Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 1076 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

בס"ד

שלום לכולם,

אשמח לדעת מומחים,

מחפש לשדרג לג'יפון משפחתי,

חשבתי על האופציות המנויות בכותרת, כולן בטווח שנים של 2013-2016

תקציב של בערך 60-65 אש"ח

חשוב לי ברכב:

- מרווח / אבזור / פינוק

- צריכת דלק נמוכה ככל הניתן

- איכות נסיעה, שתרגיש ברמה גבוהה

- אמינות

- עלות טיפולים ובלאי טבעי

אשמח לעזרתכם, יתרונות חסרונות

תודה מראש

פורסם

אני הייתי בוחר ב- cx5 בעיקר בזכות מערכת ההנעה SkyActive שבזכותה צריכת הדלק פחות גרועה.

החיסרון העיקרי של המאזדה הוא מחירה הגבוה שייאלץ אותך לרדת בשנתון ולוותר על אבזור בטיחות אקטיבי.

העדיפות השנייה היא הספורטאז אשר מצויידת במערכות בטיחות אקטעביות, הייתי בוחר במנוע ה-2 ליטר המהווה איזון בין אמינות לביצועים.

הטוסון ממוקם אצלי במקום השלישי מכיוון שאבזור בטיחות אקטיבי הופיע אצלו רק בשנתונים מאוחרים יותר.

על הקשקאי הייתי מוותר בגלל הגיר הרציף שאופי פעולתו מאוד לא נעים.

בהצלחה

פורסם (נערך)
לפני כשעה, mottis כתב:

אני הייתי בוחר ב- cx5 בעיקר בזכות מערכת ההנעה SkyActive שבזכותה צריכת הדלק פחות גרועה.

החיסרון העיקרי של המאזדה הוא מחירה הגבוה שייאלץ אותך לרדת בשנתון ולוותר על אבזור בטיחות אקטיבי.

העדיפות השנייה היא הספורטאז אשר מצויידת במערכות בטיחות אקטעביות, הייתי בוחר במנוע ה-2 ליטר המהווה איזון בין אמינות לביצועים.

הטוסון ממוקם אצלי במקום השלישי מכיוון שאבזור בטיחות אקטיבי הופיע אצלו רק בשנתונים מאוחרים יותר.

על הקשקאי הייתי מוותר בגלל הגיר הרציף שאופי פעולתו מאוד לא נעים.

בהצלחה

הראב4 בכלל לא באה בחשבון מבחינתך??... 

ומזה אומר צריכת דלק פחות גרועה? בכמה מדובר?? עירוני/בינעירוני/ממוצע?

עריכה אחרונה על ידי Morde
פורסם

ראב 4 כן בא בחשבון, בתנאי שאתה מוכן לרדת בשנתון.

המחירים הרבה מעל המחירון.

הרכב אמין מאוד ולא יקר לתחזוקה , אבל לא מפנק.

צריכת דלק בטויוטה קצת יותר טובה. 

toyota verso 2016 - יש מקום לכולם!

בעבר : ניסאן NV200 2012, סיטרואן ג'מפי 2007, רנו קנגו DCI  2007,  פולו סטיישן SDI 2000, לנסר 93, אופל קדט 84.

פורסם (נערך)
לפני כשעה, vladclar כתב:

ראב 4 כן בא בחשבון, בתנאי שאתה מוכן לרדת בשנתון.

המחירים הרבה מעל המחירון.

הרכב אמין מאוד ולא יקר לתחזוקה , אבל לא מפנק.

צריכת דלק בטויוטה קצת יותר טובה. 

קצת יותר טובה??  ביחס לCX5?

אם אתה יודע נתון אמיתי יותר מדויק, אשמח שתכתוב לי, תודה

עריכה אחרונה על ידי Morde
פורסם

צריכת דלק גבוהה, אמינות משמעותית פחות טובה מטויוטה/ מאזדה/ קיה / יונדאי.

לא הייתי מסתכן.

toyota verso 2016 - יש מקום לכולם!

בעבר : ניסאן NV200 2012, סיטרואן ג'מפי 2007, רנו קנגו DCI  2007,  פולו סטיישן SDI 2000, לנסר 93, אופל קדט 84.

פורסם
לפני 11 דקות, vladclar כתב:

צריכת דלק גבוהה, אמינות משמעותית פחות טובה מטויוטה/ מאזדה/ קיה / יונדאי.

לא הייתי מסתכן.

אח יקר,

אני באמת כתבתי מספר שאלות על קוגה, אבל תוך כדי שהעליתי את ההודעה לאוויר, עשיתי חיפוש (מה שעדיף היה לעשות קודם וכבר הורדתי את עצמי ממנה)

אשמח שתעיף מבט בהודעה המעודכנת לגבי צריכת דלק מדוייקת של ראב 4 מול CX5 , נראה לי שאלה האופציות הכי מועדפות מבחינתי..

פורסם

בשתנון הזה חשוב לקנות רכב אמין - בעיקר כי אין אחריות.

ראשון לפסול זה הקשקאי : גיר רציף לא הכי אמין ומנוע טורבו בנזין 1.2 בעייתי ביותר.

לאחר מכן טוסון : ללא מערכות בטיחות כלל, ובסך בכל רכב פושר. רק מנוע 1.6 ייכנס בתקציב.

הבחירה צריכה להיות בין מאזדה-טויוטה-קיה.

הקיה בדור הלפני האחרון נכנס בתקציב רק עם מנוע 1.6 חלש ובזבזן אך עם מערכות בטיחות מלאות.

הטויוטה סובל ממחיר מחירון מאוד גבוה - הדגם ההיברידי לא ייכנס למשוואה בשום צורה בתקציב שלך.. לכן תצטרך להתפשר על מנוע בנזין 2.0 סמ"ק ותיבה רציפה. הרכב עצמו יעיל אך לא מרגש באף תחום.

מה שמשאיר אותנו עם המאזדה. גם היא סובלת ממחירון גבוה, ובשנתונים 2012 ו 2013 יחידת ההנעה מכויילת לחסכון בדלק על חשבון הזריזות. לכן עדיף מ 2014 ומעלה. באמצע 2015 עברה מתיחת פנים בה צויידה בבלימה אוטונומית ועוד קצת אבזור מועיל.

המאזדה נוחה ואיכותית, אמינה בטירוף ויחידה שמספקת כיף בנהיגה. לחובתה מחירי ביטוח גבוהים ופוטנציאל גניבה רב.

• אהבתי 1

Mazda CX5

Škoda FABIA

פורסם
לפני 3 שעות, LEGACY 1.8 כתב:

בשתנון הזה חשוב לקנות רכב אמין - בעיקר כי אין אחריות.

ראשון לפסול זה הקשקאי : גיר רציף לא הכי אמין ומנוע טורבו בנזין 1.2 בעייתי ביותר.

לאחר מכן טוסון : ללא מערכות בטיחות כלל, ובסך בכל רכב פושר. רק מנוע 1.6 ייכנס בתקציב.

הבחירה צריכה להיות בין מאזדה-טויוטה-קיה.

הקיה בדור הלפני האחרון נכנס בתקציב רק עם מנוע 1.6 חלש ובזבזן אך עם מערכות בטיחות מלאות.

הטויוטה סובל ממחיר מחירון מאוד גבוה - הדגם ההיברידי לא ייכנס למשוואה בשום צורה בתקציב שלך.. לכן תצטרך להתפשר על מנוע בנזין 2.0 סמ"ק ותיבה רציפה. הרכב עצמו יעיל אך לא מרגש באף תחום.

מה שמשאיר אותנו עם המאזדה. גם היא סובלת ממחירון גבוה, ובשנתונים 2012 ו 2013 יחידת ההנעה מכויילת לחסכון בדלק על חשבון הזריזות. לכן עדיף מ 2014 ומעלה. באמצע 2015 עברה מתיחת פנים בה צויידה בבלימה אוטונומית ועוד קצת אבזור מועיל.

המאזדה נוחה ואיכותית, אמינה בטירוף ויחידה שמספקת כיף בנהיגה. לחובתה מחירי ביטוח גבוהים ופוטנציאל גניבה רב.

ואוו... אין לי מילים...

נהניתי לקרוא כל מילה...

ממש תודה.

אשמח לחידוד נוסף, הכיול ביחידת ההנעה במאזדה, לטובת חסכון בדלק, פסקה ב- 2014??

כלומר רכב בשנתון 12-13 פחות זריז יותר חסכוני

רכב בשנתון 14 והלאה יותר זריז פחות חסכוני... הבנתי נכון?

פורסם (נערך)

יש להם אותו כוח - כיול התיבה ב 12/13 יותר עצל כך שתוכל למצוא את עצמך נוהג ב 30 קמ"ש והילוך שלישי, גם בעליה. התיבה פשוט מסרבת להוריד הילוך ללא בעיטה בדוושת הגז. 

ב 2014 העניין שופר בצורה מסויימת וב 2015 (מתיחת פנים) נוסף לחצן ספורט אשר מחדד את התיבה עוד יותר ומביא לפעולה יותר רהוטה.

איך תוכל להבדיל בין הדגמים בוודאות? לדגמים הישנים ידית הילוכים משוננת לעומת ידית קלאסית (קדימה אחורה).

בעיני עדיף לקפוץ ל 2015 לאחר מתיחת פנים (שעלו לכביש מחודש 7/2015) ומצויידים בלחצן ספורט ובחוגת השליטה במסך המולטימדיה.

צריכת הדלק יחיסת זהה בכולם - ההבדל רק בתחושת הזריזות.

אגב, כל דגמי מאזדה עם מנוע סקיי אקטיב סובלים מאותה התנהגות. כולם שופרו במתיחת פנים.

עריכה אחרונה על ידי LEGACY 1.8

Mazda CX5

Škoda FABIA

פורסם

אוקיי אני אשים לב לנקודות שציינת...

מקווה ש2015 אכן ייכנס בתקציב

אגב, יש לך נתון מדוייק (ככל האפשר) על צריכת דלק במאזדה?? 1 ל-....??

אם במקרה אתה יודע גם בראב 4, מצוין כי אני שומע דעות שונות (איפשהו בין 1ל-10 ו1ל-15)

פורסם

בעבר היה לי 2014..

צריכת דלק תלויה בכמה דברים:

1. רמת תחזוקה.

2. צורת נהיגה.

3. סוג הדרכים בהם תיסע.

אצלי הרכב צרך כמעט באופן קבוע 1:11. בעיקר בנסיעה איטית פקוקה.

משולב 1:12 ובבין עירוני עמוס+מזוודות+מזגן + מזג אוויר מאוד חם הגיע כמעט ל 1:15.

מדובר בצריכת דלק טובה יחסית לבהמה  בגודל הזה עם יחידת הנעה קונבנציונאלית. קשה לי להאמין שיש ג'יפונים בגילו שמוציאים יותר טוב מזה.

קח בחשבון שפוטנציאל האמינות מגלם בתוכו סוג של חסכון בהוצאות הכוללות של אחזקתו.

Mazda CX5

Škoda FABIA

פורסם

מזדה CX5 2016 לאחר המתיחת פנים שצוינה כאן, מתוחזקת טיפ טופ, נסועה משולבת בינעירוני ופקקים, נהיגה מנהלתית רגועה - 1/11.5 קמ"ל.
בנויה איכותית, נוחה ומאוד אמינה. ביטוח יקר.

• תוכן חדש...