלך עמוס ומצריך תכנון מדוקדק מראש, כולל הכל. כיורים, ארונות, מכונות כביסה.

• רעיון טוב! 1
פורסם
לפני 20 שעות, KipodYam כתב:

לפני שעתיים, KipodYam כתב:

חבר, עם השרטוטים האלה לא תגיע רחוק. המעצבת התעקשה להביא מודד מקצועי, וזה היה נכון מאוד.

נותן לך שרטוט מדוייק. שלי נתן גם סרטון וירטואלי שמאוד עזר כי הדירה עוד לא היתה בחזקתנו והיו דברים שלא היו מצויינים בשרטוט או שרצינו לראות בעיניים. מאוד ממליץ. זה לא מקצועי לעבוד עם השרטוט הזה. אתה יכול למצוא את עצמך בצרות אם אתה תופר משהו על הקצה.

ושיהיה לך ברור - אף קבלן נורמלי קבלן לא באמת ייקח אחריות על ביצוע עבודה עם השרטוט הזה. 

החדר שירותים שלך עמוס ומצריך תכנון מדוקדק מראש, כולל הכל. כיורים, ארונות, מכונות כביסה.

מסכים, וגם אין סיכוי שאשים שקל על הציור הזה.

זה רק סקיצה שחשבתי עליה

• חודשיים מאוחר יותר...
פורסם

מתעלק גם כן על השרשור המלמד הזה, אני בתהליכי משא ומתן על דירה שמאוד אהבתי.
הנקודה היא שמחיר הקניה שלה הוא גם ככה גבולי בשבילי מה שמשאיר לי כ80K לשיפוץ.
הדירה בת 20,לא שופצה מעולם הצנרת מפלסיק.
אני שוקל להחליף רק את האמבטיה ושירותי אורחים יחד עם המטבח, לעשות צבא ושפכטל איפה שצריך לכסות את הריצוף עם פרקט ולחיות בדירה כמה שנים עד שאתייצב יותר מבחינה כלכלית.
האם ניתן להתכנס בתקציב הנ"ל?
האם זה סיכון גדול מדי לא להרים את הריצוף?
מצ"ב תמונות לדוגמא , לא צילמתי את שירותי אורחים
אבל גם זה חדרון קטן עם שירותים באותו מצב

WhatsApp Image 2024-03-06 at 18.12.41_93a0e074.jpg

WhatsApp Image 2024-03-06 at 18.12.30_f688fe29.jpg

WhatsApp Image 2024-03-06 at 18.12.32_9cc0e824.jpg

WhatsApp Image 2024-03-06 at 18.12.35_c4ef83f7.jpg

WhatsApp Image 2024-03-06 at 18.12.36_90d90c20.jpg

פורסם

לא יודע לענות על השאלה הטכנית, ונראה שכדאי שבעל מקצוע יבדוק פרטנית.

אבל יש בעיה אחרת: מה שלא תעשה כעת (לפני הכניסה לדירה) לא תעשה ב-20 השנים הקרובות, אלא אם איזה קטסטרופה תאלץ אותך. הטרחה של מציאת דיור חלופי ומעבר אליו לכמה חודשים, אפילו שבועות, והשימוש בכספים לצרכים יותר דחופים, יגרמו לדחיית הטיפול בדירה. לכן בדוק כבר כעת האם עדיף להגדיל את המשכנתא לצורך שיפוץ יותר מקיף והתאמת הדירה לצרכיך.

חוץ מזה, תביא בחשבון שפירוק והרכבת הדירה מחדש זו הוצאה בסדר גודל אחר. שוב, רצוי ייעוץ של בעל מקצוע שיראה את הדירה ויקלוט את נקודות התורפה. חייב לומר לך שאחד הבנים שלי פסל כמה דירות אחרי שאיזה קרוב שהוא שרברב הזהיר אותו מפניהן.

לפני 5 שעות, David32 כתב:

מה שאתה לא מבין זה שאתה מבזבז את הזמן שלך, את תעבורת האינטרנט שלך ואת אורך החיים של סוויצים במקלדת שלך.

פורסם

לא כל-כך מתכנס...

שיפוץ חדר רטוב בערך 20-25k.

מטבח+שיש+שינויי חשמל ואינסטלציה+כיריים+bi - לא םחות מ-45k

פרקט לימינציה (לחדרים) 100-150ש'/מ"ר

פרקט פולימר spc לסלון/מטבח - בסביבות המאתיים למטר.

אם הצנרת היא אכן sp/pex בת 20, אני הייתי עוזב את הברווזונים החמודים בחדר הרחצה כרגע, ומתרכז בשאר הדברים שרצית.

החדר בסך הכל נראה שמור, 20 שנה בשביל sp שהותקן כמו שצריך זה כלום, ובאמת שהברווזונים חמודים...

1.  MITSUBISHI  SPACE STAR 1.2 instyle 2018

2. CHEVROLET SPARK LS 1.0 2014

• תוכן חדש...