Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

אוטו במחיר מציאה ?

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 1297 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

יש לי הרגשה שיש לך חוסר הבנה בסיסי.

1) אף אחד פה לא עובד אצלך.

2) אנחנו עונים בשמחה על שאלות, אך יכולתנו לסייע דרך הפורום מוגבלת.

3) להבנתי בנקודת הזמן הנוכחית אין לך את הידע והכלים הנדרשים לצורך מסחר בכלי רכב במטרה להרוויח. גם לא ברמה של לדעת מה לשאול, או לדעת להעריך את רמת הסיכון שאתה לוקח על עצמך.

רק כדי להבהיר את הנקודה אספר לך לך על רכישה שעשיתי לפני 27 שנים כשכבר היה לי נסיון של עשור בערך בקניה ומכירה של כלי רכב.

הייתי צריך לקנות רכב לאשתי, היא רצתה רכב עם מזגן, דבר שלא היה מאד מצוי אז במכוניות שנכנסו בתקציב הנתון (כ-17000 ש"ח)

אחרי חיפוש של שבועיים מצאתי פיאט אונו 60 שנת 1987 עם מזגן (בהתקנה מקומית) לקחתי אותו לבדיקה במכון שיצאה סבירה למדי, הורדתי למוכר 500 ש"ח, ורכשתי את הרכב.

שבוע אח"כ הספידומטר הספיק לעבוד, והסתבר שזה בגלל שהמוכר "קיצץ" כמה עשרות אלפי קילומטרים, ועשה את זה בדרך חאפרית שדפקה את הספידומטר.

שבוע אחר כך - הגיר (הידני) החליט שמספיק לו, ונאלצתי להחליף גיר וקלאץ', חודשיים אחר-כך הגיע זמנם של בולמי הזעזועים הקדמיים, ואחרי בעלות של כחצי שנה לפני שהרכב היה צריך לעבור טסט, וקבלתי רשימה אורכה של ריג'קטים לקראתו החלטתי "לחתוך הפסדים" ומכרתי את הרכב לסוחר עם טסט ליומיים ב-10000 ש"ח.

בחצי שנה הוצאתי:

700 ש"ח תיקון ספידומטר.

3500 ש"ח החלפת גיר וקלאץ'

450 ש"ח החלפת בולמי זעזועים.

עוד כמה מאות שקלים שילמתי לחשמלאי בניסיון לפתור בעיות חשמל שונות (עם הצלחה חלקית מאד)

בקיצור קניתי רכב במצב סביר ב-16500 ש"ח, הוצאתי כ-5000 ש"ח על תיקונים, ומכרתי ב-10000 ש"ח. זה יכול לקרות לך עם כל רכב בן 10 שתקנה.

• רעיון טוב! 1

וולוו XC40 T3 Momentum (נמכרה)

סקודה קודיאק 1.5 STYLE

טויוטה יאריס קרוס הברידית

פורסם
לפני 17 דקות, zvit כתב:

יש לי הרגשה שיש לך חוסר הבנה בסיסי.

1) אף אחד פה לא עובד אצלך.

2) אנחנו עונים בשמחה על שאלות, אך יכולתנו לסייע דרך הפורום מוגבלת.

3) להבנתי בנקודת הזמן הנוכחית אין לך את הידע והכלים הנדרשים לצורך מסחר בכלי רכב במטרה להרוויח. גם לא ברמה של לדעת מה לשאול, או לדעת להעריך את רמת הסיכון שאתה לוקח על עצמך.

רק כדי להבהיר את הנקודה אספר לך לך על רכישה שעשיתי לפני 27 שנים כשכבר היה לי נסיון של עשור בערך בקניה ומכירה של כלי רכב.

הייתי צריך לקנות רכב לאשתי, היא רצתה רכב עם מזגן, דבר שלא היה מאד מצוי אז במכוניות שנכנסו בתקציב הנתון (כ-17000 ש"ח)

אחרי חיפוש של שבועיים מצאתי פיאט אונו 60 שנת 1987 עם מזגן (בהתקנה מקומית) לקחתי אותו לבדיקה במכון שיצאה סבירה למדי, הורדתי למוכר 500 ש"ח, ורכשתי את הרכב.

שבוע אח"כ הספידומטר הספיק לעבוד, והסתבר שזה בגלל שהמוכר "קיצץ" כמה עשרות אלפי קילומטרים, ועשה את זה בדרך חאפרית שדפקה את הספידומטר.

שבוע אחר כך - הגיר (הידני) החליט שמספיק לו, ונאלצתי להחליף גיר וקלאץ', חודשיים אחר-כך הגיע זמנם של בולמי הזעזועים הקדמיים, ואחרי בעלות של כחצי שנה לפני שהרכב היה צריך לעבור טסט, וקבלתי רשימה אורכה של ריג'קטים לקראתו החלטתי "לחתוך הפסדים" ומכרתי את הרכב לסוחר עם טסט ליומיים ב-10000 ש"ח.

בחצי שנה הוצאתי:

700 ש"ח תיקון ספידומטר.

3500 ש"ח החלפת גיר וקלאץ'

450 ש"ח החלפת בולמי זעזועים.

עוד כמה מאות שקלים שילמתי לחשמלאי בניסיון לפתור בעיות חשמל שונות (עם הצלחה חלקית מאד)

בקיצור קניתי רכב במצב סביר ב-16500 ש"ח, הוצאתי כ-5000 ש"ח על תיקונים, ומכרתי ב-10000 ש"ח. זה יכול לקרות לך עם כל רכב בן 10 שתקנה.

איש יקר! 

תודה על האינפורמציה והמענה הממוקד 

1 לא באתי להעסיק עובדים

3 עוד לא דיברנו מה יש לי ומה אין כך שמוקדם שתחליט 

(לא מכוון לרכבים בני 10.. קצת פחות מבוגרים) 

מי שירצה לסייע מרצונו הטוב הבחירה בידו

פורסם
לפני 40 דקות, zvit כתב:

אשתף אותך בחויה דומה.

רכשתי C3 פיקאסו דיזל ידני,2010 עם 347000 ק''מ ב7000 ש''ח יד ראשונה מטופל בחברה.

1000 ש''ח בגבע החלפת נוזל מסנן חלקיקים  כולל עבודה.

750 ש''ח באורן החלפת קיט מותחנים - רצועת אביזרים.

לשניהם הגעתי דרך הפורום.

עוד 1000 ש''ח החלפת בית פיוזים עליון BSM

590 ש''ח מצבר פיאם אצל אורן

920 ש''ח טיפול שנתי בליטל ת''א שכלל פילטרים שמן סולר ומזגן ואויר (היה לי הנחה).

1070 טסט שנתי. ועוד 100 ש''ח בדיקה.

כשהגיע הזמן אחרי 8 חודשים להחליף צמיגים קלא'צ וטיימינג החלטתי לעבור הלאה כי לא התחשק לי האוטו וגם היו עוד כמה בעיות ולכן מכרתי אותו לקבלן שיפוצים ב 7600 עם טסט 5 חודש.

לסיכום- נהניתי מהאוטו במשך 8 חודש עם 13,000 ק''מ חרשתי את הכבישים, אבל אם הייתי יודע את כמות ההוצאות הנ''ל כמובן שהייתי מוותר למרות ש 7000 זה זול מאוד לרכב מטופל בחברה.

ולכן צריך לשקול ולבדוק היטב היטב לפני שרוכשים!! אם יש לך מכונאי שמבין וממליץ זה כבר סיפור אחר:)

בברכה, PASHUT.

אגב ד''ש לאורן הנחמד והמסור.

משתדל לעזור

פורסם
לפני 8 שעות, M125 כתב:

איש יקר! 

תודה על האינפורמציה והמענה הממוקד 

1 לא באתי להעסיק עובדים

3 עוד לא דיברנו מה יש לי ומה אין כך שמוקדם שתחליט 

(לא מכוון לרכבים בני 10.. קצת פחות מבוגרים) 

מי שירצה לסייע מרצונו הטוב הבחירה בידו

כבר אמרו לך - לפני שאתה פותח עסק תחשוב מה אתה בעצם מביא לשולחן שאחרים לא.

אלה שרוצים לקנות בזול ולמכור ביוקר כבר יש 3 ב10, לא צריכים עוד אחד. תחשוב מה ערך מוסף שאתה מביא.

לפני 9 שעות, M125 כתב:

אשמח אם מי מכם אם יש פה שיותר בקי בשוק העכשווי ומכיר ויודע גם לגבי רכבים ספציפיים

אם מישהו בקיא בשוק ויודע לגבי רכבים ספציפיים, למה שינדב לך את המידע הזה? למה שלא ירוויח בעצמו?

ZX 94 > קסנטיה 97 > לנסר 2007 > מונדאו 2007 > קורולה 2013 > קורולה 2015 > איוניק 2018 > סיוויק 2002 > מזדה3 2018

Everybody in the galaxy tries to take over the galaxy. The trick is to be left alone by whoever succeeds

פורסם
לפני 10 שעות, PASHUT כתב:

1000 ש''ח בגבע החלפת נוזל מסנן חלקיקים  כולל עבודה.

750 ש''ח באורן החלפת קיט מותחנים - רצועת אביזרים.

לשניהם הגעתי דרך הפורום.

עוד 1000 ש''ח החלפת בית פיוזים עליון BSM

590 ש''ח מצבר פיאם אצל אורן

920 ש''ח טיפול שנתי בליטל ת''א שכלל פילטרים שמן סולר ומזגן ואויר (היה לי הנחה).

סליחה על השאלה:
למה "קיפצת" בין גבע, אורן (מי זה אורן (לינק ?)) וליטל ??
(אפשר תשובה גם בפרטי, אם אתה לא מרגיש בנוח לשתף פה)

פורסם
לפני 4 שעות, omatza כתב:

"קיפצת" בין גבע, אורן (מי זה אורן (לינק ?)) וליטל ??

גבע- הייתי בת''א וקפצתי לבדיקה.

אורן- נתן מחיר זול בטלפון והחלטתי לנסות, נמצא ברח' הזורע 4 בחולון. בן אדם גבר.

ליטל- מוסך חברת סיטרואן בת''א קיבלתי הנחה בעת רכישת הרכב בדואר ועשיתי טיפול תקופתי.

לינק לאורן

https://www.orencars.co.il/

• רעיון טוב! 1

משתדל לעזור

פורסם (נערך)

נושא שסופר מעניין אותי

ולכן אגיב למרות שאין בכך הרבה  תועלת כי הכל כבר נכתב...

כל הסביבה שלי עושה את הדברים האלו  (בערך 20 חברים ) ואשמח לשתף (אין כמו הנסיון שיש להם..תאמינו לי ....הם עברו פשוט הכל  )

דבר ראשון  אם אתה לא מתכנן לפתוח מגרש ולהעסיק עובדים אלא כמו החלום של כל אחד לקנות ולמכור מחר ..

א :הבשר לא  נמצא ברכבים של מתחת ל 10,000 אתה צריך לחפש מציאות באזור ה 20,000 שם יש כבר בשר ואם אתה הולך לכיוון  ה40,000 בכלל אפשר לעשות  גם 10000  

ב: כדי שהעסק יהיה משתלם גם בסכומים קטנים כדאי שבבעלותך לא יהיה יותר מרכב אחד דהיינו קנה תשתמש שבוע ותמכור  ככה אתה אתה לא לחוץ על הכסף ,ואת הביטוח אתה מעביר בדקה לרכב הזה (לפעמים תוספת קטנה במחיר ) 

ג: אתה צריך להיות הרבה מאוד על  לוח יד 2 או כל פלטפורמה אחרת .אז זה מתאים רק למי שסוג העיסוק היומיומי שלו מאפשר זאת 

ד: נכונות להגיע לכל מקום בארץ בהתראה קצרה (חבר שלי נוסע גם לקצרין תוך חמש דקות מפרסום המודעה) 

ה: לעבוד חכם בצורת  הפרסום אחרת אתה נחסם מלפרסם( למרות שאתה לא באמת סוחר ואתה איש ישר  אבל כשאתה מוכר מעל כמה רכבים בשנה האלגוריתם מזהה אותך כסוחר )

ו: ידע טכני מקיף והכרה ספציפית של דגמים  כי בדברים האלו לא תמיד יש זמן לקחת למוסך   לפעמים זה בערב/לילה יש עוד אחד שבדרך לבית המוכר  ואתה חייב להיות מהיר החלטה   לקחת או לא בהחלטה של 5 דקות עסק טוב למי שהלב שלו בנוי לזה  

ז: והעצה הכי חשובה  זה לא להתפזר אלא תחליט על דגם מסויים או 2 שאתה הולך עליהם ותתמקד בהם ככה הנסיון שאתה צובר  והידע יקדמו אותך לעסקאות טובות  אחרת אתה תאבד  ידיים ורגליים

עריכה אחרונה על ידי ידני
  • רעיון טוב! 1
פורסם (נערך)
בתאריך 12.11.2022 בשעה 22:19, M125 כתב:

מעוניין ברכב (לא משנה כרגע איזה, העיקר שיהיה סחיר ודי מבוקש) במחיר נמוך - כזה שאפשר לקנות היום ולמכור יחסית מהר וברווח..

אשמח להמלצה לפי אילו קריטריונים ומה והיכן לחפש 

לא ברור למה החלטת לפתוח עוד שירשור זהה,  אבל תשכח מזה. פשוט תשכח .שעה של קריאה באינטרנט כאן לא תעשה אותך למומחה באיך להפוך להיות סוחר מכוניות משומשות.
אתה מחפש קיצורי דרך -- אין. כבר עדיף שתשלם עבור סידרת סרטונים של איך לעשות $1000 בשבוע במכירות בלי לצאת הבית מובטח ובדוק.
כבר שלוש פעמים שאלו אותך מה בדיוק יהיה הערך המוסף שעבורו מישהו יהיה מוכן לשלם לך יותר ממחירון (או למכור לך בפחות). אפילו נתנו לך רשימה מפורטת של מה סוחר משומשות מסחרי יכול לתת לקונים. לא הגבת לשאלות האלו.
דווקא על מכוניות נפוצות סטנדרטיות (דגמים נפוצים בני כמה שנים עם ק״מ ממוצע) קשה להרוויח, כי יש היצע וביקוש שמאזנים את המחירים, ואין סיבה שמישהו יקנה דווקא ממך ביותר מהשוק כשיש עוד הרבה מועמדים (או ימכור לך בפחות כשאפשר בקלות למכור את הרכב בשוק הפרטי או לסוחר, או לטרייד אין).
סוחר מכוניות משומשות מסחרי מרוויח על (1) השבחה (2) הטעייה. צריך להבין היטב ברכבים בשביל להצליח בכל אחד מהם. אם אתה פונה כאן לקבל הבנה, מעצם ההגדרה אין לך הבנה מספקת.
ועוד, כפי שאמרו לך גם את זה כבר כמה פעמים ולא הגבת: קניה ומכירה ע״י גורם פרטי מוסיפה יד ברשיון, שמורידה אוטומטית את ערך הרכב, אלא לרכב כ״כ ישן שממילא התרגיל לא רלוונטי עבורו.

אתה ככל הנראה קראת על אנשים שקונים ומיד מוכרים. זה בעיקר על דגמים חדשים מאד מבוקשים שאין להם מלאי (רוב החשמליות, למשל), וגם אז המוכרים ממש לא מקבלים כמה שהם מבקשים. חלק מהם היום בצרות של לעמוד בהחזר מימון ביניים למאות אלפי ש״ח, עד שימכרו את הרכב.
אם בכל אופן תיכנס לזה, השאלה היא לא כמה תרוויח, אלא האם תפסיד את המכנסיים.

עריכה אחרונה על ידי PinkDolphin
פורסם

יש לי רעיון אחר.

תחפש אנשים על ערש דווי בסביבתך, וכשיגיע הזמן, תפנה ליורשים ותקנה מהם. הרבה פעמים אדם שנפלה עליו ירושה של נדל"ן וכסף מזומן, מוכן להתגמש בכמה אלפי שקלים על הרכב שהצטרף לו הביתה רק כדי שמישהו יעזור לו להפטר ממנו כמה שיותר מהר.

[/ציניות] 

פורסם

למה, אולי דווקא אפשר למצוא רכבים מאנשים שמסיבה כזאת או אחרת הפסיקו להשתמש ברכב ואין להם זמן ואנרגיות להתעסק עם מכירה.

כמו זה למשל:

לפות"ש - אם אתה רוצה לנסות לעשות כסף על מכירת רכבים, אולי תנסה באמת להסתובב ולחפש רכבים יחסית חדשים שנראים כאילו הם עומדים ללא תזוזה הרבה זמן.

ZX 94 > קסנטיה 97 > לנסר 2007 > מונדאו 2007 > קורולה 2013 > קורולה 2015 > איוניק 2018 > סיוויק 2002 > מזדה3 2018

Everybody in the galaxy tries to take over the galaxy. The trick is to be left alone by whoever succeeds

פורסם
בתאריך 14.11.2022 בשעה 15:53, ידני כתב:

נושא שסופר מעניין אותי

ולכן אגיב למרות שאין בכך הרבה  תועלת כי הכל כבר נכתב...

כל הסביבה שלי עושה את הדברים האלו  (בערך 20 חברים ) ואשמח לשתף (אין כמו הנסיון שיש להם..תאמינו לי ....הם עברו פשוט הכל  )

דבר ראשון  אם אתה לא מתכנן לפתוח מגרש ולהעסיק עובדים אלא כמו החלום של כל אחד לקנות ולמכור מחר ..

א :הבשר לא  נמצא ברכבים של מתחת ל 10,000 אתה צריך לחפש מציאות באזור ה 20,000 שם יש כבר בשר ואם אתה הולך לכיוון  ה40,000 בכלל אפשר לעשות  גם 10000  

ב: כדי שהעסק יהיה משתלם גם בסכומים קטנים כדאי שבבעלותך לא יהיה יותר מרכב אחד דהיינו קנה תשתמש שבוע ותמכור  ככה אתה אתה לא לחוץ על הכסף ,ואת הביטוח אתה מעביר בדקה לרכב הזה (לפעמים תוספת קטנה במחיר ) 

ג: אתה צריך להיות הרבה מאוד על  לוח יד 2 או כל פלטפורמה אחרת .אז זה מתאים רק למי שסוג העיסוק היומיומי שלו מאפשר זאת 

ד: נכונות להגיע לכל מקום בארץ בהתראה קצרה (חבר שלי נוסע גם לקצרין תוך חמש דקות מפרסום המודעה) 

ה: לעבוד חכם בצורת  הפרסום אחרת אתה נחסם מלפרסם( למרות שאתה לא באמת סוחר ואתה איש ישר  אבל כשאתה מוכר מעל כמה רכבים בשנה האלגוריתם מזהה אותך כסוחר )

ו: ידע טכני מקיף והכרה ספציפית של דגמים  כי בדברים האלו לא תמיד יש זמן לקחת למוסך   לפעמים זה בערב/לילה יש עוד אחד שבדרך לבית המוכר  ואתה חייב להיות מהיר החלטה   לקחת או לא בהחלטה של 5 דקות עסק טוב למי שהלב שלו בנוי לזה  

ז: והעצה הכי חשובה  זה לא להתפזר אלא תחליט על דגם מסויים או 2 שאתה הולך עליהם ותתמקד בהם ככה הנסיון שאתה צובר  והידע יקדמו אותך לעסקאות טובות  אחרת אתה תאבד  ידיים ורגליים

בונה תותח אתה !!!

התגובה הכי משמעותית ותועלתית שקיבלתי עד כה בפורום !

אני מכוון גם להשקיע 25-35K אם תהיה מציאה..

אם כבר הגבת והנושא גם מעניין אותך האם גם אתה לעמצך התנסית בכך

או רק חבריך שסיפרו לך ? 

פורסם
לפני 4 שעות, M125 כתב:

בונה תותח אתה !!!

התגובה הכי משמעותית ותועלתית שקיבלתי עד כה בפורום !

אני מכוון גם להשקיע 25-35K אם תהיה מציאה..

אם כבר הגבת והנושא גם מעניין אותך האם גם אתה לעמצך התנסית בכך

או רק חבריך שסיפרו לך ? 

אני עדיין מתלבט האם אתה ציני או אמיתי 

בכל זאת אם יש בך חלום כזה לך על זה 

אני בקטנה אבל אני שומע אתכל הסיפורים והחוויות זה מספיק לי

פורסם

הנה עוד "מציאה"

image.thumb.png.840122c3cfa55fa4ee48777f4325ebac.png

• מצחיק 3

וולוו XC40 T3 Momentum (נמכרה)

סקודה קודיאק 1.5 STYLE

טויוטה יאריס קרוס הברידית