Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 1042 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

שלום רב, אדם היה מעורב במה שנקרא תאונת עבודה. הוא פונה לבית חולים. מחלקת משאבי כוח אדם מבקשת את כל המסמכים הרפואיים של האישפוז וכל ההתנהלות בבית החולים בכדי להגיש אותה לביטוח הלאומי. העובד לא מרגיש בנוח לפקסס או לשלוח במייל חומר רפואי סודי שכל העולם ואחותו יכולים להתבונן בו. האם העובד נאיבי מדיי או שיש דברים בגו?
מה להמליץ לו? לבקש לשלוח את המסמכים ישירות לביטוח הלאומי? האם יש למעסיק זכות לבקש העתק של מידע רפואי אשר מופיע בניירת הזאת?

"אני מתחפש לטיפת שמן במערכת ההנעה ומתחיל לזרום בתוך כל הצינורות, השסתומים והקופסאות ואז אני מאתר את התקלה"

ישראל טילן, המיתוס והאגדה, מגדולי מהנדסי ישראל.

פורסם
לפני 12 דקות, Cerebral Cortex כתב:

האם יש למעסיק זכות לבקש העתק של מידע רפואי אשר מופיע בניירת הזאת?

במילה אחת לא.

איזה כייף לי :)

פורסם

אני מתקשה להבין מה הבעיה, בדיוק לפני שבוע וחצי עברתי תאונת עבודה, שלחתי להם את הסיכום ביקור במיון. תוך שבוע אצלי במייל טופס דיווח תאונת עבודה חתום ומוכן.

במה הוא כבר מתבייש? 

אני האמת עובד בארגון של 1200 איש בפריסה ארצית אז הסיכוי שאני אפגוש את אותה פקידה שהזינה לי את הדיווח הוא קלוש.

שברולט אופטרה 07 > קיה פורטה 10 > קיה פורטה 11 > ניסאן סנטרה 17 > קיה ריו 18 > סיאט איביזה 12 > סיאט ארונה 21

פורסם

אם אינך מרגיש בנוח למסור את סיכום אשפוז לכ.א., יש לך 2 אפשרויות שאני מכיר :

1. לצרף מסמכים רפואיים בתוך מעטפה סגורה (ולרשום בצורה בולטת שאלו מסמכים רפואיים ופרטים מזהים שלך).

2. לאחר שביטוח לאומי פותחים לך תביעה, אתה יכול להוסיף טפסים רפואיים דרך אתר האינטרנט שלהם (מצריך רישום לאתר אישי).

בכל מקרה, לטופס של תאונת עבודה אתה חייב לצרף  "תעודה ראשונית לנפגע עבודה" (מקבלים מרופא בקופ"ח). שם עשוי להיות פירוט מסוים של המידע הרפואי.

פורסם

המעסיק צריך לקבל את אישור המחלה. אם אין מסלול של נכות לא צריך מעבר לזה.

תודה לשרת התחבורה מירי רגב על קירוב הפריפריה למרכז.

פורסם (נערך)
בתאריך 13.8.2023 בשעה 07:15, Night Driver כתב:

המעסיק צריך לקבל את אישור המחלה. אם אין מסלול של נכות לא צריך מעבר לזה.

כלומר, אם שום עניין של נכות והעובד חזר לעבודה תקינה בריא ושלם ומתפקד כרגיל צריך לתת לביטוח לאומי רק את אישור מחלה של תאונת עבודה? יש לך סימוכין לכך?

עריכה אחרונה על ידי Cerebral Cortex

"אני מתחפש לטיפת שמן במערכת ההנעה ומתחיל לזרום בתוך כל הצינורות, השסתומים והקופסאות ואז אני מאתר את התקלה"

ישראל טילן, המיתוס והאגדה, מגדולי מהנדסי ישראל.

פורסם
לפני 3 שעות, Cerebral Cortex כתב:

כלומר, אם שום עניין של נכות והעובד חזר לעבודה תקינה בריא ושלם ומתפקד כרגיל צריך לתת לביטוח לאומי רק את אישור מחלה של תאונת עבודה? יש לך סימוכין לכך?

https://www.kolzchut.org.il/he/מדריך_לנפגעי_עבודה

נראה לי שזה המדריך שבעצם צריך לקרוא 

https://www.kolzchut.org.il/he/הגשת_תביעה_לדמי_פגיעה_לנפגע_עבודה

למטה יש את כל המקורות המשפטיים הרלוונטים.

וזה הקובץ הרלוונטי

https://www.btl.gov.il/benefits/HozrimGimlaot/Hozrim/חוזר תעודות רפואיות לנפגע בעבודה - 10 09 2015.pdf

כמובן זה ממה שאני הבנתי ממך ומנהג לילי.

Ready To Rock
Ready To Rumble

"Hard times create strong men, strong men create good times, good times create weak men, and weak men create hard times." G. Michael Hopf

Daihatsu Sirion 2007 1.3 automatic
פורסם
לפני 3 שעות, Cerebral Cortex כתב:

הסימוכין שלי זה 30 שנה של העסק. עובדים שמידי פעם נפצעים (פציעות קלות למזל כולם. הכי גרוע עד היום היתה יד שבורה.)

פורסם

וכפי שכתוב בקישור השני שנהג לילה צירף, לטופס תביעה להכרה תאונת עבודה יש לצרף "תעודה רפואית ראשונה לנפגע בעבודה" עם האבחנה הרפואית והתקופה שבה הנפגע אינו מסוגל לעבוד עקב הפגיעה, או דוח חדר מיון, או תעודה רפואית מבית חולים (לא כולל תעודה משירות רפואי פרטי - שר"פ).

פורסם

ממה שכתוב בקובץ או אישור מחלה מרופא או שאם פנית למיון או רופא מטעם המעסיק אז אתה צריך פירוט.

במיון אין לך ברירה כי זה מכתב השחרור שהם נותנים.

פורסם (נערך)

אישור מחלה מרופא - זה למעסיק בלבד. לא לביטוח לאומי.

לביטוח לאומי אתה מוסר "תעודה ראשונית לנפגע עבודה".

ציטוט  מאתר כל זכות (העתקתי את השורה הרלוונטית להגשת תביעה לפגיעה בעבודה):

לטופס יש לצרף את המסמכים הרפואיים הבאים, שניתנו בעת הפנייה לטיפול רפואי:
"תעודה רפואית ראשונה לנפגע בעבודה" עם האבחנה הרפואית והתקופה שבה הנפגע אינו מסוגל לעבוד עקב הפגיעה, או דוח חדר מיון, או תעודה רפואית מבית חולים (לא כולל תעודה משירות רפואי פרטי - שר"פ).

סוף ציטוט.

עריכה אחרונה על ידי guya72
  • תוכן חדש...