Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 910 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם (נערך)

שלום חברים!

רוצה לעשות יישור קו לרכב שקניתי לפני חודש בשעה טובה - מאזדה 3 2007 245 אלק"מ.

שלוש בעיות שמציקות לי

1. רעש מאחורה בבמפרים (כמו רעש של קפיץ חלוד שחוזר לעצמו, לפעמים מלווה בקרקוש עמום) - הבנתי שצריך לחשוב על מוט קישור למוט מייצב וכמובן על משולשים. אם יש עוד משהו -אשמח לדעת.

2. מרגיש לי שהבלימה מאוחרת קצת בבלימה איטית, הבנתי מחברים שזה ככה הרבה במאזדה אבל מרגיש לי שזה קצת מוגזם, כמו כן יש רעש של שריקה כשהדוושה חוזרת למקום או כשלוחצים חזק. אני מסתפק אם ללכת על החלפת שמן בלם (מפלס תקין אין לי מושג מתי הוחלף - בהיסטוריית טיפולים לא מופיע*...) הבנתי שממש צריך למצוא מישהו שיעשה יסודי. או לנסות קודם להחליף רפידות ולראות מה מתקדם.

3. ייתכן שהבעיה בצמיגים- כשאני מסובב את ההגה עד הסוף הצמיגים חורקים - האם זה אומר שצריך פרונט? (הצמיגים נראים בסדר)

לא חושב שאני יצליח לעשות הכל וספק אם משהו בעצמי, אבל אני רוצה לפני שאני הולך למוסך, להכנס מתחת לרכב ולבדוק בעצמי ולדעת בדיוק מה לדרוש כדי שהרכב יחזור להרגיש יציב ובטוח. וכמובן בשביל לא לזרוק כסף לפח.

מה אני צריך לבדוק, בדברים שכתבתי ובאלו ששכחתי, לדעת אם הגיעו לסוף ימיהם? איזה עוד דברים כדאי לבדוק ? בעיקר כאלו שקשורים למערכת המתלים הבלימה וההיגוי.

אשמח לשמוע בעצתכם. תודה רבה.

*כן מופיע מ11/21 משהו שנראה כמו ליטר שמן כלשהו שלא במסגרת הטיפול התקופתי אז אני לא יודע

עריכה אחרונה על ידי נקודה טובה
פורסם

1. אישית לא הייתי מייחס לזה חשיבות בהתייחס לרכב, כיוון שאתה כן רוצה לעשות משהו בנידון תתחיל מזה שתתן למישהו לנהוג תוך כדי שאתה נמצא הכי קרוב למקור הרעשים כשיש כמה שיותר שקט מסביב ולנסות להבין את האזור, שלב שני תכנס מתחת הרכב ותנסה לראות חלקי גומי בלויים/ קרועים תנסה גם להזיז אותם עם היד ולבדוק אם הנקישות מהם, לרוב אם תעלה את הרכב יהיה יותר קל להזיז אותם עם היד. תסתכל גם בסרטונים ביוטיוב איך נראה מוט קישור בלוי וכו'.. 

2. היה לי רכב די דומה וגם אצלי הבלימה הרגישה ממש חלשה התחלתי בחיפושים באינטרנט היו שטענו שככה זה במאזדה אבל עדיין היה נראה לי חריג, ואחרי שהחלפתי כמעט את כל מערכת הבלימה (כמעט הכל בעצמי) כולל החלפה מלאה של נוזל בלם והמצב לא השתפר הגעתי למסקנה שזה כנראה משהו שקשור למגבר בלם או לאחד השסתומים שלו כיוון שהבנתי שזה לא קריטי ככ בבטיחות למי שמכיר את הרכב וזה לא מגיע לו בהפתעה אז לא טיפלתי בזה, בטסטים הוא עבר חלק עם אחוזי בלימה גבוהים מאוד. ההרגשה אצלי הייתה שצריך 'לדרוך' על הדוושה בכדי לעצור אם זה לא המצב אצלך אז זה לא בטוחח זה ואולי באמת החלפת רפידות תעזור.

3. תוך כדי נסיעה? בגדול זה לא אמור להיות קשור לכיוון פרונט, אם אתה צריך כיוון פרונט תראה בצמיג שחיקה לא שווה.

• אהבתי 1
פורסם

לגבי בלמים - יצא לי לנהוג על מס' מאזדות 3, ומעולם לא הרגשתי בעיות בבלימה כמו שאתה מתאר.

מה שכן - במיאטה שלי הייתה תופעה שנשמעת בדיוק אותו דבר (בלימה חלשה יחסית למכוניות אחרות עד שלא לוחצים חזק על הדוושה) - וזה התחיל אחרי ששמתי רפידות לא מקוריות. היא עברה טסט והכל, אבל הרגשת הבלימה הייתה מבאסת. אחרי שהחלפתי חזרה לרפידות מקוריות, זה השתפר חזרה.

זה לא אומר שרפידות מקוריות בהכרח ירגישו פחות טוב - תלוי בדגם ובתרכובת שלה. אבל בהחלט משפיע.

אמ;לק: תחליף נוזל בלמים (אף אחד לא טורח, אז זה כנראה הזמן גם ככה), ותחליף רפידות (ובמידת הצורך גם צלחות). שים רפידות מקוריות.

• אהבתי 1
פורסם

הייתי בודק בולמים / כריות בולם, מסרק הגה, משולשים, מוטות מייצבים / קישור ותפוחים.

תשקול להחליף נוזל קירור ונוזל בלמים. 

שמן מנוע שעובד יפה עם הרכב הוא קסטרול A5, הוא לא יקר במיוחד. 

לגבי בלמים, תראה אם תוכל לדעת אילו רפידות מותקנות. יש כאלו שמספקות תחושה רכה יותר כמו אלו של HI-Q ויש נשכנית יותר כמו המקוריות של פרודו. אם מצב הצלחות והרפידות תקין, אתה פשוט תתרגל לתחושה כך שחבל להשקיע בהחלפה בטרם עת. 

חריקת צמיגים בעמידה - פשוט תבדוק את מצבם ואם יש צורך תחליף. פלקן ze310 נחשבים כמספקים תמורה טובה לכסף. 

תתחדש, אחלה רכב. 

• אהבתי 1
  • תוכן חדש...