Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 1296 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

היי

תאונת פח קטנה (שפשוף בגדר נמוכה) גרמה לאוטו שלי לא להניע.
המוסכניק אמר שאין לו מה לעשות כי זה קשור למחשב, שאני אקח את האוטו למוסך מורשה.
המוסך הודיע לי שרק לבדוק את האוטו הם יקחו 750 ש"ח + מעמ, כי אתה לא מטפל אצלינו קבוע.

דעתכם?!

פורסם

אםמדובר בתקלה מורכבת המצריכה ציוד ייעודי, והיא כנראה כזאת כי המכונאי שלך לא ידע לסדר. אזי לגיטימי.

וולוו XC40 T3 Momentum (נמכרה)

סקודה קודיאק 1.5 STYLE

טויוטה יאריס קרוס הברידית

פורסם (נערך)

בוא ונבין, אם הגעת למוסך השני בנסיעה ובהנחה כי לא סיפרת, ששום סימון תקלה לא הופעל בלוח , אין סיבה לעשות שימוש בשרותים ההזויים והיקרים שלו.  תן פרטים על הרכב ועל המקרה והמנוסים פה יעזרו .

עריכה אחרונה על ידי ד ו ד
פורסם

מבחינת השוק הפתוח, זכותו לבקש כל סכום שהוא רוצה על השירות שהוא נותן.

איך אני רואה את זה? לא הדבר הכי חכם לעשות...

אם הבדיקה לא לוקחת יותר מ- 10 דקות, לא הייתי גובה יותר מ- 250 ש"ח. כך יש סיכוי שגם תטפל שם.

פורסם
לפני 18 דקות, blackice כתב:

מבחינת השוק הפתוח, זכותו לבקש כל סכום שהוא רוצה על השירות שהוא נותן.

איך אני רואה את זה? לא הדבר הכי חכם לעשות...

אם הבדיקה לא לוקחת יותר מ- 10 דקות, לא הייתי גובה יותר מ- 250 ש"ח. כך יש סיכוי שגם תטפל שם.

ולפגישה עם רופא אתה מוכן לשלם גם 1500 שקל רק כדי שהוא יפנה אותך לאיזה בדיקה נוספת או יתן לך כדור X.

למוסך מורשה אתה משלם, קודם כל על הציוד ועל השם שלו ועל התנאים שהוא מחוייב עליהם, בדיוק כמו שאתה משלם 1500 לרופא על ה7 שניםש הוא למד ועל הניסיון שיש לו.

האם זה לגטימי ? כן נעים? לא, שיקול שלך אם להשתמש בד"ר גוגל וחוכמת האמונים או למצא דרך לאפס ללא להיפרד מ750 ש"ח

• רעיון טוב! 1

2001 Renault clio b sport (RS) 172 out:roll:

2001 Audi a3 8L 1.8 out:lol:

2001 Mercedes benz w203 240 IN8)

פורסם

בואו רגע ננסה לראות את המקרה מנקודת המבט של המוסכניק.

בנקודת הזמן הנוכחית אין לו שום דרך להעריך כמה זמן יקח לאבחן את התקלה, אז הוא נותן סכום מקסימום של 750 ש"ח + מעמ. זה לא אומר שזה הסכום שיגבה בפועל.

יתכן שמדובר בתקלה לא רצינית, ואז אולי במחיר הזה הלקוח יקבל רכב מניע ונוסע. ו/או יחויב בסכום נמוך יותר.

לפני מס' חודשים היתה לי תקלה בייטי ושלחתי את הרכב למוסך רון שאני לא לקוח שלו. הוא אבחן את התקלה, המליץ להחליף מנוע, וציין שהוא לא עושה החלפות מנוע. אמרתי תודה ושלמתי 700 ש"ח + מעמ על האבחון. הרכב גם חחנה אצלו במוסך ותפס ליפט שלושה ימים. הסכום שנגבה עבור הבדיקה והאבחון נראה לי הוגן לחלוטין.

• רעיון טוב! 1

סקודה קודיאק 1.5 STYLE

פורסם

לקח לו יום כי הוא היה צריך לפרק את ראש המנוע כדי להעריך את הנזק שנגרם למנוע. עוד יומיים לקח לי למצוא רוכש לנבלה ולגרור אותה אליו.

סקודה קודיאק 1.5 STYLE

פורסם (נערך)

אני רק מעדכן,
הבעיה שאובחנה, הקונקטור במחשב התנתק, חיברו מחדש ושמו אזיקונים.
המחיר 819  (700 + מע"מ), בקבלה נכתב 500 על בדיקה ו200 על תיקון.

אגב אני מכיר את הסיפור הזה :

מנוע ספינה התקלקל, ואף אחד לא ידע כיצד לתקן אותו, אז הביאו בחור עם 40 שנות ניסיון במקצוע.
הבחור בדק את המנוע בזהירות ובקפדנות, מלמעלה עד למטה.
לאחר שהסתכל על הדברים, הבחור שלח יד אל תוך התיק שלו, והוציא פטיש קטן.
הוא בעדינות טפח עם הפטיש על משהו בספינה, ומיד, המנוע קם לתחיה.
המנוע תוקן!
שבוע לאחר מכן, הבעלים של הספינה קיבלו את החשבון ממנו, על סך $10,000.
"מה?!"
הבעלים הופתעו, והמשיכו ואמרו לו:
"בקושי עשית משהו. שלח לנו חשבון מפורט בבקשה."
פירוט החשבון ששלח להם הבחור היה פשוט:
"- הקשה בפטיש: $2.
- לדעת איפה להקיש עם הפטיש: $9,998."

השאלה היתה יותר האם למוסך מורשה יבואן יש סוג של אחראיות לטפל ברכבים של אותו יבואן, והאם יש מגבלה הגיונית לפרמיה על האיבחון לדעתכם.

עריכה אחרונה על ידי nglancer
  • אהבתי 1
  • מעניין 1
פורסם (נערך)

מענינות כמה תשובות לשאלות,

האם דלקו נורות אתראה בלוח המחוונים ברכב אצל המכונאים הראשונים,

האם הרכב התניע בעת התקלה לפני התיקון.

כמה זמן נדרש למכונאי האחרון לאתר מחבר -מחשב- רכב שניתק ממקומו.

מקווה שאתה נהנה מהרכב התקין, נסיעה בטוחה.

עריכה אחרונה על ידי ד ו ד
פורסם
לפני כשעה, ד ו ד כתב:

מענינות כמה תשובות לשאלות,

האם דלקו נורות אתראה בלוח המחוונים ברכב אצל המכונאים הראשונים,

האם הרכב התניע בעת התקלה לפני התיקון.

כמה זמן נדרש למכונאי האחרון לאתר מחבר -מחשב- רכב שניתק ממקומו.

מקווה שאתה נהנה מהרכב התקין, נסיעה בטוחה.

הרכב לא נלקח למוסך הראשון, המוסכניק אמר שלא בטוח שהוא יכול לטפל.
דלקו נורות הוספתי תמונה.
הרכב הניע לא נסע.

WhatsApp Image 2022-12-25 at 15.17.10.jpeg

פורסם

לפני אי אלו שנים היתה תקלה במזגן במאזדה CX-5 של אמא שלי.

הרכב נלקח למוסך מורשה. התקלה תוקנה, והמוסך (ניסה) לחייב אונו בקרוב ל-2000 ש"ח על אבחון בטענה שלקח לו הרבה זמן לאתר את התקלה.

עניתי לו שזאת לא בעיה שלי שהוא לא מקצועי (היתה בעיה בצמה, היינו 20 שנה לקוחות של המוסך הזה) הסעיף הופחת ל-500 ש"ח.

אני דווקא מעדיף שמוסך יגיד לי מה הסכום המקסימלי שיחייב על אבחון תקלה. שימו לב שהמוסך חייב בפועל פחות ממה שאמר.

סקודה קודיאק 1.5 STYLE

פורסם
לפני 24 דקות, nglancer כתב:

הרכב לא נלקח למוסך הראשון, המוסכניק אמר שלא בטוח שהוא יכול לטפל.
דלקו נורות הוספתי תמונה.
הרכב הניע לא נסע.

WhatsApp Image 2022-12-25 at 15.17.10.jpeg

תודה על התשובות. עדיין אם היית נוכח בתיקון שבוצע, כמה זמן נדרש למוסך לזהות את המחבר המנותק.

לפני 14 דקות, zvit כתב:

עניתי לו שזאת לא בעיה שלי שהוא לא מקצועי (היתה בעיה בצמה, היינו 20 שנה לקוחות של המוסך הזה) הסעיף הופחת ל-500 ש"ח.

אני דווקא מעדיף שמוסך יגיד לי מה הסכום המקסימלי שיחייב על אבחון תקלה. שימו לב שהמוסך חייב בפועל פחות

ממה שאמר.

נראה לי שגם במקרה של פות"ה, יש מקום מכובד לטענה כמו שהייתה לך ,על העלות הגבוה בגלל חוסר מקצועיות שגזלה זמן טיפול. אומר כך, לזהות תקלה במזגן  בהגדרה  מורכבת יותר לאיבחון בהשוואה לזו של פות"ה שעל פניה פשוטה ומהירה.   לא יודע מה התנהל ומה היה משך איתור המחבר שניתק, המחיר שגבו ממנו חזירי פלוס.  בשני המקרים לא נראה שהייה אפילו רמז או כוונה "לרכוש" לקוח, לא מבין את המוסכניקים  האלה

• תוכן חדש...