Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 1248 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם (נערך)
לפני 43 דקות, לומד מכל אדם כתב:
2.  ועם זאת לא חשבתי להיכנס לתחום כמקצוע לחיים. גדלתי במשפחה שבה תואר הוא דבר קדוש.
ולאבא ואמא היקרים היה ברור מאליו שאני לא הולך לעבודת כפיים, אלא למקצוע מכובד יותר. 
למען האמת גם לא אהבתי את העבודה במגרש, כי אין מה לעשות, גם הסוכן הישר ביותר צריך לעגל פינות על בסיס יומיומי. 

"לא הולך לעבודת כפיים אלא למקצוע מכובד יותר". שיעור מס 1 בחיים שהורה מעביר לבנו הוא "כל עבודה מכבדת את בעליה". אדם שמתפרנס ביושר בלי לרמוס אחרים יהיה יותר מכובד גם בתור מטאטא רחובות מאשר נרקומן או סוחר סמים שעושה מיליונים תוך כדי שהוא הורס אנשים בדרך. אין שום בושה לעבוד בעובדה שהיא לגיטימית וחוקית
4. יום אחד חבר בלימודים מבקש ממני את הרכב ליומיים - בתשלום. 
הסכמתי, ואז נפל לי האסימון. אין בכל הרדיוס הקרוב השכרת רכבים, וגם בזו הקיימת המחירים גבוהים. 
ואם כך למה לא לעשות מזה קצת כסף. קניתי רכב נוסף בכמה גרושים, הנסיון מהתחום עמד בעזרי.  
והתחלתי להשכיר אותו לחבר'ה במכללה. 
הפרסום היה בעיקר בקבוצות, וזה עף הרבה יותר ממה שחשבתי.  
אסור לך בתכלית האיסור להשכיר רכב בתשלום על ביטוח של נהג אקראי. במילים אחרות, כמו שיש הבדל בין פוליסת ביטוח לקטנוע לשימוש אישי לבין אותו קטנוע שמשמש לשליחויות ככה יש הבדל בין מתן הרכב לחבר לקפוץ שניה לסופר לבין לתת לאותו חבר את הרכב בתשלום. רשום לך את זה בפירוש בפוליסת הביטוח. 
אם אתה מתלהב שאתה יכול לעשות כסף קל בקומבינה אז כדאי שתחשוב טוב טוב מה תעשה כאשר יתברר בתאונה הראשונה שהשכרת את הרכב תמורת תשלום ולא היה לך את הביטוח המתאים. אתה תקלל את היום שנולדת בו. בדיוק כמו שאותן ארבע נסיכות חשבו שהן יעשו קופה אם הן יבריחו 15 ק"ג של סמים.
הכל מגניב וסבבה עד אשר נתפסים.

8. אז הוא שולח לי בווצאפ את המסמך הרשמי למי שמעונין להקים סוכנות השכרה.
סעיף מספר 9: "רכישת 30 כלי רכב משנת יצור האחרון יש להמציא מכתב התחייבות על רכישה מיידית של לפחות 30 כלי רכב. הרכישה תתבצע אך ורק לאחר קבלת אישור הועדה".
בחישוב הכי מינימלי זה יוצא 5 מיליון ש"ח. 
הדם עולה לי לראש. מה זה? מי הביא את החוק המטורף הזה? 
הרי גם אני לא חשבתי להביא רכבים מיד 2 אלא כולה לקנות חמישה רכבים חדשים. 
להתחיל בקטן, כמו בעל מכולת קטנה, ולצמוח לאט לאט. 
ולתת בראש - כי מי שקצת מבין בתחום השכרות הרכבים הגדולות יודע שזה שוד המחירים. 
באמת? נראה אותך קונה רכב חדש, מבטח אותו בביטוח לכל נהג אקראי, משלם טיפולים, תיקונים הנובעים מכך שכל ארחי פרחי קורע לרכב את הצורה ונראה כמה אתה תגבה. 

עריכה אחרונה על ידי Cerebral Cortex
  • אהבתי 6

"אני מתחפש לטיפת שמן במערכת ההנעה ומתחיל לזרום בתוך כל הצינורות, השסתומים והקופסאות ואז אני מאתר את התקלה"

ישראל טילן, המיתוס והאגדה, מגדולי מהנדסי ישראל.

פורסם (נערך)

טוב שהחלום נגוז בשלב האקסל, לפני ששרפת שקל בודד.

האם יש לך ניסיון כלשהו בניהול עסק? האם יש לך ידע כלשהו בניהול חשבונות? האם יש לך התמצאות כלשהי בחקיקה בענייני ניהול עסקים בכלל ובענייני רכב בפרט, בודאי כזה שאתה מוסר לידי אחרים? האם הבאת בחשבון את כל ההוצאות ש"מסביב", מתשלום לרואה חשבון ולעורך דין  ועד שכירת משרד לניהול העסק ומגרש לרכבים?

אני חושב שקרה לך דבר טוב, למדת שיעור חשוב לחיים, תלמד מהאירוע הזה גם לגבי עסק אם תפתח כזה בעתיד, וגם להתנהלות האישית שלך.

עריכה אחרונה על ידי sperial
  • אהבתי 1
לפני 5 שעות, David32 כתב:

מה שאתה לא מבין זה שאתה מבזבז את הזמן שלך, את תעבורת האינטרנט שלך ואת אורך החיים של סוויצים במקלדת שלך.

פורסם

נראה לי שהרגולטור הציל אותך. אתה לא נורמלי אם אתה מוכן לסכן את כל חסכונותיך+הלוואה מאביך כדי לבנות עסק שאין לך בו ניסיון ועוד כזה שאתה חושב שתנהל את כולו לבד.

אל תתייאש יהיו עוד הזדמנויות.

• אהבתי 1

לפני 8 שעות, זבובון כתב:

המוסכניק שלי באמת נראה שעובד בניסוי והטעיה

• אחראי פורום
פורסם

טוב מאוד שיש את החוק הזה.

אחרת היו פה מאות סוכנויות זעירות, בלי גב כלכלי, עם רכבים לא מתוחזקים כי אין כסף ו-5-10 רכבים לא באמת מייצרים מספיק הכנסה (בלי לחשב שניה, בכמות הזו זה בכלל עסק מפסיד), לא מבוטחים כראוי ועוד חוליים.

• אהבתי 1

עברנו את פתח תקווה, נעבור גם את זה.

פורסם
לפני שעתיים, לומד מכל אדם כתב:

במשך כמה ימים אני לומד את התחום

אז לא למדת כי אפילו שנייה בגוגל לא השקעת שכן אז הייתי מגלה את תנאי הבסיס לפתיחת חברת השכרת רכב לנהיגה עצמית. יזמות זה נהדר וטוב שאתה רוצה להיות כזה, אל תתייאש אבל התקנות האלו לא נקבעו סתם, הן נקבעו כי אנחנו במדינה מערבית ואנחנו רוצים סטנדרט מסוים, בדיוק בכדי שלא כל אחד ישכיר לחברים מבלי להבין שאין בכלל ביטוח על הרכב המקרה הזה. 

פורסם (נערך)

כמו שאמרו מעלי תגיד תודה לרגולטור, הוא הציל אותך מהחלטה עסקית לא טובה מפאת של חוסר ניסיון.
כל עסק מתחילים מניסוי קטן ומינימאלי על מנת לבחון את המודל העסקי התאורתי ואת צורך השוק, אחרי זה מתקדמים בניסויים שלב אחר שלב עד שבונים חברה גדולה רווחית ויציבה.
אגב אף מודל עסקי תאורתי לא עומד במבחן המציאות.
כל תכנית עסקית "תאורתית" שתכתוב לא שווה את הבייטים של האקסל בלי נתוני אמת מהשטח (עלויות רכישת לקוח, הוצאות נלוות, עונתיות וכו...) וזאת סה"כ פנטזיה ראשונית. להשקיע מיליון שקל בפנטזיה ראשונית שרוב הסיכויים לא תחזיק מים זה כמו לזרוק כסף לבוןסה בעיניים עצומות.

תתחיל מלעבוד קטן, תמצא עסק שיסכים לשותפות איתך תמורת עמלות ככה תוכל לקבל דריסת רגל בלי להשקיע כסף, אחרי זה תתחיל ללמוד איך למשוך לקוחות לעסק ואיך להתנהל ואם תצליח ותראה שזה עובד לך תנסה להכנס שותף בעסק קיים כדי לדלג על הרף של ה30 רכבים ואם גם זה ילך לך אז יהיה לך את הבסיס לגייס השקעה ממשקיעים לסוכנות משלך עם 30 רכבים שלך.

עריכה אחרונה על ידי Gavrik
פורסם

בלי להתייחס לכל הנאמר למעלה, נסה לפנות לחברת השכרת רכבים קטנה, תציע אחוז מסויים מהרווחים/סכום קבוע, ע"מ להשתמש בשם שלהם, עד שתתבסס, עד כמה שידיעתי מגיעה יש כמה שעשו זאת.

• רעיון טוב! 1
פורסם

אתה.מדבר על השקעה ראשונית של מיליון ש״ח, סכום לא קטן לאדם מן היישוב. איזה מחקר מקדים עשית?

האם חקרת את שוק השכרת הרכב בישראל בכלל, ובאיזור בו אתה רוצה לפתוח את העסק בפרט? האם יש באיזור ביקוש לרכב שכור? האם הביקוש הוא של פרטים הזקוקים לרכב לכמה ימים, או שהביקוש הוא עסקי לציים קטנים לטווח יותר ארוך? לאיזה סוגי רכב יש ביקוש? האם יש באיזור סוכנויות להשכרת רכב, שמולן תצטרך להתחרות? 

ונניח שיש ביקוש ואין תחרות. האם יש לך מושג מה עלויות ההקמה של עסק כזה, מה הוצאות התפעול, כמה יעלה המימון, ומצד שני - כיצד לתמחר את השכרת הרכב? ללמוד תחום כזה זה לא עניין של כמה ימי גלישה ברשת, זו עבודה של חודשים. תחשוב מה משמעות כשלון העסק, כמה תשאר חייב וכמה שנים תצטרך לעבוד כדי להחזיר את החובות (וזה כולל גם חובות לאבא, גם פנסיונרים לא חיים על אוויר ואהבה).

אז אין רע בלהקים עסק, אבל התנאי הוא לימוד מעמיק של התחום אליו אתה רוצה להכנס ותכנון עם חשיבה לטווח ארוך.

לפני 5 שעות, David32 כתב:

מה שאתה לא מבין זה שאתה מבזבז את הזמן שלך, את תעבורת האינטרנט שלך ואת אורך החיים של סוויצים במקלדת שלך.

פורסם
לפני 3 שעות, Buki כתב:

החוק הזה דומה לדרישה להקים חברה עם מינימום 30 עובדים או לפתוח מוסך עם מינימום 30 ליפטים. גם שם אפשר לאמור שבפחות מזה אין גב כלכלי חזק.

בהנתן משאירים דרישה לקנות מכוניות חדשות ולא מאשרים להשתמש במכוניות משומשות, נושא התחזוקה לא קריטי. 

וכמו שמוסך עם ליפט אחד נדרש לעמוד בכל הדרישות ויש על זה פיקוח, אני לא מבין מדוע לא יכול להיות פיקוח על חברת השכרה עם 5 מכוניות.

לא תהיה רווחיות? בעיה של בעל החברה. יפשוט רגל ויסגור. כמו כל עסק אחר. 

אני מנחש שיש תחומים בהם המדינה רוצה שיהיה סדר מסוים. עם 5 רכבים אף אחד כנראה לא ישכיר מגרש כי זה לא כלכלי ואז הרכבים האלו יחנו ברחוב, לא יהיה קצין בטיחות כי אין לזה תקציב (לא שאני חושב שזה משנה ממש בחברות השכרה עם תחזוקת שבר), גם לא יהיה משרד כנראה וכו'. מניח שיש עוד הרבה מאחורי זה, רק שאני לא מכיר את התחום כלל.   

פורסם

קצין בטיחות לא יהיה כי אין חובה בחוק(גם יהיו 30 רכבים כדרישה המינימלית), אלא אם צי הרכב מונה לפחות 40 רכבים ״קלים״(פרטי/משא עד 3,500 ק״ג) או 20 רכבים ״כבדים״(מונית, אוטובוס, רכב מעל 3,500 ק״ג).

קהילת אוהדי ווסטהאם יונייטד בישראל - https://www.facebook.com/groups/whuil/

'פטישי ישראל' - https://www.facebook.com/WHUIL/

טוויטר - https://twitter.com/AmitDim

פורסם

בעסקים הנדרשים לקבל רישיון מאת משרד התחבורה, הוא מחייב ביקורת חודשית/תקופתית ע"י קצין בטיחות בתעבורה כחלק מהדרישות המופיעות ברישיון.

• תוכן חדש...