Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

פוסטים מומלצים

פורסם
לפני 7 שעות, yuvk כתב:

(אם כי הסוללה חלשה ולא ניתן להשיג סוללות כאלו יותר)

אולי  ב EBAY או אמאזון? 

Skoda Fabia 2010 Manual - SOLD

Seat Ibiza 2018 Manual - SOLD

Seat Ibiza 2024 - totaled

Skoda Fabia 2025 

פורסם (נערך)

יש באיביי, חדשות באריזה, אבל אני חושש שישנות מאוד.
הזמנתי עכשיו סוללה נוספת מעלי, שלפי הביקורות, לכאורה, כן נתמכת.

אם לא יעבוד, חשבתי על אופציה נוספת. ראיתי שרשתות ישראליות מוכרות סוללות חלופיות, למשל camera.co.il. אוכל לקנות
כזו, בתנאי שהיא תואמת לחלוטין, ולוודא במעמד הקנייה.

עריכה אחרונה על ידי yuvk
:turn-l:
פורסם
בתאריך 9.5.2026 בשעה 18:22, פינדר כתב:

מתעלק על השרשור. עשיתי היום סדר במחסן ונתקלתי בחמישיית הרמקולים שלי ששוכבים שם כבר 14 שנה.

רמקולים של celestion שנקנו ב2001. יש עוד מי שירצה לקחת אותם היום בחינם? או פשוט לזרוק?

IMG_1558.jpeg

IMG_1557.jpeg

תודה רבה פינדר. הרמקולים במצב מצויין. מתרגלים לביתם החדש.

• אהבתי 2
פורסם

יפה, לאיזה מערכת חוברו? איך נישמעים?

עברו כבר למעלה ממיליון קילומטר של נהיגה מאז ימי הכרמל 12 מודל 67 (מנוע פורד) דבר לא השתנה. עדיין רואה סביבי נוהגים נהיגה מבוהלת, הססנית ומנותקת מכל הקורה בכביש . 

פורסם

למערכת המצולמת בשרשור זה. רסיבר אונקיו TXNR636, אחוריים KEF CODA קדמיים בנוסף BOSE DOUBLE CUBE וכ- 536 איקוולייזרים שונים.

נשמעים סבבה, אבל כפי שציינתי, בגילי אני כנראה לא שומע את ההבדל בין איכות סבירה וגבוהה :-(

פורסם
בתאריך 11.8.2025 בשעה 16:52, סולל הדרך כתב:

כשתרצה למכור את האקולייזר, אני מכיר לפחות 2 קונים :)

יש אפשרות להחלפה לסנסואי למשל?

עברו כבר למעלה ממיליון קילומטר של נהיגה מאז ימי הכרמל 12 מודל 67 (מנוע פורד) דבר לא השתנה. עדיין רואה סביבי נוהגים נהיגה מבוהלת, הססנית ומנותקת מכל הקורה בכביש . 

פורסם

היה לי הרבה שנים אונקיו 626, אחלהההה רסיבר. מניח שה 636 לא נופל ממנו.

סדרת ה x2x היתה הראשונה שפתרה את בעיות ה HDMI שאפיונו את הסדרות הראשונות עם חיבורי HDMI.

בגלל שביעות הרצון הגבוה של מאונקיו החלפתי את ה 626 ב RZ840 שהיה לפני 6-7 שנים הטופ שלהם. 

לפני 4 דקות, zaf כתב:

יש אפשרות להחלפה לסנסואי למשל?

כמו Yuvk אני גם לא מוכר כלום... רק קונה.

הסנסוי שיש לי במצבו הנדיר והוא די נדיר לכשעצמו. מכשירים כאלו אם תמצא עולים לא מעט. צריך להיות ממש דפוק בראש (כמוני) לשלם סכומים כאלו, למרות שאת שלי קניתי ביפן לפני לפחות עשר שנים במחיר מאוד הגיוני

• רעיון טוב! 1
קיבלת התראת משתמש בקארספורום - סיבה: שפה לא נאותה אנא חסוך מאיתנו את חוש ההומור הלא מצחיק שלך.
כל מה שעומד בין אדם, לאושר שלו, הוא היכולת להשלים עם כמה עובדות ולהבין שלא שווה להילחם עליהן.
פורסם
לפני 38 דקות, yuvk כתב:

קדמיים בנוסף BOSE DOUBLE CUBE

למה קדמיים נוספים?

uʍop ǝpısdn sı ɹǝʇndɯoɔ ɹnoʎ sıɥʇ pɐǝɹ uɐɔ noʎ ɟı

פורסם

אז הבת שלי רצתה פטיפון, קנתה מכשיר במזוודה שהוא פחות מעניין, מה שכן זה אוסף של כמה עשרות התקליטים משנות ה-70 וה-80 שמצאתי בבית הוריי.

image.thumb.jpeg.c96040875da039ba98cd6370e223ff69.jpeg

image.thumb.jpeg.9d34b6a27e67780965227d4fa4f2a3d7.jpeg

לילדי שנות ה- 80. מי זוכר מי שר?

image.thumb.jpeg.61313408752bc60507885f1193ddb6f1.jpeg

• אהבתי 3
  • 4 שבועות מאוחר יותר ...
פורסם (נערך)
בתאריך 17.5.2026 בשעה 13:41, falou כתב:

למה קדמיים נוספים?

כי יש... ניסיתי את ה Celestion  במקום הבוז, ובמקביל להם. נשמע קצת יותר טוב במקביל (לבוז באופן טבעי אין באס בכלל).

בתאריך 17.5.2026 בשעה 21:01, ArikB כתב:

אז הבת שלי רצתה פטיפון, קנתה מכשיר במזוודה שהוא פחות מעניין, מה שכן זה אוסף של כמה עשרות התקליטים משנות ה-70 וה-80 שמצאתי בבית הוריי.

image.thumb.jpeg.c96040875da039ba98cd6370e223ff69.jpeg

image.thumb.jpeg.9d34b6a27e67780965227d4fa4f2a3d7.jpeg

לילדי שנות ה- 80. מי זוכר מי שר?

image.thumb.jpeg.61313408752bc60507885f1193ddb6f1.jpeg

אוי, זה נורא הפטיפונים הסיניים האלו במזוודה. עדיף כל פטיפון יד שנייה משנות ה-80-90, מחובר לרסיבר כלשהו מאותה תקופה.

עדכון אופטופיק של השרשור - מצלמה עם פלופי.

הסוללה מעלי הגיעה, ובמפתיע אפילו עובדת היטב. עשיתי כמה צילומי ניסיון. זום אופטי X10 ורזולוציה מדהימה של 640X480, וכמובן הצליל המגניב בעת שמירת התמונה על הדיסקט. אין USB למצלמה.

נשבע לכם, כשחיברתי כונן דיסקטים ללנובו T14 שלי, הוא סינן "Dude?!?"  אבל חלונות 11 עדיין תומכים בפלופי, כך מסתבר!

https://youtube.com/shorts/EQ76cACynlM

MVC-020S.JPG

MVC-019S.JPG

עריכה אחרונה על ידי yuvk
  • אהבתי 1
  • רעיון טוב! 1
פורסם

מגניב. רזולוציה מחפירה אבל טווח דינמי סביר. מבחינת נדירות - עוקף כל מצלמת פילם שהיא :-)

• רעיון טוב! 1

אוכל את הכובע שהגיש לי avergel ומודה קבל עם ועדה שלפעמים מחשבים של אסוס מחזיקים מעמד אפילו מעל לשנה שלמה - אם נזכרים לעדכן את ה-bios.

פורסם

בזמנו התלהבתי מ  bose  cube  ותכננתי להשקיע בסט לקולנוע ביתי (דווקא בחדר שינה😉) ותמיד בחנויות הם נשמעו לי מצויין עד שהגעתי לפיוז סטראו וישבתי להאזין למגוון סטים ללא התחשבות בצורה ובגודל למעט העובדה שלא רציתי משהו ריצפתי גדול.

בסופו של דבר ניסן בנה לי סט מבוסס מורל sp2 שכלל 3 יחידות לקידמיים וסנטר  ו sp 1 כרמקולים אחוריים. השלמתי עם סאב פסיבי ( floor facing) צנוע (בכל זאת ״יושב״ על רצפת פרקט בחדר קטן יחסית) הסט מחובר עד היום ל pioneer vsx 300 low profile . והצליל עשיר ומעולה עם בסים ראויים (אשתי מוחה בכל פעם שיש סרט אקשן 😉 עם אגזוזים רועמים או יריות) מצויין גם בהשמעת מוסיקה בסטראו מסורתי (ללא השתתפות האחוריים) 

• אהבתי 2

פורסם

את הבוז קיוב ראיתי בנעוריי בתערוכת סטריאו (שהיתה באחד המלונות בת"א בשנת 88 אאל"ט), ואז נפעמתי מהפלא... קומבינציה של רמקולים קטנים רבי עוצמה אך ללא באס, ביחד עם סאב להשלמה.

הבעייה שהסאב של הבוז ממש לא הסתדר לי טוב עם מהערכת. החלפתי כמה סאבים (אקטיביים) מאז, ולמעשה יש לי כרגע סאב קדמי וסאב אחורי, אבל חסר לי באס מהרמקולים. ה Celestion סוגרים את הפינה.

פורסם

הבעיה עם השיטה של Bose שזה... פשוט לא עובד

לפני 21 דקות, yuvk כתב:

הבעייה שהסאב של הבוז ממש לא הסתדר לי טוב עם מהערכת. החלפתי כמה סאבים (אקטיביים) מאז, ולמעשה יש לי כרגע סאב קדמי וסאב אחורי, אבל חסר לי באס מהרמקולים. ה Celestion סוגרים את הפינה.

ניהול של באס זה מסובך, קצרה היריעה וגם ההבנה שלי, אבל זה לא עניין של כמות. 

סאבים שנמצאים במקומות שונים של החדר פשוט יכולים לבטל אחד את השני בתדרים מסויימים (סופר-פוזיציה). אם אין לך ניהול אקטיבי של תדרים, זה כמעט וודאי שקורה (אורך גל של באס נמדד במטרים).

השילוב הנכון בין רמקולים לסאב הוא בנקודה בה הרמקולים לא יורדים מספיק נמוך. אתה לא רוצה שהסאב והרמקולים ייצרו באסים ביחד.

המיקום של מקור הבאס הוא גם קריטי, בגלל אורך הגל ובגלל שרב מה שאתה שומע זה החזרים.

השילוב עם שני סאבים עוזר, בניהול אקטיבי, בעיות אקוסטיות של שילוב הבאס בחדר, אבל זה עוד יותר מסובך.

פשוט להוסיף עוד דרייברים שמוציאים עוד ווליום בתחום התדרים התחתון... לא ככה עושים את זה. 

uʍop ǝpısdn sı ɹǝʇndɯoɔ ɹnoʎ sıɥʇ pɐǝɹ uɐɔ noʎ ɟı

• תוכן חדש...