Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 7717 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

בהמשך לשאלה על הABS, עלה נושא נוסף לויכוח.

בלי קשר לחתך הצמיג, נאמר שככל שסולית הצמיג רחבה יותר, אחיזת הכביש יורדת, בטענה שמשקל הרכב מחולק לשטח יותר גדול ועל כל פיסת צמיג יש משקל קטן יותר..

אם כך באמת הדבר, מדוע רכבי ספורט (ואפילו רכבי מירוץ) משתמשים בצמיגים רחבים ?

פורסם

:roflmao: :roflmao: :roflmao:

מה?!

זה אותו המדריך לנהיגה מונעת?!

אני מייד רץ להוריד את ה-245ים שלי מהמיאטה ולשים איזה 145ים טובים מאיזו פיאט ישנה בשביל לשפר את האחיזה :-P!

מוטי.

אגב, הכותרת לחלוטין לא לעניין, אתה מתבקש לערוך אותה לכותרת יותר הולמת לענייני דיון זה.

פורסם

החיכוך הוא מכפלה של מקדם החיכוך של החומר (גומי במקרה דנן) בכוח שמופעל עליו (נורמל). בשום מקום במשוואה אין שטח פנים. היות ועל צמיג גדול נופל אותו משקל שנופל על צמיג קטן, החיכוך יהיה זהה.

כל זה זו הפיסיקה הטהורה, ומובן שישנן השפעות נוספות במציאות, אבל זה ממש לא קרוב למה שתיארת.

לצמיגים רחבים יש נטיה גדולה יותר להחליק בכביש רטוב עקב כך שהם מתקשים לחדור את מתח הפנים של המים.

לפני 22 שעות, hans כתב:

שטיפה, אגב, מעולם לא עזרה לי מי יודע מה. גם לא מים רותחים. אין תחליף לחיטוט עד שמשתחרר

פורסם
בהמשך לשאלה על הABS, עלה נושא נוסף לויכוח.

בלי קשר לחתך הצמיג, נאמר שככל שסולית הצמיג רחבה יותר, אחיזת הכביש יורדת, בטענה שמשקל הרכב מחולק לשטח יותר גדול ועל כל פיסת צמיג יש משקל קטן יותר..

אם כך באמת הדבר, מדוע רכבי ספורט (ואפילו רכבי מירוץ) משתמשים בצמיגים רחבים ?

שלום כי הצמגים שלהם לא יותר רחבים אלה הם בפרופיל של בלון רק נקודה אחת קטנה נוגעת בכביש כמו צמיג צר צר.

בברכה בני ל.

מילים כמו: שטויות, אהבל,טיפש,תלמד, זה לא קללות אז לא להעלב!!!

:multi::onfire:

פורסם
:roflmao: :roflmao: :roflmao:

זה אותו המדריך לנהיגה מונעת?!

אותו מדריך אבל זה לא נהיגה מונעת..

בשל הצורך החדש בעבודה שלי לעבוד עם רכבים כבדים של מעל 4 טון החליטו לארגן איזו השתלמות נהיגה שמתבצעת ע"י מורים של בי"ס (לא זוכר איזה) לנהיגה מתקדמת..

אגב, גם לי זה נשמע מצחיק ולמרות ששאלתי על זה, הוא התעקש שמה שהוא הסביר זה נכון, ועדיף צמיגים צרים.

נ.ב

לגביי הכותרת - אני לא מצליח לערוך אותה (לא יודע איך) אולי אחד המנהלים יוכל לעשות זאת בשבילי..

פורסם
שלום כי הצמגים שלהם לא יותר רחבים אלה הם בפרופיל של בלון רק נקודה אחת קטנה נוגעת בכביש כמו צמיג צר צר.

בברכה בני ל.

בני -

אני מבין את מה שאתה מנסה לומר לגבי צורת שטח המגע (באנגלית contact patch).

במציאות, שטח מגע צר וארוך יותר יהיה יותר טוב לתאוצות ולבלימות (תאוצה שלילית) בעוד ששטח מגע רחב יותר (על חשבון האורך) יהיה יותר טוב בסיבובים.

העובדה היא שבמכוניות ספורטיביות אכן משתמשים בצמיגים יותר רחבים, ועל העדר האורך של שטח המגע מכפרים בגומי של הצמיג שעשוי מתרכובות דביקות יותר.

מוטי.

• תוכן חדש...