Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 1327 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם (נערך)

החלטתי אחרי מספר שנים במקום עבודה שאני לא מגיע יותר לעבודה בשל הרעת תנאים, רשמתי תלונות, פניתי לוועד הארצי, להנהלה ולהסתדרות, ים עובדים התקשרו אליי כי הבוס שלח אותם ניסו לשכנע אותי לחזור, בסוף הבוס התקשר אמר נפתח דף חדש. 

אני קלטתי את הבן אדם מדובר על אדם עם לשון חלקלקה מיפולטיבי מאוד, החלטתי שאני לא מגיע כי הוא לא מוכן לשנות לי את התנאים במשמרות, מדובר על אפליות.

האם המעסיק יכול לשלול ממני את הזכות לקבל פיצויים? בשל התנהגות כביכול מרדנית?

עריכה אחרונה על ידי Liquidator
  • תגובות 120
  • פורסם
  • תגובה אחרונה

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

פורסם

מהי אותה הרעת תנאים, שלדעתך מזכה אותך בזכויות "מתפטר בדיח מפוטר"?

האם המעסיק משלם את הפיצויים מדי חודש ("סעיף 14")? אם כן, מרביתם עומדים לרשותך בכל מקרה .

בכל מקרה, אם הפיצויים נחסכו לזכותך, כדאי לך לקרוא את הדיונים על חוסר הכדאיות במשיכתם.

לפני 5 שעות, David32 כתב:

מה שאתה לא מבין זה שאתה מבזבז את הזמן שלך, את תעבורת האינטרנט שלך ואת אורך החיים של סוויצים במקלדת שלך.

פורסם
לפני 8 דקות, sperial כתב:

מהי אותה הרעת תנאים, שלדעתך מזכה אותך בזכויות "מתפטר בדיח מפוטר"?

האם המעסיק משלם את הפיצויים מדי חודש ("סעיף 14")? אם כן, מרביתם עומדים לרשותך בכל מקרה .

בכל מקרה, אם הפיצויים נחסכו לזכותך, כדאי לך לקרוא את הדיונים על חוסר הכדאיות במשיכתם.

בלי קשר לזה מקבלים לפי משכורת לא?

לפני 7 דקות, פינדר כתב:

אל תעשה צעד חד צדדי כמו לא להגיע לעבודה.

תתייעץ עם מרכז עובדים של ההסתדרות או משהו כזה.

אז להתייעץ עם ההסתדרות? היום התקשרו אליי גם מנהלים בכירים לא עניתי.

פורסם
לפני 14 דקות, sperial כתב:

ערבבת פה רציני עכשיו

בין אם הוא חתום על 14 ובין אם לאו, מרבית הפיצויים שהיינו 6% מתוך ה8.33% המלאים [אמורים] להיות מופקדים אצלו מדי חודש בחודשו

כל הפער בין 2 האופציות הוא בסך הכל 2.33%

אם הוא חתום על סעיף 14 ה2.33 האלה אמורים להיות מופקדים גם כן מדי חודש בחודשו, ואם הוא לא חתום - פה מתחיל ההבדל בין מתפטר לבין מפוטר [אני מתעלם לרגע מ"מתפטר כדין מפוטר" שהזכרת], כשמפוטר זכאי להשלת הפיצויים [מקופה מרכזית או בהפקדה חדשה על שמו] ומתפטר לא זכאי

במידה והוכחה הרעת תנאים אכן יש מתפטר כדין מפוטר [וזה לא פשוט להוכיח] ואז תהיה זכאי גם להשלמת ה2.33 

ציטוט

יבגניפ כתב:

אוף. למה אני מגיב פה? 

פורסם

טעות מלאה, חבל שלא הגעת לפני פורום, לפחות לשפוך על ליבך. זה יכול לשחרר מאוד טוב..

במצב הנוכחי, מאחר ולא כל הסיפור נמצא פה בפורום. המלצתי היא לנסות לברר בקבוצת הפייסבוק "תשאל עו"ד" ולפרסם דרך משתמש אנונימי ולברר מה האופציות שלך.

Ready To Rock
Ready To Rumble

"Hard times create strong men, strong men create good times, good times create weak men, and weak men create hard times." G. Michael Hopf

Daihatsu Sirion 2007 1.3 automatic
פורסם
לפני 2 דקות, avargel כתב:

ערבבת פה רציני עכשיו

בין אם הוא חתום על 14 ובין אם לאו, מרבית הפיצויים שהיינו 6% מתוך ה8.33% המלאים [אמורים] להיות מופקדים אצלו מדי חודש בחודשו

כל הפער בין 2 האופציות הוא בסך הכל 2.33%

אם הוא חתום על סעיף 14 ה2.33 האלה אמורים להיות מופקדים גם כן מדי חודש בחודשו, ואם הוא לא חתום - פה מתחיל ההבדל בין מתפטר לבין מפוטר [אני מתעלם לרגע מ"מתפטר כדין מפוטר" שהזכרת], כשמפוטר זכאי להשלת הפיצויים [מקופה מרכזית או בהפקדה חדשה על שמו] ומתפטר לא זכאי

במידה והוכחה הרעת תנאים אכן יש מתפטר כדין מפוטר [וזה לא פשוט להוכיח] ואז תהיה זכאי גם להשלמת ה2.33 

עד כמה זה קשה להוכיח ההרעת תנאים?

פורסם

תלוי במקרה

אם זה חד משמעי - קל מאוד להוכיח

אם זה נתון לפרשנות - אישית לא הייתי נכנס לזה בכלל

עבודה במשמרות שהעובד טוען שהבוס נתן לו משמרת בחמישי בלילה במקום בשני בגלל העיניים היפות של עובד אחר - לא תצליח להוכיח

עבודה במשמרות שניתן להראות X משמרות יציבות לאורך תקופה ארוכה, ופתאום המעסיק "מייבש" את העובד ולא מספק לו עבודה, והדבר הזה ברור כשלג - יחסית קל להוכיח

העקרון מובן

ציטוט

יבגניפ כתב:

אוף. למה אני מגיב פה? 

פורסם
לפני 34 דקות, avargel כתב:

תלוי במקרה

אם זה חד משמעי - קל מאוד להוכיח

אם זה נתון לפרשנות - אישית לא הייתי נכנס לזה בכלל

עבודה במשמרות שהעובד טוען שהבוס נתן לו משמרת בחמישי בלילה במקום בשני בגלל העיניים היפות של עובד אחר - לא תצליח להוכיח

עבודה במשמרות שניתן להראות X משמרות יציבות לאורך תקופה ארוכה, ופתאום המעסיק "מייבש" את העובד ולא מספק לו עבודה, והדבר הזה ברור כשלג - יחסית קל להוכיח

העקרון מובן

זה לא בדיוק ישנה אפלייה מכוונת שעובד אחד מקבל משמרת קבועה ולא במשמרות.

פורסם

גם אם יש הרעת תנאים ואתה מתפטר בדין מפוטר יש לך גם מחוייבויות כמתפטר כמו למשל הודעה מוקדמת.

אתה נטשת את העבודה ללא התראה וזה עלול לעלות לך ביוקר

תודה לשרת התחבורה מירי רגב על קירוב הפריפריה למרכז.

פורסם
לפני 6 דקות, Night Driver כתב:

גם אם יש הרעת תנאים ואתה מתפטר בדין מפוטר יש לך גם מחוייבויות כמתפטר כמו למשל הודעה מוקדמת.

אתה נטשת את העבודה ללא התראה וזה עלול לעלות לך ביוקר

זה יכול לפגוע לי בפיצויים?

פורסם

לא רק בפיצויים. זכותו לנכות לך גם הוגעה מוקדמת.

תרים טלפון עכשיו לנציג הועד שלך ותתייעץ איתו איך להמשיך.

תודה לשרת התחבורה מירי רגב על קירוב הפריפריה למרכז.

פורסם

במקרים קיצוניים מעסיק יכול לדרוש לשלול פיצויים מעובד מפוטר, ובמקרים מאוד קיצוניים (כנראה) בית המשפט יעמוד לצידו.

אישית לא חושב שהייתי מסתכן באי הגעה לעבודה, וכמו שכבר הוצע כאן - מתייעץ עם עורך דין רלוונטי, ועד עובדים או נציגי ההסתדרות

תודה יבגני. הרסת לי את באטמן לתמיד.
פורסם
לפני 41 דקות, יבגניפ כתב:

במקרים קיצוניים מעסיק יכול לדרוש לשלול פיצויים מעובד מפוטר, ובמקרים מאוד קיצוניים (כנראה) בית המשפט יעמוד לצידו.

אישית לא חושב שהייתי מסתכן באי הגעה לעבודה, וכמו שכבר הוצע כאן - מתייעץ עם עורך דין רלוונטי, ועד עובדים או נציגי ההסתדרות

אז אתה מציע להגיע לעבודה?

• תוכן חדש...