Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 1090 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם
בתאריך 15.5.2023 בשעה 17:20, amosbmw כתב:

סגירת תחנות כוח גרעיניות גורם לייצור חשמל באמצעים מזהמים הרבה יותר.

זה. בול.

מזמן לא היו מלחמות עולם, משעמם, אז הירוקים באירופה חייבים להמציא שיטות חדשות להתאבדות קולקטיבית.

אוכל את הכובע שהגיש לי avergel ומודה קבל עם ועדה שלפעמים מחשבים של אסוס מחזיקים מעמד אפילו מעל לשנה שלמה - אם נזכרים לעדכן את ה-bios.

פורסם
בתאריך 14.5.2023 בשעה 23:48, Derish כתב:

זו שאלה פילוסופית בדבר מקומה של המכונה ביחס לאדם ומי מהם משרת את מי. חגורה זה אביזר בטיחותי. נורת התראה לחגורה זה משהו שאני יכול לקבל, לפעמים שוכחים לחגור ונחמד שיש תזכורת. זמזם חגורה, שברוב המקרים הווליום שלו מתגבר בהדרגה עד לרמה שכבר אי אפשר להתרכז בנהיגה - זה פטרנליזם ארור ומסוכן לחברה המודרנית. אם לא חגרתי אחרי שהנורה נדלקה - כנראה שעשיתי זאת ביודעין, ואם הזמזום החלש לא עזר אז אני לא צריך שיצרחו לי באוזן להיות זהיר. יש לי את מערך השיקולים שלי (למשל אם אני נוהג בחניון או ברחוב שקט במהירות נמוכה) ואני מסוגל לאמוד את הסיכון גם בלי שהאוטו יגיד לי איך לנהוג. הגדילו לעשות קבוצת PSA שהתקינו חיישנים מאיכות כ"כ נמוכה שכל תיק גב במשקל 8-10 קילו על מושב הנוסע מפעיל את ההתראה המדוברת. מה השלב הבא - שהאוטו לא יניע עד שכולם חגורים?

את אותו דבר אפשר לומר על התקנות מובילאיי כפי שהן מתבצעות בישראל. כל פעם שאני מבקר שם בשנים האחרונות ושוכר רכב, אני חוטף התקף לב משום שכל ההתראות שלו על מקסימום רגישות ומקסימום ווליום. לפעמים יש לי מזל ומשאירים את ספר ההדרכה ברכב, שמאפשר לי לכוון אותו קצת, אבל בד"כ לא - זה פשוט צורח על הנהג כל פעם שיש חשד לבעיה ומסיח את הדעת מנהיגה או מתפעול הארוע. גם לאנשים שמאחורי הפרוייקט הזה מגיע סכין חלודה לאשכים. לצורך העניין - באירופה מתקינים מובילאיי בהרבה אוטובוסים לאחרונה, ואיכשהו מצליחים לכוון אותם שלא יהיו רגישים מדי, כך שגם כשכבר יש ארוע אז הוא בווליום הגיוני, טיפה יותר חזק מההתראות הרגילות של הרכב. אבל בטח ובטח לא מכריחים אותך להתקין את השיט הזה בכל רכב חדש שיוצא מהמפעל.

סטארט-סטופ היא טכנולוגיה יפה ומעניינת שיש לה מקום, אבל כל רכב שמציע אותה כפיצ'ר צריך להציע גם אפשרות ביטול קבוע או לפחות תקופתי (נגיד, שיתאפס פעם בחצי שנה). כל גישה אחרת לנושא מפרה את מאזן הכוח ההכרחי בין האדם למכונה, ובמקרים המתוארים לעיל, נכנסת לשטח אפור ומאד לא בריא של רמת ההתערבות של הממשלה בחיי הפרט.

בxv טלפון נייד מפעיל את החיישן. ואפילו קצת מים שנשפכו על המושב

לפני 16 שעות, HybridBoy כתב:

1. לא אישרתי לך לצטט אותי לחתימה.

• חברי המעגל הראשון
פורסם (נערך)

במקום לבוא בטענות למהנדס המסכן שבסך הכל עשה מה שאמרו לו, צריך להאשים את המחוקקים שחיים בסרט שהשטויות שהם כופים על הציבור משפיעות במשהו על הסביבה.

על הדרך, כדאי להראות להם איך אנשים מתים במדינות עולם שלישי במכרות כדי להפיק את המתכות היקרות עבור סוללות הרכבים הנקיים שלהם.

עריכה אחרונה על ידי SlowRide
  • אהבתי 1

אומרים שהעתיד הוא אנרגיה סולארית, אז עברתי לסולר.

פורסם

נקודה קצת אחרת, ולא בהכרח קשורה למערכת, אבל ברצינות אנשים לא שמים לב להתחממות הגלובלית?

כאילו מה, לא היו מספיק אסונות השנה? אף אחד לא שם לב?

בקלות יחסית (כסף\מאמץ) ניתן להפוך את העולם לאנרגיה ירוקה על 100% חשמל בעזרת רוח\שמש וכו'

• חברי המעגל הראשון
פורסם

המדינות שמייצרות את רוב הזיהום העולמי, אין לך שום דרך למנוע מהן לזהם.

פורסם
לפני 6 שעות, roiei כתב:

בקלות יחסית (כסף\מאמץ) ניתן להפוך את העולם לאנרגיה ירוקה על 100% חשמל בעזרת רוח\שמש וכו'

אם זה היה כל כך בקלות זה היה קורה מזמן. יש אינטרסים כלכליים, אבל מעליהם הרבה קשיים טכנולוגיים.

האם אתה חושב שישראל מסוגלת לעמוד בכך? התשובה שלילית. אין לנו מספיק מקורות מים זורמים לתחנות כוח הידרואלקטרית, ואף אחד לא ימכור לנו תחנות כוח גרעיניות. כל שאר הטכנולוגיות ה״ירוקות״ מוגבלות מדי.

לפני 5 שעות, David32 כתב:

מה שאתה לא מבין זה שאתה מבזבז את הזמן שלך, את תעבורת האינטרנט שלך ואת אורך החיים של סוויצים במקלדת שלך.

פורסם
לפני 8 שעות, roiei כתב:

נקודה קצת אחרת, ולא בהכרח קשורה למערכת, אבל ברצינות אנשים לא שמים לב להתחממות הגלובלית?

כאילו מה, לא היו מספיק אסונות השנה? אף אחד לא שם לב?

האקלים נע במחזוריות בין תקופות קרח לתקופות חמות.

אם תעבור לחישבול מלא אתה תפתור את בעית הזיהום שיוצר תהליך ייצור ומחזור הסוללות למשל?

תודה לשרת התחבורה מירי רגב על קירוב הפריפריה למרכז.

פורסם
לפני 5 שעות, Night Driver כתב:

אם תעבור לחישבול מלא אתה תפתור את בעית הזיהום שיוצר תהליך ייצור ומחזור הסוללות למשל?

בדיעבד, כן. 

היצרנים יחפשו דרך להוזיל עלויות = השקעה בפיתוח סוללות חדשות = חומרים יותר ברי קיימא ופחות מזהמים = העלות לצרכן תגדל איכשהוא.

מה הייתי מוסר למר בחור? 

שאני מאד מקווה שכשהוא יגיע על ערש דוואי לבית החולים, יעשו לו כבוד ויתקינו במכונת לב-ריאה שלו את המערכת הזו גם כן. הוא הרי המציא אותה, שיהנה מפירות עמלו.

• אהבתי 1
  • מצחיק 2

ערוץ היוטיוב שלי: BuildiT - DIY Israel.

אם הייתי טוב במתמטיקה, לא הייתי דופק חשבון כל הזמן.

בתאריך 7.5.2025 בשעה 12:58, Night Driver כתב:

ברווז זה עוף ימי. גם מוח של ציפור וגם זיכרון של דג.

• חברי המעגל הראשון
פורסם
לפני כשעה, ברווז כתב:

היצרנים יחפשו דרך להוזיל עלויות = השקעה בפיתוח סוללות חדשות = חומרים יותר ברי קיימא ופחות מזהמים = העלות לצרכן תגדל איכשהוא

הכי זול זה מה שעושים היום, משלמים לאנשים 2 דולר ביום בשביל למות באיזה מכרה של מתכות רעילות.

• אהבתי 1

פורסם

ואתה חושב שהיצרנים לא יעדיפו לחסוך את ה-2$ האלו לטובת חומר זמין יותר?...

פורסם
בתאריך 16.5.2023 בשעה 19:56, sperial כתב:

אם זה היה כל כך בקלות זה היה קורה מזמן. יש אינטרסים כלכליים, אבל מעליהם הרבה קשיים טכנולוגיים.

האם אתה חושב שישראל מסוגלת לעמוד בכך? התשובה שלילית. אין לנו מספיק מקורות מים זורמים לתחנות כוח הידרואלקטרית, ואף אחד לא ימכור לנו תחנות כוח גרעיניות. כל שאר הטכנולוגיות ה״ירוקות״ מוגבלות מדי.

מי בכלל מדבר על ישראל?

בתאריך 16.5.2023 בשעה 21:11, Night Driver כתב:

האקלים נע במחזוריות בין תקופות קרח לתקופות חמות.

כבר עכשיו במצב הנוכחי, רכב חשמלי יהרוס פחות את הכדור - אין על זה ויכוח. הנסועה זה הדבר שהכי מזהם, יותר מייצור הרכב\סוללה.

וכמו שברווז רשם, תירשם התקדמות בתחום הסוללות\מחזור סוללות וכו', משקיעים בזה הרבה כסף.

פורסם
לפני שעתיים, Night Driver כתב:

לא אם החומר יעלה 2.1$

חומר זמין יותר יעלה פחות מ-2$. קל יותר לכרייה\איסוף\WHATEVER, לזו הכוונה.

פורסם
לפני 3 שעות, roiei כתב:

הנסועה זה הדבר שהכי מזהם, יותר מייצור הרכב\סוללה.

לא אם אתה גורט מכונית ישנה ע"מ למכור אחת חדשה ו'פחות מזהמת'. אני לא מדבר על להשאיר על הכביש ענתיקות משנות השבעים, אבל יש מספיק מכוניות בנות עשרים ונהגים דלי אמצעים שיכולים להמשיך להשתמש בהן עוד עשור. ממשלה חכמה שבאמת רוצה להפחית זיהום ולא סתם לצאת בסיסמאות תאפשר תחזוקה הגיונית של מכוניות משומשות ולא תהרוג את שוק היד השנייה עם כל מיני תרגילים שיעבירו את כל הארץ לאוטו חדש מהניילונים - חשמלי או אחרת.

• רעיון טוב! 1
  • תוכן חדש...