Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 1005 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

ברור שרק בימין. 

רגל שמאל שמורה למצמד. אין מצמד? שתנווח.

• אהבתי 5
  • רעיון טוב! 2
לפני 5 שעות, David32 כתב:

מה שאתה לא מבין זה שאתה מבזבז את הזמן שלך, את תעבורת האינטרנט שלך ואת אורך החיים של סוויצים במקלדת שלך.

• חברי המעגל הראשון
פורסם (נערך)

זה תלוי.

ברגיל - כמו המצב הנכון בסרטון.  אבל .....

בנסיעה "צפופה" (עומס גבוה, נדחפים) רגל שמאל מרחפת על דוושת הבלם ובולמת בעת הצורך.  חוסך את הזמן שלוקח להסיר את רגל ימין מהדוושה והעברתה לבלם.

אם בא לי לזנק מהר מהמקום - רגל שמאל על הבלם ורגל ימין על הגז.  אפשר להתחיל לתת מעט גז כבר לקראת התחלפות האור ברמזור (בתיבות שבהן בעמידה המערכת עוברת לניוטרל, זה כבר גם ישלב את ההילוך - עוד חסכון בזמן).  ואז, עם התחלפות האור כל שנשאר זה לשחרר בלם. רק לשים לב שבכל זאת יש כאן עומס על תיבת ההילוכים - אז רק ממש לקראת החלפת האור ולא הרבה גז לפני שחרור הבלם.

יש סיבה שדוושת הבלם רחבה בהרבה מדוושת הגז.

והערה - לתרגל את זה לפני שמוש ראשון בכביש ציבורי.  בלם זה לא קלאצ'.  בלי תרגול - תמצא את המכונית שאחריך תקועה בישבנך.

עריכה אחרונה על ידי dani666
  • מצחיק 1
פורסם

הסיבה היחידה לכך שהדוושה של הבלם רחבה יותר הינה שיש מקום ולא כדי לבלום ברגל שמאל. היא גם לא ממוקמת בצורה סימטרית (גם במכוניות שמעולם לא היו ידניות) באופן שמאפשר בלימה טבעית בשמאל.

כל מי שינסה לבלום ברגל שמאל ברכב נוסעים רגיל (והוא לא נהג ראלי) ימצא את עצמו נועל את הבלמים, כי לרגל שמאל של מרבית הנהגים אין "זכרון שרירים" ללחיצה עדינה על הדוושות (בין אם גז ובין אם בלם).

לא רואה שום סיבה להשתמש ברגל שמאל לבלימה בנהיגת כביש (לא ציבורי, ובפועל גם לא במסלול - הטכניקה הזו מיושמת בעיקר בראלי) - אנו לא במרוץ וזינוקים מהירים, במכוניות מודרניות לא צריך שום תרגילים לא טבעיים (שמחממים ממירי מומנט או שורפים קלאצ'ים של רובוטיות) כדי לזנק מהר מספיק יחסית לשאר התנועה.

• אהבתי 4
  • רעיון טוב! 2

קיה ספורטאז' 2.0 ליסינג

סקודיאק דיזל Exclusive לזוגתי (כבר לא: יונדאי סנטה פה דיזל, אלתיאה דיזל - עדיין מתגעגעים)

ALFA ROMEO 75 TS - מוסבת כבר לא ☹️, מקורית כבר כן 🙂

פורסם

מאז שאני עם בקרת שיוט אדפטיבית, הדוושות בשימוש מועט מאוד.

מחוץ לעיר (בערך חצי מהקילומטראז' שלי) רק אחוזים בודדים מהזמן אני בנהיגה עם דוושות, בתוך העיר זה כמובן אחרת - 

אבל גם בתוך העיר יש יותר זמן בלי דוושות מאשר עם.

בזמן שאני עם דוושות, כמובן שהכל ברגל ימין.

רגל שמאל ממתינה בסבלנות לפעם הבאה שאנהג ברכב עם תיבה ידנית, לא יודע מתי זה יקרה.

יונדאי i-20 ,  שמח שלא הקשבתי לשונאי הגיר הרובוטי.

• חברי המעגל הראשון
פורסם

ברכב אוטומטי שנועד לנכים קטועי רגל, צריך להשתמש כמובן ברגל אחת כדי לתפעל את הדוושות. פעם ראיתם מישהו בכיסא גלגלים דוחף את עצמו עם הרגליים?! 😉

וברצינות, רכב אוטומטי תוכנן לשליטה ברגל ימין. מי שמסוגל לנהוג עם שתי הרגליים בלי לדפוק ברקסים שיעיפו אותו לשמשה, שיהיה לו לבריאות. 

• אהבתי 1
  • מצחיק 1

אומרים שהעתיד הוא אנרגיה סולארית, אז עברתי לסולר.

פורסם
לפני שעה, ליסינג בצער כתב:

ימצא את עצמו נועל את הבלמים, כי לרגל שמאל של מרבית הנהגים אין "זכרון שרירים" ללחיצה עדינה על הדוושות (בין אם גז ובין אם בלם).

ניסיתי פעם לתרגל את זה, וזה ממש קשה כי אין לרגל שמאל רגש כמו רגל ימין, בפרט שאני ימני.

לפני 41 דקות, SlowRide כתב:

ברכב אוטומטי שנועד לנכים קטועי רגל, צריך להשתמש כמובן ברגל אחת כדי לתפעל את הדוושות.

יש לי שני חברים נכים, אחד עם פרוטזה ברגל ימין, והיה לו פעם ידית מיוחדת ליד בשביל גז וברקס, היום הוא נוהג על כל רכב רגיל עם רגל שמאל.

החבר השני יש לו גם בעיה ברגל ימין, אז הרכיבו לו דוושת גז בצד שמאל איפה שקלאץ' ממוקם, בקיצור הוא משתמש רק עם שמאל.

• מעניין 1
פורסם

8 תגובות ואף אחד לא מזכיר את הסכנה שבעניין?

שימוש בשתי הרגליים מגדיל משמעותית (לדעתי לפחות) את הסיכון שבלחיצה על הדוושה הלא נכונה - עקב פעילות מקבילה בשתי הרגליים. קרי - יותר קל להתבלבל בין רגל ימין לרגל שמאל מאשר בין דוושה ימין לשמאל כשמשתמשים ברגל אחת.

מסקרן אותי האם "לא שמיע ליה" או "לא סבירא ליה", כלומר האם המגיבים הנכבדים לא מודעים לזה או שהם לא מסכימים עם זה.?

• אהבתי 2
  • רעיון טוב! 1
פורסם

גם "שמיע ליה" וגם "סבירא ליה", רק נתנו לך את הכבוד.

אבל לדעתי זה לא כל כך מבלבל. זה כמו נסיעה בקארטינג.

רגל ימין גז רגל שמאל ברקס.

אולי קצת מבלבל כי צורת הישיבה ברכב שונה מקארטינג,

ובצורת הישיבה ברכב אין כל כך רגש ברגל שמאל.

פורסם
לפני 25 דקות, נקודה טובה כתב:

8 תגובות ואף אחד לא מזכיר את הסכנה שבעניין?

שימוש בשתי הרגליים מגדיל משמעותית (לדעתי לפחות) את הסיכון שבלחיצה על הדוושה הלא נכונה - עקב פעילות מקבילה בשתי הרגליים. קרי - יותר קל להתבלבל בין רגל ימין לרגל שמאל מאשר בין דוושה ימין לשמאל כשמשתמשים ברגל אחת.

וברכב ידני לא מבלבל?
הכל עניין של הרגל

פורסם
לפני 6 דקות, דובצע כתב:

מה שאני יודע זה שדוושת הברקס גבוהה מדוושת הגז כדי להתרגל תמיד כשמחזירים רגל מגז לברקס להרים רגל

לא נכון להרים רגל. הרגל צריכה לזוז על ציר העקב שתמיד צריכה להיות מוצמדת לרצפת הרכב, כך השליטה יותר מדוייקת.
אם הדוושה גבוהה מדיי, צריך לגשת למוסך לכיוונון.

• אהבתי 1
פורסם
לפני 13 דקות, דובצע כתב:

מה שאני יודע זה שדוושת הברקס גבוהה מדוושת הגז כדי להתרגל תמיד כשמחזירים רגל מגז לברקס להרים רגל

אני חושב שיש משהו במה שהוא אומר

לפי התמונה פה נראה שכן יש הבדל גובה קטן בין השניים

מאיץ, העברה, מכונית, דוושה של בלם, אוטומטי. | CanStockהגבהת דוושות לרכב נכים ונמוכי קומה - מאגר המידע עזריםמנעול דוושה - נועל דוושת ברקס - Joseph Car Shopמדריך לנהיגה בטוחה ברכב ידני נהדר! - FXP

• תוכן חדש...