Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 1326 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

שורה תחתונה, כואב לך שמישהו אחר עובד משמרת אחרת קבועה (אגב - גם אתה עובד קבועה, רק שזה בערב) ועכשיו אתה רוצה לעשות סדר למעסיק שלך ולחלק את המשמרות שווה בין כולם. 

לדעתי אין לך פה שום קייס. 

מה השלב הבא, השוואת משכורות?

לפעמים נראה לי  שעובדים שוכחים שיש להם בוס... 

Deepal S05 MAX MY26 272Hp 
   Citroen Berlingo XTR MY17
 1.6
HDi 100Hp Automatic

• תגובות 120
  • פורסם
  • תגובה אחרונה

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

פורסם
לפני 7 דקות, איציק נ. כתב:

שורה תחתונה, כואב לך שמישהו אחר עובד משמרת אחרת קבועה (אגב - גם אתה עובד קבועה, רק שזה בערב) ועכשיו אתה רוצה לעשות סדר למעסיק שלך ולחלק את המשמרות שווה בין כולם. 

לדעתי אין לך פה שום קייס. 

מה השלב הבא, השוואת משכורות?

לפעמים נראה לי  שעובדים שוכחים שיש להם בוס... 

כנראה שלא הבנת אבל זה תפקיד שהדרישה הבסיסית שלו היא: התחייבות לעבוד במשמרות, זה חלק מהסכם העבודה, אז שככה מדובר באפלייה בין עובדים.

פורסם

תחזור לעבודה, תמסור הודעת התפטרות וחפש עבודה אחרת.

הזמן שאתה מבזבז פה לא משתלם, אני לא רואה דרך שהבוס שלך לא ידפוק אותך יותר מאשר אלו עם המשמרות הקבועות.

בכל אופן ממליץ לזרוק חוות דעת על המעסיק באתר הזה https://www.theworker.co.il/ לאחר שהתפטרת כמובן..

Ready To Rock
Ready To Rumble

"Hard times create strong men, strong men create good times, good times create weak men, and weak men create hard times." G. Michael Hopf

Daihatsu Sirion 2007 1.3 automatic
פורסם
לפני שעתיים, Liquidator כתב:

יש אפלייה מכוונת של עובד שבאותו תפקיד כמו שלי שזה תפקיד עם משמרות שעובד רק בקרים ולא במשמרות, שחקרתי את אותו עובד הוא טען שהוא לא בהעסקה מיוחדת כפי שהבוס אמר, אותו עובד טען שהוא מכיר שנים מנהל בכיר מאוד בחברה (לא זוטר) אחד שהוא חלק מהבעלי שליטה במניות של החברה, הוא סידר לעובד שם עבודה ואמר לו צריך משמרות אותו עובד אמר לו שיסדר לו ללא משמרות ואז דרך אותה קומבינה הוא סידר לו רק משמרת אחת קבועה.

עובד שני שעובד גם הגיעו איתו לסוג של הסכמה לעבוד באופן קבוע X פעמים בוקר, אני בעצם לא עובד משמרות בפועל אלא עובד משמרות קבועות אך לא באותם ימים שהם לרוב ערב.

אוקיי, עכשיו זה יותר ברור.

העובדים האחרים עובדים רק בוקר, ואתה רק ערב.

מבין את הבעיה (שונא לעבוד בערב בעצמי).

השאלה אם יש בחוזה שלך התחייבות ל-X משמרות בוקר ו-Y משמרות ערב.

אם אין, לא בטוח שיש לך קייס נגדם.

עדיין, לדעתי זה שלא הגעת לעבודה בעצם ירית לעצמך ברגל.

לגבי מה נחשב להרעה בתנאים, מציע לעיין פה:

https://www.kolzchut.org.il/he/פיצויי_פיטורים_לעובד_שהתפטר_עקב_הרעה_מוחשית_בתנאי_העבודה

ובכל מקרה, חפש עבודה אחרת.

ZX 94 > קסנטיה 97 > לנסר 2007 > מונדאו 2007 > קורולה 2013 > קורולה 2015 > איוניק 2018 > סיוויק 2002 > מזדה3 2018

Everybody in the galaxy tries to take over the galaxy. The trick is to be left alone by whoever succeeds

פורסם

אם לא מדובר בעבודת החלומות שלך או אם לא מדובר במשכורת שוברת שיוויון (משכורת שוברת שיויון היא לא משכורת מינימום או מעל בכמה שקלים) אזי תעוף משם. היום מעסיקים לא שווים את הזמן שלך אם היחס שלהם מחורבן או שהסביבה רעילה כמו שיש לך או שעושים עלייך תרגילים מסריחים

בטווח הארוך זה יפגע בך

• רעיון טוב! 1
Ready To Rock
Ready To Rumble

"Hard times create strong men, strong men create good times, good times create weak men, and weak men create hard times." G. Michael Hopf

פורסם
לפני 57 דקות, Liquidator כתב:

כנראה שלא הבנת אבל זה תפקיד שהדרישה הבסיסית שלו היא: התחייבות לעבוד במשמרות, זה חלק מהסכם העבודה, אז שככה מדובר באפלייה בין עובדים.

אבל מעבר לזה, אתה עובד בארגון עם עוד אנשים ויש לכל אחד את האילוצים שלו ולכן יש בוס שמנווט את הספינה הזו בהתאם לשיקוליו ושיקולי המערכת. 

אם פנית למעסיק שלך והסברת לו את אילוציך והוא בחר להמשיך בדרכו, אתה יכול רק להתפטר. 

כרגע מה שבטוח זה שאתה יורה לעצמך ברגל. 

איציק

Deepal S05 MAX MY26 272Hp 
   Citroen Berlingo XTR MY17
 1.6
HDi 100Hp Automatic

פורסם (נערך)
לפני 6 דקות, DareDevil כתב:

אם לא מדובר בעבודת החלומות שלך או אם לא מדובר במשכורת שוברת שיוויון (משכורת שוברת שיויון היא לא משכורת מינימום או מעל בכמה שקלים) אזי תעוף משם. היום מעסיקים לא שווים את הזמן שלך אם היחס שלהם מחורבן או שהסביבה רעילה כמו שיש לך או שעושים עלייך תרגילים מסריחים

בטווח הארוך זה יפגע בך

בדיוק זה.

חבל שאני עצמי הבנתי את זה מאוחר בזמנו ושילמתי על התובנה הזאת שכר לימוד מאוד גבוה.

זה בסדר לעבוד בשביל הכסף.

זה בסדר לעבוד בשביל ללמוד ולהתקדם.

אבל אם אתה לא מקבל מהעבודה לא את זה ולא את זה, תחתוך משם בהזדמנות הראשונה.

(כן, ברור לי שיש מקרים שאי אפשר).

עריכה אחרונה על ידי vadim6385

ZX 94 > קסנטיה 97 > לנסר 2007 > מונדאו 2007 > קורולה 2013 > קורולה 2015 > איוניק 2018 > סיוויק 2002 > מזדה3 2018

Everybody in the galaxy tries to take over the galaxy. The trick is to be left alone by whoever succeeds

פורסם (נערך)
לפני 4 דקות, vadim6385 כתב:

בדיוק זה.

חבל שאני עצמי הבנתי את זה מאוחר בזמנו ושילמתי על התובנה הזאת שכר לימוד מאוד גבוה.

גם אני משלם על העניין, לא האמנתי שנהייתי חולה אחרי שהתפטרתי מהעבודה וגם בעבודה שהתמיינתי אליה, דפקו אותי "כשהמליצו" עליי. למרות שיכולתי לשנות את המצב ולהקל עליי, לא חשבתי שזו תהיה בעיה כל כך גדולה. שאני אמסור מספרים שלהם, אבל זה כמובן לא משהו שחשבתי עליו לעומק. כי גם ככה מדובר בעבודת מינימום שכזו. 

בזבזתי המון זמן על העבודה שרק עשתה לי רע ובסוף גם דפקה אותי.

עדיף להשאיר עבודה מחורבנת מאחורייך, מאשר להישאר באותו מקום גם אחרי שאתה יודע שזה לא מקום עבודה טוב עבורך.

מה שמחזיר אותי להודעה הראשונה שלי, חבל שלא התייעצת לפני זה..

עריכה אחרונה על ידי DareDevil
Ready To Rock
Ready To Rumble

פורסם

לדעתי הבלתי מקצועית אין לך שום עילה. אם היית עובד הרבה זמן משמרות בוקר או משולבות בוקר וערב ואז לפתע רושמים אותך רק בערב - אז אולי. אבל אם מראש התחלת כך אין שום הרעת תנאים. 

אתה יכול למסור מכתב, לתת את ההתראה המוקדמת החוקית ולעזוב. 

פורסם
לפני 3 שעות, Liquidator כתב:

ש אפלייה מכוונת של עובד שבאותו תפקיד כמו שלי שזה תפקיד עם משמרות שעובד רק בקרים ולא במשמרות, שחקרתי את אותו עובד הוא טען שהוא לא בהעסקה מיוחדת כפי שהבוס אמר, אותו עובד טען שהוא מכיר שנים מנהל בכיר מאוד בחברה (לא זוטר) אחד שהוא חלק מהבעלי שליטה במניות של החברה, הוא סידר לעובד שם עבודה ואמר לו צריך משמרות אותו עובד אמר לו שיסדר לו ללא משמרות ואז דרך אותה קומבינה הוא סידר לו רק משמרת אחת קבועה.

זה חוקי.

זכותו של המעסיק להעסיק כל עובד באילו תנאים שהוא רוצה, אלא אם יש הסכם קיבוצי לכלל העובדים שמגדיר תנאי העסקה שווים לכולם.

בקיצור, מה שמפריע לך זה שיש עובד שמקבל תנאים טובים משלך באותו תפקיד או שהמשמרות שלך השתנו באופן מהותי?

uʍop ǝpısdn sı ɹǝʇndɯoɔ ɹnoʎ sıɥʇ pɐǝɹ uɐɔ noʎ ɟı

פורסם
לפני 5 דקות, falou כתב:

זה חוקי.

זכותו של המעסיק להעסיק כל עובד באילו תנאים שהוא רוצה, אלא אם יש הסכם קיבוצי לכלל העובדים שמגדיר תנאי העסקה שווים לכולם.

בקיצור, מה שמפריע לך זה שיש עובד שמקבל תנאים טובים משלך באותו תפקיד או שהמשמרות שלך השתנו באופן מהותי?

כפי שהסברתי בתפקיד הזה ללא יוצא מן הכלל ישנו הסכם שהעבודה היא במשמרות, יש הבדל בין המעסיק לבוס שעושה אפליות וקומבינות עם אותו עובד.

פורסם

ההסכם הוא מולך.

מעסיק יכול לשלם לעובד שעושה את אותה עבודה כמוך כפול ממך. זה לא עניינך.

השאלה היא, האם תנאי ההעסקה שלך השתנו במהלך התקופה, בניגוד לחוזה.

אחרת, מעסיק יכול להחליט שאתה עושה רק משמרות ערב, כי ככה מתאים לו.

• אהבתי 1

uʍop ǝpısdn sı ɹǝʇndɯoɔ ɹnoʎ sıɥʇ pɐǝɹ uɐɔ noʎ ɟı

פורסם

איך זה פוגע בך?

אתה צריך לעשות יותר משמרות בשעות פחות טובות, בגלל שהבחור השני עובד תמיד ביום?

איש חולם אני

וכך היה תמיד

פורסם
לפני 22 דקות, falou כתב:

ההסכם הוא מולך.

מעסיק יכול לשלם לעובד שעושה את אותה עבודה כמוך כפול ממך. זה לא עניינך.

השאלה היא, האם תנאי ההעסקה שלך השתנו במהלך התקופה, בניגוד לחוזה.

אחרת, מעסיק יכול להחליט שאתה עושה רק משמרות ערב, כי ככה מתאים לו.

אתה מתבלבל בין חוזה אישי להסכם קיבוצי, מלבד מנהלים ועובדי הנהלת החברה אין לאף אחד חוזה אישי אלא הסכם קיבוצי.

והסכם הוא שאותו תפקיד דורש משמרות ככה ההסכם.

לפני 13 דקות, פינדר כתב:

איך זה פוגע בך?

אתה צריך לעשות יותר משמרות בשעות פחות טובות, בגלל שהבחור השני עובד תמיד ביום?

הסברתי לבוס את הסיבה אך זה לא מעניין גם להעביר אותי למקום אחר באותה חברה לעבוד הוא לא רוצה מבחינתו הוא הבוס הכי טוב מכל המנהלים שיש ואצלו "הכי טוב לעבוד".

פורסם

אף אחד לא הבטיח לך משמרות ספציפיות או חלוקת משמרות מסויימת.

זה לא הרעת תנאים אלא עניין לועד.

תודה לשרת התחבורה מירי רגב על קירוב הפריפריה למרכז.

• תוכן חדש...