Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 1117 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם (נערך)

שלום

לרכב ספורטז' שהיה צריך 3 פעמים להתניע עם בוסטר ואחרי החלפת מצבר (המצבר היה גמור לחלוטין).

הרכב נוסע בממוצע פעם בשבוע בערך (אולי 50 ק"מ).

איזה בוסטר מומלץ לקנות שיכול להיות מספיק איכותי וגם יש לו שם מספיק טוב שיכול לשרוד לאורך זמן?

בנוסף אם יש איתוראן שגם לוקח חלק מהמצבר בנוסף לזה שהרכב לא הרבה בשימוש, האם שימוש בפאנל סולארי לרכב יכול להוות תחליף לשימוש "בכוח" ברכב לשם שמירה על המצבר?

אם כן, איך זה אמור לעבוד (משאירים את זה מחובר למצת במשך הלילה ומה בנוסף יש לעשות) והאם יש מוצר מומלץ בתחום?

תודה

עריכה אחרונה על ידי m11
תיקון
פורסם

אני לא בטוח שהבנתי את הצורך עד הסוף, הרכב עדיין עושה בעיות בהנעה? 

בכל אופן, אם אין לך שימוש כל יום בבוסטר יש את 'באסוס' שהם בסדר גמור.

יש את 'יוטראי' שהם יותר טובים.

ואת הטופ, שכנראה אין לך צורך בו - 'נוקו'. 

לגבי פאנל סולארי - לא מבין בזה.

פורסם

בנוגע לפאנל, היו בפורום דיון/דיונים בנושא עם קישור גם לאמזון. קרא אותו/ם, קרא באמזון את שאלות המתעניינים במוצרים והתשובות, שים לב שיש מוצרים עם הספקים שונים, שים לב שהאפקטיביות של הפאנלים יורדת ככל שהטמפרטורה ברכב עולה. שים לב שיש טכנולוגיות שונות בנושא (חדשות יותר ופחות), ובדוק אם המצת מתחמם כשהמפתח אצלך ביד (אז ניתן לטעון את המצבר דרך המצת כשהרכב כבוי).

פורסם (נערך)
לפני 9 שעות, topop כתב:

אני לא בטוח שהבנתי את הצורך עד הסוף, הרכב עדיין עושה בעיות בהנעה? 

בכל אופן, אם אין לך שימוש כל יום בבוסטר יש את 'באסוס' שהם בסדר גמור.

יש את 'יוטראי' שהם יותר טובים.

ואת הטופ, שכנראה אין לך צורך בו - 'נוקו'. 

לגבי פאנל סולארי - לא מבין בזה.

לא, אבל בגלל שבתקופה של 4 חודשים זה קרה 3 פעמים, הבנתי שעדיף להחזיק בוסטר מאשר לקרוא לידידים כל הזמן.

המוצרים שציינת - יש פער מחירים בין הדגמים שכל חברה מציעה, האם יש מה להשקיע באלה ברמות המחירים הגבוהות (הכוונה של אותה חברה שמציע דגם זול ודגם יקר)?

בנוסף יש דגמים עם אפשרות לבחירה למשל אחד המוצרים רשום 10000mAh 1000A וגירסה היותר יקרה 20000mAh 2000A האם יש צורך בזה (אני מבין שזה נועד רק למשך הזמן שצריך להטעין אותו בין טווח של שימושים)?

לפני שעתיים, mcaspi כתב:

בנוגע לפאנל, היו בפורום דיון/דיונים בנושא עם קישור גם לאמזון. קרא אותו/ם, קרא באמזון את שאלות המתעניינים במוצרים והתשובות, שים לב שיש מוצרים עם הספקים שונים, שים לב שהאפקטיביות של הפאנלים יורדת ככל שהטמפרטורה ברכב עולה. שים לב שיש טכנולוגיות שונות בנושא (חדשות יותר ופחות), ובדוק אם המצת מתחמם כשהמפתח אצלך ביד (אז ניתן לטעון את המצבר דרך המצת כשהרכב כבוי).

מה פירוש לבדוק אם המצת מתחמם (הכוונה שרק עולה לרכב לפני ההתנעה)?

אם לא, זה אומר שלא בהכרח (רק בהתקיים התנאי שציינת) אפשר לשים פאנל בכל רכב?

עריכה אחרונה על ידי m11
טעות
פורסם

1. נכון.

2. אם המצת לא מתחמם כשמפתחות הרכב אצלך, לא ניתן לטעון את המצבר מהשקע (המצבר מנותק מהשקע במצב הזה, ולא ניתן לטעון אותו כך, אלא רק בחיבור ישיר להדקים).

3. אין לי פאנל כזה. תלמד קצת את הנושא.

פורסם (נערך)
לפני 3 שעות, m11 כתב:

לא, אבל בגלל שבתקופה של 4 חודשים זה קרה 3 פעמים, הבנתי שעדיף להחזיק בוסטר מאשר לקרוא לידידים כל הזמן.

קח בחשבון שזה קרה לך רק משום שהמצבר שלך לא ירוד ולא הצליח להחזיק מספיק כוח כדי להניע את הרכב. המצבר החדש אמור להחזיק

ואמור להניע את הרכב גם אם אתה מניע אותו פעם בשבוע ונוסע 50 ק"מ.

אם בוסטר יקר לך, אתה תמיד יכול ללכת על האופציה הזולה יותר ולרכוש סט של כבלי התנעה איכותיים, רק שהדבר מצריך רכב תורם.

אני יכול להמליץ בלב שלם על Noco, כל מוצר אחר מסגנון עליאקספרס יהיה נחות וכנראה ימות אחרי כמה שימושים (מניסיון).

אני גם לא הייתי בחיים מאחסן ברכב שלי בוסטר סיני מעליאקספרס בחום של הארץ שלנו. סכנת נפשות.

עריכה אחרונה על ידי Fraysa

2016 BMW M235i.

פורסם
לפני 4 שעות, m11 כתב:

המוצרים שציינת - יש פער מחירים בין הדגמים שכל חברה מציעה, האם יש מה להשקיע באלה ברמות המחירים הגבוהות (הכוונה של אותה חברה שמציע דגם זול ודגם יקר)?

בנוסף יש דגמים עם אפשרות לבחירה למשל אחד המוצרים רשום 10000mAh 1000A וגירסה היותר יקרה 20000mAh 2000A האם יש צורך בזה (אני מבין שזה נועד רק למשך הזמן שצריך להטעין אותו בין טווח של שימושים)?

תראה אתה לא כונן ידידים והשימוש שלך בו כנראה יהיה מזערי (אם בכלל). לא הייתי משקיע במקומך באחד יקר. רק תקרא ביקורות ותבדוק שהדגם שאתה מזמין מסוגל לתת מספיק כח לרכב שלך (כל עוד המנוע שלך לא ממש גדול, כנראה שזה בסדר) כדי שביום פקודה לא תתאכזב. 

לפני כשעה, Fraysa כתב:

אני יכול להמליץ בלב שלם על Noco, כל מוצר אחר מסגנון עליאקספרס יהיה נחות וכנראה ימות אחרי כמה שימושים (מניסיון).

אני גם לא הייתי בחיים מאחסן ברכב שלי בוסטר סיני מעליאקספרס בחום של הארץ שלנו. סכנת נפשות.

נוקו ממש יקר ואם אין שימוש מאסיבי אין צורך בו. 

יש מוצרים מעליאקספרס ראויים בהחלט. אני מתנדב ידידים ואני יודע על כמה מתנדבים שיש להם באסוס ויוטראי ותופרים איתם עשרות קריאות. בנוסף, יש לי סרטון בפלאפון של באסוס מניע ג'מפי ללא מצבר בכלל (מנותק). 

כמובן שמאחסנים בקופסה/ קייס מתאים.

לפני כשעה, Fraysa כתב:

קח בחשבון שזה קרה לך רק משום שהמצבר שלך לא ירוד ולא הצליח להחזיק מספיק כוח כדי להניע את הרכב. המצבר החדש אמור להחזיק

ואמור להניע את הרכב גם אם אתה מניע אותו פעם בשבוע ונוסע 50 ק"מ.

עם זה אני מסכים בהחלט.

פורסם

הדבר הכי הזוי שאני רואה בפוסט הזה שאנשים מבטלים את הבוסטר של נוקו לא בגלל שהוא חלילה לא עושה את העבודה אלא בגלל שהוא יקר מדיי לטעמם.
אנשים, תבינו ותפנימו שיש דברים איכותיים בחיים שעולים הרבה כסף. זה שאתם לא רוצים להשקיע ואו שאין לכם כסף להשקיע זה ממש לא אומר שאתם צריכים לפסול. 
אני מחזיק בבגאז שלי נוקו גי בי 70 מזה כשנתיים ואני יכול להעיד שעזרתי להרבה אנשים להתניע. במיוחד להיא עם המיציבושי אאוטלנדר שנתקעה באמצא הנתיב וגרמה לפקק ענקי מאחוריה. בזמן שאנשים רצו לתת לה עזרה עם כבלים זה לא התאפשר כי הם היו צריכים לבוא מהכיוון ההפוך עם הכבלים. אני באתי, שלפתי את הנוקו ותוך כמה שניות התניעה, הפקק הענק השתחרר וכולם נסעו לדרכם. אז אנא, לא לפסול דברים איכותיים רק בגלל שהם יקרים. 

"אני מתחפש לטיפת שמן במערכת ההנעה ומתחיל לזרום בתוך כל הצינורות, השסתומים והקופסאות ואז אני מאתר את התקלה"

ישראל טילן, המיתוס והאגדה, מגדולי מהנדסי ישראל.

פורסם
לפני שעה, Cerebral Cortex כתב:

הדבר הכי הזוי שאני רואה בפוסט הזה שאנשים מבטלים את הבוסטר של נוקו לא בגלל שהוא חלילה לא עושה את העבודה אלא בגלל שהוא יקר מדיי לטעמם.
אנשים, תבינו ותפנימו שיש דברים איכותיים בחיים שעולים הרבה כסף. זה שאתם לא רוצים להשקיע ואו שאין לכם כסף להשקיע זה ממש לא אומר שאתם צריכים לפסול. 
אני מחזיק בבגאז שלי נוקו גי בי 70 מזה כשנתיים ואני יכול להעיד שעזרתי להרבה אנשים להתניע. במיוחד להיא עם המיציבושי אאוטלנדר שנתקעה באמצא הנתיב וגרמה לפקק ענקי מאחוריה. בזמן שאנשים רצו לתת לה עזרה עם כבלים זה לא התאפשר כי הם היו צריכים לבוא מהכיוון ההפוך עם הכבלים. אני באתי, שלפתי את הנוקו ותוך כמה שניות התניעה, הפקק הענק השתחרר וכולם נסעו לדרכם. אז אנא, לא לפסול דברים איכותיים רק בגלל שהם יקרים. 

פסלתי כי לפי הצורך שלו אין סיבה להשקיע כ"כ הרבה כסף בבוסטר. 

את הניידות והיתרונות של בוסטר על כבלים - יש בכל בוסטר. 

אין ספק שנוקו בוסטר מדהים, פשוט הוא לא הצורך של פות"ש.

פורסם
לפני 21 שעות, Cerebral Cortex כתב:

מספיק מבט חטוף בפורום הטכני כדי לראות באילו כלים אנשים נוהגים כאן, אז אל תתפלא שהם חוסכים גם בדברים אחרים (ישראלים, אחרי הכל).

אני מסכים שמוצר כמו בוסטר, שהוא כלי שתמיד חייב לעבוד ללא תקלות, ובייחוד בתנאי מזג האויר הקיצוניים במדינת ישראל, לכן נוקו זו הבחירה הנכונה.

2016 BMW M235i.

פורסם
בתאריך 19.6.2023 בשעה 22:32, topop כתב:

פסלתי כי לפי הצורך שלו אין סיבה להשקיע כ"כ הרבה כסף בבוסטר. 

את הניידות והיתרונות של בוסטר על כבלים - יש בכל בוסטר. 

אין ספק שנוקו בוסטר מדהים, פשוט הוא לא הצורך של פות"ש.

איך הגעתי לנוקו? ובכן, יש לי אופנוע הארלי דוידסון. אופנוע עם מנוע בנפח של מכונית. שתי בוכנות גדולות ויחס דחיסה גבוה. מאוד קשה לסובב כזה מנוע ועובדה שצריך מצבר של 30 אמפר בכדי שיהיה חזק מספיק. נסעתי עם קבוצת רוכבים לאזור טבריה. היה בחור שהלך לו המצבר. היה לי בוסטר מאעפן של אוטו דיפו. לא הצליח אפילו לדגדג למנוע. הביאו עוד בחור עם בוסטר מעפן סיני לא הצליח. בסופו של דבר לקחו מצבר מאופנוע אחר, שמו באופנוע הבעייתי וביחד עם שני הבוסטרים הסינים הצליחו להתניע את המנוע. אחרי ההתנעה החזירו את המצברים כל אחד לאופנוע ממנו הוא בא והבחור עם המצבר החלש/גמור נסע ככה מטבריה למרכז. אמרתי לעצמי שאני חייב למצוא בוסטר שיעשה את העבודה. לא רק שהנוקו מצליח לסובב את המנוע ולהתניע הוא מסוגל לעשות את זה גם ללא מצבר בכלל שזה בכלל הישג. מרבית הבוסטרים "סומכים" על כך שיש עוד כוח במצבר. אבל מה עושים שהמצבר דפוק לגמרי ואין לו מתח בכלל? 
אז בבקשה אדוני הנכבד. במקום לרשום שזה לא הצורך של פותח הפוסט תרשום לו שאם הוא יכול להרשות לעצמו לקנות את הטוב ביותר שלא יאכזב זה מעולה, אם אין בכיסו הפרוטה אפשר להתפשר במחיר ולהשיג משהו בסיסי שאפשר לקוות שיעשה את העבודה. 

• אהבתי 1

"אני מתחפש לטיפת שמן במערכת ההנעה ומתחיל לזרום בתוך כל הצינורות, השסתומים והקופסאות ואז אני מאתר את התקלה"

ישראל טילן, המיתוס והאגדה, מגדולי מהנדסי ישראל.

פורסם
לפני כשעה, Cerebral Cortex כתב:

איך הגעתי לנוקו? ובכן, יש לי אופנוע הארלי דוידסון. אופנוע עם מנוע בנפח של מכונית. שתי בוכנות גדולות ויחס דחיסה גבוה. מאוד קשה לסובב כזה מנוע ועובדה שצריך מצבר של 30 אמפר בכדי שיהיה חזק מספיק. נסעתי עם קבוצת רוכבים לאזור טבריה. היה בחור שהלך לו המצבר. היה לי בוסטר מאעפן של אוטו דיפו. לא הצליח אפילו לדגדג למנוע. הביאו עוד בחור עם בוסטר מעפן סיני לא הצליח. בסופו של דבר לקחו מצבר מאופנוע אחר, שמו באופנוע הבעייתי וביחד עם שני הבוסטרים הסינים הצליחו להתניע את המנוע. אחרי ההתנעה החזירו את המצברים כל אחד לאופנוע ממנו הוא בא והבחור עם המצבר החלש/גמור נסע ככה מטבריה למרכז. אמרתי לעצמי שאני חייב למצוא בוסטר שיעשה את העבודה. לא רק שהנוקו מצליח לסובב את המנוע ולהתניע הוא מסוגל לעשות את זה גם ללא מצבר בכלל שזה בכלל הישג. מרבית הבוסטרים "סומכים" על כך שיש עוד כוח במצבר. אבל מה עושים שהמצבר דפוק לגמרי ואין לו מתח בכלל? 
אז בבקשה אדוני הנכבד. במקום לרשום שזה לא הצורך של פותח הפוסט תרשום לו שאם הוא יכול להרשות לעצמו לקנות את הטוב ביותר שלא יאכזב זה מעולה, אם אין בכיסו הפרוטה אפשר להתפשר במחיר ולהשיג משהו בסיסי שאפשר לקוות שיעשה את העבודה. 

אני מניח שאתה פשוט רוצה לשמוע שאתה צודק, אז אתה צודק. רק נוקו יכול להניע, השאר סתם מדליקים נורות ומקסימום היכולת שלהם הוא להטעין פלאפון. 

בחייאת, אומרים לך שיש לי סרטון (מישהו שאני מכיר צילם) של באסוס (הנחות מבין אלו שכתבתי) מניע ג׳מפי ללא מצבר!

אבל תמשיך, רק נוקו. 

פורסם
בתאריך 19.6.2023 בשעה 07:21, mcaspi כתב:

לא הצלחתי להגיע לתובנות גדולות מדי לגבי הפאנל סולארי מהפרסומים שמצאתי מהעבר, ובכלל דוגמאות וקישורים היו מעט מאוד.

פורסם

האם שייך לשאול בשרשור הנוכחי או לפתוח אשכול חדש כדי להבין האם בספורטז' אפשר לשים פאנל סולרי שמחובר למצת?

• תוכן חדש...