Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 1325 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

• חברי המעגל הראשון
פורסם

שלום למאגר המוחות המשתלם במדינה.

קיבלתי ריבת ענבים ביתית, משהו מטורף שאין דברים כאלה. מה הבעיה? יש בה חרצנים מעצבנים.

האם יש שיטה או כלי לסינון חרצנים שיעבוד עם ריבה במרקם סמיך עם חתיכות פרי? 

אומרים שהעתיד הוא אנרגיה סולארית, אז עברתי לסולר.

פורסם

יש מסננות שונות בעובי שונה אבל לא הייתי רונה עכשיו אחת בשביל זה. הייתי מעביר במסננת רגילה תוך כדי ידיעה שאתה מאבד מחתיכות בפרטי אבל נשאר עם ריבה חלקה וטעימה. 

הפתרון הכי טוב להבא הוא להימנע. כלומר לומר למי שמכין את הריבה לעשותה מענבים ללא חרצנים :)

• אהבתי 1

"you know how they are, they are babies, their mind is made up before anyone says anything."

South park, S23E07 PC babies.

פורסם

אם הזרעים לא ממש מרים פשוט תטחן את הכל. אחרי שיתקבל מקרם חלק ללא זרעים תוכל להוסיף ג'לטין לייצוב הריבה שהפכה לנוזל.

תאכלס זו התעללות בריבה והתוצאה לא מובטחת אבל לא נראה לי שאפשר להוציא את הזרעים. 

• אהבתי 1
פורסם

את הסינון צריך לעשות בזמן הכנת הריבה - לרסק את הענבים ולהוציא גרעינים וקליפות. מייגע. 

לא סתם לא נמכרות ריבות ענבים (ושסק) בחנויות.

• אהבתי 1
:turn-l:
  • חברי המעגל הראשון
פורסם

המרקם של הריבה תענוג, לא רוצה לטחון את זה. הקליפות לא מפריע, אפילו מוסיף. אבל החרצנים האלה מבאסים.

ניקו, יש קישור למסננת טובה? כי אני מכיר את מי שמכינה את הריבה, היא לא תטרח לנקות את הענבים לפני. והולכת להיות עוד הרבה ריבה בדרך.

פורסם

שלא תנקה, אלא מראש תשתמש בענבים ללא זרעים, כמו למשל ענבי אוטום קריספי שיש בכל סופר (בהירים). 

לגבי מסננת, מציע ללכת כי אני לא  יודע באיזה עובי אתם צריכים ומה גודל הזרעים. מצד אחד אתה צריך מסננת שלא תשאר חרצנים מצד שני אתה גם לא רוצה עכשיו רק נוזל ממה שהבנתי. אני אוהב שינואה (בצורת קונוס) ויש להם כל מיני גדלים אז הייתי קופץ לחנות הקרובה לביתך ומציץ. 

• אהבתי 1

"you know how they are, they are babies, their mind is made up before anyone says anything."

South park, S23E07 PC babies.

פורסם
לפני שעתיים, SlowRide כתב:

יש קישור למסננת טובה?

חשבתי על נפת קמח כמו זו https://ksp.co.il/web/item/209197

הבעיה שאין לי מושג לגבי הצפיפות של הרשתות שמה.

• אהבתי 1
Ready To Rock
Ready To Rumble

"Hard times create strong men, strong men create good times, good times create weak men, and weak men create hard times." G. Michael Hopf

Daihatsu Sirion 2007 1.3 automatic
  • חברי המעגל הראשון
פורסם
לפני שעתיים, ניקו פ. כתב:

שלא תנקה, אלא מראש תשתמש בענבים ללא זרעים, כמו למשל ענבי אוטום קריספי שיש בכל סופר (בהירים). 

העניין שהענבים לא קנויים אלא גודלים בגינה שלהם. זה זן רך ומאד מתוק ולא צריך בכלל להוסיף סוכר כשמכינים את הריבה.

אבדוק לגבי מסננות של שינואה.

פורסם

לפעם הבאה- ממליץ בחום על קונפיטורות "בוסתן", בצנצנות הרבועות. נראות ככה:

20220322_091546.thumb.jpg.fe9cc6bca286bbc325f1b7e96ff14a7d.jpg

קשה למצוא אותן בסופרים הרגילים אבל ברוב המעדניות\משקים\שווקי איכרים וכד', הן יהיו. מעבר לטעמים מסוגים שונים, אלו הריבות שהכי קרובות בטעמן למה שאבא שלי ז"ל היה עושה- בייחוד תות השדה והענבים, שלא תמיד יש כי זה קשור לעונה. באמת אבא לא הכין יותר מדי ריבות ענבים כי כמו שעולה כאן בשרשור- זו הייתה עבודה גדולה מדי עבור כמות קטנה מדי. הריבה שהוא הכי אהב לבשל הייתה משמש, וזה עדיין לא מצאתי "בדמותו". כאן הוא בדיוק מכין ריבה כזו:

image.thumb.jpeg.bfea09afea79cadab81938779d188ec6.jpeg

זה מ-2013, ועכשיו אני שם לב שזה יוצא בערך שלושה חודשים לפני מותו (הוא פה בן 85). מדהים כמה שאני מתגעגע לריבות שלו. כשנה אחר מותו מצאתי בעומק אחד הארונות צנצנת משמש אחת, ועד כמה שזה היה עצוב, ככה גם היה נחמד לקבל ד"ש ממנו... זה היה עוד יותר עצוב כשאותה צנצנת נגמרה.

אם יש מעוניינים בקהל, אעלה סרטון מאותו יום בו הוא מסביר איך הוא מכין את הריבה- תכל'ס, זה מתכון מצולם. ושוב- כמה אני שמח שצילמתי את זה בלי לדעת מה יהיה ההמשך.

• אהבתי 6
  • רעיון טוב! 1
פורסם

אוקי. 

אם כך, רק אוסיף שכדי להגיע  למצב שבסרטון צריך להוציא את הגוגואים מהפרי ולבשל כמות שווה של פרי וסוכר בסיר. כלומר, על הנייר צריך כמות שווה של פרי וסוכר, אבל אבא תמיד היה מפחית סוכר כי זה באמת יותר מדי מתוק. החלק המעניין בסרטון הוא הפיין טיונינג שאבא היה עושה, ואת זה הוא מסביר:

אחרי כל זה, צריך כמה שיותר צנצנות, למשל של טייסטרס צ'ויס וכדומה. לשטוף היטב ואם כבר, יותר חשוב- להרתיח אותן, או להעביר מים רתוחים דרכן. זה קריטי אם רוצים שהריבה תישמר (זה הולך יחד עם הסוכר, שמתפקד כמשמר חוץ מנותן הטעם).

• אהבתי 4
  • תוכן חדש...