Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

התחדשתי ב-קיה פורטה 2014

פוסטים מומלצים

פורסם

הרכב נקנה לפני 3 חודשים שבהם הספיק לעבור 5 אלף קילומטר, ויש כבר התרשמות ראשונית. 

בעברי הלא רחוק החזקתי את האחות התאומה ההצ'בקית - יונדאי I30, וסיטרואן C3 1.2 טורבו כך שיהיו נקודות להשוואה למי שמעניין אותו. 

מנוע- אין יותר מדי מה להגיד. מנוע 1.6 אטמוספרי עם 124 כ"ס שמושגים גבוה בסל"ד ותיבת הילוכים שצריך ללחוץ על מנת שתוריד הילוך. מאוד דומה לחווית המנוע מהיונדאי עם מנוע כמעט זהה, הרכב לא עגלה, אבל זה די רחוק ממה שמקבלים ממנוע 1.2 טורבו מודרני. 

התנהגות- מתלים מכויילים רך, שזה טוב לא להרגיש כול בור בכביש, אבל מצד שני, ממש לא אוהבת שדוחקים אותה לפניות במהירות. הפשרה פה בכיול מתלים יותר טובה מהיונדאי, שהייתה קשיחה הרבה יותר אבל מצד שני ההתנהגות לא הייתה מפצה על זה. הסיטרואן די דומה לקיה מהבחינה הזאת. 

נוחות מושב, ארגונומיה  - מושב נוח ותומך עם מגוון אופציות כיוון. מאוד דומה ליונדאי, הסיטרואן הייתה מעט יותר טובה מהם, עם המושבים המאוד נוחים שלה. ארגונומיה - אין START STOP ואין מסך מגע דבילי, הכול פשוט ונוח. זה משהו שבאמת שנאתי בסיטרואן, ותודה לאל ש"השתנמכתי" בעניין הזה. 

צריכת דלק- טובה. יותר טובה ממה שציפיתי. אני נוהג 90 אחוז בינעירוני, רגוע, בדרך כלל עם בקרת שיוט על 100, ועם פקקים ורמזורים. אני מודד בממוצע במשאבה 1 ל-16. ביונדאי היה 1 ל-15. בסיטרואן היה 1 ל-17. 

טיפולים- בנתיים עברה טיפול אחד אחרי הקניה שכלל שמן ופילטרים. חייב לציין שממש התגעגעתי ללקנות חלפים ולשלם על עבודה במוסך שהוא דקה מהעבודה. כשאתה עושה 2 טיפולים בשנה, לקבוע תור במורשה, לקחת יום חופש, ולקבל את האלמנט במחיר- זה פשוט לא חוויה כיפית.

סיכום כללי- לבנתיים אני מרוצה. מקווה שהיא תהיה אחלה בת לוויה ל-30 אלף קילומטר שאני נוסע בשנה, לפחות כמו שהיונדאי הייתה, ושלא יהיו לי חרדות מכול מיני טיימינגים ושאר קללות. 

• אהבתי 4
פורסם

הדגם הזה שווק עם 6 הילוכים.

היום: סיטרואן c3 2026 / סיטרואן c3 2024

פעם: פיאט דובלו 2002, פיאט פנדה 2011, רנו קליאו 2012, סיטרואן קקטוס 2016, מיצובישי ספייס סטאר 2014, רנו קליאו 2022.

פורסם

ניראה לי פותח השירשור התבלבל.

הדגם של פותח השירשור הגיע ב2013 עם 130 כ"ס, הדגם הקודם היה עם 126 כ"ס עד 2012, ב2011 הפורטה קיבלה תיבה בת 6 הילוכים.

• אהבתי 1

פעם: פיאט דובלו 2002, פיאט פנדה 2011, רנו קליאו 2012, סיטרואן קקטוס 2016, מיצובישי ספייס סטאר 2014, רנו קליאו 2022.

פורסם

כמה ק"מ יש לרכב?

פורסם

התיקון של יוליאן על הכ"ס מדוייק, אשתי עם קיה פורטה רביעית, מאוד אוהבת את הרכב, כבר שנים אני מחליף לה פורטה בפורטה חדשה יותר- כנראה שהפעם זה אחרון. 

הרכב לטעמי מאוד נוח ביחס למתחרים, גם בהשוואה למתחרה מבית שהייתה בבעלותי (i35) לפני 6 שנים הפורטה נוחה יותר, המושבים תומכים וגם אחרי נסיעות ארוכות אין כאבי גב או עייפות יתר בגלל המושבים.

היציבות דווקא די טובה לא פעם איתגרתי את הרכב בכניסה מהירה לסיבובים והוא נשאר על קו הסיבוב כשלא מעט מתחרים היו נכנסים לתת היגוי. 

צריכת הדלק שמדדת נראית לי על גבול הדימיון או שאתה נוהג מאוד מאוד רגוע, אצלנו במשולב 70% בין עירוני בממוצע  1/12.5 

הכי טוב שלנו למשולב 1/13.1 

הכי גרוע 1/10.7 

אצלנו זה לא מאוד מעניין מהסיבה שהרכב נוסע 600 קמ בחודש אבל צריכה טובה יחסית ל1600 אטמוספרי. 

אני מטפל במורשה קיה הפרש זעום מלא מורשה יבואן, 600-700 שח טיפול קטן, 900-1000 שח לטיפול גדול. מחירים אחרי הנחה.

מחלה נפוצה שאתה יכול לצפות אליה בפורטה זה הסליל כרית אוויר. 

עוד מחלה נפוצה היא גיר שיוצא מכיוון, מזהים במכה בהורדת הילוך מ2 ל1, עדכון גרסה במורשה קיה פותרת את הבעיה. 

תתחדש ותהנה בהחלט רכישה טובה.

היום: MG E-HS '23 ליסינג זמני/ יונדאי טוסון 17' Open Sky

הקודם: יונדאי טוסון 22' פרימיום 2.0 ליסינג/ טויוטה קורולה F/L GLI '16

• 7 חודשים מאוחר יותר...
פורסם

הגיע הזמן להקפיץ את השרשור. 

עקב החלפת עבודה הקילומטראז שלי ירד והרכב עבר בשנה הזאת 20 אלף. כרגע הוא על 120 אלף. 

אין חדשות מבחינת ההתרשמות מהרכב בפתיחת השרשור. הקיה נוחה, נעימה לשהיה, ולא מרגשת בשום צורה. 

מבחינת טיפולים, לא היה כלום מעבר לטיפול שוטף. 

רק אחרי שחווים שנה עם סיטרואן עם מנוע 1.2 פיור שיט, וממשיכים לקרוא את כול סיפורי הבלהות שצצים פה מדי פעם, רק אז מבינים כמה חשוב זה שקט נפשי מבחינת אמינות. 

בשנה הקרובה הרכב צפוי לעבור סביב ה-10 אלף, ומקווה שימשיך להיות אמין ללא בעיות.

• אהבתי 1
  • 11 חודשים מאוחר יותר...
פורסם

אז עברה עוד שנה שבה הקיה עברה עוד 20 אלף קילומטר, והקילומטראז עומד על 140 אלף 

אין הרבה מה לספר,

לצערי בכביש שאני נוסע נוסף עוד מקטע של פקקים, כניראה בגלל זה הצריכת דלק ירדה ל 1 ל-15. אבל לא נורא, לא קריטי

מבחינת אחזקה, לא היה שום גמגום מעבר לטיפול שוטף. וטסט עבר בלי בעיה. אני יודע שהרכב במצב מעולה, אבל זה תמיד מחמיא כשהמוסכניק אומר לי את זה בעצמו ועל הדרך שואל אם אני מוכר את הרכב. 

השנה עברתי לביטוח חובה +צד ג' כי הפמליה של לוי יצחק חושבים שהרכב שלי שווה פי 2 פחות מקורולה באותו שנתון. על מה ולמה? לא ברור. אבל בסדר, חוסך לי 1500 שקל בשנה. 

בסה"כ אני מרוצה מאוד ומקווה שימשיך ככה. 

• 11 חודשים מאוחר יותר...
פורסם (נערך)

עוד שנה עברה, הקילומטראז' הוא 170 אלף. 

השנה המצבר החליט לשבוק חיים ללא הודעה מוקדמת(שנפ בן 4) , באמצע שום מקום. מזל ותודה שעבר מישהו עם כבלים, ועל הדרך גיליתי כמה שירותי הגרירה שנכללים בפוליסות של חברות הביטוח, זה לא יותר מבדיחה עצובה. 

בכול מקרה, מצבר הוחלף, צמיגים הוחלפו,  ומלבד זה הרכב עבר 2 טיפולי 15 אלף לפי הספר. וזהו. טסט עבר חלק, אין איבוד מים, אין שריפת שמן. כלום. 

עריכה אחרונה על ידי davemustaine87
  • אהבתי 1
פורסם

מה היה עם הגרירה? זמן המתנה?

פורסם

לא נדרשתי בסוף לגרירה כי היה מישהו על כבלים שהניע לי את הרכב. מלכתחילה לא חשדתי במצבר בכלל כי איזה מצבר מת פתאומי אחרי נסיעה של 10 דקות והמתנה של עוד 10? אבל מסתבר שכן. 

אני כבר לא זוכר הכול כי זה היה לפני חצי שנה בערך, אבל עיקרי הדברים היו ככה:

-היה דיבור על גרירה תוך 3-4 שעות

-אי אפשר לעלות עם הנהג של הגרר, והייתי תקוע בשום מקום ללא תחבורה ציבורית. לך תזמין מוניות ספיישל. 

-אי אפשר לגרור ישירות לבית או למוסך אלא רק למרכז שירות של חברת הגרירה ויום למחרת למוסך, כי יש הגבלת קילומטרים, וזה שהיעד נמצא בחריגה של 2 קילומטר מההגבלה, לא מעניין אף אחד

-והשיא מבחינתי שהייתי צריך לאשר להם שאני מסכים שהם ישאירו את הרכב ליד המוסך והמפתחות ישארו על הגלגל של הרכב. 

וכול זה מלווה בפוסטמה שלא אפכת לה מכלום ומדקלמת לי את כתב השירות הזה בטונציה של רובוט. 

פורסם

האיסור לא לעלות לנסיעה על הגרר התחיל מהקורונה ועדין לא שונה בחזרה.

חבל שלא מעדכנים נהלים.

קאליפרים צהובים בגודל של הטוסטר שיש לאמא שלי במטבח

ודיסקים בגודל של מגש פיצה .

הצטרף לדיון

ניתן לפרסם הודעה כעת ולהירשם לאתר מאוחר יותר. במידה וכבר יש לך חשבון בפורום, התחבר כעת בכדי לפרסם באמצעות החשבון שלך.

Guest
הגב לנושא זה...

×   התוכן שהדבקת מסוגנן.   הסר סיגנון

Only 75 emoji are allowed.

×   הקישור שלך הוטמע אוטומטית בגוף ההודעה.   הצג כקישור רגיל

×   התוכן הקודם שלך שוחזר.   ניקוי העורך

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

• תוכן חדש...