Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 1202 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם (נערך)

שלום לכולם,

מחפש מקלדת קומפקטית= 75%  = 84 מקשים (כלומר סידור של 6 שורות ושיש פייג' אם ופייג דאון במקשים נפרדים, שחשובים לנוחות שלי ועדיין במבנה קומפקטי )- על זה אני סגור.

עכשיו למקשים- אני צריך מקשים שקטים ככל הניתן (שהקליקים לא ירגישו), שלא צריך ללחוץ חזק, ומדוייקים בצורה די טובה- אני לא משחק במשחקים בכלל, אני עובד שעות רבות על מחשב בפעולות ובתוכנות שונות כגון קאד, מסמכים, תלת מימד .

דרך אגב חשוב שתהיה האופציה החוטית שתשמש אותי 99% מהזמן,  יכולת קישוריות אלחוטית שאפשר לכבות ולהדליק רק כשצריך זה יתרון לשימוש מזדמן באייפד/מכשירי אנדרואיד .

מכל מה שקראתי עד עכשיו הכיוון הכדאי זה צ'רי אדום שקט? משהו אחר? אם יש מקש נמוך פרופיל טוב ושקט זה מעולה (בשביל ההשוואה מקשי הטינקפד בלפטופ שלי מעולים מבחינתי).

מבחינתי אין חובה במותגים יוקרתיים שמעלים את הפרמיה למחיר המוצר לעומת מותגים פחות מוכרים שווי ערך אם אין בזה טעם.  מחפש מקלדת שעושה את העבודה כמו שהיא מגיעה מהמפעל ובצורה נעימה ומדוייקת (כלומר שלא צריך ללחוץ חזק ושלא יהיו הרבה פספוסי מקש שלא נקלט) 

מהשיטוט שעשיתי התקציב יעד הרצוי 200 ויש מבחר נכבד,  יותר תקציב רק אם באמת יש יתרון מהותי .

יצא ארוך תודה למי שהחזיק עד כאן ;-)

תוספת:

דוגמא למקלדת סינית עם ביקורות חיוביות באזור המחיר שעל פניו עונה על הדרישות רק לא ברורה האיכות הכללית /אם מקשים נוחים ושקטים לעבודה משרדית:

https://www.amazon.com/-/he/KLUDGE-אלחוטית-להחלפה-גיימינג-בלוטות/dp/B08M3CRLGW/ref=mp_s_a_1_53?crid=3U37LVSDOM460&keywords=keyboard+84+keys+silent&qid=1675035650&refinements=p_72%3A1248885011&rnid=1248883011&s=videogames&sprefix=keyboard+84+keys+silent%2Caps%2C325&sr=1-53

עריכה אחרונה על ידי yb

פורסם
לפני 6 שעות, David32 כתב:

יצא לך להסתכל על keychron

https://www.keychron.com/

לי יש את ה k3 לעבודה ואני די מרוצה.

די מרוצה= בסדר אבל לא במאה אחוז? 

איפה החיסרון של הkeychorn מבחינתך?

זה די אותו סדר גודל של מוצר , וזאת בדיוק השאלה אם הוא מספיק איכותי, שקט, מדוייק...

פורסם

במחיר של הRK (116 דולר אחרי משלוח ומע"מ) בטוח הייתי הולך על Keychron.

מקלדות מצוינות ואיכותיות מאוד.

הK3 היא low profile עם סוויצ'ים low profile, לא ניסיתי אבל קראתי שהם מרגישים פחות טוב מרגילים.

אם אתה לא צריך את הפרופיל הנמוך אז הK2 או K2 pro עדיפה. 

אישית הייתי הולך על סידור TKL 80% (דגם K8\K8 pro) אבל זאת העדפה אישית.

ההבדל בין הדגמים הרגילים לpro הוא שבpro יש ספוג וסיליקון שסופגים חלק מהרעש והופכים את הצליל ליותר טוב (סובייקטיבי כמובן) והkeycaps יותר טובים.

כמובן שמקלדות מכניות יותר רועשות ממקלדות ממברנה רגילות, אם אתה רוצה מקלדת שקטה לגמרי אז דרושה השקעה רצינית ובניה אישית.

סוויצ'ים אדומים וחומים מייצרים בערך אותו רעש, בחומים אתה מקבל קצת פידבק "קליקי" בזמן הלחיצה. אישית אני מעדיף חומים אבל הרבה שונאים אותם מסיבה כלשהי.

פורסם
לפני שעתיים, yb כתב:

די מרוצה= בסדר אבל לא במאה אחוז? 

אני סתם לא אדם שמתלהב. 

קבל את התלונות שלי:

1. הכיתוב על כפתור הקונטרול נשחת מעבר למצופה.

2. לא רלוונטי לך, במוד bt היא נכנסת למצב שינה מהר מדי לדעתי, וזה מציק לי כי לוקח לה זמן של איזה 3 הקשות מקשים להתעורר ולהתחבר, אז אם מדברים איתי בעבודה אני תמיד, אבל תמיד, עושה טעויות בהקלדה הראשונית. אבל זה גם אני חמור שלא לומד אז....

3. לקח לי זמן להתרגל למיקום של ה home/end/pgUp/Down. אבל זה בכלל קשור ללייאאוט.

How'd you get so strong mcduck?

- By lifting money bags

פורסם

אם יש לקח אחד ויחיד שאני לוקח איתי לגבי שעות רבות של עבודה מול מחשב, הוא לדאוג שאמצעי הקלט יהיו ארגונומיים- וזה גובר על כל שיקול אחר מבחינתי (כולל גודל וכדומה). 

את זה אני אומר אחרי נזק (שבינתיים נעלם כמעט לחלוטין טפו טפו) ליד ימין שנובע מהקלדות כל יום כל היום על המקשים הנומריים של מקלדת לא ארגונומית.

מעבר לזה אין לי תרומה לשירשור- מצטער. 

ערוץ היוטיוב שלי: BuildiT - DIY Israel.

אם הייתי טוב במתמטיקה, לא הייתי דופק חשבון כל הזמן.

בתאריך 7.5.2025 בשעה 12:58, Night Driver כתב:

ברווז זה עוף ימי. גם מוח של ציפור וגם זיכרון של דג.

פורסם
לפני 7 דקות, ברווז כתב:

אם יש לקח אחד ויחיד שאני לוקח איתי לגבי שעות רבות של עבודה מול מחשב, הוא לדאוג שאמצעי הקלט יהיו ארגונומיים- וזה גובר על כל שיקול אחר מבחינתי (כולל גודל וכדומה). 

את זה אני אומר אחרי נזק (שבינתיים נעלם כמעט לחלוטין טפו טפו) ליד ימין שנובע מהקלדות כל יום כל היום על המקשים הנומריים של מקלדת לא ארגונומית.

אתה ממש צודק בגלל זה מקלדת קומפקטית בלי מספרים נומרים משפרת את הארגונומיה- למשל בקרבה שבין יד שמאל ליד ימין של העכבר בשטח שנחסך (מעבר ליתרונות נוספים מבחינתי) 

פורסם (נערך)
לפני 21 שעות, adi89 כתב:

קניתי את זאת במיוחד לעבודה והיא עושה את העבודה: MX Mechanical Wireless Keyboard - Full Size or Mini | Logitech

נראה מוצר איכותי,  הבעיה העיקרית מבחינתי שהיא ללא חיבור חוטי,

בנוסף במחיר הדי גבוה שלה ממה שאני רואה מחיפושי (בעיני הלא מקצועיות ) שאולי יש חלופות עם תמורה לא פחות טובה - nuphy air 75 

איך ה mx mechanical מבחינת רעש הקלדה? נוחות ודיוק ההקלדה?

עריכה אחרונה על ידי yb

פורסם

החוויה היא מאוד אישית תמיד; סוגי המקשים שמגיעים איתה בארץ הם החומים (Tactile quiet) אז היא יחסית שקטה למקלדות מכאניות, אבל כמון שעדיין יותר רועשת ממקלדת שטוחה, הנוחות מצויינת, לגבי הדיוק לקח לי קצת זמן להתרגל לפריסת המקשים, אולי בגלל שזו הפעם הראשוה שאני משתמש במקלדת 75%

• חודש מאוחר יותר...
פורסם

חזרתי לעדכן אולי זה יעזור למי שגם מחפש מקלדת, 

לאחר שחיפשתי מקלדות מכניות קומפקטיות בגודלן בפריסה של 75%< הגעתי למסקנה שמה שחשוב לי זה שיהיו מקשים נמוכים ככל האפשר, שזה צמצם את האפשרויות מאוד כי רב המכאניות הן מקשים "רגילים" גבוהים, להם יש עולם ומלואו של אפשרויות.

דבר נוסף שחיפשתי זה שתיהיה חווית הקלדה מדוייקת, כלומר גובה לחיצה נכון (לא נמוך מדי כמו במקלדות שטוחות מדי רבות) וללא פספוסי הקלדות, כמו שיש הרבה פעמים במקלדת הפשוטות מסוג ממברנה , שמרגיש כמו להקליד על דייסה.

-לחיצה שקטה- כדי לא להפריע עם רעש של הקליקים לסביבה. 

-העדפתי גם משהו חוטי ולא אלחוטי.

אז מה יצא מכל זה?

הגעתי למסקנה שמה שאני צריך זה מקלדת מסוג "מספריים" כמו שיש בלפטופים ולא מכאנית, אבל עם כל הדרישות המסויימות שלי (מקלדת בפריסה של 75%) גם כאן המבחר בכלל לא מזהיר.

אחרי סבב מחקר וחיפושים בסוף קניתי את מקלדת ה"רד דוט" של לנובו שהיא בעצם מקלדת טינקפד חיצונית .

למי שיש/היה לפטופ טינקפד לא צריך להסביר את חווית המשתמש המוצלחת, טווח לחיצה וקלות הכח בלחיצה מושלם מבחינתי, בנוסף יש את הטרקפד המובנה , הנקודה האדומה המפורסמת למי שאוהב.

חשוב להזכיר את השקט של מקשים, פשוט תענוג.

גובה המקלדת מינימלי וארגונומי- לא צריך לעוות כף יד ואצבעות בגלל בסיס מקלדת גדול ומקשים גבוהים, או כל מיני משטחי הגבהה למיניהם.

חסרונות? בוודאי שיש ולי הם מתאימים. קודם כל זאת מקלדת למי שמחפש מכשיר עבודה מקצועי וסולידי ללא רעש וצילצולים תרתי משמע- אין אפשרויות לשליטה על מספר מכשירים ביחד (אני קניתי את החוטית יש גם גרסא אלחוטית אבל כאמור בסיסית יחסית) , אין תאורת רקע או אפשרויות להחלפת מקשים /סויצ'ים כמו במכאניות וכו'... 

חומר המקשים קצת בוהק במצבי תאורה מסויימים וקשה להבחין מה האות, אבל זה תלוי בסביבת עבודה כמובן.

איכות - מהזמן הקצר שאצלי חומרי הפלסטיק עושים רושם קצת זול ובטח לא פרימיום.

למקלדת אין תאורת רקע או אוירה מתחלפת, בכלל היא מוכוונת להקלדה ולא לגיימינג מין הסתם

המחיר יחסית לא זול לפיצ'רים המוגבלים ולחומרי גמר משופרים ודווקא הייתי שמח להוסיף עוד למחיר אם היה אפשר אם היו כאלה.

לסיכום כמו חוות הדעת ש"אוטו" נתנו פעם על הסוזוקי אלטו הישנה כיד שניה :

יתרונות: פשוטה ולעניין 

חסרונות: פשוטה ולעניין

לסיכום: פשוטה ולעניין

IMG_20230307_153639.jpg

• אהבתי 3

פורסם
בתאריך 1.2.2023 בשעה 13:21, ברווז כתב:

הייתי בדילמה הזאת לפני כמה שנים, והגעתי למסקנה שהכי טוב מקלדת סטנדרטית מהסוג הפשוט והזול, דוגמת לוג'יטק K120 או דומות, בלי טריקים ובלי שטיקים.

כשאני מנסה לכתוב עם מקלדות ארגונומיות למיניהן, פשוט לא נוח לי.

ואם נדפקת - הולכים לחנות מחשבים הקרובה וקונים אחת חדשה.

כזאת:

image.png.d209adc2279236ddd613ff43c3030217.png

ZX 94 > קסנטיה 97 > לנסר 2007 > מונדאו 2007 > קורולה 2013 > קורולה 2015 > איוניק 2018 > סיוויק 2002 > מזדה3 2018

Everybody in the galaxy tries to take over the galaxy. The trick is to be left alone by whoever succeeds

פורסם

גם אני בתור תפיסה מנסה לשמור על הפשוט והלא מסובך (גם מבחינת מותגים דרך אגב אני מאמין שהפרמיה למותגים/ מוצרים מסויימים לא תמיד שווה את זה מבחינה צרכנית מול חלופות נוצצות ) ואם זה משהו פשוט שעובד לך אז מעולה.

אבל לי למשל בתור אחד שעובד הרבה שעות ועובר גם בין מספר מקומות זה כל ההבדל בכלי עבודה חשוב, גם בנוחות  הבריאותי, בגלל זה ירדתי לכל כך הרבה פרטים, זה יתן לי שקט לשנים קדימה. אני אישית ממליץ להשקיע קצת יותר בעלות יחסית זניחה לרב האנשים 

פורסם

גם אני עובד מול מחשב רוב שעות היום, גם מחוץ לשעות עבודה.

שנים עבדתי עם מקלדת פשוטה לוגיטק K120/K270 חוטי/אלחוטי והיה לי מאוד נוח ויש לי אפילו 5 סטים כאלו בסטוק במחסן. עד שיצא לי לתקתק על Razer Ornata אצל מישהו בעבודה, יענטו גיימינג אבל פשוטה למדי. משהו בקליק של ההקלדה במקלדת הזו פשוט נותן פידבק מעולה בכתיבה וחוץ מיזה שדחפו לה תאורה צבעונית היא פשוטה למדי. אני מגיע איתה למהירות הקלדה שבשום מקלדת אחרת לא הצלחתי להוציא בלי שגיאות. גם בכל ביקורת עליה נאמרים דברים דומים - הפידבק שלה פשוט מעולה לכתיבה.

רכשתי במבצע באמזון את הראשונה ב140 שקל במבצע, כלכך נהנה ממנה שרכשתי אחת נוספת בדגם המשודרג (V2, תכלס כלום לא השתנה) גם כן ב140 שתיהיה גם למחשב בבית.

דווקא כל המקלדות המכאניות כדוגמה Keychron שהוזכרה פה או רייזרים וכו' מהסדרות הגבוהות אני ממש לא מסתדר עם הפידבק/חוסר פידבק שלהם בהקלדה.

אוגרונמיות למיניהם - לא נתקלתי באף אחד שהצלחתי להתרגל אליה גם בשימוש ממושך. פשוט לא נוח לי.

עכברים - לוגיטק MX 2S וMX 3 פשוט הכי נוחים שיש לעבוד הממושכת.

Chevrolet Cavalier 1999 - 2012-2015 | Citroen C5 2003 - 2015-2017 | Oldsmobile Alero 2002 - 2017-2017 | Chevrolet Sonic R S2015 - 2017-2024

BYD Dolphin 2024 Design 2024-Unknown

BYD Atto 3 2024 Design 2024-Unknown

פורסם (נערך)

רק כדי לבלבל אני אזרוק את זה - הכי נוח לי להקליד על... המקלדת האלחוטית הקטנה של אפל. לא על הגדולה. לא מסתדר איתה. בכלל, אני מעדיף כבר שנים מקשים של לפטופ על פני מקשים של פעם.

להבדיל, העכבר שלהם בלתי נסבל לטעמי.

עריכה אחרונה על ידי hans

אוכל את הכובע שהגיש לי avergel ומודה קבל עם ועדה שלפעמים מחשבים של אסוס מחזיקים מעמד אפילו מעל לשנה שלמה - אם נזכרים לעדכן את ה-bios.

• תוכן חדש...