Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

סקי באירופה למתחילים

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 1083 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם (נערך)

ערב טוב.

עברתי על כמה שרשורים פה, אבל אני לא סגור האם המידע עדכני.

אני רוצה לנסוע חורף הבא לחופשת סקי, כמה שאלות - 

1. יש בפורום המון המלצות על בונסקו בעיקר למתחילים,  האם רק משם כדאי להתחיל?

2. אני באופן אישי מעדיף את מערב אירופה, ובעיקר את אוסטריה שבשנים האחרונות ביקרתי שם כל קיץ. איך אתר הסקי באישגל?

3. כמה זמן צריך מדריך סקי אישי? שעות/ימים?

4. האם לא כדאי פשוט שבועיים לפני הנסיעה לקפוץ לחרמון ולהתאמן שם?

5. ציוד, קונים או משכירים? פה או שם?

תודה רבה.

עריכה אחרונה על ידי - XM -

מי שחי לפי הספר - סופו שימות מטעות דפוס (ר' משה שפירא)

פורסם (נערך)

1. בנסקו מומלצת בגלל המחיר, מעבר לזה לא מדובר באתר טוב במיוחד. השנה גם היו קצת בעיות שלג (ומצד שני בשנה שעברה היה בה יותר מבצרפת..). אם התקציב מאפשר מקום אחר, עדיף, כי העומס בבנסקו הוא עצום החל מהתור לגונדולה בבוקר (רכבל שצריך לקחת מהעיירה לפסגה כדי להתחיל לגלוש), ועד למסלולים העמוסים במתחילים במהלך היום.

2. אישגיל אתר מצוין.

3. אני ממליץ לפחות על כמה ימים של הדרכה פרטית או שבוע של הדרכה קבוצתית. ישראלים אוהבים לקחת שעתיים הדרכה, להרגיש שהם מלכי ההר, ולהיות גרועים. מסכנים את עצמם, את אחרים, ולא מצליחים להתקדם ברמת הגלישה שלהם ומפספסים הרבה מהכיף. חבל.

4. לא.. החרמון הוא ניצול גרוע של זמן. אתה מבלה המון בפקקים, ובסוף מגיע לאתר צפוף ולא מאד נוח למתחילים (מסלול בית ספר עמוס, רכבל בינוני גם עמוס ובעיקר מתחיל בחלק צר שקשה לעשות בו סיבובים, והעומס בטח לא עוזר)

5. ציוד כמו מגלשיים/בורד ונעליים, להשכיר באתר. לבוש (ביגוד תרמי, מעיל סקי, מכנס סקי) ממליץ לנסות להשאיר מחברים. אם לא אז לטעמי עדיף להשכיר בארץ, באתרים באירופה אין הרבה חנויות שמשכירות ביגוד, אבל זה יותר תלוי אתר ולא משהו גורף. קסדה גם הייתי מנסה להשיג, למרות שאפשר להשכיר, סתם כי יותר נחמד קסדה שלא כל העולם הזיע בה, אבל לא סוף העולם. ובכל מקרה לא לוותר על קסדה אף פעם. הצליחה את חיי יותר מפעם אחת.

ובאופן כללי -

מבחר האתרים הוא עצום, צריך לאזן בין תקציב לבין אתר לא עמוס מידי ובהתאם לדרישות האירוח שלך. יש אתרים מפנקים עם מלונות ומסעדות מצוינות, אחרים מלאים בני 20 שיכורים ומסיבות (אהלן ואל טורנס, שם גרתי חצי שנה), מול בנסקו וגודאורי הזולות.

לחופשה ראשונה ממליץ לשלם את הפרמיה (הלא תמיד גבוהה) של חברת תיירות כמו פינגווין או סקידיל, כי לפעמים מתסכל לארגן לבד (למשל 2 אנשים להגיע לאתר בצרפת זה מאד קשה, אין תחבצ וההסעות בשעות שלא תמיד נוחות לטיסות לישראל, הסעה פרטית תעלה הון).

הם גם יעזורו לבחור אתר, אם כי ינסו לשכנע אותך ללכת ללהיטים שלהם (שהם אתרים מצוינים).

טיפ: לא לטוס לצרפת בפברואר. סיוט ויקר.
טיסה במרץ שלא בפורים/פסח תהיה כנראה זולה יותר, אין מה לדאוג מהשלג. אני גלשתי שנה שעברה עד תחילת מאי, והשנה בינואר-מרץ היה מעט שלג, באפריל היה המון.

התלבטות נוספת שבטח יש לך היא סקי או סנובורד. כלל האצבע הוא שקל יותר להתחיל עם סקי, אבל קשה יותר להתקדם בו. לרוב האנשים לדעתי זה עדיף. חברים שלי שהתחילו עם בורד התקשו מאד והייתה להם חוויה קצת מתסכלת. מצד שני מי שמתחיל עם סקי מצליח לגלוש ממש מההתחלה.

אם אנגלית היא בעיה - במאיירהופן ובואל טורנס תמצא מדריכים ישראלים דוברי עברית, חלקם עברו קורס של 10 ימים וחלקם לא. מי שעבר את הקורס הוא עובד חוקי באוסטריה, בצרפת לא.

יצא קצת ארוך, מקווה שלא מבולגן מידי :)

עריכה אחרונה על ידי DubelBoom
  • אהבתי 4
  • רעיון טוב! 1
פורסם

תודה על התשובה המפורטת.

לגבי קסדה, היא רלוונטית גם במהירויות מאוד נמוכות של מתחילים?

אני לא כ”כ אוהב לשים דברים על הראש.. אם זה קריטי אז אני אשים כמובן.

אני כן מעדיף לארגן את החופשה לבד כי אני שומר כשרות אז אני לא אוכל לשהות במלונות שבד”כ מוצעים בדילים של החברות השונות.

יש מלונות כשרים בקאנזיי איטליה, ובארוזה שוויץ, מישהו היה באתרי הסקי בעיירות הללו?

מדריך בעברית זה פצצה, אני צריך לשריין מראש או שסוגרים רק במקום בתקווה שהוא יהיה פנוי?

מי שחי לפי הספר - סופו שימות מטעות דפוס (ר' משה שפירא)

פורסם

לגבי בנסקו- שנה שעברה טסתי לשם בשבוע הראשון של מרץ, פעם ראשונה שעשיתי סקי.

התמזל מזלנו ושנה שעברה הייתה מדהימה מבחינת שלג, הגענו ביום שבו היה דאמפ של 40 ס"מ שלג בעיירה, כל השבוע הטמפרטורה באתר לא עלתה מעל ה0 אז זכינו בשלג פאודרי נהדר לאורך כל החופשה.

אבל האתר היה מאוד עמוס, זה הפריע מאוד לגלישה וללמידה. אחרי 10-11 בבוקר המסלולים הכחולים שמתאימים למתחילים כבר היו מלאים מוגולים וכגולש חדש זה היה מאוד מאתגר. אי אפשר לפתח מהירות ולצבור ביטחון כשכל הזמן צריך להתחמק מגולשים (מתחילים) אחרים וממוגולים.

השפות ששומעים שם הן 50% אנגלית בריטית ו50% עברית😂

להבנתי העומס הגדול שם הוא בפברואר ובחצי הראשון של מרץ, לפני ואחרי זה אמור להיות מצוין אבל איכות השלג לא מובטחת.

התור לגונדולה אכן בעייתי אבל במקום זה אפשר לקחת שאטל ב20 שקל.

היתרונות- חופשה זולה ביחס למערב אירופה, למרות שהשנה מחירי הסקי-פס עלו למחירי אוסטריה.

עלה לי ולחבר כ-4700 ש"ח כל אחד לשבוע (6 ימי גלישה מלאים) כולל אוכל ובילויים וזה עוד כשהזמנו את הטיסה רק כחודש לפני הנסיעה.

השכרת רכב בשביל להגיע לבנסקו- זול מאוד שם, אם נוסעים בזוג אז זה רק מעט יותר יקר מהסעה, מאפשר התניידות לאטרקציות כמו הבריכות החמות בעיירה הסמוכה בלי לחפש מונית. מבחינתי פלוס גדול היה אתגר הנהיגה בשלג (בכל זאת, פורום רכב).

שכרנו דירה חביבה צמודה לגונדולה.

שכרנו את כל הציוד הדרוש שם- מגלשיים, נעליים, מקלות, מכנסיים, מעיל, קסדה, כפפות וגוגלס.

לקחנו 3 שיעורים פרטיים של שעתיים (באנגלית)- מחיר ההדרכה שם נמוך משמעותית ממערב אירופה.

קניות בסופר לארוחות בוקר ואכלנו פעם ביום במסעדה פלוס עוד איזה שווארמה פה ושם ואלכוהול בברים.

מבחינת הדרכה ממליץ מאוד על הדרכה פרטית ולא בקבוצה, לדעתי 3-4 ימים עם שעתיים הדרכה ביום זה די והותר.

בקיצור לגבי בנסקו-

עמוס מאוד ולא מומלץ בפברואר ותחילת מרץ.

אם טסים מחוץ לתקופה העמוסה אני מאמין שהאתר הרבה יותר מהנה.

לדעתי אתר ממש אחלה למתחילים (כשלא עמוס) עם השכרת ציוד זולה ונוחה והדרכה זולה.

זול ממערב אירופה. אני מנחש שלאותה רמת לינה, הדרכה ומזון תשלם באלפים לפחות 40-50% יותר מבנסקו.

• אהבתי 1
פורסם
לפני 7 שעות, - XM - כתב:

ערב טוב.

2. אני באופן אישי מעדיף את מערב אירופה, ובעיקר את אוסטריה שבשנים האחרונות ביקרתי שם כל קיץ. איך אתר הסקי באישגל?

תודה רבה.

1. אם כבר lowcost, הייתי בודק את אנדורה. 

2. ממש יותר טוב, ואם אפשר אז ממליץ לך מאוד ללכת לאתר כזה (וכמה שיותר גבוה, עדיף). מאיירהופן אתר וורסטילי אם מסתדר.

3. אם זו הפעם הראשונה שלך, לך ל ski school, רובם עושים הדרכות של שעתיים/ארבע ביום למשך 4 או 5 ימי גלישה.

4. בקצרה: לא. באריכות: האם לקראת הנסיעה לנורבגרנגנגגנג הולכים לדפוק סללומים בקניון הזהב ראשון לציון? :) (חרמון אתר די פח)

5. לבוש לא תוכל להשכיר שם, אבל אאל״ט יש מקומות בישראל שמאפשרים להשכיר. ציוד פרופר (מגפיים וסקי׳ס) משכירים אך ורק שם, איפה שהכל מתוחזק היטב ויש תמיכה במידה ונדרשת.

כתבתי בעבר רשומה על סקי/סנובורד, אולי תעניין אותך.

כמה מילים על סעיפים 1+2: שלג טוב הרבה פעמים יהיה ה-הבדל בין חופשה מהממת וחופשה מאעפנה, אין ערבויות במשחק הזה אבל ככל שהאתר גבוה ומתוחזק יותר - כך עולים הסיכויים לחוויה טובה. הפער בין חופשה מצוינת לחופשה בינונית גדול בהרבה מהפער במחירים בין אתרים, ולכן ממליץ לעשות את זה כמו שצריך וללכת לאתר במערב אירופה, אם אפשר.

שיאללה איך בא לי, אחרי כנאפה ושווארמה הדבר שאני הכי מתגעגע אליו בישראל אלו חופשות סקי באירופה.

(כאילו, ואמא)

• אהבתי 1

“Never wrestle with a pig - you'll both get dirty, but the pig likes it"

Model 3 P | Atom 3 | Palisade Calligraphy | Sportster Iron 883 | Scout Bobber 1100 | Monster 1200

פורסם (נערך)

סע לאוסטריה אבל לאתר קטן ולא מוכר. 

כשמתחילים , כמות המסלולים לא רלוונטית. אישגיל סתם צפוף וגם יקר בגלל הביקוש. תמצא אתר עם מסלולים כחולים. למשל Lech או kaprun זה נחמד למתחילים. 

היתרון באוסטריה זה מסלולים מטופחים גם כשחסר שלג, טיפול רפואי מצויין במקרה פציעות (משהו שמתחילים מזניחים) . 

שעתיים שיעור בהחלט יוצר עומס על השרירים כשאין טכניקה נכונה. וכשעייפים הסיכוי לפציעות גדל. הרגליים כבר לא מבצעות פקודות כנדרש. 

אז קח שעתיים בבוקר ואולי עוד שעה אחרי צהריים. 

מזכיר לי שבחרמון עלה איתי בחור למעלית הארוכה למעלה ובאמצע העלייה הוא שאל אותי איך בדיוק עוצרים . בתאוריה. 

עריכה אחרונה על ידי save
  • אהבתי 2
פורסם (נערך)
לפני 6 שעות, - XM - כתב:

תודה על התשובה המפורטת.

אני כן מעדיף לארגן את החופשה לבד כי אני שומר כשרות אז אני לא אוכל לשהות במלונות שבד”כ מוצעים בדילים של החברות השונות.

יש מלונות כשרים בקאנזיי איטליה, ובארוזה שוויץ, מישהו היה באתרי הסקי בעיירות הללו?

מדריך בעברית זה פצצה, אני צריך לשריין מראש או שסוגרים רק במקום בתקווה שהוא יהיה פנוי?

אם כשרות ומדריך בעברית זה מאסט, טוס לואל טורנס. אני אחפש לך מאוחר יותר את השם של החברה שמוציאה לשם חופשות כשרות, גם יש שם בחור שפתח כמו בית חב"ד קטן. מארגן תפילות ואפשר לקנות דרכו אוכל כשר.

לא מכיר את האתרים שאמרת, אבל אני בטוח שהם יהיו מעל ומעבר לצרכים שלך. אם יש שם מלון כשר וזה מסתדר לך, מצוין. הדרכות בעברית לא תמצא שם..

לגבי הדרכות, יש בואל טורנס עשרות "סזיונרים" (חבר'ה אחרי צבא שגרים שם) ועושים הדרכות. חלקם טובים יותר וחלקם טובים פחות.

ואל טורנס מאד גבוהה (הכי גבוהה באירופה) ככה שלא תהיה לך בעיית שלג, ואפשר לטוס בכיף באזור אפריל כשפחות עמוס.

לגבי קסדה, כמו שלא היית נוהג בלי חגורה אל תגלוש בלעדיה. גם אם אתה גולש מיומן שלא נופל אף פעם, לא אומר שלא יכנס בך איזה מתחיל ותתרסק על הרצפה.

עריכה אחרונה על ידי DubelBoom
  • אהבתי 1
פורסם (נערך)

לא ממליץ על בנסקו (גם אני עשיתי שם בפעם הראשונה), זה אתר קטן מידי, אם אתה על סנובורד ולא סקי הירידה הארוכה למטה מבאסת עם מלא פלאטים (מלשון flat), ההדרכות הקבוצתיות לא משהו. אם אתה טוס עם אנשים מנוסים האתר קטן מידי, גולש מנוסה מכסה אותו בכמה שעות. היתרון היחיד של האתר הזה הוא המחיר.

בנוסף למתחילים הוא ממש מפחיד על המסלול פשוט בגלל העומס, הייתי עסוק יותר בשלא יכנסו בי (ונכנסו בי) מאשר בלהבין את הטכניקה.

לגבי הדרכות זה הדבר הכי חשוב, ככל שהם יהיו יותר טובות אתה תלמד יותר מהר, ככל שתלמד מהר יותר ככה יותר תהנה. בהתחלה (במיוחד בסנובורד) זה לא כיף, זה בעיקר כואב ומתסכל.

לגבי החרמון, אם אף פעם לא גלשת לקפוץ לחרמון להתאמן לא יעזור לך, בנוסף זה אתר פיצי, אין כמעט שלג וגם לא בטוח שבכלל יהיה שלג ויהיה פתוח לפני הנסיעה שלך. תשקיע בלקחת הדרכות טובות וזהו.

ציוד? בתור התחלה מומלץ להשכיר הכל, אם תגלה שאתה אוהב את זה וזה ימשיך לדעתך לשנים תקנה כי הציוד הוא יקר.

לפני 11 שעות, DubelBoom כתב:

התלבטות נוספת שבטח יש לך היא סקי או סנובורד. כלל האצבע הוא שקל יותר להתחיל עם סקי, אבל קשה יותר להתקדם בו. לרוב האנשים לדעתי זה עדיף. חברים שלי שהתחילו עם בורד התקשו מאד והייתה להם חוויה קצת מתסכלת. מצד שני מי שמתחיל עם סקי מצליח לגלוש ממש מההתחלה.

חשוב להבין שאלה שני מסלולים מקבילים. או שאתה בוחר בזה או בזה. זה לא שאם למדת סנובורד אתה תדע סקי ולהפך.

מה שכן נכון זה שסנובורד לוקח יותר זמן ללמוד.

לפני 8 שעות, - XM - כתב:

אתה אתה אוהב את הראש כן.
במקרה של סנובורד ממליץ גם על מגיני מפרקים ולפעם הראשונה אפילו מגןתחת (מן בוקסר כזה)

לפני 8 שעות, - XM - כתב:

זכור לי שראיתי פרסומים של דילים לדתיים באמצ״ש, אולי איסתא.

עריכה:

ולא לשכוח ביטוח לספורט חורף!

עריכה אחרונה על ידי wa11a

"when you see a good move, look for a better one..."

Mazda 2 2014

Kawasaki Z400 2020

פורסם
לפני 13 שעות, - XM - כתב:

ערב טוב.

תודה רבה.

1. לא

2. מעולה

3. לא צריך

4. לא

5. שוכרים

בהצלחה!

לפני 6 שעות, oryo כתב:

שיאללה איך בא לי, אחרי כנאפה ושווארמה הדבר שאני הכי מתגעגע אליו בישראל אלו חופשות סקי באירופה.

(כאילו, ואמא)

ראיתי את המחירים לחופשות סקי בארה״ב, ונראה לי שיותר זול לטוס לשוויץ (מארה״ב) ולבלות שבוע בסקי על המון בלאן משבוע סקי בקולורדו…

• מבאס 1
פורסם
לפני 18 דקות, garicho כתב:

לפני 18 דקות, garicho כתב:

3. לא צריך

אתה מתכוון שלא צריך אישי ואפשר קבוצתי?

אין תועלת בהדרכה אישית?

Life is a journey,

Enjoy the ride...

פורסם

מעבר למה שנכתב, בחורף האחרון לא היה מספיק שלג בבנסקו (הבנתי שמבחינת האתר היה מספיק כדי לא לפצות על ביטולים בין היתר הודות לתותחי שלג), ולכן המלצה שלי לחפש אתר גבוה ע"מ להוריד סיכון.

עוד משהו, באתר כמו בנסקו או סוצ'י (כבר לא רלוונטי היום) כל יום עולים בגונדולה מהמלון לאתר עצמו נסיעה ארוכה ולא נעימה (בעיקר התור) ולפעמים גם יורדים בגונדולה, כמובן שהכי טוב SKI IN/OUT אבל יש גם מקומות (לדוגמה cervinia) שלוקחים מלון בעיירה ואז או שהולכים ברגל כמה דקות עם הציוד (לא נורא למי שמורגל) או שיש הסעה מהמלון וחזרה בסוף היום.

הדרכה - למתחילים ממש הדרכה בקבוצה זה בזבוז זמן כי רוב הזמן עומדים במקום וכל פעם תלמיד אחד עושה את ה 10 מטר מול כולם ונופל .. הבנת. עדיף מדריך פרטי או לקבוצה מצומצמת. אבל אתרים במערב אירופה כבר יקרים (מאות יורו). ברגע שכבר גולשים אז קבוצה זה סבבה כי כל הזמן עולים יוירדים בלי הפסקה.

זהו תהנה.

פורסם
Just now, Froyne כתב:

אתה מתכוון שלא צריך אישי ואפשר קבוצתי?

אין תועלת בהדרכה אישית?

כן, לא צריך אישי ואפשר קבוצתי במערב אירופה.

פורסם
לפני 54 דקות, garicho כתב:

ראיתי את המחירים לחופשות סקי בארה״ב, ונראה לי שיותר זול לטוס לשוויץ (מארה״ב) ולבלות שבוע בסקי על המון בלאן משבוע סקי בקולורדו…

זה לא החיסרון היחיד בארה״ב. בארה״ב יותר יקר, האוכל גרוע יותר (כי אתה לקוח שבוי כל האתר שייך בד״כ לחברה אחת), אין אוף פיסטים אמיתיים (יש מסלולים שחור כפול של אוף פיסט שנפתחים אחרי שלג אבל אז יש תור של שעה לעלות אליהם ועד שתעלה לא נשאר שלג). בקיצור עדיף אירופה. היתרון היחיד של ארה״ב זה שיש שם אתרים שיש בהם הרבה הרבה יותר שלג מבאירופה.

"when you see a good move, look for a better one..."

Mazda 2 2014

Kawasaki Z400 2020

פורסם
לפני 14 שעות, - XM - כתב:

תודה על התשובה המפורטת.

קסדה רלוונטית בעיקר במהירויות של מתחילים ופציעות שטחיות. היא קלה מדי להיות משמעותית במהירויות גבוהות. אם פוגעים עם הראש בסלע בשלושים קמ"ש, היא לא תעזור 

חבישת קסדה לא שינתה את הסטטיסטיקה של פגיעות ראש קטלניות. 

אני לא חובש קסדה, אבל למתחיל, שנופל הרבה, אני חושב שכדאי

אם יכול להרשות לעצמך, לך לאתר בו התורים מינימליים, גבוה (פחות בעייתי כשחסר שלג, אם כי זה לא הפקטור היחיד) ולך על הדרכה אישית בבוקר ואימון לבד אחהצ (זה יכול להיות מאוד יקר) 

תשתיות הסקי ב ארה"ב מפגרות אחרי האתרים המובילים באירופה בסדר גודל של ת"א לעומת ניו יורק. 

uʍop ǝpısdn sı ɹǝʇndɯoɔ ɹnoʎ sıɥʇ pɐǝɹ uɐɔ noʎ ɟı

• תוכן חדש...