Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 820 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

מסכים, וזה בהחלט לא חדש לי:

טרם כניסתי לדירה לפני 4 שנים, חיפשנו ריצוף, כל החברות הגדולות רצו סביב ה 80-120 ש"ח לריצוף סטנדרטי 60*60.

קפצתי למשולש ובסוף רכשתי בכפר קאסם עבור 45 ש"ח למ"ר.

Daihatsu YRV 01' 86 HP << Sold

KIA Cerato 08' LX 122 HP << Sold

Chevrolet Cruz 13' LT Wagon 141 HP 1.8L

80 Mitsubishi Attrage 15' INSTYLE HP 1.2L

• תגובות 145
  • פורסם
  • תגובה אחרונה

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

פורסם

השאלה היא האם המוצר בר השוואה מבחינת איכות, עיצוב, לאיזה תקנים מתאים וכו׳

לא פחות חשוב: לא לשכוח לקנות רזרבה. אריחים יכולים להשבר בהתקנה או שיהיה צורך להחליפם במהלך השנים. כדאי לקנות כמה אחוזים מעבר לנדרש ולאחסן, כדי שלא תהיה בעיית תאימות, אפילו אם הדגם עדיין מיוצר ומיובא יש הבדלים בגוונים בין סדרות ייצור.

• רעיון טוב! 1
לפני 5 שעות, David32 כתב:

מה שאתה לא מבין זה שאתה מבזבז את הזמן שלך, את תעבורת האינטרנט שלך ואת אורך החיים של סוויצים במקלדת שלך.

פורסם

בהחלט קיים.

אותו מנעד של סחורה (זול ופשוט עד סחורה יקרה וטובה) ,רק בלי כל מערך השיווק, האולומות המפוארים בלוקיישנים האטרקטיביים והיקרים.

שמינית מכח האדם שמחזיקות הגדולות (בדרך כלל עסק משפחתי, שחלק הם המחסנאים, חלק אחר הם המוכרים, אחד הוא המלגזן...)

• אהבתי 1
  • רעיון טוב! 1

1.  MITSUBISHI  SPACE STAR 1.2 instyle 2018

2. CHEVROLET SPARK LS 1.0 2014

פורסם

אין בעיה עם העמלה וגם הבאתי את המעצבת לחנויות בהן קניתי קודם כל כי כאני עובד עם בעל מקצוע אני שקוף איתו לחלוטין ושנית בשביל מה לקחתי אותה ומשלם לה אם אני מחביא ממנה את מה שאני עושה?

פשוט העלות של אולם גדול ומבחר תמיד תגולגל על הלקוח. על נוחות משלמים וזה לא בעל הבית שישלם.

• אהבתי 1

תודה לשרת התחבורה מירי רגב על קירוב הפריפריה למרכז.

פורסם

כמה טיפים

יש סדרות בריצוף שבדרך כלל לאחר תקופה כבר מפסיקים לייצר אותם ולכן חשוב לקנות 5%-3% יותר שיהיה רזרבה

לגבי האינסטלציה מאוד ממליץ בשלב התשתיות לצלם- חלילה אם בעתיד יהיה נזילה תדע מאיפה ולא תתחיל סתם לשבור קרמיקה.

חשמל אותו דבר וחשוב מאוד שהחשמלאי יעבוד לפי התקנים וגם ממליץ לצלם את התשתיות של החשמל.

• רעיון טוב! 1
פורסם

כמה הערות - 

יש המון מעצבות מעצבנות. ויקרות. שעפות על עצמן. ויגרמו לדירה שלך לצאת יקרה למרות שלא בהרכח תראה ככה. שרוצות 80 אלף בלי מעמ.

ברגע שאתה גם מזיז אינסטלציה, גם חשמל וגם קירות, וגם מתכנן מטבח, באמת קח מעצבת. חייב לציין שתכנון המטבח הסופי שנסגר עם המעצבת היה שונה משמעותית מכל מה ש5 חברות מטבחים עשו לנו. והיו כמה שינויים נוספים, שחברת מטבחים ולא נגר פרטי שמייצר בעצמו הכל כולל דלתות ויש לו מצבעה, אז החברות היו שוחטים אותנו על השינויים.

כלים סניטריים, השנקל שלי - תפריד בין קניית הקרמיקה לבין קניית הכלים הסניטריים. יש 3 חנויות זולות שמככבות בזאפ שמתמחות בכלים סניטריים. הן מעיפות סחורה כמו רשתות שלמות של קרמיקה. תעבוד איתן. הכלים הסניטריים ממש יקרים בחנויות קרמיקה. אני הגעתי למצב שפשוט הרמתי טלפון לחנות קרמיקה אחרי שקיבלתי את ההזמנה, אמרתי לו שהוא טען שהוא מאוד זול ושזה טענת שקר, שלחתי לו צילומי מסך והוא החזיר לי קרוב ל1000 שח על הפרשי המחיר שמצאתי. בדיעבד זה היה מייגע ומיותר ופשוט קניית בחנות מתמחה היתה סוגרת את העסק. אם אתה יודע כמה אתה רוצה, אפשר לסגור הזמנה באינטרנט.

לגבי קרמיקה, חייב לציין שהקרמיקה של הקירות בחדרי אמבטיה, מסתבר שממש פריכה וקשה להתקנה והשוליים שלה לא נחתכים טוב. הקבלן משום מה טרח לספר לי רק בסוף השיפוץ. מסקנה, לדרוש משטח אחד על ההתחלה, לקחת אותו ברכב ולהגיד חקבלן שיבדוק שהוא מרוצה ממנו. חייב לציין שזה לא היה קרמיקה זולה ולא מסיין או הודו.

לקחתי קבלן שלא רצה למלא כתב כמויות. מזל שהתעקשתי. זה מממש ממש חשוב.

בדיעבד הצטערתי שלקחתי אותו. הוא היחידי שלא רצה למלא. כל השאר שאלו אם יש כתב כמויות. זה עוזר גם להם.

ממליץ גם להחתים אותו על חוזה. זה משהו שהמעצבת לא רצתה להעביר לי, ונאלצתי לחפור בין כמה נסחי חוזים שמצאתי. שניים היו טובים אבל בכל אחד מהם היו חסרונות , דברים לא קשורים ומיותרים ודברים שהיו חסרים. הכתב כמויות הפך למעשה לנספח בחוזה.

קח לדוגמא עניין פעוט כמו ביטוח. יום לפני השיפוץ, הקבלן שלי זרק לי "עשית ביטוח גם על העובדים, נכון? זה ממש יקר לי, בטא תעזור לי". אמרתי לו שעפ החוזה הוא חייב לבטח אותם וכדאי מאוד שזה יקרה וכל תביעה עליו. שאני בכלל לא מוכן חהעסק עם זה, ושהוא קבלן רשום. סגר את הפה.

פרקט - זה נפוץ. האישה רצתה. המעצבת גם. אני לא הטלתי וטו לצערי. אנחנו נפלנו פה. שקט מוחלט כשיש לחות נמוכה. חריקות מטורפות בלחות גבוהה. בכל הבית. כולל בחדרים שלא נגעו בהן ברצפה, למשל ממד שזה חדר מנותק. העסק עדיין בטיפול מול המתקין. כנראה שרק אני נפלתי. לא יודע עוד למה נפלנו ככה  התרעתי על הרעש אבל בדיעבד הייתי צריך לעצור את כל ההתקנת רהיטים ולדרוש מהמעצבת והמתקין פרקט, בדיקה, ופתרון. לא הייתי חד על זה אז.

• רעיון טוב! 2
פורסם (נערך)

עצות חשובות של הקיפוד.

אל תסמוך על הביטוח של הקבלן - עשה ״ביטוח קבלנים״ בעצמך. כשתבדוק את הביטוח של הקבלן תגלה שהוא פחות ממינימלי. התייעץ עם סוכן הביטוח גם לגבי כיסוי הריהוט והציוד שנשאר בדירה.

אני עבדתי עם קבלן שעליו המליצה המעצבת. עבדו יחד מצויין. היה סיפור עם החוזה, אבל למזלי האיש עבד כמו שד, הגיע למצב שבו עבדו בדירה במקביל איזה 15 אנשים.

חיפויים - שים לב לתקנים השונים הדרושים בחדרים רגילים, חדרים רטובים (וההבדלים בין רצפות לקירות), מרפסות וכו׳.

עיצוב מטבח - סיפור גדול. המטבח שלנו בעייתי כי קטן ואין שום אפשרות לשפיל עם הקירות. הלכנו לאיזה 6-8 חברות וישבנו עם מעצבות, שכמובן לכל אחת רעיונות חדשים. כיוון שלא נותנות את העיצובים מיד ביציאה רשמנו הערות וציירנו סקיצות, ועם כל אלה ישבנו עם המעצבת והכנו תוכנית סופית שאותה בנתה נגריה פרטית.

דלתות - דלתות הפנים היו בערך הפריט האחרון שרכשנו, התקציב היה מוגבל, קנינו את הזולות ביותר ב״דלת צלחה״. השיטה שם הפוכה מהרגיל - דלתות במידות קבועות וצריך פתח אור מתאים. הדלתות נותנות בידוד אקוסטי מצויין אבל אור חודר בינן לבין המשקוף, ובדגם הזול גם אין הגנת מים.

דלת כניסה - המידה אצלי לא סטנדרטית, מצאתי עיצוב יפה מאוד במפעל בקריית ביאליק שנקרא אלידור. מרוצה גם אחרי 10 שנים.

חשמל ותאורה - מאוד עניין של טעם, אבל חשוב להניח תשתיות עם מחשבה לטווח ארוך. להכין תשתיות תקשורת בפינות עבודה וטלויזיה ולא לשכוח גם לוייפיי (למשל חשמל ותקשורת לנקודה חמה בפרוזדור ובממ״ד), ואם צריך - גם לאזעקה. לוודא שארון(ות) התקשורת יכולים להכיל מודם נתב וכל הדרוש, כולל שקעי חשמל.

עריכה אחרונה על ידי sperial
לפני 5 שעות, David32 כתב:

מה שאתה לא מבין זה שאתה מבזבז את הזמן שלך, את תעבורת האינטרנט שלך ואת אורך החיים של סוויצים במקלדת שלך.

פורסם
לפני שעתיים, KipodYam כתב:

כמה הערות - 

יש המון מעצבות מעצבנות. ויקרות. שעפות על עצמן. ויגרמו לדירה שלך לצאת יקרה למרות שלא בהרכח תראה ככה. שרוצות 80 אלף בלי מעמ.

ברגע שאתה גם מזיז אינסטלציה, גם חשמל וגם קירות, וגם מתכנן מטבח, באמת קח מעצבת. חייב לציין שתכנון המטבח הסופי שנסגר עם המעצבת היה שונה משמעותית מכל מה ש5 חברות מטבחים עשו לנו. והיו כמה שינויים נוספים, שחברת מטבחים ולא נגר פרטי שמייצר בעצמו הכל כולל דלתות ויש לו מצבעה, אז החברות היו שוחטים אותנו על השינויים.

כלים סניטריים, השנקל שלי - תפריד בין קניית הקרמיקה לבין קניית הכלים הסניטריים. יש 3 חנויות זולות שמככבות בזאפ שמתמחות בכלים סניטריים. הן מעיפות סחורה כמו רשתות שלמות של קרמיקה. תעבוד איתן. הכלים הסניטריים ממש יקרים בחנויות קרמיקה. אני הגעתי למצב שפשוט הרמתי טלפון לחנות קרמיקה אחרי שקיבלתי את ההזמנה, אמרתי לו שהוא טען שהוא מאוד זול ושזה טענת שקר, שלחתי לו צילומי מסך והוא החזיר לי קרוב ל1000 שח על הפרשי המחיר שמצאתי. בדיעבד זה היה מייגע ומיותר ופשוט קניית בחנות מתמחה היתה סוגרת את העסק. אם אתה יודע כמה אתה רוצה, אפשר לסגור הזמנה באינטרנט.

לגבי קרמיקה, חייב לציין שהקרמיקה של הקירות בחדרי אמבטיה, מסתבר שממש פריכה וקשה להתקנה והשוליים שלה לא נחתכים טוב. הקבלן משום מה טרח לספר לי רק בסוף השיפוץ. מסקנה, לדרוש משטח אחד על ההתחלה, לקחת אותו ברכב ולהגיד חקבלן שיבדוק שהוא מרוצה ממנו. חייב לציין שזה לא היה קרמיקה זולה ולא מסיין או הודו.

בדיעבד הצטערתי שלקחתי אותו. הוא היחידי שלא רצה למלא. כל השאר שאלו אם יש כתב כמויות. זה עוזר גם להם.

ממליץ גם להחתים אותו על חוזה. זה משהו שהמעצבת לא רצתה להעביר לי, ונאלצתי לחפור בין כמה נסחי חוזים שמצאתי. שניים היו טובים אבל בכל אחד מהם היו חסרונות , דברים לא קשורים ומיותרים ודברים שהיו חסרים. הכתב כמויות הפך למעשה לנספח בחוזה.

קח לדוגמא עניין פעוט כמו ביטוח. יום לפני השיפוץ, הקבלן שלי זרק לי "עשית ביטוח גם על העובדים, נכון? זה ממש יקר לי, בטא תעזור לי". אמרתי לו שעפ החוזה הוא חייב לבטח אותם וכדאי מאוד שזה יקרה וכל תביעה עליו. שאני בכלל לא מוכן חהעסק עם זה, ושהוא קבלן רשום. סגר את הפה.

פרקט - זה נפוץ. האישה רצתה. המעצבת גם. אני לא הטלתי וטו לצערי. אנחנו נפלנו פה. שקט מוחלט כשיש לחות נמוכה. חריקות מטורפות בלחות גבוהה. בכל הבית. כולל בחדרים שלא נגעו בהן ברצפה, למשל ממד שזה חדר מנותק. העסק עדיין בטיפול מול המתקין. כנראה שרק אני נפלתי. לא יודע עוד למה נפלנו ככה  התרעתי על הרעש אבל בדיעבד הייתי צריך לעצור את כל ההתקנת רהיטים ולדרוש מהמעצבת והמתקין פרקט, בדיקה, ופתרון. לא הייתי חד על זה אז.

חיפשתי בזאפ ולא מצאתי את החנויות, אשמח בפרטי לדעת מה השמות שלהם :)

אז בסוף לבטח את הקבלן והעובדים בנוסף לביטוח שלו?

פורסם

מה פתאום. אולי תעזור לו גם עם המקיף של הטנדר? 😁

סעיף בחוזה - "הקבלן מחזיק בביטוח צד ג' ובביטוח חבות מעסיקים לעובדיו, ומשלם עבורם את כל תשלומי החובה, כולל ביטוח לאומי, ביטוח בריאות ומיסים שונים. המזמין לא ישא בשום חבות שהיא כלפי עובדים מטעם הקבלן או קבלני המשנה שלו, ולא יתקיימו יחסי עובד-מעביד בין אלה לבין המזמין".

• אהבתי 2
  • רעיון טוב! 1

פורסם

קיבלתי, כמו שחשבתי.

מה לגבי סעיף שמתאר איחורים בסיום העבודה ובמסירת הדירה ושיפוי מתאים?

פורסם
לפני שעתיים, KipodYam כתב:

כמה הערות - 

נראה לי שנפלת על קבלן חאפר.

הסיפור של הקרמיקה נראה לי שבא לנסות להתמסכן ולסחוט עוד איזה טיפ.

לגבי פרקט לא יודע איזה פרקט שמו ואיך התקינו אותו. אני שמתי ב 3 חדרים והוא שקט ונוח (בא עם ספוג כחלק מהלוח).

לפצ כלים סניטריים לא תמיד כדאי בגלל עלות ההובלה. ארונות אמבטיה זה סיפור נפרד ובאמת עדיף ללכת לחנויות מתמחות.

כל בעל מקצוע שבא לעבוד אצלי בבית או בעסק מוחתם שהוא עובד לפי כל הכללים, ההנחיות והחוקים הנוגעים לביצוע העבודה ושהוא מחזיק בביטוח בתוקף. אני לא מוכן לא לבטח ולא להיות אחראי על אף אחד אחר.

פורסם

לגבי הבחור שעבד אצלי, הוא קבלן רשום. הטעות היתה שהוא בדכ עושה עבודות גדולות. רצה מחיר גבוה. אמרתי לו הכי בנחמדות שיש לי הצעות אחרות. הוריד משמעותית. לא אהבתי את זה ובסוף לקחתי אותו. הביא המון עובדים. עשה רעש נוראי לכל הבניין. מסכנים. סיים מאוד מהר, יותר מדי מהר לשאר ההזמנות ולתאריך הכניסה ןהפינוי. אז זה לא נתן לי כלום בתכלס. חוץ מלחץ.

לגבי הקרמיקה, לא ביקש שום טיפ. אבל זה היה כדי להתמסכן כי אמרתי לו מה זה הגימור הזה ושיפרק.

לגבי הכלים הסניטריים, זה לא בעיה להוביל ברזים, וגם אסלות זה לא המון מקום ומשקל. גם ניאגרה. בפרייבט ממוצע הכל יכנס בנגלה או שתיים. יצא לי הפרש של אלף ומשהו שח. על חלק זוכיתי. שוב, מציין את זה רק כי בכלל לא התכונתתי לקנות את הכלים הסניטריים ביחד עם הקרמיקה. היינו עם המעצבת ואמרה שהיא חושבת שהמחירים בסדר. הם לא היו בסדר ואני לא שלפתי גוגל כדי לבדוק. קרמיקה כן בדקתי והוא היה בסדר.

תבדקו בזאפ וגוגל. זה כלים סניטריים כולה.

כיור מטבח, מציע לחכות עם ההזמנה שלו ולבדוק בסגירה הסופית עם החברת שיש. אצלנו במקום לעשות עוד הנחה, הכניסו את הכיור של בלאנקו יבוא רשמי של ניגא (שזה לא נותן יותר מדי, תריצו גוגל), אבל חסך, הגיע ביחד עם השיש והותקן כנדרש.

בקרמיקה לרוב יש מחיר קטלוגי ואז עושים הנחות. לא אוהב את כל החרא הזה. יש תמיד הנחה. כשיש מבצע, יש הנחה גדולה יותר או הנחה על הנחה. עבודה בעיניים. ילדים בני 20 שבאותה מידה היו מוכרים לכם גלידה/מכונית או קרמיקה. בושה (על החוסר מקצועיות, לא בגלל הגיל, אם מישהו חי את המקצוע מגיל 15 אז סבבה).

לגבי ניאגרה, חייב לציין שנראה לי שיש חוסר מקצועיות בבחירת ניאגרות סמויות. למעשה נראה לי שרוב המוצרים האלה לא מיועדים במקור לשיטת ההתקנה הישראלית של לבטן (levaten לשים בטון) את כל העסק הזה. יש עוביים שונים של ניאגרות, יש קבלנים שנשבעים שגבריט עדיף על גרוה ואחרים הפוך. נראה לי שיש מצב שבכלל הרבה פעמים עדיף לקחת את אלו עם הרגליים המובנות ושזה צריך הצמדה לקיר משמעותית מאשר כל הערימות בטון שדוחפים שם. אולי זה רק הקבלן שלי. אבל נראה לי שהם קצת מטומטים כי זה יכול לחסוך להם זמן וחומרים והלקוח מביא להם מוצר קצת יוצר יקר שיתן להם נוחות התקנה (כל מיני ניאגרות סמויות עם רגליים שכנראה מיועדים לקיר כפול/גבס).

חייב לציין לגבי כמות העובדים - הרבה עובדים זה לא טוב. שלושה חדרי שירותים, 3 סוגי הכנות לתנור - שקע בתוך הקיר, שקע על הקיר, חוט שיוצא מהקיר (שזה הדבר הנכון לדעתי). 

אצלי יש כל מיני שטויות, שבגלל זה הקבלן שלי לא יקבל שום המלצה. מי משאיר שאריות ספייסרים בתוך הרצפה ולא מוציא אותם בזמן?

החשמלאי שלו - היה צריך לעשות הכנה ל4 מנורות במרווחים שוונים, לא בדקתי את זה, אבל הכל שם היה עקום. האיש התקנת מנורות שלי הזיז הכל. אתה לא יכול לשים 4 מנורות עקומות מעל אי. זה מכוער ומזעזע.

עוד המלצה - תליית מנורות, אלא אם כן היה לך חשמלאי ממש תותח, והכל פלס ומדוד עם לייזר והמעצבת לא עשתה אף טעות, עדיף שחשמלאי שמתמחה בתליית מנורות יתלה לך את אותן ולא החשמלאי של הקבלן.

כמו שהוא אמר לי - ה"חשמלאים" החאפרים האלה מייצרים לי הרבה פרנסה.

מזל שלא נתתי לקבלן לתלות לי את המנורות. הוא גם החליף חלק מהבסיסים של המנורות, מגליל צר וארוך, לגליל נמוך ורחב איפה שזה יותר התאים, וככה כיסה על מרווחים לא נכונים שהשאיר החשמלאי. עבד כמה ימים רק על זה.

נניח מנורות מאליאקפרס שהביא לו, לא נגע אף פעם בדיבלים שבאו איתן, משתמש רק בדיבלים וברגים שלו. מנורה מאליארפרס שהיה לה בצד בורג סגירה בצבע כסף, החליף אותו לבורג שחור כי זה יותר יפה. בקיצור, בחור שהוא גם חשמלאי מוסמך וגם מאוד מצוייד ומאוד מבין בזה.

חברות שיש - ממליץ לבחור חברת שיש מקומית, עם ביקורות טובות, שהם אלו שחותכים ומתקינים בעצמם. לא תאגיד שיש לו "מעבדי שיש" מומלצים, ולך תדע אם הם רק חותכים ואז שולחים מתקין חיצוני אחר להתקין... רק אחרי שדיברתי עם איש שיש אמיתי, חברת משפחתית קטנה מקומית שבהתחלה עשתה יותר שיש, רצפת שיש, קברים וכו והיום גם מטבחים, הבנתי מה זה איש מקצוע וחברה אמיתית לעומת מוכרן באולם מכירות של תאגיד.

מסביר לך מה ההבדל בין גימור כזה וכזה, שיש של חברה אחת, מספר על פלטות שנשברות ובאמת לא דוחף אותך לאף יצרן שיש ספציפי כי הוא עובד עם כמה וככה יש לך כתובת אחת. היו סופר נחמדים וסופר מקצועיים, המכירה וההתקנה. התקשרו אחרי שבןע וגם אחרי חודשיים. פרטים בפרטי.

• אהבתי 2
  • רעיון טוב! 1
פורסם

חשמלאי תמיד אני מביא בנפרד. זה דבר חשוב מידי בשביל להביא מישהו מוטה מחיר.

כיור מטבח העדפתי לקנות דרך איש השיש בשביל אחריות אחת למקה של תקלה. לא רוצה לרוץ בין שני ספקים. חשוב גם לבחור איש שיש שמורשה מטעם יבואן/יצרן הפלטות.

• אהבתי 1

פורסם
לפני 57 דקות, Shaike.Zam כתב:

מה לגבי סעיף שמתאר איחורים בסיום העבודה ובמסירת הדירה ושיפוי מתאים

בוודאי.

אבל זה סעיף קצת מורכב, מכיוון שעלולים להיות עיכובים שאינם באשמת הקבלן (נניח אם הוספת עבודות ת"וכ, או אם חברת המטבחים איחרה בהתקנה, והקבלן לא היה יכול בגלל זה לסיים את התקנת הכיור/ברז/חיפוי מעל השיש).

לא כל כך זוכר איך הסעיפים הללו מנוסחים בחוזה, אבל זה משהו שמשקלל את התאריך המוסכם לסיום העבודה, יחד עם הזמן שסוכם עבור התוספות, ונותן לקבלן גך שחרור מאחריות לאיחורים שאינם באשמתו.

אגב- סעיף בחוזה (או בכתב בכמויות)צריך לקבוע שכל תוספת לכתב הכמויות צריכה להיות מתומחרת,מתוזמנת  וחתומה על-ידי המזמין, ושללא זה היא לא תשולם.

עוד סעיף חשוב, זה סעיף שקובע ש"כל העובדים בפרויקט הינם בעלי רשיון בתוקף לעבודה בישראל. הקבלן ישא באחריות פלילית ובכל הנזקים הממוניים ואחרים אשר יגרמו למזמין כתוצאה מהפרת סעיף זה. העובדים לא ילונו באתר ולא ישהו בו לאחר שעות העבודה".

אתה לא רוצה שום שב"חים אצלך בבית. בעיקר היום, כשיש אובר-רגישות לנושא, מספיק שאיזה שכן שמתלונן, ואתה בתור בעל הבית הסתבכת בצורה רצינית.

• אהבתי 1

פורסם
לפני 19 דקות, KipodYam כתב:

לגבי הבחור שעבד אצלי, הוא קבלן רשום. הטעות היתה שהוא בדכ עושה עבודות גדולות. רצה מחיר גבוה. אמרתי לו הכי בנחמדות שיש לי הצעות אחרות. הוריד משמעותית. לא אהבתי את זה ובסוף לקחתי אותו. הביא המון עובדים. עשה רעש נוראי לכל הבניין. מסכנים. סיים מאוד מהר, יותר מדי מהר לשאר ההזמנות ולתאריך הכניסה ןהפינוי. אז זה לא נתן לי כלום בתכלס. חוץ מלחץ.

לגבי הקרמיקה, לא ביקש שום טיפ. אבל זה היה כדי להתמסכן כי אמרתי לו מה זה הגימור הזה ושיפרק.

לגבי הכלים הסניטריים, זה לא בעיה להוביל ברזים, וגם אסלות זה לא המון מקום ומשקל. גם ניאגרה. בפרייבט ממוצע הכל יכנס בנגלה או שתיים. יצא לי הפרש של אלף ומשהו שח. על חלק זוכיתי. שוב, מציין את זה רק כי בכלל לא התכונתתי לקנות את הכלים הסניטריים ביחד עם הקרמיקה. היינו עם המעצבת ואמרה שהיא חושבת שהמחירים בסדר. הם לא היו בסדר ואני לא שלפתי גוגל כדי לבדוק. קרמיקה כן בדקתי והוא היה בסדר.

תבדקו בזאפ וגוגל. זה כלים סניטריים כולה.

כיור מטבח, מציע לחכות עם ההזמנה שלו ולבדוק בסגירה הסופית עם החברת שיש. אצלנו במקום לעשות עוד הנחה, הכניסו את הכיור של בלאנקו יבוא רשמי של ניגא (שזה לא נותן יותר מדי, תריצו גוגל), אבל חסך, הגיע ביחד עם השיש והותקן כנדרש.

בקרמיקה לרוב יש מחיר קטלוגי ואז עושים הנחות. לא אוהב את כל החרא הזה. יש תמיד הנחה. כשיש מבצע, יש הנחה גדולה יותר או הנחה על הנחה. עבודה בעיניים. ילדים בני 20 שבאותה מידה היו מוכרים לכם גלידה/מכונית או קרמיקה. בושה (על החוסר מקצועיות, לא בגלל הגיל, אם מישהו חי את המקצוע מגיל 15 אז סבבה).

לגבי ניאגרה, חייב לציין שנראה לי שיש חוסר מקצועיות בבחירת ניאגרות סמויות. למעשה נראה לי שרוב המוצרים האלה לא מיועדים במקור לשיטת ההתקנה הישראלית של לבטן (levaten לשים בטון) את כל העסק הזה. יש עוביים שונים של ניאגרות, יש קבלנים שנשבעים שגבריט עדיף על גרוה ואחרים הפוך. נראה לי שיש מצב שבכלל הרבה פעמים עדיף לקחת את אלו עם הרגליים המובנות ושזה צריך הצמדה לקיר משמעותית מאשר כל הערימות בטון שדוחפים שם. אולי זה רק הקבלן שלי. אבל נראה לי שהם קצת מטומטים כי זה יכול לחסוך להם זמן וחומרים והלקוח מביא להם מוצר קצת יוצר יקר שיתן להם נוחות התקנה (כל מיני ניאגרות סמויות עם רגליים שכנראה מיועדים לקיר כפול/גבס).

חייב לציין לגבי כמות העובדים - הרבה עובדים זה לא טוב. שלושה חדרי שירותים, 3 סוגי הכנות לתנור - שקע בתוך הקיר, שקע על הקיר, חוט שיוצא מהקיר (שזה הדבר הנכון לדעתי). 

אצלי יש כל מיני שטויות, שבגלל זה הקבלן שלי לא יקבל שום המלצה. מי משאיר שאריות ספייסרים בתוך הרצפה ולא מוציא אותם בזמן?

החשמלאי שלו - היה צריך לעשות הכנה ל4 מנורות במרווחים שוונים, לא בדקתי את זה, אבל הכל שם היה עקום. האיש התקנת מנורות שלי הזיז הכל. אתה לא יכול לשים 4 מנורות עקומות מעל אי. זה מכוער ומזעזע.

עוד המלצה - תליית מנורות, אלא אם כן היה לך חשמלאי ממש תותח, והכל פלס ומדוד עם לייזר והמעצבת לא עשתה אף טעות, עדיף שחשמלאי שמתמחה בתליית מנורות יתלה לך את אותן ולא החשמלאי של הקבלן.

כמו שהוא אמר לי - ה"חשמלאים" החאפרים האלה מייצרים לי הרבה פרנסה.

מזל שלא נתתי לקבלן לתלות לי את המנורות. הוא גם החליף חלק מהבסיסים של המנורות, מגליל צר וארוך, לגליל נמוך ורחב איפה שזה יותר התאים, וככה כיסה על מרווחים לא נכונים שהשאיר החשמלאי. עבד כמה ימים רק על זה.

נניח מנורות מאליאקפרס שהביא לו, לא נגע אף פעם בדיבלים שבאו איתן, משתמש רק בדיבלים וברגים שלו. מנורה מאליארפרס שהיה לה בצד בורג סגירה בצבע כסף, החליף אותו לבורג שחור כי זה יותר יפה. בקיצור, בחור שהוא גם חשמלאי מוסמך וגם מאוד מצוייד ומאוד מבין בזה.

חברות שיש - ממליץ לבחור חברת שיש מקומית, עם ביקורות טובות, שהם אלו שחותכים ומתקינים בעצמם. לא תאגיד שיש לו "מעבדי שיש" מומלצים, ולך תדע אם הם רק חותכים ואז שולחים מתקין חיצוני אחר להתקין... רק אחרי שדיברתי עם איש שיש אמיתי, חברת משפחתית קטנה מקומית שבהתחלה עשתה יותר שיש, רצפת שיש, קברים וכו והיום גם מטבחים, הבנתי מה זה איש מקצוע וחברה אמיתית לעומת מוכרן באולם מכירות של תאגיד.

מסביר לך מה ההבדל בין גימור כזה וכזה, שיש של חברה אחת, מספר על פלטות שנשברות ובאמת לא דוחף אותך לאף יצרן שיש ספציפי כי הוא עובד עם כמה וככה יש לך כתובת אחת. היו סופר נחמדים וסופר מקצועיים, המכירה וההתקנה. התקשרו אחרי שבןע וגם אחרי חודשיים. פרטים בפרטי.

קניית מטבח בנפרד ושיש בנפרד לא מייקרת מאוד את הסיפור?

• תוכן חדש...