Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 1086 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם
לפני שעתיים, sperial כתב:

הפתרון שלי הוא להפעיל את המזגן, כשהמזגן פועל ה-S&S לא פועל. יופי לפעילי איכות הסביבה.

ברכב שלי עשיתי פיתרון קבוע על ידי קידוד. 

האמת היא שאני שואל ברצינות כדי באמת להגיד לו כי אני מכיר אותו אישית. 

פורסם
לפני שעה, sperial כתב:

מה עניין זמזם אבזם לענייני איכות סביבה? זה אבזר בטיחותי, טוב שקיים.

זו שאלה פילוסופית בדבר מקומה של המכונה ביחס לאדם ומי מהם משרת את מי. חגורה זה אביזר בטיחותי. נורת התראה לחגורה זה משהו שאני יכול לקבל, לפעמים שוכחים לחגור ונחמד שיש תזכורת. זמזם חגורה, שברוב המקרים הווליום שלו מתגבר בהדרגה עד לרמה שכבר אי אפשר להתרכז בנהיגה - זה פטרנליזם ארור ומסוכן לחברה המודרנית. אם לא חגרתי אחרי שהנורה נדלקה - כנראה שעשיתי זאת ביודעין, ואם הזמזום החלש לא עזר אז אני לא צריך שיצרחו לי באוזן להיות זהיר. יש לי את מערך השיקולים שלי (למשל אם אני נוהג בחניון או ברחוב שקט במהירות נמוכה) ואני מסוגל לאמוד את הסיכון גם בלי שהאוטו יגיד לי איך לנהוג. הגדילו לעשות קבוצת PSA שהתקינו חיישנים מאיכות כ"כ נמוכה שכל תיק גב במשקל 8-10 קילו על מושב הנוסע מפעיל את ההתראה המדוברת. מה השלב הבא - שהאוטו לא יניע עד שכולם חגורים?

את אותו דבר אפשר לומר על התקנות מובילאיי כפי שהן מתבצעות בישראל. כל פעם שאני מבקר שם בשנים האחרונות ושוכר רכב, אני חוטף התקף לב משום שכל ההתראות שלו על מקסימום רגישות ומקסימום ווליום. לפעמים יש לי מזל ומשאירים את ספר ההדרכה ברכב, שמאפשר לי לכוון אותו קצת, אבל בד"כ לא - זה פשוט צורח על הנהג כל פעם שיש חשד לבעיה ומסיח את הדעת מנהיגה או מתפעול הארוע. גם לאנשים שמאחורי הפרוייקט הזה מגיע סכין חלודה לאשכים. לצורך העניין - באירופה מתקינים מובילאיי בהרבה אוטובוסים לאחרונה, ואיכשהו מצליחים לכוון אותם שלא יהיו רגישים מדי, כך שגם כשכבר יש ארוע אז הוא בווליום הגיוני, טיפה יותר חזק מההתראות הרגילות של הרכב. אבל בטח ובטח לא מכריחים אותך להתקין את השיט הזה בכל רכב חדש שיוצא מהמפעל.

סטארט-סטופ היא טכנולוגיה יפה ומעניינת שיש לה מקום, אבל כל רכב שמציע אותה כפיצ'ר צריך להציע גם אפשרות ביטול קבוע או לפחות תקופתי (נגיד, שיתאפס פעם בחצי שנה). כל גישה אחרת לנושא מפרה את מאזן הכוח ההכרחי בין האדם למכונה, ובמקרים המתוארים לעיל, נכנסת לשטח אפור ומאד לא בריא של רמת ההתערבות של הממשלה בחיי הפרט.

• אהבתי 1
  • מעניין 1
  • רעיון טוב! 1
פורסם
לפני 6 שעות, Derish כתב:

לפעמים יש לי מזל ומשאירים את ספר ההדרכה ברכב

קבל ספר הדרכה מושלם, לחיצה ארוכה על הכפתור האמצעי על היחידה הראשית מכבה את המערכת עד להנעה הבאה. 

אין צורך להודות לי 

• אהבתי 1

יום טוב גם לך

פורסם
לפני 16 שעות, eitanuch כתב:

כידוע, לרבים מאיתנו מותקנת ברכב מערכת auto start stop שמכבה את המנוע בזמן עצירה. חלקנו אוהבים או שונאים את המערכת, או פשוט בעלי דעה נייטרלית לגבי תפקודה.

אילו הייתם פוגשים את הבנאדם שהגה את הרעיון, מה הייתם אומרים לו? 

לא סבלתי את המערכת עד שנהגתי שבועיים בחו"ל במזג אוויר נעים 20 מעלות בעיר שאין בה פקקים כל הזמן.

וואלה זה דבר מעולה. כשלא צריך מזגן, המנוע נשאר כבוי כל זמן שהרכב לא בתנועות, שזה פרקי זמן יחסית ארוכים. ומכיוון שהתנועה די זורמת המנוע לא נכבה ונדלק כל שניה.

שם מגיעה ההבנה שאין סיבה שהמנוע ישאר מונע כשהרכב עומד במקום. 

כן ברור שבארץ זה לא בדיוק המצב, אבל מנקודת מבט מסויימת, אחלה מערכת 😁

• מעניין 2

פורסם
לפני 15 שעות, eitanuch כתב:

ברכב שלי עשיתי פיתרון קבוע על ידי קידוד. 

אתה יכול למסור לו שאנחנו עוד ניפגש,  אימוג'י של נבוט  💥

• מצחיק 3

מסי זה לא רק ליאו - אסקורט, טריומף, אלפאסוד, מטרו, אונו, פונטו, I30, קונה.

פורסם
לפני 20 שעות, eitanuch כתב:

כידוע, לרבים מאיתנו מותקנת ברכב מערכת auto start stop שמכבה את המנוע בזמן עצירה. חלקנו אוהבים או שונאים את המערכת, או פשוט בעלי דעה נייטרלית לגבי תפקודה.

אילו הייתם פוגשים את הבנאדם שהגה את הרעיון, מה הייתם אומרים לו? 

בעייני, סמל לגולם שקם על יוצרו.

נס שבשנת הייצור שלי (03) עוד לא היו מבריקים כמוך.

פורסם

המהנדס החביב ג'ייסון עשה חשבון שאחרי 7 שניות בממוצע  ה"פטנט הזה"  מתחיל להיות חסכוני בדלק.

מנוע כבוי פחות מ-7 שניות זה סתם נזק מצטבר למתנע מערכת טעינה ומצבר.

• מעניין 1

מסי זה לא רק ליאו - אסקורט, טריומף, אלפאסוד, מטרו, אונו, פונטו, I30, קונה.

פורסם
לפני 20 שעות, eitanuch כתב:

המערכת הוטמעה לא כדי לחסוך בדלק, אלא כדאי שיצרניות הרכב יעמדו בתקנות הזיהום של האיחוד האירופאי.

חיסכון בדלק = הפחתת מזהמים. מה שנכנס זה מה שיוצא. אין הבדל בין המונחים.

קודם כל, הייתי מוסר שאם מטמיעים מערכת כזאת חייבת להיות אפשרות בהגדרות הרכב שנגישה לנהג שבה הוא יוכל להגדיר אם היא פעילה, ולאחר כמה זמן של עצירה. ברכב שלי גם אני ניטרלתי אותה לצמיתות על ידי קידוד.

וכמו בוקי, יצא לי לנהוג בחו"ל במצבים שזה לא מפריע. ברכבים עם מערכת 48V הפעולה חלקה לחלוטין ולא מורגשת.

באופן כללי, האיחוד האירופי מומחה בהמצאת תקנות למניעת זיהום שמחטיאות את מטרתן, ויוצרות זיהום חדש משלהן.

בלאי מוגבר של מצברים בשל מערכת הS/S מגדיל את ייצור המצברים.

גריטה של מכוניות ישנות שלא עומדות בתקני זיהום וייצור חדשות במקומן יוצר זיהום.

ייצור חשמל על ידי אנרגיות מתחדשות מכלה שטחים פתוחים ויוצר צורך באמצעי אגירת חשמל.

סגירת תחנות כוח גרעיניות גורם לייצור חשמל באמצעים מזהמים הרבה יותר.

והכי טפשי - תקני זיהום האויר העדכניים ביותר הופכים ייצור מכוניות קטנות ללא כלכלי, וכתוצאה מכך יצרני הרכב מחסלים את הדגמים הקטנים.

באותו אופן גם ייצור רכב חשמלי עם טווח סביר משתלם רק כשמדובר ברכב גדול.

לפני 10 שעות, Igalz כתב:

קבל ספר הדרכה מושלם, לחיצה ארוכה על הכפתור האמצעי על היחידה הראשית מכבה את המערכת עד להנעה הבאה. 

אין צורך להודות לי 

ברכבים ממשלתיים או צבאיים זה לא פועל ☹️

ראיתי כבר נהגים שתוחבים כרטיס נייר לחסום את עדשת המצלמה של הנודניק.

• אהבתי 2
  • מעניין 1

עמוס

וַיִּשְׁמַע אַבְרָם, כִּי נִשְׁבָּה אָחִיו; וַיָּרֶק אֶת-חֲנִיכָיו יְלִידֵי בֵיתוֹ, שְׁמֹנָה עָשָׂר וּשְׁלֹשׁ מֵאוֹת, וַיִּרְדֹּף, עַד-דָּן.

פורסם

מי שזה כל כך מפריע לו, להרבה רכבים קיים היום דונגל שמבטל את השטות הזו וככה לא תצטרכו לנתק כל הנעה מחדש.

פורסם
לפני 21 שעות, eitanuch כתב:

תגיד לו שלא יספר לאף אחד שזה הוא. חבל שסתם יחטוף מכות.

• מצחיק 3

תודה לשרת התחבורה מירי רגב על קירוב הפריפריה למרכז.

פורסם
לפני 22 שעות, eitanuch כתב:

אני מכיר אותו אישית. 

את מי בדיוק מתוך המחלקה של עשרות המהנדסים בטויוטה שפיתחו את המערכת בשנות השבעים אתה מכיר? או שאולי הכוונה לאחד מחברי הצוות שהחיה את הרעיון בשנות התשעים בפולקסוואגן-אאודי? נשמע קצת לא אמין הסיפור הזה של 'מכיר אותו אישית' כשמדובר בפיתוחים ארוכי טווח כאלה. אפילו פטנטים בתחום הזה לא ניתנים בד"כ לאדם בודד אלא לקבוצה של Co-inventors.

מזכיר לי במשהו את הדיון שהיה פה לא מזמן לגבי האוטובוסים הירדנים של נתיב אקספרס, כשאחד מחברי הפורום התעקש שהוא מכיר אישית את המעורבים והאוטובוסים בכלל הגיעו מטורקיה... מאז שהועלו מסמכי רישוי המעידים על ירדן כארץ הייצור, אנחנו עדיין ממתינים לתגובתו.

• חברי המעגל הראשון
פורסם

"איזו יופי של מערכת, באמת כל הכבוד על העבודה ההנדסית המרשימה... החלק שאני הכי אוהב בה זה הכפתור ההוא משמאל שמבטל את המערכת.

אהה, וקח שיהיה לך לאחר כך, זו שקית מנדאבוצ'קעס"

• מצחיק 1
  • תוכן חדש...