Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

שאלות מבעלים חדש של Golf Mk 7.5

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 1244 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

Golf Mk 7.5 מנוע CZD  עם 150 כ"ס, עלייה לכביש 12/2017.

1. אבקש עזרה ממי שיכול לספק לי טבלת טיפולים. לא התשובה המפגרת של צ'מפיון "כל שנה או 15.000 ק"מ" אלא פירוט:

מתי מחליפים פלאגים, מסנן דלק, רצועת אביזרים, שמן גיר, נוזל קירורת נוזל בלמים, וטיימינג. מעניין אותי דווקא מה ההוראות של צ'מפיון ולא ההוראות מחו"ל ששונים בכל שוק.

2. ספר הרכב המקורי חסר. בעוד שעם הספר עצמו הסתדרתי איכשהו חסרה לי המדבקה עם מפרט הרכב.

חיפשתי מתחת לגלגל הרזרבי ומתחת לספסל האחורי. יש עוד מקום בו היא יכולה להיות, או דרך לשחזר אותה? מתכוון למדבקה כמו זאת מהגולף הקודמת שלי (למטה)

3. האם יש אתר שמכיל קטלוג חלקים עדכני יותר? באתר הזה שאני רגיל להשתמש יש מכוניות עד 2016. אומנם המנוע שלי יוצר גם ב2016 אבל זה הדגם מלפני מתיחת הפנים.

4. איזה סורק תקלות מומלץ לרכוש (למחשב נייד או עם מסך עצמאי)? התואם VCDS שיש לי בטח ישן מדי, גירסה 12.12

תודה לעוזרים, אולי @מרק10 @Fraysa?

20150604_094931.thumb.jpg.55f0a766d959219fe46b237a76006d46.jpg

עמוס

וַיִּשְׁמַע אַבְרָם, כִּי נִשְׁבָּה אָחִיו; וַיָּרֶק אֶת-חֲנִיכָיו יְלִידֵי בֵיתוֹ, שְׁמֹנָה עָשָׂר וּשְׁלֹשׁ מֵאוֹת, וַיִּרְדֹּף, עַד-דָּן.

פורסם (נערך)

ספר רכב באנגלית, שלחתי לך קובץ pdf במייל.

אין לי טבלת טיפולים, ומעולם לא נתקלתי בכזו, גם לא בספרי הרכבים שהיו בבעלותי בעבר.

אני יכול להפנות אותך לשרשורי תחזוקה לרכבים שלי, במוסכי היבואן, שטופלו לפי הספר, ותוכל לקבל מושג לפי החלפים שמופיעים בחשבוניות.

הרכב הראשון, גולף 2015, מנוע 1.4 לי' עם 125 כ"ס. אמנם לא מדובר במנוע זהה לשלך, אבל אני לא חושב שיש הבדלים מהותיים, אם בכלל.

לגבי נוזל בלמים, בעבר, היו מחליפים כל שנתיים. ובשלב מאוחר יותר, החלפה ראשונה הייתה אחרי שלוש שנים, ובהמשך כל שנתיים. כיום, ברכב הנוכחי, החליפו בשנתיים, וגם בטיפול 4 שנים, כנראה מחליפים כל שנתיים.

מצתים כל 60K, ארבע שנים. אצל היבואן מחליפים לפי הזמן, אפילו אם הקילומטראז' נמוך (ברכב הנוכחי החליפו ב-24K ק"מ).

מסנן אוויר מחליפים כל שנתיים.

מסנן אבקנים (מזגן) מחליפים כל שנה.

גולף 2015:

בתחילת הבעלות, הופתעתי מהנחייה להחלפת מצתים כל 30K ק"מ, הנחיה ששונתה בהמשך, ולא הופיעה בטיפול 90K.

טיפול 30 (מלל). החשבונית כאן.

טיפול 60. הוחלפה גם רצועת הנעה (אלטרנטור) משוננת. "אלו ההנחיות".

טיפול 75.

טיפול 90.

לאורך כל חיי הרכב אצלי, לא הוחלף נוזל קירור.

הרכב נמכר כ-4 חודשים אחרי הטיפול, עם 95K ק"מ, והמצמדים המקוריים.

גולף 2019, GTI, מנוע 2.0 לי'. לא רואה שוני בטיפולים, לפחות לא עד 4 שנים (60K ק"מ):

טיפול 15.

טיפול 30.

טיפול 45.

טיפול 60. הוחלפו מצתים. לא הוחלפה רצועה.

בקבוצה שאני חבר בה, ממליצים על האתר cars245.com לרכישת חלפים.

תתחדש ותהנה.

עריכה אחרונה על ידי pasat04

פורסם

לגבי הסורק, אני מאוד ממליץ להשקיע ב-VCDS מקורי. זה פשוט שווה את ההשקעה. אתה יכול לקנות את הגרסה של ה-Hex V2,

היא תתמוך ב-MK7.5 ועוד הרבה הלאה. הגרסה של ה-3 VIN'ים עולה רק 199$ דולר וניתן לשדרג ל-10/Unlimited ברגע שנגמר.

אני לא יכול להדגיש כמה זה מוצר חיוני. לא רק שאתה תומך ביצרנים של המוצר שימשיכו ליצר אותו, אתה גם מקבל גישה לפורום שלהם

שיש שם מומחים שיעזרו לך באבחון תקלות (לי אישית עזרו המון).

לגבי החלקים, לי יש ETKA הכי עדכני שהשגתי דרך לינק בפורום מסוים. מאמין שאם תחפש טוב בגוגל אתה תמצא גם. תתקין על VM ותהיה

לך גישה נוחה בקלות. יש אפילו גרסאות שתומכות VIN ואז אתה בכלל מסודר, אבל לרוב זה די קל להסתדר ואין הבדלים משמעותיים.

לגבי טיפולים, ובכלל למסמכי יצרן, יש את אתר erWIN שהוא האתר הרשמי של הקבוצה למסמכי יצרן/מוסך. שם אתה ממש מקיש VIN ומקבל

את כל הפרטים על הרכב שלך - איך להחליף חלקים, הזמנה מקורית, מרווחי טיפולים ועוד ועוד. מאוד מומלץ. ממליץ לרכוש גישה לשעה (7.5 אירו)

ואז להוריד הכל ב-PDF.

תתחדש ותהנה!

• אהבתי 2

2016 BMW M235i.

פורסם (נערך)
בתאריך 17.1.2023 בשעה 21:43, amosbmw כתב:

2. ספר הרכב המקורי חסר. בעוד שעם הספר עצמו הסתדרתי איכשהו חסרה לי המדבקה עם מפרט הרכב.

חיפשתי מתחת לגלגל הרזרבי ומתחת לספסל האחורי. יש עוד מקום בו היא יכולה להיות, או דרך לשחזר אותה? מתכוון למדבקה כמו זאת מהגולף הקודמת שלי (למטה)

נתחיל בזיהוי הרכב.

הייצרן שינה את מיקום המדבקה. ראה תמונה מצורפת.

היכן מופיע שהרכב שברשותך הוא גולף MK7.5 ? יש התייחסות של הייצרן לתיאור הזה ?

Untitled.jpg

336.jpg

337.jpg

עריכה אחרונה על ידי מרק10
  • אהבתי 1

איזה כייף לי :)

פורסם (נערך)

תודה לכל העונים. עזרתם לי להתקדם.

לפני 9 שעות, מרק10 כתב:

היכן מופיע שהרכב שברשותך הוא גולף MK7.5 ? יש התייחסות של הייצרן לתיאור הזה ?

זהו הכינוי המקובל ברשת (כולל בפורום הזה)  למתיחת הפנים של דור 7 ששיווקה החל בגרמניה בפברואר 2017 ובישראל ביולי 2017.

המדבקה אכן נמצאת מתחת לכיסוי הפלסטיק של סף תא המטען, אבל היא מודבקת על הפינה כך שלא ניתן לצלם אותה ישר בתמונה אחת.

זה הפיענוח שעשיתי:

מוזר לי שבכל זה אין התייחסות לבקרת השיוט האדפטיבית, לסוג הפנסים, סוג לוח השעונים, סנרוף, ועוד.

X3E = National sales program Israel

B0A = Component parts set without country-specific design requirement

45K = Alloy wheels 6.5J x 16

G1C = 7-speed automatic transmission

HH7 = Tires 205/55 R16 91V

J03 = Suspension range 03

DG6 = 4-cyl. SI engine 1.4 l/110 kW TSI base engine is TL9

Q2J = Comfort front seats

V1P = Tire suppliers for EU countries

1AS = Electronic stabilization program (ESP)

1G2 = Steel spare wheel with original equipment tires

2ZH = Leather multi-function steering wheel

1NL = Covers for alloy wheels

5RQ = Right exterior mirror: convex

5SL = Left exterior mirror: aspherical

TL1 = 4-cylinder gasoline engine 1.4 L unit 04E.A

0BM = Rear stabilizer

3S0 = Without roof rails/roof load rack

QI4 = Service indicator 15000 km or 1 year ( fix )

I8F = Standard radio (Gen2 GP)

8GG = Alternator 110 A

8ZH = Antenna for AM/FM reception, "diversity"

1KE = Disc brakes, rear

1ZE = Disc brakes, front (Geomet D)

3FB = Spoiler roof

G05 = Front shock absorption

7MM = Emission standard EU6 plus

0Y2 = Tropical zones

4UP = Drivers and front passenger air bag with knee air bag and front passenger air bag deactivation

4X3 = Side air bag front with curtain air bag

4R4 = Power windows with comfort operation and circuit breaker

4I3 = Central locking system "Keyless Entry" without deadlock

N3B = Fabric seat covering

5MB = Decorative inserts

8RM = 8 speakers (passive)

2JD = Sports bumpers

E0A = No special edition

0AD = Front stabilizer

0BM = Rear stabilizer

1JA = Rear shock absorption, basic design 1

L04 = Suspension range 04 installation control only, no requirement forecast

0YC = Weight range 3 installation control only, no requirement forecast

עריכה אחרונה על ידי amosbmw

עמוס

וַיִּשְׁמַע אַבְרָם, כִּי נִשְׁבָּה אָחִיו; וַיָּרֶק אֶת-חֲנִיכָיו יְלִידֵי בֵיתוֹ, שְׁמֹנָה עָשָׂר וּשְׁלֹשׁ מֵאוֹת, וַיִּרְדֹּף, עַד-דָּן.

פורסם
בתאריך 17.1.2023 בשעה 21:43, amosbmw כתב:

1. אבקש עזרה ממי שיכול לספק לי טבלת טיפולים. לא התשובה המפגרת של צ'מפיון "כל שנה או 15.000 ק"מ" אלא פירוט:

מתי מחליפים פלאגים, מסנן דלק, רצועת אביזרים, שמן גיר, נוזל קירורת נוזל בלמים, וטיימינג. מעניין אותי דווקא מה ההוראות של צ'מפיון ולא ההוראות מחו"ל ששונים בכל שוק.

תודה לעוזרים, אולי @מרק10 @Fraysa?

קבל מפרט טיפולים למנוע CZDA. ברשימה שצירפת מופיע QI4 כלומר טיפול כול 15K או שנה או המוקדם מבניהם.

שים לב ! המפרט טיפולים כולל מידע לגבי סוגי מנועים רבים וגם רכבים בעלי מנוע חשמלי לכן תצטרך לחלץ את המידע המתאים לרכבך.

* במידה ואתה פותח את קובץ ה-PDF בעזרת אקרובט גירסה עדכנית מסיבה כולשהי התמונות בקובץ המצורף לא מופיעות ואתה מקבל הודעת שגיאה.

פיתרון : פתח את הקובץ בעזרת גוגל כרום או מיקרוסופט EDGE.

1269336340_Golf2018Maintenance.pdf

• אהבתי 1

איזה כייף לי :)

פורסם
לפני 4 שעות, amosbmw כתב:

מוזר לי שבכל זה אין התייחסות לבקרת השיוט האדפטיבית, לסוג הפנסים, סוג לוח השעונים, סנרוף, ועוד.

שלח VIN, אפיק לך CAR DATA מלא עם כל PR, וריכוז מק"טים לטיפולים שוטפים.
מוזר שצ'מפיון לא מוכן לתת לך פירוט מסודר, אבל את האמת בו זמנית גם ממש לא מופתע.
אז ברור שכל דבר יכולים לתת רק לפי QI4

2023-01-18_22-01-20.thumb.png.172b133ebe29206d53347a59d06775af.png

2023-01-18_22-03-21.thumb.png.f2bf85151235f88384f77f0726fe0985.png

• תוכן חדש...