Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

פוסטים מומלצים

פורסם
לפני שעתיים, mcshmupi כתב:

אתה יודע כמה גולף gti וסקודה VRS מכרו בשנים האחרונות? קופרה לאון VZ?

יונדאי I30\I20\אלנטנרה N?
פורד מוסטנג?

מעניין אותי כמה מכוניות ספורט בכלל קונים אצלנו

אגב, אתה יכול בבקשה להסביר איך אתה בודק את זה (אם זה לא מסובך להסביר)?

נכון, אבל יש להם ג'טה

אגב, יחס הגולף ספורטיביות לג'טה המשפחתית הוא בערך 1/5

(וזה כאשר בתוך מכירות הג'טה כלולות כנראה גם מכירות גרסת ה GLI הספורטיבית)

image.thumb.png.3b93da5e0bd165ef07b50518ff600f9d.png

לשאלתך -  כיצד ניתן לקבל נתונים אילו ? 
מי שממש מומחה יכול להיכנס ולעבד את קובץ נתוני משרד הרישוי :

https://data.gov.il/he/datasets/ministry_of_transport/private-and-commercial-vehicles/053cea08-09bc-40ec-8f7a-156f0677aff3

אפשרות יותר קלה שהשתמשתי בה - נעזרתי באפליקציה מצויינת - "רכבי ישראל". התקן  בנייד ועשה חיפוש לפי מספר רישוי או לפי פרמטרים - ראה דוגמאות : 

WhatsApp Image 2026-03-31 at 13.11.19 (1).jpeg

WhatsApp Image 2026-03-31 at 13.11.20 (1).jpeg

WhatsApp Image 2026-03-31 at 13.11.19.jpeg

WhatsApp Image 2026-03-31 at 13.11.20.jpeg

• רעיון טוב! 1
פורסם
לפני שעתיים, orankohn כתב:

מי שממש מומחה יכול להיכנס ולעבד את קובץ נתוני משרד הרישוי :

לא צריך להיות מומחה, אבל צריך גישה למחשב, זה יותר נוח.

פורסם

PXL_20260331_133557571.jpg

• אהבתי 2

עמוס

וַיִּשְׁמַע אַבְרָם, כִּי נִשְׁבָּה אָחִיו; וַיָּרֶק אֶת-חֲנִיכָיו יְלִידֵי בֵיתוֹ, שְׁמֹנָה עָשָׂר וּשְׁלֹשׁ מֵאוֹת, וַיִּרְדֹּף, עַד-דָּן.

פורסם
לפני שעה, EliC25 כתב:

לא צריך להיות מומחה, אבל צריך גישה למחשב, זה יותר נוח.

ניסיתי, מערכת נוראית (יש מצב שזאת לא היא, זה אני).

הסינון והחיפוש לא עובדים טוב. 

למשל, סינון לפי "כינוי מסחרי" = IS300 לא עובד, גם אם הקשתי שם חלקי או שם מלא: LEXUS IS300

סינון לפי ייצרן לא מסנן שום שדה אחר

בקיצור, כמו כל דבר אחר שהממשלה עושה 

גם אני גר במדינה עם 100% מס על מכוניות, איזה כיף לי :mm_sad:

פורסם

צריך להצליב מידע מול עוד מאגרים. יש מאגר "תוצרים ודגמים של כלי רכב" שם זה יותר אינפורמטיבי. אתה מסנן לפי דגם מנוע למשל, או לפי שם דגם, וכז יש את הקוד דגם הפנימי במשרד התחבורה, ובודק מה הנתונים לגבי רכבים שעלו לכביש ורכבים שירדו מהכביש עבור כל דגם.

זה לא דורש מומחיות אלא כמה דקות וסבלנות, מה שחסר לרוב האנושות ב2026

• אהבתי 1
פורסם

הבעיה היא שרוב הרכבים המעניינים יובאו ביבוא אישי, ואז כל אחד מהם קיבל "שם דגם" אחר, שלא לדבר על טעויות בדגם מנוע על ימין ועל שמאל.

ואחר כך אי אפשר למצוא אותם.

עמוס

וַיִּשְׁמַע אַבְרָם, כִּי נִשְׁבָּה אָחִיו; וַיָּרֶק אֶת-חֲנִיכָיו יְלִידֵי בֵיתוֹ, שְׁמֹנָה עָשָׂר וּשְׁלֹשׁ מֵאוֹת, וַיִּרְדֹּף, עַד-דָּן.

פורסם

Ford Flex
אחת היציאות המקוריות של פורד, כשעוד היו כאלה בתעשיית הרכב. סוג של סטיישן/מיניוואן על סטרואידים שאפשר להוביל בו משפחה על מטענה בנחת מבלי לטפס לתוך SUV או להתפשר על פרקטיות לטובת אווירודינמיקה. 

אחד מרכבי ההשכרה הכי חביבים שהיו לי. זה ספציפית ככה"נ אורח מניו יורק.

פורסם

אני מאוד אוהב את ארוץ היוטיב 

של מספר הסיפורים של עולם הרכב ויש לו פרק על הסיפור המוזר של ה flex

• רעיון טוב! 1

גם אני גר במדינה עם 100% מס על מכוניות, איזה כיף לי :mm_sad:

פורסם

משהו שעולה מהתאור של הקונספט מודל של הרכב - גובה שבין רכב משפחתי רגיל לבין SUV , מה שבזמנו היה חדשני מוכר היום כקטגוריה הקומפקטית של הג׳פונים היום.

אבל מה שמשך את תשומת ליבי היה מצב הקיפול של השורות האחוריות ,flat floor folding seats. 

במרבית הגיפונים היום לא מוצאים את זה. מי שכן הציעו את זה היו סיריון וה YRV דייהטסו. אבל באירופאיות לא רואים את זה ,ככל שנתקלתי.

עברו כבר למעלה ממיליון קילומטר של נהיגה מאז ימי הכרמל 12 מודל 67 (מנוע פורד) דבר לא השתנה. עדיין רואה סביבי נוהגים נהיגה מבוהלת, הססנית ומנותקת מכל הקורה בכביש . 

פורסם

לא,

שורה שניה נוטה והמשטח לא ישר . רק שורה 3 יורדת מספיק נמוך.

image.thumb.png.da87c1674a2f2344ec58a42f8325de34.png

זה נקרא שטוח (קיה קרניבל חדש) 

image.thumb.png.fcd00f2eac61c3bc9ac4fceb133af0ee.png

• אהבתי 1

עברו כבר למעלה ממיליון קילומטר של נהיגה מאז ימי הכרמל 12 מודל 67 (מנוע פורד) דבר לא השתנה. עדיין רואה סביבי נוהגים נהיגה מבוהלת, הססנית ומנותקת מכל הקורה בכביש . 

פורסם
לפני 23 דקות, zaf כתב:

במרבית הגיפונים היום לא מוצאים את זה. מי שכן הציעו את זה היו סיריון וה YRV דייהטסו. אבל באירופאיות לא רואים את זה ,ככל שנתקלתי

היה את זה בפיאט טיפו המקורית. כמעט שטוח. 

uʍop ǝpısdn sı ɹǝʇndɯoɔ ɹnoʎ sıɥʇ pɐǝɹ uɐɔ noʎ ɟı

פורסם

פורד גלאקסי דור שני מתיחת פנים (2012). דירות שלמות העברתי עם המפלץ הזה.

galbootmax.jpg

עמוס

פורסם

אמריקאי ,כן. יפני גם כן. הם היו הראשונים על זה ב K קארס שלהם. ניסן קיוב ודייהטסו. 

פורד היו ראשונים לאמץ, אחריהם דודג׳ עם הקראוון.

אירופה? יוק - כמעט זה לא נחשב 😉

הצטרף לדיון

ניתן לפרסם הודעה כעת ולהירשם לאתר מאוחר יותר. במידה וכבר יש לך חשבון בפורום, התחבר כעת בכדי לפרסם באמצעות החשבון שלך.

Guest
הגב לנושא זה...

×   התוכן שהדבקת מסוגנן.   הסר סיגנון

Only 75 emoji are allowed.

×   הקישור שלך הוטמע אוטומטית בגוף ההודעה.   הצג כקישור רגיל

×   התוכן הקודם שלך שוחזר.   ניקוי העורך

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

• תוכן חדש...