Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 1019 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

שלום לכולם.

אם אני בעל עסק שמשתמש ברכב שלו לשימוש מסחרי, אז חישוב החזר ההשקעה הוא בערך הכנסות פחות הוצאות.

אבל כמשתמש פרטי איך אתם מגדירים האם הרכב שלכם החזיר את מה שהוצאתם עליו? או שאתם לא מחשבים את זה

בכלל, ומסתכלים על החזקת רכב פרטי כמותרות?

מה שמעניין אותי לדעת מה הפרמטרים (לא חייב להיות כסף באופן ישיר) שאתם מסתכלים עליהם, כאשר אתם מגדירים רכב

כאחד שהחזיר את ההשקעה עליו? או שלפי דעתכם רכב כמשתמש פרטי לא יכול להחזיר את ההשקעה עליו. 

פורסם

אני לא מחשב.

הרכב הפרטי אינו השקעה, הוא אינו מכניס כסף אונ שווה כסף. נניח שהרכב חוסך לי שעה בדרך לעבודה - זו לא שעה של הכנסות אלא של מנוחה או משפחה או תחביב. לא משהו שאני יודע לכמת בכסף.

• רעיון טוב! 2
לפני 5 שעות, David32 כתב:

מה שאתה לא מבין זה שאתה מבזבז את הזמן שלך, את תעבורת האינטרנט שלך ואת אורך החיים של סוויצים במקלדת שלך.

פורסם (נערך)

כמשתמש פרטי, מן הסתם אתה לעולם לא תקבל בחזרה כסף ששמת על האוטו (או על כל דבר אחר בחיים, לצורך העניין).

הג'ימני ברשותי קצת יותר משנתיים, וסכום הכסף שהוא עלה לי עבר במעט את סכום הקנייה, אבל כשמחלקים את זה לעלות חודשית, או לקילומטר, היחס סביר בהחלט.

לכן הפרמטרים שלפיהם אתה מודד את "החזר ההשקעה" הם לרוב יהיו כללים, אמורפיים ושונים מאדם לאדם.

אני מודד את זה לפי  זמן שאני מרוויח בהשוואה לתחב"צ (לא השכר שלי לשעה אלא התחושה של "הגעתי לעבודה בחצי שעה במקום בשעה"), ההנאה והחיוך שהאוטו מעלה על פניי והיחס בין שקל לקילומטר/ עלות חודשית ממוצעת, סתם כדי לדעת "כמה זה עולה לי". 

כשאני בטיול בדרום עם החבר'ה, או כשהילדים אומרים "אבא בוא ניסע בג'יפ" או כששני חבר'ה צועקים לי ברמזור "אחלה ג'ימני יש לך אח'שלי"- אילו רגעים שמבחינתי "מחזירים את ההשקעה".

עריכה אחרונה על ידי שביט

סוזוקי ג'ימני His side- JLX-L 2006 [   ] [][][][][] [   ]

טויוטה קורולה Her side- GLI 2013

שימרו על מרחק בכביש ועל קירבה בלב

פורסם

רכב פרטי זה לא השקעה. זה כלי שמשמש אותך ויש לו בלאי.

כמו שאתה לא מחשב מתי המקרר במטבח החזיר את השווי שלו, או המכונת כביסה.

פה בפורום יש גם אנשים שבשבילם רכב פרטי זה ריגוש, הנאה, חלק מהאופי שלהם ומה שהם חושבים על עצמם, אבל זה כבר דיון אחר

• אהבתי 2

STI 2004

פורסם

כמו שכתבו מעלי

בפן הכלכלי רכב זו לא השקעה, אלא הוצאה. ואישית יש לי מודל באקסל שמחשב את ההוצאה על פני 5 שנים. כולל המון פרמטרים כלכליים, כגון עלויות טסט, ביטוח, עלויות אחזקה, דלק, פחת( יש לי מודל לחישובו), ועלות הריבית אם הייתי משקיע בפיקדון בבנק. 

אני אוסף הכל ומחלק במספר הקילומטרים השנתי הממוצע, ורואה עלות לקילומטר. 

זה כמובן רק כלכלית. הכלכלי - ניתן לכימות מתמטי ולכן אובייקטיבי. 

ולא כולל פרמטרים כגון הנאה, נוחות, מורכבות טכנולוגית, הנדסת אנוש, בטיחות, שימושיות וכל מדד אחר שאינו כלכלי. אלה הם פרמטרים שאני מגדיר כאיכותיים. אני כמובן בוחן גם אותם. וזהו מדד סובייקטיבי. 

לאחרונה כשחיפשתי לקנות רכב נוסף, הרצתי את המודל על כ 20 מודלים בפן הכלכלי וגם בפן האיכותי. נרכשה מזדה 2 שבשקלול הכולל נתנה לי את ה value for money ואיכויות - הגבוהות ביותר עבורי. 

• אהבתי 1
פורסם

אני מודע לעבודה שלרכב יש בלאי, כמו למכונות במפעל או כל כלי מכני אחר. בסופו של יום אתה משקיע סכום כסף מסוים ברכישת הרכב בתמורה למה? ואני לא מדבר על החזר כספי נטו.

מכונת כביסה, ומקרר הם לא מותרות. אם אתה מסתכל על רכב ככלי הכרחי להתנהלות ביום יום אז אין ספק שהוא מחזיר את ההשקעה שלו.

יכול להיות שלא נסחתי את ההודעה הראשונית כמו שצריך, אבל בתכלס מה שמעניין אותי לדעת הוא: מהם הפרמטרים שאנשים מסתכלים עליהם בתור בעלי רכב פרטי, שמצדיקים את הרכישה ואחזקה שלו.

• חברי המעגל הראשון
פורסם

זה פשוט -

אני מסתכל מה יש לשכן מימין.

אני מסתכל מה יש לשכן משמאל.

ואז הולך וקונה את המ שגדול ונוצץ יותר ממה שיש לשניהם, גם אם אני לא יוצר מהבית אפילו לשניה אחת בחיים.

ואם להיות רציני יותר, השאלה שלך אמורפית לחלוטין.  בניגוד לרכב מסחרי שיש פרמטרים ברורים לצורך ולכדאיות ההשקעה, לא תמצא כאלה ברכב פרטי.

וגם אם נמצא צרכים למיניהם אין שום דרך להגדיר כדאיות מכיוון שזו לא השקעה.

פורסם

אני חושב שהשאלה שלי היתה דיי ברורה. ואנשים כתבו את הסיבות (לא בהכרח כלכליות) שהם מחזיקים רכב.

יכול להיות שהשימוש במילה "השקעה" לא הייתה הכי חכמה מצדי. אבל קיבלתי את מה שרציתי.

עד עכשיו חישבתי את החזקת הרכב שלי באופן כלכלי, רציתי לראות אם יש פרמטרים נוספים שאני יכול לקחת בחשבון

על מנת שזה לא יהיה שחור או לבן.

בכל מקרה אפשר לנעול תודה לכולם על התשובות.

פורסם
לפני 43 דקות, cpu כתב:

שמצדיקים את הרכישה ואחזקה שלו.

חסכון בזמן, אי-נעימות, טרחה, סיבוך, אי-וודאות.

לפני 16 דקות, cpu כתב:

אפשר לנעול

לא צריך לנעול. יכול להגמר טבעית.

פורסם (נערך)
לפני כשעה, cpu כתב:

כול להיות שהשימוש במילה "השקעה" לא הייתה הכי חכמה מצדי.

הייתי משתמש במונח של עלות אלטרנטיבית, כלאמר, רכישת רכב ושימוש שוטף בו בהשוואה לעלות אותם שימושים ללא הרכב כמו שימוש במוניות, תחבורה ציבורית או שכירת רכב מידי פעם לצורך נסיעות ארוכות יותר או הובלות קטנות.

אזי האקסל של bassdriver היה שימושי לא פחות. 

אחד הנתונים למשל באותה השוואה יהיה מן הסתם ערך הגרט של הרכב בתום תקופה. (די דומה להשוואות שעושים ברכישה מול ליסינג) 

עריכה אחרונה על ידי zaf
  • אהבתי 1

עברו כבר למעלה ממיליון קילומטר של נהיגה מאז ימי הכרמל 12 מודל 67 (מנוע פורד) דבר לא השתנה. עדיין רואה סביבי נוהגים נהיגה מבוהלת, הססנית ומנותקת מכל הקורה בכביש . 

פורסם

לערך הסרט הוא קורא ״ירידת ערך״ לפי מודל כלשהו שלא פירט, אני מניח שאם תבקש הוא יציג את הנוסחה.

אני חוזר ושואל: מה הערך של שעת שיטוט בקארזפורום? כי אם הרכב אפשר לי להגיע הביתה שעה קודם ואת השעה הזו ביליתי בפורום הכנסתי לעצמי הנאה, קריאת דברי חוכמה ודברי כסילות, משחקי מילים של הברווז ופרוייקטים של בוקי. העשרתי את עצמי בידע או סתם נהניתי - אבל הערך הכספי אפס.

מה שאתה לא מבין זה שאתה מבזבז את הזמן שלך, את תעבורת האינטרנט שלך ואת אורך החיים של סוויצים במקלדת שלך.

פורסם

בסך הכל שאלתי מה המשתמשים בפורום מקבלים מההשקעה ברכב שלהם. מה הם לוקחים בחשבון, כהחזר "להשקעה שלהם". ולא בהכרח החזר כספי. רציתי לשמוע דעות שונות פרטניות לא בהכרח "כלליות". בסופו של דבר אתה מקבל משהו מהרכב שלך, אם זה כשאתה "משקיע" ברכב חשמלי ולוקח בחשבון אולי שזה ישתלם מבחינת דלק, אותו דבר ברכבי דיזל וכדומה.

אין צורך להגיב בצורה מזלזלת או מלגלגת. בכל מקרה מנהלים אם אפשר לנעול את השרשור.

פורסם

לא מדובר בזלזול.

בגדול, כמו כל דבר, התשובות מגוונות.

התשובה שלי, ןאני מניח שזו התשובה הנפוצה ביותר (גם למי שיש כמה תשובות) היא זמן פנוי.

אחר כך יש הנאה מנביגה, מטיפול, מכל מיני דברים אחרים.

פורסם (נערך)

נכון לרגע זה ולנסיבות החיים כרגע, הרכב משמש רק לסופי שבוע. כל בני המשפחה, ההורים והילדים, מתניידים בתחבורה ציבורית במהלך השבוע, חוץ מבלת"מים.

אז מצד אחד זה מותרות אבל מצד שני אין שום אפשרות אחרת , מעשית או כלכלית, להתנייד אחרת בסופי שבוע לטיול/ארוחה.

בעיה.

מבחינת השקעה כספית - מדובר בפורד-בור-ללא-תחתית...

עריכה אחרונה על ידי hans

אוכל את הכובע שהגיש לי avergel ומודה קבל עם ועדה שלפעמים מחשבים של אסוס מחזיקים מעמד אפילו מעל לשנה שלמה - אם נזכרים לעדכן את ה-bios.

פורסם (נערך)

בוא נלך לקיצון, אני מחזיק רכב רק כדי להניע אותו לסיבוב קצר מידי חודש, לשמוע את צליל המנוע, להעביר הילוכים ידנית ולחזור גם אם לרגע לימים אחרים. הרכב עולה לי טסט+ ביטוח+ טיפולים+ התעסקות לא מעטה. כל זה בשביל רכב שעושה 700 ק"מ בשנה

הרבה אנשים פשוט לא מבינים אותי, אומרים לי למה אתה צריך את זה, ואני מצטט להם את המשפט הבא, מוזמנים לנחש מאיזה סרט, ופשוט תחליפו ספינה במכונית

Wherever we want to go, we'll go. That's what a ship is, you know. It's not just a keel and a hull and a deck and sails, that's what a ship needs but what a ship is... what the Black Pearl really is... is freedom.

עריכה אחרונה על ידי mh53
  • אהבתי 5

STI 2004

• תוכן חדש...