Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 979 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

שלום לכל חברי הפורום!

אני מחפש לקנות רכב סופרמיני, סטודנטיאלי, חסכוני ואמין בתקציב של בערך 15k. מצפה לנסיעות בעיקר בסופי שבוע, יחד עם נסיעה בינעירונית של כ60 ק"מ פעמיים/שלוש בשבוע. אני מודע לכך שבתקציב המוגבל אני לא יכול לצפות ליותר מידי, בעיקר לרכב שיביא אותי ממקום למקום, עם דגש בעיקר על צריכת דלק נמוכה ואמינות גבוהה.

יש לציין שאני מוגבל ברשיון לגיר אוטומט בלבד, וכדי להוסיף לחיסכון בצריכת הדלק שמתי עין על גירים רובוטיים.

נכון לכרגע, השיטוטים ביד 2 ובפורומים השונים העלו בפניי כמה אפשרויות, ואשמח לחוות דעת.

האפשרות הבולטת הראשונה היא פיאט פונטו איבו. לצורך העניין, מצאתי רכב כזה משנת 2013, יד שנייה עם 120k ברמת גימור dynamic. 

ליבי נוטה לאפשרות זו בגלל צריכת הדלק, המרווח היחסי שבפנים הרכב והשנות היחסין נמוך והמראה הכללי המושך. כמו כן, נראה שאנשים מעידים שהרכב דיי אמין וזול לתחזוקה(כל עוד מטופל בזמן). 

האפשרות השנייה היא טויוטה יאריס שבין השנים 2007-2010, שבדרך כלל מגיעות עם נסועה גבוהה יותר(איזור ה150k), ולאחר שעברו יותר ידיים. 

אפשרות זו מושכת בעיקר בגלל המוניטין של טויוטה לרכבים אמינים, ובמקרה של היאריס גם חסכוניים. עם זאת, הרכב עצמו פחות קורץ לי, ומרגיש דיי משעמם ולא אטרקטיבי ביחס לפונטו(אך זהו כמובן לא השיקול העיקרי בקנייה).

השאלה המרכזית היא מה עדיף? יאריס ותיקה יותר עם נסועה גבוהה יותר, או פונטו איבו חדשה יותר עם נסועה נמוכה יותר?

למרות שציינתי שני דגמים ספציפיים, אני פתוח להמלצות אחרות ונוספות. 

תודה רבה לחברי הפורום!

פורסם

לדעתי הפיאט עדיפה.

היא קצת יותר רעננה מהיאריס (וזו שהתעניינת בה, על פניו - היא עם נתוני פתיחה טובים יותר). אחזקה אמורה להיות זולה עד סבירה.

אפשרות נוספת - פיאט פנדה (אמורה להכנס בתקציב גם. אולי אפילו ישאר מעט עודף).

alfa 156 2.5.

פורסם

יצאה לך לנסוע על גיר רובוטי? לא נעים במיוחד ועוד רובוט ישן.

אם היה מדובר על ידני, הייתי בוחר בפיאט, אבל במקרה הזה ביאריס.

ויש גם חלופות אחרות, פיאטסה 1.4 למשל.

היום: סיטרואן c3 2026 / סיטרואן c3 2024

פעם: פיאט דובלו 2002, פיאט פנדה 2011, רנו קליאו 2012, סיטרואן קקטוס 2016, מיצובישי ספייס סטאר 2014, רנו קליאו 2022.

• תוכן חדש...