Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

פוסטים מומלצים

פורסם (נערך)

עם שער הדולר הנוכחי והעובדה שהביקוש לדגם ירד בכל העולם קשה לי להאמין שהמחיר יקפוץ.
tS זה סיפור אחר... אין לי שמץ

לפני 36 דקות, itaimoto כתב:

וגם תוספת בקרת שיוט אדפטיבית בדגם הידני שקצת חסרה לי ביומיום ברכב הנוכחי.

זה יכול להיות נחמד, אבל ממה לא מאוד קריטי במקרה של רכב ידני...
זה שאין צפצפה ויש מערכת בטיחות מקורית עם חיישני חניה מקוריים זה כבר שיפור ניכר.

עריכה אחרונה על ידי farkash7

HU-Panasonic CQC5401W, Comp- Hertz enenrgy, Sub- IDQ, AMP- Kicker ZX700.5

• תגובות 465
  • פורסם
  • תגובה אחרונה

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

פורסם
לפני 9 שעות, farkash7 כתב:

העובדה שהביקוש לדגם ירד בכל העולם קשה לי להאמין שהמחיר יקפוץ.

מאיפה הבאת את זה?

סובארו הכריזו כבר על סוף הייצור ואז המשיכו אותו עוד בגלל הביקוש. אין שום רכב שנופל בול על המשבצת שלו (פשוט, זול, מהנה ואפשר לחיות איתו כדיילי).

פורסם

הכל יחסי.
לך כמה שנים אחורה ולא יכולת לגשת לסוכנות לקנות אחת אלה אם תמתין שנה.
היום, ממה שאני יודע, זה לא ככה.
אולי החבר האמריקאי שלנו מג'רזי יכול לספק תובנות.

פורסם
לפני 52 דקות, farkash7 כתב:

אולי החבר האמריקאי שלנו מג'רזי יכול לספק תובנות.

זה קרה בדיוק בהחלפת הדגם + תחילת היבוא של הדור החדש בארה״ב.

אני הייתי בקשר עם הסוכנות הקבועה שקנינו בה שני רכבים לפני -> ביום של פתיחת ההזמנות שמתי מקדמה להזמנה מהמפעל מול build sheet וקיבלתי את הרכב תוך 4 חודשים. אבל הייתי על זה לגמרי (ביום שנפתחו ההזמנות הייתי בטלפון עם הסוכן מכירות והתעקשתי שישים את ההזמנה במחשב באותו יום).

הייתי בין הראשונים שקיבלו את הרכב (אוגוסט 2022) פה.

חבר שלא התעקש על זה קיבל בנובמבר לשם השוואה את שלו.

מי שחיכה שיגיעו לעולם תצוגה - חיכה יותר.

טויוטה לדוגמא לא עושים הזמנות מהמפעל אלא עובדים על הקצאות - אז שם זה היה שילוב של מזל + כמה אתה מוכן לשלם מעל המחירון (שאני לא הייתי מוכן לשלם. למעשה אפילו קיבלתי הנחה מתחת לMSRP על שלי)

טויוטה אגב הפסיקו להצליח למכור אותן מעל המחירון כבר לפניי שנתיים שלוש.

הסובארו זמינות ויושבות בתצוגה בימינו - בדקתי בשלוף עכשיו - יש 2 יושבות אצל הדילר עכשיו.

לגבי הביקוש ירד - בפועל אם אי אפשר למכור בשווקים מסוימים - הביקוש יורד.

בארה״ב הדגם הנוכחי לגמרי לא פופולארי כמו הקודם והמחיר היותר גבוהה שלו (לימיטד עולה עכשיו 37 אלף , דגמים מיוחדים כמו הseries yellow וכו צפונה ל40. לשם השוואה את שלי קניתי ב31 + מיסים , את הדגם הקודם בסביבות ה27-8 כאשר הGT86 / scion של הדור הראשון היו גם נמכרות ב24-5 לדגמים הבסיסיים) - הוא כבר לא כזה זול.

אין לו תחרות (נו , חוץ מנגיד מיאטה , אבל לאמריקאי הממוצע הרבה פעמים המוסטנג הבסיסית ב32 אלף יותר קוסמת) - אבל אין לו כ״כ דרישה והן לא סופר פופולאריות כמו שהיו בהתחלה.

קבלו קצת מספרים לפרופורציות - https://carfigures.com/widget/us_subaru_brz/year_table

בשיא - הביקוש של הדור השני היה חצי (ועל תקופה יותר קצרה) מאשר הדור הראשון ובירידה. 2000 ומשהו מכוניות בשנה בארה״ב זה כלום , גם 4000 זה כלום.

בדור הראשון איפה שממש לא היתה בעיית מלאי במקסימום מכרו כפול מזה בשנים החזקות של הרכב.

להשוואה הWRX מוכרות בערך פי 4 ומעלה כן ? 

זה לגמרי רכב נישה בלי המון דרישה וברגע ששווקים שלמים לא יכולים למכור אותו זה כבר בכלל בעיה.

בפועל אנחנו המשוגעים על הדגם עם סט דרישות מאוד ספציפי. אבל השוק ככלל לא כזה מסתכל על הרכבים האלו. אפילו היצרניות של רכבים ספורטיביים קטנים כבר מורידות ידני מהמשוואה בחלק מהדגמים (גולף אני מסתכל עלייך … )

• מבאס 2

If living is for learning

Then dying is forgetting

פורסם
לפני שעה, Liviur כתב:

בארה״ב הדגם הנוכחי לגמרי לא פופולארי כמו הקודם והמחיר היותר גבוהה שלו

לא חושב שזה רק עניין של מחיר.
צעירים היום זה פשוט לא מעניין.

פורסם
לפני שעתיים, Liviur כתב:

אני הייתי בקשר עם הסוכנות הקבועה שקנינו בה שני רכבים לפני -> ביום של פתיחת ההזמנות שמתי מקדמה להזמנה מהמפעל מול build sheet וקיבלתי את הרכב תוך 4 חודשים. אבל הייתי על זה לגמרי (ביום שנפתחו ההזמנות הייתי בטלפון עם הסוכן מכירות והתעקשתי שישים את ההזמנה במחשב באותו יום).

טויוטה לדוגמא לא עושים הזמנות מהמפעל אלא עובדים על הקצאות - אז שם זה היה שילוב של מזל + כמה אתה מוכן לשלם מעל המחירון (שאני לא הייתי מוכן לשלם. למעשה אפילו קיבלתי הנחה מתחת לMSRP על שלי)

הסובארו זמינות ויושבות בתצוגה בימינו - בדקתי בשלוף עכשיו - יש 2 יושבות אצל הדילר עכשיו.

בארה״ב הדגם הנוכחי לגמרי לא פופולארי כמו הקודם והמחיר היותר גבוהה שלו (לימיטד עולה עכשיו 37 אלף , דגמים מיוחדים כמו הseries yellow וכו צפונה ל40. לשם השוואה את שלי קניתי ב31 + מיסים , את הדגם הקודם בסביבות ה27-8 כאשר הGT86 / scion של הדור הראשון היו גם נמכרות ב24-5 לדגמים הבסיסיים) - הוא כבר לא כזה זול.

אין לו תחרות (נו , חוץ מנגיד מיאטה , אבל לאמריקאי הממוצע הרבה פעמים המוסטנג הבסיסית ב32 אלף יותר קוסמת) - אבל אין לו כ״כ דרישה והן לא סופר פופולאריות כמו שהיו בהתחלה.

קבלו קצת מספרים לפרופורציות - https://carfigures.com/widget/us_subaru_brz/year_table

בשיא - הביקוש של הדור השני היה חצי (ועל תקופה יותר קצרה) מאשר הדור הראשון ובירידה. 2000 ומשהו מכוניות בשנה בארה״ב זה כלום , גם 4000 זה כלום.

בדור הראשון איפה שממש לא היתה בעיית מלאי במקסימום מכרו כפול מזה בשנים החזקות של הרכב.

זה לגמרי רכב נישה בלי המון דרישה וברגע ששווקים שלמים לא יכולים למכור אותו זה כבר בכלל בעיה.

בפועל אנחנו המשוגעים על הדגם עם סט דרישות מאוד ספציפי. אבל השוק ככלל לא כזה מסתכל על הרכבים האלו. אפילו היצרניות של רכבים ספורטיביים קטנים כבר מורידות ידני מהמשוואה בחלק מהדגמים (גולף אני מסתכל עלייך … )

לפני שעתיים, Liviur כתב:

מבאס לשמוע, נשמע שהעתיד של הפלטפורמה הזאת נגזר אם ככה. דור שלישי לא יהיה פה. אולי טויוטה תעשה משהו משל עצמה או בשיתוף עם מאזדה אם השמועות נכונות אבל ברז זה קודם כל סובארו ומבחינת ישראל מה שטויוטה יעשו לא רלוונטי כי יש לנו יבואן פח אשפה שלא אכפת לו ממיתוג סקסי כלל אלא רק להזיז עוד קורולה ויאריס. 

ואם כבר צללת למספרים העגומים של הברז, מה המצב כרגע אצל מאזדה עם המיאטה? מתאר לעצמי שאפשר להיות הרבה יותר אופטימיים בהתחשב בזה שכבר הכריזו שיצא דור חדש במתכונת הקלאסית, כנראה המיאטה ND מוכרת מצוין.

פורסם
לפני שעתיים, Liviur כתב:

אני חושב שהמכירות היותר נמוכות של הדור השני מתקזזות עם עלות פיתוח נמוכה יותר

הדור הראשון הוא פיתוח פלטפורמת הנעה אחורית מאפס, בדור השני עיקר הפיתוח היה המנוע ושיפור תא הנוסעים

מה שמעניין אותי בארצות הברית הוא שהיצרנים מוצאים את הדרך להציע מכוניות מלהיבות (למה שמכונה אצלכם entusiasts) 

בעלות פיתוח צנוע יחסית:

מאזדה ביצעה 2 מתיחות פנים לND מיאטה שנמכרת כבר עשור

ניסאן פיתחו את הZ הנוכחתי על בסיס הפלטפורמה של ה370 (שבעצמה התבססה על ה350)

לקסוס עשו מתיחת פנים לIS350 לדור שהוצג ב2021 והיה עדכון לפלטפורמה מ2014

מה דעתך? 

איך מגיבים רוב החובבים? האם הם שמחים על הניסאן?

האם יש התעניינות בלקסוס?

לפני 47 דקות, Doron_Z כתב:

יש לנו יבואן פח אשפה שלא אכפת לו ממיתוג סקסי כלל אלא רק להזיז עוד קורולה ויאריס. 

ללא ספק היבואן שהכי נעדר רוח ספורטיבית. הצרה היא שהוא מייצג את הייצרן הכי מלהיב של ימינו. 

• מבאס 1

גם אני גר במדינה עם 100% מס על מכוניות, איזה כיף לי :mm_sad:

פורסם (נערך)
לפני 50 דקות, Doron_Z כתב:

מתאר לעצמי שאפשר להיות הרבה יותר אופטימיים בהתחשב בזה שכבר הכריזו שיצא דור חדש במתכונת הקלאסית, כנראה המיאטה ND מוכרת מצוין.

בהתחשב בזה שגם הייבוא של הND הופסק בארץ, למרות שלרכב תמיד היה ויהיה ביקוש (גם במחיר מאוד גבוה) לא נראה לי שאפשר להיות אופטימיים לגבי משהו.

עריכה אחרונה על ידי farkash7

פורסם
לפני כשעה, farkash7 כתב:

אתה חושב שמכוניות ספורט חדשות פונות לקהל הולך ומזקן?

מי קונה סיוויק טייפ R \ אלנטרה N \ דגמי בסיס של המוסטנג? 

אני מסתכל על דור היטיוב העדכני כמו throttle house ורוצה להאמין שהקהל שלהם בגיל דומה

גם אני גר במדינה עם 100% מס על מכוניות, איזה כיף לי :mm_sad:

פורסם (נערך)
לפני 4 שעות, Liviur כתב:

בלו קצת מספרים לפרופורציות - https://carfigures.com/widget/us_subaru_brz/year_table

צריך להתחשב גם במכירות של ה GR86 שהן 8000-12000 בשנה, עליה משמעותית מסוף הדור הקודם (3000). אם כי השיא של ההתחלה נמוך יותר מהשיא של תחילת הדור הקודם.

אגב, בארץ המגמה הייתה הפוכה. סמלת מכרו ב 3 שנים כ 250 רכבים מדור שני כשבדור הקודם לקח 8-9 שנים להגיע לזה, אבל גם יכול להיות שפשוט לא היו מספיק הקצאות שנתיות מהיצרן למרות שהיבואן היה שמח להביא עוד.

לפני שעתיים, farkash7 כתב:

יש לצעירים בארה"ב היום פחות הכנסה פנויה לתחביבים יקרים יחסית לשנות ה 90-00.

עריכה אחרונה על ידי itaimoto
פורסם (נערך)

בארץ הברז 2 ללא ספק סיפור הצלחה מרשים ובחו״ל אין ספק שטויוטה גונבת הרבה מהמכירות של סובארו עקב המיתוג הפופולרי בהרבה של טויוטה ובאמפר קדמי שנחשב בעיני רבים ליפה יותר (כשבדור 1 הסובארו נחשבה ליותר אטרקטיבית מה שבטוח עזר לצמצם את פער המיתוג) 

לצערי ההצלחה הישראלית היא טיפה בים, מאמין שאם היה שוק פתוח באירופה אז לברז היה המשך זכות קיום אבל כרגע מפה נראה שהסוף של המותג הזה בצורתו הספורטיבית הנוכחית קרב. 

לפני שעה, farkash7 כתב:

בהתחשב בזה שגם הייבוא של הND הופסק בארץ, למרות שלרכב תמיד היה ויהיה ביקוש (גם במחיר מאוד גבוה) לא נראה לי שאפשר להיות אופטימיים לגבי משהו.

היבואן של מאזדה בארץ השמיד את המותג והוריד אותו עוד לפני הפסקת היבוא למצב שמוכר רק יחידות בודדות במחיר מופקע כל שנה - זה רכב שב spec שהגיע לארץ (גג רך ללא חבילת הברמבו והמושבים/גלגלים) היה אמור לעלות כמו הברז ואף מתחת לזה (נגיד 230 גג) אבל בפועל על הכביש יצא יותר מ 270 מה שהפך אותו לבלתי רלוונטי בעליל, גם ככה רכב צעצוע לא שימושי אין סיכוי שבנאדם ממוצע מן הישוב שאוהב את התחום ישכיב עליו כזה סכום ובגלל זה הם ירדו לבודדים בשנה ככה שקשה לאמר שתמיד יהיה לכזה רכב ביקוש גבוה בכל סכום. 

באירופה הרכב ממשיך להמכר במנוע ה 1.5 אבל היבואן השתמש בתירוץ שהפסיקו לייצר את ה 2.0 כדי להפסיק יבוא למרות שזה ממש לא עצר אותו במקרים של המאזדה 3 וה CX5 להביא תקינה אמריקאית לארץ ברגע שאירופה שמה להם ברקס… בקיצור אין להם שום מוטיבציה להזיז מיאטות כי כנראה גם יעד אפשרי של נגיד 60-80 רכבים (בכל זאת עדיין צעצוע וזה גורם שיגביל אותו בארץ להגיע למספרי ברז) בשנה במחיר הוגן זה לא משהו שמדליק את הראשים שלהם שרוצים לעבוד עם מספרים מרשימים בהרבה. יאמר לזכות סמלת שהם יבואן יותר ״בוטיקי״ שאין לו בעיה לעבוד גם עם מספרים קטנים יחסית ולייבא דברים מעניינים. 

ובכל זאת מאמין שהדור הבא של המיאטה ישווק לפחות לתקופה קצרה בישראל גם אם במחיר מופקע לצרכי תדמית ואז יחתך שוב עם הזמן. 

עריכה אחרונה על ידי Doron_Z
פורסם
לפני 4 שעות, Doron_Z כתב:

ואם כבר צללת למספרים העגומים של הברז, מה המצב כרגע אצל מאזדה עם המיאטה?

מוכרים כל שנה בערך פי 3-4 יותר מbrz וקרוב בעקביות למספרים של הwrx

לפני 3 שעות, mcshmupi כתב:

מגיבים רוב החובבים? האם הם שמחים על הניסאן?

האם יש התעניינות בלקסוס?

בעוד הz הקודמת היתה סופר פופולארית - מהחדשה לא ראיתי אחת על הכביש

גם מהלקסוס מעט אבל מודה שלא מחפש אותן בעין.

לפני שעתיים, itaimoto כתב:

יש לצעירים בארה"ב היום פחות הכנסה פנויה לתחביבים יקרים יחסית לשנות ה 90-00.

אנחנו משווים כרגע ללפני 10 שנים , לא שלושים 😅 

לא נכנסתי כל כך לעניין טויוטה בגלל שהם דיי מחוץ לעתיד של הפלטפורמה נראה 

לפני 3 שעות, mcshmupi כתב:

מי קונה סיוויק טייפ R \ אלנטרה N \ דגמי בסיס של המוסטנג? 

בול

כאלן אני רואה המון

פשוט בbrz שהיא יותר מכונית נהג נישה ממשהו שנתפס יותר פרקטי גם ופחות כס נראית פחות קוסמת כנראה 🤷‍♂️

If living is for learning

Then dying is forgetting

פורסם

מנסה למצוא הסבר לעניין ולא מוצא, אם המיאטה שהיא רכב הרבה פחות פרקטי, עם כוח דומה, מוכרת כל כך הרבה יותר טוב אז זה לא קשור לזה שאנשים תופסים אותה כנישה של ״פחות כוח סוס ופחות פרקטית״, במיוחד אם הדור הראשון מכרה ממש סבבה (וזה לא היה כזה מזמן כמו שציינת) זה חייב להיות משהו אחר. 

אולי פחות מתחברים לעיצוב או שהחששות מבעיות אמינות וכל הרעש שהיה סביב זה גמר את הרכב. אין עוד משהו אחר. 

ומפתיע ש WRX שנמצא בדור שנחשב לממש underwhelming (גם חיצונית וגם מבחינת שיפורים מכאניים משמעותיים) מוכרת סבבה. רק מראה שהמכירות הגרועות של הברז2/GR86 הן יחסית אנומליה. 

לפני 38 דקות, Liviur כתב:

מוכרים כל שנה בערך פי 3-4 יותר מbrz וקרוב בעקביות למספרים של הwrx

פורסם
לפני 1 דקה, Doron_Z כתב:

אין עוד משהו אחר. 

המיאטה יותר סקסית ועם אינטריור יותר מוצלח, פרקטי זה לא בדיוק מה שמחפשים כשקונים רכב מהקטגוריה הזו.

• רעיון טוב! 1

הצטרף לדיון

ניתן לפרסם הודעה כעת ולהירשם לאתר מאוחר יותר. במידה וכבר יש לך חשבון בפורום, התחבר כעת בכדי לפרסם באמצעות החשבון שלך.

Guest
הגב לנושא זה...

×   התוכן שהדבקת מסוגנן.   הסר סיגנון

Only 75 emoji are allowed.

×   הקישור שלך הוטמע אוטומטית בגוף ההודעה.   הצג כקישור רגיל

×   התוכן הקודם שלך שוחזר.   ניקוי העורך

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

• תוכן חדש...