Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 1154 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם (נערך)

שלום לכולם,

לפני 3 חודשים התחילו להתפתח בסוזוקי SX4 סדאן שלי רעשים דמויי שריקה, אבל לא חדה (לא צליל גבוה כמו משרוקית, קצת יותר נמוך בסולם), סוג של אוושה בזמן האצה, אבל גם סתם בנסיעה (מעל 40 קמ"ש) - באופן כללי, הרעש גבוה יותר ככל שמהירות הנסיעה גבוהה יותר.

הלכתי למוסך כשזה התחיל ונסעתי עם המכונאי, הוא הקשיב, ואמר לי לא לדאוג לגבי זה אבל לא אבחן ממש (פתח מכסה מנוע לחצי דקה). לדעתי הוא לא שמע את זה פשוט. לאחרונה זה נהיה קצת יותר מודגש, אבל גם עכשיו, זה לא רעש חזק במיוחד - אם החלונות אפילו קצת פתוחים\מזגן דולק\מוסיקה חרישית - אי אפשר ממש לשמוע את זה - צריך להקשיב.

מישהו יודע להכווין אותי במה מדובר?

עריכה! שכחתי לציין פרט מאוד חשוב!

יש לי הרגשה, אבל לא הוכחה חד-משמעית שיש ירידה ביכולת ההאצה. ההאצה הרגישה זריזה בהרבה חודשים מספר לאחור. אבל קשה לי לומר בוודאות.

עריכה אחרונה על ידי LaCoco
פורסם
לפני 39 דקות, imprezadude כתב:

החליפו לך רפידות לאחרונה? זה לפעמים קורה בגלל זה, בלי חוקיות ברורה, מן צליל שריקה כזה. כך קרה גם לי.

החליפו לי לפני שנה וחצי (פחות מ-10,000 ק"מ).

אבל יש לי תחושה שהרעש מגיע מהמנוע. זה צליל איוושתי (זו מילה? שמקורו באוויר בכל אופן) ולא נשמע כמו צליל שמקורו בחיכוך כלשהו.

פורסם
לפני 7 שעות, של כתב:

יכול להיות רצועת אביזרים 

היה לי מזה רעש של חריקות ברטיבות (כשירד גשם וכו') לפני שנה וקצת, חיזקו לי את זה ומאז אין.

אבל אני חוזר שאני מאמין שמדובר ברעש שמקורו באוויר - למשל צינורות או משהו דומה במנוע.

• 5 חודשים מאוחר יותר...
פורסם
לפני 24 דקות, Ariel323 כתב:

זה רעש שמגיע מהדוושת גז? ישלי גם שריקה במאזדה 3 2015 וישלי את זה מעל מהירות 80 קמ"ש 

אני לא יודע מה כוונתך בדיוק בדוושת הגז, אבל אצלי הרעש מגיע כתוצאה מהאצה (לא ישירות מהדוושה אם זו הכוונה). נשמע כמו צליל שריקה יחסית גבוה שעולה קצת בסולם ככל שהמהירות עולה.

לפני 15 שעות, meir1234 כתב:

היי, 

יש לי את אותו הרעש  בקרוסאובר 2016

האם מצאת מהייכן הייה הרעש של השריקה?

תודה

לצערי לא. לפני כמה חודשים הלכתי למוסך נוסף, וגם הם לא עזרו בעניין - יכול להיות שהם באמת לא שומעים את זה או לא מצליחים להפריד בין רעשים עקב חשיפה לרעש במוסך.

כיוון שהם הסתכלו על המנוע, ולא הצלחתי בעצמי לאתר את הסיבה, החלטתי לשים את זה זמנית בצד ועד היום לא חזרתי לזה.

אם אתה מצליח לעלות על זה, אשמח אם תעדכן אותי כאן אם יש כיוון כלשהו.

פורסם

אצלי זה מגיע גם מתוצאה מהאצה בגלל זה אני שואל אם השריקה שאתה שומע זה מהדוושה ,כי אצלי זה בדיוק ככה כשאני מעל מהירות 70 קמש 

פורסם

היה פה מישהו פעם עם פיגו שהתלונן על שריקות ובסוף גילה שהפילטר אוויר לא היה סגור טוב כמדומני.

גם אצלי יש שריקה בהאצה, סוג של צליל נוסף שמתלווה לרעש של המנוע - שנובע לדעתי מפתיחת המצערת ויניקת האוויר, לא ראיתי בזה דבר חריג.

מה שמעניין שבמהירות גבוהה כשהמנוע בעומס ומנסים לסחוט "עוד קצת" שומעים את זה יותר חזק - עוד לפני שרעש המנוע מתגבר, מה שמאושש את התזה שמדובר במצערת שאצלי היא מכנית ונפתחת מיד משא"כ המנוע לוקח לו זמן לתת עוד כוח, מקווה שהבנתם, ושהבנתי :).

• תוכן חדש...