Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 819 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

@alex321 שאל את עצמך האם המטבח במצב טוב, והאם הסידור שלו מתאים לך. אם כן, אפשר בעלות זולה משמעותית בהשוואה למטבח חדש להחליף רק את החזיתות, ולהוסיף לזה החלפה של השיש, זה יראה מטבח חדש לגמרי בעלות נמוכה בסדרי גודל מהחלפת המטבח.

לגבי האמבטיה, אני תוהה אם אי אפשר להדביק קרמיקה על הקיימת, ושוב העלות תהיה כנראה נמוכה משמעותית לעומת פירוק, פינוי והחלפה של הקרמיקה (ואני כבר לא מדבר השוואה לשיפוץ מלא של החדר).

• תגובות 145
  • פורסם
  • תגובה אחרונה

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

פורסם

המטבח מיושן מאד.

בעין-מטר שלי, מדובר במטבח שאינו בעומק 60 ס"מ, ולכן אין בו סידורים מנימליים (ולא יכולים להיות) עבור מכשירים בנויים (תנור, כיריים, מדיח כלים).

מעבר לזה- ניתן לראות שכל המטבח מורכב מדלתות, ואין בו כמעט/בכלל מגירות.

זה סידור מיושן מאד ולא יעיל (מבחינת ניצול הנפח). כנראה שגם פרזול הדלתות כבר עשה את שלו.

כל שקל שיושקע במטבח הזה, הוא לטעמי בזבוז כסף.

יש כאן פוטנציאל לניצול טוב בהרבה של החלל, ונראה לי, שלמעט עבור אנשים שלא משתמשים במטבח, זו אכן נקודה ששווה הקעה בדירה הזו.

מה גם, ש"החלפת חזיתות" כמעט תמיד אינו עסק משתלם כלכלית, כשבוחנים זאת לעומק.

(אגב- במטבחי "הום סנטר"/פרפקטליין ודומיו, ניתן לקבל ארונות מטבח עם דלתות מצופות פורמייקה, במחיר שעשוי להיות זול יותר מהחלפת החזיתות).

זה שווה ערך אגב, למטבחים שהקבלנים נותנים היום בדירות "מחיר למשתכן", אפילו שם מקבלים כבר איזה מגדל bi בסיסי...

1.  MITSUBISHI  SPACE STAR 1.2 instyle 2018

2. CHEVROLET SPARK LS 1.0 2014

פורסם
בתאריך 8.3.2024 בשעה 08:09, alex321 כתב:

WhatsApp Image 2024-03-06 at 18.12.41_93a0e074.jpg

WhatsApp Image 2024-03-06 at 18.12.36_90d90c20.jpg

המליצו כבר עם המטבחים הזולים של הום סנטר אז אני ממליץ לקפוץ לדרום תל אביב יש שם את מטבחי נונו. ממליץ לבדוק את האיכות, נתקלתי כבר ב"דגמים" שלהם בטבע..

https://livorno.co.il/

האתר שומר שבת אז אפשר לראות בפייסבוק את המבחר והמחירים

https://www.facebook.com/nonokitchensLivorno/?locale=he_IL

ההתקנה עושה הבדל משמעותי, האיכות עצמה של המטבח סבירה. מתאים לתקציב וכשיהיה יותר כסף וזמן להתעסק להשקיע כמו שצריך במטבח.

שורה תחתונה, אני הייתי הולך על תיקון הקרמיקות במטבח ולא נוגע יותר במטבח.

Ready To Rock
Ready To Rumble

"Hard times create strong men, strong men create good times, good times create weak men, and weak men create hard times." G. Michael Hopf

Daihatsu Sirion 2007 1.3 automatic
פורסם (נערך)
לפני 59 דקות, natco כתב:

בעין-מטר שלי

תרשום על זה פטנט, אחרת בגרסה הבאה של עדשות המגע של אפל תמצא גם את זה 😄

הסתכלתי שוב בתמונת המטבח, ונראה לי שאתה צודק.

עריכה אחרונה על ידי Fazer
  • מצחיק 1
פורסם (נערך)

כשאני מסתכל בתמונות אני מקבל רושם שהדירה בת הרבה יותר מ-20 שנה. האם השיש במטבח הוא ״שיש חברון״? האם הריצוף בכל הדירה הוא טראצו פשוט? האם הריצוף אחיד או שניכר שהוחלפו מרצפים (רמז למצב הצנרת)? האם יש סימני רטיבות כלשהם? אגב,  כיוון שהרטיבות היא סימן רע, וכיון שלא תמיד גלויה לעין לא מיומנת, אני חוזר על ההצעה לחפש מישהו שיוכל להעיף מבט לפני סגירת החוזה.

פות״ש, בדוק מתי באמת נבנתה, האם נעשה בה איזה שיפוץ, האם המצב בשטח תואם את התוכניות וכו׳ האם המחיר המבוקש תואם לעסקאות דומות באותו בניין או בבניינים סמוכים (אם מדובר בפרוייקט עם מספר בניינים)?

חוץ מזה, קשה להתרשם ממצב הדירה בצילומים שהבאת.

עריכה אחרונה על ידי sperial
לפני 5 שעות, David32 כתב:

מה שאתה לא מבין זה שאתה מבזבז את הזמן שלך, את תעבורת האינטרנט שלך ואת אורך החיים של סוויצים במקלדת שלך.

פורסם

ראיתי את התוכנית של הדירה, זה אכן נבנה ב1993.

הריצוף הוא אחיד ובאמת טראצו של פעם.

מטבח אני אכן מסכים שצריך להוריד אותו לחלוטין ולעשות מחדש.

קיבלתי את ההמלצות שלכם על אפיון המטבח.

אגב מה המשמעות של לעשות הדבקת קרמיקה במקלחת? יש דרך לעשות את זה ככה שזה לא יבלוט החוצה ההפרשים?

פורסם (נערך)

זה משנה את התמונה. אתה בטוח שהצנרת לא מתכת או של לפני 30 שנה?

יש לך התוכניות של הדירה להעלות לכאן?

ואני חוזר - חפש היטב עדות לרטיבות: כתמים, עובש, שקעים בקירות, צביעה של היקפים של מרצפות. סימנים כאלה אם אות אזהרה שמחכה לך שיפוץ גדול.

עריכה אחרונה על ידי sperial

מה שאתה לא מבין זה שאתה מבזבז את הזמן שלך, את תעבורת האינטרנט שלך ואת אורך החיים של סוויצים במקלדת שלך.

פורסם
לפני 47 דקות, alex321 כתב:

פרצלציה.png

מסתור כביסה.jpg

חלון.jpg

המוכרים אמרו משהו על תקלות משמעותיות? שידרוגים שעשו לאורך השנים?

Ready To Rock
Ready To Rumble

"Hard times create strong men, strong men create good times, good times create weak men, and weak men create hard times." G. Michael Hopf

Daihatsu Sirion 2007 1.3 automatic
פורסם

יופי של דירה.

תתחדשו.

אם אתה מוריד את הקיר בין המטבח לסלון, אתה יכול לעשות שם "אי" שמצד הסלון יאפשר ישיבה, ומצד המטבח יהיה עוד אחסון ועוד משטח עבודה משמעותיים.

זה גם "יפתח"  את החלל משמעותית.

אם כבר ממילא יהיה שיפוצניק בדירה, זו לא תוספת גדולה. 

כשתלך לחברת המטבחים, תוכל לומר שזו אופציה שאתה שוקל, ותראה אם תאהב את מה המעצב/ת יתכננו לך שם.

לפני שעתיים, alex321 כתב:

אגב מה המשמעות של לעשות הדבקת קרמיקה במקלחת? 

זה רעיון יותר גרוע אפילו מלהחליף חזיתות למטבח ישן.

כן, זה יבלוט, לא, זה לא יראה טוב במפגשים עם חלון/דלת  או עם האמבטיה, זה לא חוסך לך את החלפת הכלים הסינטריים שאמרת שאינך אוהב ואת הברזים, ואם זה לא יבוצע היטב, אריחים עלולים להתחיל להסדק או ליפול בהמשך.

לא הבנתי מה זה בדיוק חוסך (חוץ מפירוק ופינוי האריחים הישנים, שעולה כמה עשרות שקלים למ"ר).

1.  MITSUBISHI  SPACE STAR 1.2 instyle 2018

2. CHEVROLET SPARK LS 1.0 2014

פורסם

דירה מ 1993, אני בספק שהצנרת הוא sp או שוות ערך. זה לא היה מקובל באותן שנים. הבית שלי מ 1994 והצנרת הייתה כולה ממתכת. הוחלפה סופית לפני 3 שנים כולל בניית ״חנוכיה״ כמקובל בשנים האחרונות.

הריצוף והמטבח מעידים על דירה בת יותר מ 20 שנה, לכן, לדעתי, תקציב השיפוץ שלך נמוך.
אני הייתי משפץ חדרי אמבטיה ושרותים ומחליף למטבח עדכני אבל לא ״יוקרתי״. תוכל למצוא מטבחים יפים וטובים באיקאה והום סנטר. 

פרקט בחדרים אפשר למינציה מהדגמים היותר פשוטים. פרקטים פשוטים ששמתי בחדרים בדירת ההורים נראים עדיין חדשים ובמצב מצויין למרות שהם כבר בני 10 שנים. 

בכל מקרה אני הייתי משקיע תחילה בשיפוץ חדרי הרחצה והמטבח, את ציפוי הריצוף ניתן לעשות מאוחר יותר כשירווח לך, וגם אז לא חייבים את כל החדרים בבת אחת. 

עברו כבר למעלה ממיליון קילומטר של נהיגה מאז ימי הכרמל 12 מודל 67 (מנוע פורד) דבר לא השתנה. עדיין רואה סביבי נוהגים נהיגה מבוהלת, הססנית ומנותקת מכל הקורה בכביש . 

פורסם

הדירה בת 30 ולא נראה שעברה שיפוץ כלשהו, והחשש שלי, כמו של @zaf, הוא שהצנרת היא צנרת המתכת המקורית. אם זה המצב רצוי מאוד להחליפה באופן יזום לפני שמתרחשת דליפה, מה שאומר גם החלפת הריצוף. זה כבר שיפוץ גדול. מאוד. וטבעם של שיפוצים הוא עליית הוצאות אקספוננציאלית, כי כשאתה נכנס לפרוייקט אתה רוצה להיות יסודי מאוד.

החלפת הצנרת כרוכה בהרמת הריצוף, כך שמדובר בפרוייקט גדול. לדעתי, לפני שאתה מתחייב על רכישת הדירה כאשר כלכלית אתה על הקשקש. אתה צריך לקבל הערכת עלויות ראשונית (ועליה להוסיף לפחות 30%).

פורסם

המוכר מבציר בי(והוא לא עושה לי רושם של חרטתן) שהוא בדק את הנושא ונאמר לו שהצנרת היא אכן פלסטיק.

כמובן שאם אנחנו נתקדם לקראת רכישה אני אביא איש מקצוע שיתן לי גושפנקה שזה אכן המצב.

המוכר מנסה למכור אץ הדירה כבר 9 חודשים ועדיין מבקש מחיר גבוה מאוד, בבניין ליד אותה דירה בדיוק ועל פי התמונות שהצלבתי מהפייסבוק לפני 3 חודשים נמכרה משמעותית בפחות.

ורעיון של לשים למינציה זולה בחדרים הוא רעיון מעולה.

לפני שעתיים, natco כתב:

יופי של דירה.

תתחדשו.

אם אתה מוריד את הקיר בין המטבח לסלון, אתה יכול לעשות שם "אי" שמצד הסלון יאפשר ישיבה, ומצד המטבח יהיה עוד אחסון ועוד משטח עבודה משמעותיים.

זה גם "יפתח"  את החלל משמעותית.

אם כבר ממילא יהיה שיפוצניק בדירה, זו לא תוספת גדולה. 

כשתלך לחברת המטבחים, תוכל לומר שזו אופציה שאתה שוקל, ותראה אם תאהב את מה המעצב/ת יתכננו לך שם.

זה רעיון יותר גרוע אפילו מלהחליף חזיתות למטבח ישן.

כן, זה יבלוט, לא, זה לא יראה טוב במפגשים עם חלון/דלת  או עם האמבטיה, זה לא חוסך לך את החלפת הכלים הסינטריים שאמרת שאינך אוהב ואת הברזים, ואם זה לא יבוצע היטב, אריחים עלולים להתחיל להסדק או ליפול בהמשך.

לא הבנתי מה זה בדיוק חוסך (חוץ מפירוק ופינוי האריחים הישנים, שעולה כמה עשרות שקלים למ"ר).

תהיתי לעצמי אם זה יכול לחסוך לי עלויות שיפוץ.

מהשיחות שעשיתי עם כמה אנשים בתחום כולם אומרים לי לא להכנס לשיפוץ עכשיו כי אין עובדים והמעט שנשארו לוקחים שכר של מנתח בכיר)ולא לדבר על למצוא מישהו שבאמת יודע מה הוא עושה)

• אהבתי 1
פורסם
לפני 50 דקות, alex321 כתב:

מסתור כביסה.jpg

BD9800?אם זה מתאים לכם ואפשרי  תשקלו לעבור לתצורת פתח קדמי. כבר אין מכונות כאלה וכמו שגיליתי השבוע החלקים נדירים והתיקון יקר.

יש צורך רק בחמש אצבעות כדי לנהל את הגלקסיה, ורק בשלוש־עשרה אצבעות על מנת לשלוט ביקום. -- דוד אבידן

פורסם
לפני כשעה, alex321 כתב:

המוכר מנסה למכור אץ הדירה כבר 9 חודשים ועדיין מבקש מחיר גבוה מאוד, בבניין ליד אותה דירה בדיוק ועל פי התמונות שהצלבתי מהפייסבוק לפני 3 חודשים נמכרה משמעותית בפחות.

זה לכשעצמו מעלה סימני אזהרה.
כחיפשנו (אני והילדים) דירה עבורם לפני כמה שנים, ראינו דירה משופצת למדי והמוכרים היציגו לנו רק מעלות . מכיוון שהכל נראה לי מושלם מידי, שוחחתי שלא בנוכחותם עם שכנים בבניין והתגלה לי שיש בעיה רטיבות כרונית בצד הבניין באותה דירה ואלו שמעליה ותחתיה. והמוכרים צבעו את הדירה מידי כמה זמן והדירה מוצעת למכירה כמה חודשים. כלאמר הסתירו פגם מהותי.

על מנת לוודא שיש צנרת עדכנית -חפש את החנוכיה הידועה , אם אין כזו מירב הסיכויים שהצנרת היא ממתכת, שכן נדיר עד כדי לא קיימת מערכת צנרת בת 30 בדירות (לא בתים פרטיים) בתצורה בה בונים היום/בעשור האחרון.

עברו כבר למעלה ממיליון קילומטר של נהיגה מאז ימי הכרמל 12 מודל 67 (מנוע פורד) דבר לא השתנה. עדיין רואה סביבי נוהגים נהיגה מבוהלת, הססנית ומנותקת מכל הקורה בכביש . 

• תוכן חדש...