Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 912 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

יש לי 2 שאלות לגבי טיפול באופן עצמאי ברכב שלי: (מאזדה 2)

פילטר אוויר ומזגן אני יודע להחליף.

לגבי הפליטר שמן והחלפת השמן,  לפי סרטונים ביוטיוב , גם זה נראה די פשוט,

השאלה אם ג'ק מספריים יספיק בכדי שאוכל להשחיל 2 בוקים מתחת לרכב?

במידה ואחליט לוותר - כמה לדעתכם מוסך ידרוש על עבודה של ריקון השמן והחלפת הפילטר? (עבודה של 15 דקות) - את החלפים אני מביא..

פורסם

https://youtube.com/@Knufia

תתחיל בלצפות בסרטונים.

החלפת שמן אפשר לבצע עם גק מספריים ובוקים, אבל את התשלום למוסך שתחסוך (בין 200 ל400 שח) תשקיע בלקנות גק עגלה שעולה 120-150 שקל ועוד תצא ברווח.

בהצלחה

• אהבתי 1
  • רעיון טוב! 5
פורסם

במוסך יקחו לך 150-250. תתקשר לפני כן בשביל לאשר. 

ג'ק מספריים אמור להספיק בגובה. תצטרך גם כלי לאיסוף השמן, מפתח לבורג ריקון וכלי לפתיחת פילטר השמן במידה והוא נסגר חזק מידי. 

תשים דגש על מידת החיזוק והכנת האזור למניעת נזילות שמן על המדרכה / חניה. 

אל תשכח לפנות את השמן למוסך כלשהו במקום לזרוק לזבל. 

• אהבתי 1
פורסם

מניעת נזילות שמן על המדרכה - לוקח קרטון ופורס אותו באיזור העבודה. 

אחרי זה מקפל וזורק לפח.

כלי לאיסוף שמן מכין ממיכל 5 ליטר ישן כלשהו, חותך עם סכין יפנית את אחד הצדדים שלו ויש לך אחלה כלי לאיסוף. ממנו מרקון את השמן לבקבוקים (של קולה וכו') באמצעות משפך ומפנה למוסך. את הכלי עצמו בסיום השימוש מנגב קצת, שם בשקית וזורק לפח.

IMG_20231218_095143.thumb.jpg.e863efa94fc187cccc83bc2aed7af3f7.jpg

• רעיון טוב! 1

פורסם

בורג אין צורך להחליף אם הוא לא נהרס. שייבה - טכנית צריך להחליף. יצא לי גם לא להחליף והכל היה בסדר, אבל זה הימור. אישית אני חושב שאם אתה מביא שייבה שטוחה (ולא קורסת), כמו שהרבה עושים, אין ממש הבדל לעומת לא להחליף (במידה והשייבה הקיימת במצב סבבה). אם אתה מביא שייבה קורסת כמו שהיצרן דורש, אתה כן תבטיח אטימות - ואותה בהחלט צריך להחליף (השימוש בה הוא חד-פעמי).

פורסם

יש הוראת יצרן.

יש יצרנים שכותבים להחליף שייבה נמעכת.

ויש יצרנים שמחייבים להחליף בורג ריקון.

לא כדאי להחליט על דעת עצמך, הצלחה פעם אחת לא מבטיחה הצלחה בעתיד.

עמוס

וַיִּשְׁמַע אַבְרָם, כִּי נִשְׁבָּה אָחִיו; וַיָּרֶק אֶת-חֲנִיכָיו יְלִידֵי בֵיתוֹ, שְׁמֹנָה עָשָׂר וּשְׁלֹשׁ מֵאוֹת, וַיִּרְדֹּף, עַד-דָּן.

פורסם (נערך)

יש לי כלים מקום וידע לעשות טיפול פשוט.

אבל הבאסה זה לפרק את המגן גחון איך אתם מתמודדים עם זה?

זה חתיכת סרט לעשות את זה בשכיבה מתחת לבוקים...

חשבתי כבר לעשות חור איפה שהבורג ריקון וזהו. אבל במהלך טיפול כן חשוב לי להציץ מה הולך שם קיצור דילמה.

עריכה אחרונה על ידי yd b-4
פורסם
לפני 6 דקות, yd b-4 כתב:

חשבתי כבר לעשות חור איפה שהבורג ריקון וזהו

יש רכבים שיש להם מגיני גחון שכבר מגיעים כך במקור מהיצרן ויש בהם פתח/חלון ייעודי במיקום של הפילטר שמן ובורג ניקוז השמן ככה שאין צורך לפרק את כל המגן , תבדוק אולי גם אצלך זה ככה.

פורסם
לפני 17 דקות, yd b-4 כתב:

אבל הבאסה זה לפרק את המגן גחון איך אתם מתמודדים עם זה?

מברגה

• רעיון טוב! 1

עמוס

וַיִּשְׁמַע אַבְרָם, כִּי נִשְׁבָּה אָחִיו; וַיָּרֶק אֶת-חֲנִיכָיו יְלִידֵי בֵיתוֹ, שְׁמֹנָה עָשָׂר וּשְׁלֹשׁ מֵאוֹת, וַיִּרְדֹּף, עַד-דָּן.

פורסם

אתה יד ראשונה?

אתה יודע בוודאות שקיים אצלך ברכב המגן?

גילוי נאות: עבדתי במהלך השנים בכמה מוסכים שהעובדים שם היו מפרקים את המגן ולא מחזירים(מתעצלים) אותו בסיום העבודה ולרוב בעל הרכב לא היה מרגיש בכלל.

פורסם
לפני שעה, Camaro 92 כתב:

גילוי נאות: עבדתי במהלך השנים בכמה מוסכים שהעובדים שם היו מפרקים את המגן ולא מחזירים(מתעצלים) אותו בסיום העבודה ולרוב בעל הרכב לא היה מרגיש בכלל.

זו חוצפה ממדרגה ראשונה...

הרכב שלי אחרי 310 אלף ק"מ, בן 14, עבר לפחות 20 החלפות שמן והמגן גחון תמיד חוזר למקומו. אז אמנם הפלסטיקה לא כשהייתה, אבל הוא שם.

• אהבתי 2
פורסם

אני מפרק ומרכיב את הפלסטיק הזה בכל טיפול, אצלי זה לפתוח 9 ברגים 10 מ"מ. פותח עם רצ'ט וזה לוקח כמה דקות. 

מה הבעיה עם זה בכלל?

• אהבתי 1

• תוכן חדש...