Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

איפה ישנים בברצלונה?

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 1044 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם
לפני 57 דקות, ניקו פ. כתב:

ברובע הגותי, ממש באמצע האזור התיירותי

מלון מומלץ?

עברו כבר למעלה ממיליון קילומטר של נהיגה מאז ימי הכרמל 12 מודל 67 (מנוע פורד) דבר לא השתנה. עדיין רואה סביבי נוהגים נהיגה מבוהלת, הססנית ומנותקת מכל הקורה בכביש . 

פורסם (נערך)
לפני שעתיים, Derish כתב:

יש שיחשיבו את זה ליתרון. האוטובוסים בעיר אמנם עמוסים כמה שעות ביום, אבל המטרו מסריח באופן קבוע ומארח את מיטב כייסיינו. עם אוטובוס (שלא בשעות העומס) אפשר לראות את כל העיר בדרך, בעוד שמטרו הוא דרך מאד תכליתית ומשעממת להגיע מנקודה לנקודה.

יש גם מספר חברות המשכירות קטנועים לפי שעה, במודל שלפיו עובדים קורקינטים בארץ. ותשתית לא רעה של מסלולי אופניים, שגם אותם ניתן לשכור.

אני מסכים מאוד זה בהחלט יתרון. האוטובוסים סהכ נעימים ויצא לי לעשות נסיעה אחת שהייתה אחלה ממש. יש גם מיליון קטנועים ואופניים והכל להשכרה. מאוד מפותח שם. מאוד נוח באפליקציות. אנחנו העדפנו ללכת סתם כי אנחנו אוהבים וכי באמת היה מזג אוויר מושלם שלא חוויתי הרבה זמן. במיוחד בערבים. גם מאוד אהבתי את הקונספט של 16 שעות אור יום ביממה :)

האמת שמבחינת כייסים לא הרגשתי שניסו או חשבו לכייס אותי, אבל אני מניח שזה עניין של מזל ועצם העובדה שכל מי שהלך מאחוריי בצורה חשודה קיבל מבט ישראלי חמים לתוך העיניים. 

לפני שעתיים, zaf כתב:

מלון מומלץ?

כן ולא. 

כן כי החדר היה גדול כולל מקלחת ענקית, נקי מאוד כולל השירותים, כל יום ניקו היטב, השירות סהכ בסדר אין משהו מיוחד, והמזגן של מיצובישי עבד וקירר מצוין והמיקום שלו בדיוק באמצע של האמצע. מצד שני מישהי שפגשתי במעלית התלוננה שהמזגן שלה לא עובד טוב.

כמו כן בתוספת לא גדולה של כסף (300 ש"ח סהכ) יכולנו לקבל מלון עם בריכה על הגג שזה כן נחמד בשעות המתות של ברצלונה (נגיד בין 17-19) לתת איזו גיחה לבריכה עם סנגריה ביד. 

בסוף היינו רק 4 ימים אז לא רצינו לבזבז זמן על בריכות שיש בבית ההורים או ים שגם אותו יש בבית, אבל בדיעבד זה היה יכול להיות אחלה, במיוחד ביום האחרון שתמיד זה יום כזה שאין הרבה מה לעשות בו.

אגב שם המלון הוא twenty by pillow. 

המחירים היו מאוד נוחים. יצא לנו סביב ה-150 דולר ללילה. לא שילמנו כי היה לי 800 דולר בהוטלס.קום מהם הזמנתי. 

זהו נראה לי.

עריכה: במקרה נזכרתי. ב-10 לאוגוסט מתכננים להשבית את השדה בברצלונה. אז אם מתכננים טיסה לאותו יום לקחת איחורים גדולים בחשבון. 

נ.ב. 2- טסתי עם ארקיע. זוועה של שירות ואיחורים של שעתיים לכל צד. מטוס שלא נוקה מעולם. נדבקתי למושב מרוב ג׳יפה.

פעם אחרונה שאני טס איתם, אלא אם לא תהיה לי ברירה או שהם יהיו זולים בפער ניכר. 

עריכה אחרונה על ידי ניקו פ.
  • אהבתי 1

"you know how they are, they are babies, their mind is made up before anyone says anything."

South park, S23E07 PC babies.

פורסם

ארקיע הדרדרו מהר... זכור לי שלפני כמה שנים הם קיבלו את מטוסי ה-neo של איירבאס בין הראשונים בעולם, והיו להם שלושה או ארבעה כאלה שטסו על קו ת"א-ברצלונה. המודרניזם הזה היה בניגוד מובהק לחוויית הבוקינג, שהייתה תקועה עמוק בשעות התשעים אפילו למי שרכש כרטיסים דרך האתר שלהם.

איכשהו הקו הפופולרי הזה מושך את כל הזבל, כמו למשל חברת הצ'רטר היוונית BlueBird שכתבתי עליה בעבר. זה כאילו שהם מתחרים בכוח על מי יכול לספק את חוויית החופשה הכי דפוקה ללקוחות שלו.

• מצחיק 1
פורסם

@ניקו פ. לא רק סיפור הכייסים, אלא גם התחושה שבכל פינה מנסים לעשות עליך סיבוב. החוויה הראשונה שלי בברצלונה היתה שהזמנתי פיצה משפחתית וקיבלתי משהו בקוטר 24 ס"מ במחיר מפולפל.

@Derish ארקיע הצטמצמה מאוד , נשארה עם 5 מטוסים. מבחינת השירות אין לי מושג - הרבה זמן לא טסתי איתם - אבל אתה האחרון שצריך לספר לו מה עובר על כל התעשייה הזו.

לפני 5 שעות, David32 כתב:

מה שאתה לא מבין זה שאתה מבזבז את הזמן שלך, את תעבורת האינטרנט שלך ואת אורך החיים של סוויצים במקלדת שלך.

פורסם

הסיבוב זה תמיד ככה במקומות התיירותיים, אבל אם מתרחקים קצת זה נהיה פשוט נורמלי. 

גם באזורים המרכזיים יש ויש. 

צריך פשוט לחפש קצת באינטרנט, למי שיש זמן וסבלנות זה משתלם מאוד. למשל בהקשר של מסעדות, יש בלוגרים למיניהם או טבחים שמתחסקים אתרים וערוצי יוטיוב עם המלצות. סהכ זה יחסית אמין לגוגל ונותן בד"כ שיקוף די זהה למציאות. 

הטיסה אכן הייתה ב321 נאו של ארקיע אבל הוא נראה כאילו לא נוקה מעולם. דיילות שלא יודעות אנגלית זו קצת בושה. נוסעת מסכנה שהזיזו אותה מקום כי משפחה לא קנתה כרטיסים לילדים והחליטה שהם יושבים כולם ביחד. אפילו לא הצליחו להסביר לה באנגלית למה והיא הייתה בחורה עדינה ולא התווכחה. הסברתי לה מה קרה והצעתי לה את המקום שלי אם קריטי לה לשבת במעבר אבל היא אמרה שזה בסדר ולא משנה לה.

אין אפשרות לצ׳ק אין בחזור. מושיבים אותך בכוונה לא ליד הכרטיס השני שרכשת כדי ש"תשדרג" ב-15 דולר. הגענו עם מזוודה ששקלה 300 גרם מעל המותר ותיק גב ששקל כלום. אמרתי לדיילת שאני יכול פשוט לשים שקית ששוקלת 300 גרם מהטרולי בתיק הגב ואז זה יהיה 8 קילו. היא אמרה אוקיי. אז עשיתי את זה ועליתי למטוס ככה. לא עזר לשאול מה ההבדל כי הרי המשקל שאני מעלה למטוס הוא אותו משקל רק החלוקה בין הטרולי לתיק הגב שלי משתנה.

"זה הנהלים".

טוב נו. ויתרתי כבר מזמן על ויכוחים. במיוחד כשברור שהמטרה לא בטיחות אלא נטו סחטנות. באמת אני תוהה למה הם מנסים בכוח לעשות שיהיה לא נעים/שירותי. מה יוצא להם מזה.

כבר מזמן אני טס עם מי שהכי זול למעט טיסות ארוכות בהן כן חשובה לי הנוחות, אז אין בעיה לשלם (וגם החופשה בדכ ארוכה יותר). 

"you know how they are, they are babies, their mind is made up before anyone says anything."

South park, S23E07 PC babies.

פורסם

התנהלות שגרתית של לואו-קוסט. מזמן התרגלתי למדוד ולשקול כל תיק (בערכת הנסיעות יש לי מאזניים) .

אגב, לגבי מידות ומשקל הכבודה יש גבולות לא לגמרי ברורים בין שירות (מקום למטען של עוד נוסעים), בטיחות (הן של המטוס ונוסעיו והן של הסבלים הטוענים ופורקים אותו), והגרידיות של החברה.

לפני 5 שעות, David32 כתב:

מה שאתה לא מבין זה שאתה מבזבז את הזמן שלך, את תעבורת האינטרנט שלך ואת אורך החיים של סוויצים במקלדת שלך.

• חברי המעגל הראשון
פורסם
בתאריך 8.8.2023 בשעה 14:00, zaf כתב:

ניקו, איפה התאכסנתם בסופו של דבר?

אתה גם חם על החמון, אה?

• מצחיק 3
פורסם

לא ממש.

יש בברצלונה כמה מסעדות טובות שהחמון לא מככב שם ואישית הבשר הזה עשה לי צרות.

לאוהבי צדפות ומאכלי ים יש את La Muscleria . בהמשך אותו רחוב יש מסעדות שהמקומיים אוכלים בהן. עדיף על מלכודות התיירים באזור כיכר קטלוניה.

ולאוהבי בשר יש את Patagonia Beef & Wine .

עברו כבר למעלה ממיליון קילומטר של נהיגה מאז ימי הכרמל 12 מודל 67 (מנוע פורד) דבר לא השתנה. עדיין רואה סביבי נוהגים נהיגה מבוהלת, הססנית ומנותקת מכל הקורה בכביש . 

פורסם

כן, אבל מחיפה אפשר לחזור לישון בבית ופה תצטרך לשלם עוד מאה יורו ללילה על מלון. גם התחבורה הציבורית שם לא זולה, קל וחומר השכרת רכב. וכל זה בהנחה האופטימיות שתוכל לצלוח את מסלול המכשולים של וויזאייר ואשכרה להזמין את הכרטיסים במחיר הזה. אתגר לא פשוט כשלעצמו.

• תוכן חדש...